Европейският парламент обяви ЕС за "свободна зона" за ЛГБТ

Европейският парламент обяви ЕС за "свободна зона" за ЛГБТ
Европейският парламент прие в четвъртък, 11 март, резолюция, провъзгласяваща Европейския съюз за "свободна зона" за ЛГБТ, в отговор на "зоните без ЛГБТ идеология", обявени от сто полски местни общности. Тази символична декларация беше гласувана с 492 гласа „за“, 141 „против“ и 46 „въздържал се“, съобщава franceinfo, позовавайки се на АФП.

Снимка: АФП

 

Европейската комисия подкрепи инициативата. "Да бъдеш себе си не е идеология, написа в сряда в Туитър председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен. Вие сте у дома в ЕС. ЕС е свободна зона за ЛГБТИК (лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални, транссексуални, интерсексуални и странни)".

 


По време на дебата в сряда германската евродепутатка Тери Райнтке, съпредседател на ЛГБТ интергрупата на Европейския парламент, която внесе тази резолюция, подчерта, че това е „първата стъпка“. "Ние знаем, че животът ни все още е в опасност, правата ни ограничени, свободата ни е задушена на твърде много места в ЕС", каза тя, вярвайки, че "битката все още не е приключила".

Предложението за резолюция призовава Европейската комисия да „използва всички инструменти“, с които разполага, за да осигури спазването на основните права на ЛГБТ хората, посочвайки процедурите при нарушение, разпоредбите за изплащането на европейски фондове при зачитане на върховенството на закона или процедурата по член 7.

Полша и Унгария са визирани от този механизъм, задействан заради риск от „сериозно нарушаване“ на ценностите на ЕС, което в крайна сметка може да доведе до лишаване от право на глас на държава-членка. Евродепутатът Ришард Легутко, член на управляващата партия "Право и справедливост" в Полша, разкритикува "абсурдния дебат", плод на "идеологическа пропаганда". "Нашето право е да защитаваме семействата", каза той.

От 2019 г. около 100 общини в Полша са приели резолюции за „анти-ЛГБТ идеология“ или „семейна харта на правата“. Те представляват около една трета от територията на Полша и са разположени предимно в югоизточната и източната част на страната, които традиционно са много католически. Тези решения накараха Европейската комисия да лиши някои от тези общини от субсидии.

Наскоро полските съдилища анулираха някои от тези решения като противоречащи на закона, а някои общини сами ги отмениха, съобщава още BFMTV.

 

 

 

Коментари

  • кривата краставица

    12 Март 2021 12:41ч.

    Бас държа, че Йончева е гласувала "за".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не думай...

    12 Март 2021 12:42ч.

    Чудничко, как ли ще се освободят туке? Тез наистина ли си вярват? :DDD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дайте да видим, кои гласуваха "ЗА" !

    12 Март 2021 12:52ч.

    Публикувайте имената на българските евродепутати, които подкрепят педерастията и извратеностите ! Тези имена вече се знаят, но не са споделени с нашето общество ! Ако български депутати са гласували "ЗА", трябва да бъдат съдени за противоконституционни действия, увреждащи морала на нашето общество ! И трябва незабавно да бъдат оттеглени като евродепутати !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • около 100 общини в Полша са приели резолюции за„анти-ЛГБТ идеология“ или „семейна харта на правата“

    12 Март 2021 12:52ч.

    чудничко. в прав текст се казва, че или семейството, или лгбтик + 50 пола. който каквото иска - такова да си избере. и да си защитава избора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    12 Март 2021 12:53ч.

    Вижте какви книги се издават в Украйна по инициатива на Британия и ЕС - "Да разработим ануса си с морковче. Секс-съвети за малки момченца" - https://cont.ws/@Cherchill/1938653

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижте лицемерите от ВМРО !

    12 Март 2021 13:13ч.

    На дадения тук линк можете да изтеглите целия документ с гласуването по сесии на 11.03.2021 г. - вижте страници 87-88. От гласувалите в подкрепа на педерастията веднага се набиват имената на Джамбазки и Слабаков ! Ха сега вярвайте на Каракачанов и гласувайте за ВМРО. Излиза, че членовете на ВМРО са прикрити извратеняци ! Нямах време да прочета и сравня всички имена, но всеки може сам да направи това : https://www.europarl.europa.eu/sed/doc/news/flash/23721/P9_PV(2021)03-11(RCV)_en.docx

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    12 Март 2021 13:13ч.

    Доколкото знам българските евродепутати от ПЕС са гласували "за" начело със Станишев и Йончева.И това не е изненада,тъй като отдавна евролевицата няма нищо общо,освен някои сладки приказки,с традиционния социализъм.А в България вече сериозно трябва да се обсъжда напускането на ЕС,членството ни в който буквално ни унищожава като държава и народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил Боев

    12 Март 2021 13:25ч.

    До Митето много точно написано България трябва по най бързият начин да напусне розово либералният ЕС наречен блатото на европа .Иначе нищо добро не ни очаква нас Българският народ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Март 2021 13:30ч.

    сега разбрахте ли каква фатална грешка направихме като не направихме референдум за ес и нато и това е само началото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    12 Март 2021 13:31ч.

    Ами остава да си честитим. Но това е само първата стъпка. Следващата трябва да направи ЛГБГЗ задължително. И също така. Интересна статия за книгата на Инди Чавеса Переса (швед с извинение), макар, че всъщност е посветена на упадъчната Украйна. А отдолу има и друга интересна статия, посветена пък на най-отвратителното място в Русия - Тува, така е описана родината на маршал Шойгу. При целия водопад от информация, който ни се изсипва на главите, нищо не е такова, за каквото претендира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС не е нужен

    12 Март 2021 13:46ч.

    В този си вид.Сега като се замисля за живота си съзнателен от 1978 насам (роден съм 1960) и при тегля доброто или злото сполетяло БГ от изток или запад има силен превес на негативите от запад.Откакто се отклонихме на запад бе разрушен морала ,навлязоха масово наркотици,проституция,корупция в гигантски размери,кражби,промишленост и селско стопанство са разрушени,загубихме много пазари.Отделно избягаха над милион от простотиите натворени от баш "демократите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tester1

    12 Март 2021 13:49ч.

    Причините за сгромолясване на империи и разпад на държави следват общото правило: Правиш се че го няма. Присмиваш му се. Вече е законно. Става задължително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    12 Март 2021 13:50ч.

    Да се види кой как е гласувал и да се потърси персонална отговорност на лицата , гласували против законите на страната , която ги е изпратила да я представляват ! Тези хора , независимо от личното им мнение са длъжни да защитават националния интерес и да отстояват изискванията на Българското законодателство !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1978

    12 Март 2021 14:29ч.

    Правото не ЕС е над националното, но НЕ е над националните конституции, така че при добро желание Полша и Унгария може да покажат на ЕС една добре известна трипръста комбинация. А за нас... За нас всички знаем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    12 Март 2021 14:32ч.

    ,, Да бъдеш себе си ......... " НЕ ЗНАЧИ , ЧЕ АКО СИ ПЕДЕРАСТ , ЛЕСБИЙКА И ДРУГИТЕ СУБЕКТИ , КОИТО НАУКАТА ,, ПСИХИАТРИЯ " ОПРЕДЕЛЯ И КЛАСИФИЦИРА КАТО БОЛЕСТНА ПАТОЛОГИЯ , не значи , че посочените СБЪРКАНЯЦИ имат право Европейският континент да е място - "свободна зона " - за извратените им , антихристиянски ''полови удволетворявания" . Такива психично болни трябва да се лекуват , А НЕ ДА СЕ ПООЩРЯВАТ . БезБожници , и се чудим после , що ни връхлитат епидемии , пандемии , бедност , мизерия и неравенство пред Бог и Закон . Да ви пикая на тоз ЕС !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо, те и професор Драгойчев се опитаха да го лекуват навремето

    12 Март 2021 14:54ч.

    Но нищо не излезе. При някои хора е даденост, при други е възприето като норма. В Античността например. Почти всички велики личности, политици, философи, цялата армия на Спарта. Християнството е, което определя хомосексуализма като грях. Ислямът също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    12 Март 2021 15:02ч.

    Какво значи свободна зона" за ЛГБТ? Досега да не би ЕС да е бил забранен за тях? Полша и Унгария са забранили пропагандата на гей ИДЕОЛОГИЯТА. Сега, ако се опълчиш, че, в училище например, агитират за ЛГБТ, значи, според тази резолюция, си нарушител. Еврочиновниците, знайни и незнайни, се потрудиха, оправиха ЛГБТ и сега да се насочат с пълни сили към зелената сделка. Всичко друго цъфти. Да работим, другари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    12 Март 2021 16:23ч.

    Нарушаването на норми и заповеди не е идентичност, по тази логика идентичност би било да си лъжец, крадец, клеветник, убиец, богохулник. По същия начин прелюбодейството и т.н., (не ми се навлиза в терминологията на всички сексуални девиации, а и се съмнявам, че я владея), не е идентичност. Това се нарича поведение, а всеки човек може да има добро или лошо поведение. Доброто и лошото поведение не правят хората толкова различни, че да се нуждаят от специално законодателство, те всички са хора и като хора имат еднакви права и задължения, нямат нужда от различна Конституция. Хората винаги са изневерявали, прелюбодействали и е имало включително содомия (това с животните). Проблемът с хората, които практикуват тези вредни и опасни маниери е, че не искат да квалифицираме поведението им като лошо, затова е целия този шум. Но те нямат право да искат това от нас, нито да занимават политиците с това, сексуалната тематика и споровете по този въпрос не са политика, те са култура, а светът ни е мултикултурен. В него може да има хора, чиято култура изисква да уважават християнските ценности, може да има и такива, които харесват неолибералните, така наречени ценности. Щом ние нямаме проблем с тях, значи и те нямат проблем с нас, може да пишат и книги и наръчници, но не могат да ги налагат повсеместно в училищата, нека си ги купува който иска. Това, което те правят, поставя в опасност останалите култури, когато убиваш нещо, е модерно да се каже, че защитаваш обратното на него. Защитата по такъв начин на неолибералната култура е убийство на християнската култура. А убийството е грях, така че да си пазят юрганните тайни, но да не посягат на културата на обикновените хора. Иначе, когато им отърва, те наричат убийството право, като при абортите. Докато това всъщност е правото на живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдум за излизане

    12 Март 2021 16:42ч.

    Долу скапания ЕС! Откъде на къде ще обявява някаква зона на територията на България!?!? Аз не съм питан нито съм гласувал за това както и 450 млн души! ЕС е пламнал от проблеми тия нещастници ще ми слугуват на сащ и израел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ся гледайте аналните циркуляри как ще се разпищолят

    12 Март 2021 16:46ч.

    "свободна зона" за ЛГБТ... някой ще обясни ли в какво се състои тази свобода?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • при всички случаи в СССР нямаше чак такива глупости и извращения

    12 Март 2021 16:48ч.

    Е, както виждате, намират се хора да го защитават това недоразумение ЕС. Народът в мнозинството си пищи срещу ЕСейските извращения, а нашите политици вкупом се правят, сякаш такова нещо няма. В крайна сметка, аз съм сигурен, че недоразумението ще се срине с гръм и трясък, но не се знае още колко години ще ни пилят нервите тия извращенци и откровено луди, заели шапката му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОЛУ МАСКИТЕ

    12 Март 2021 17:06ч.

    Веднага трябва да се напусне това педерастки Еврогейски съюз! Нищо добро не видяхме, за сметка на това злото което ни сториха и вършат и в момента като подкрепяха тиквеника даваха му милиарди да краде и трупа и да ни задлъжнява и докара до фалит, като разбиват семействата, като унищожават промишлеността ни, производството ни, образованието ни, като покваряват децата и извращенията с джендъризъм транс и т.н. та злото което върщат е безгранично!! ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПЕДАЛСКИЯ СЪЮЗ МОМЕНТАЛНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дачков, що триеш антиизвратеняшките постове

    12 Март 2021 18:17ч.

    и ти ли си от тях или просто хлебиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доста простотии са се изписали

    12 Март 2021 18:58ч.

    Какви ли ще са тогава изтритите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Даваш ли, даваш балканджи Йово хубава Яна на турска вяра?”

    12 Март 2021 20:33ч.

    “Море войводо, глава си давам, хубава Яна не давам...” Трябва ли да търпим всякакви безумия на една деградирала западноевропейска общност? Тези хора са се задръстили тотално. За съжаление, не може да бъде пример за нас. Категорично отказвам да призная такива “ценности”. Никой не може да ми ги наложи като задължителни, със сила. Ще има люта битка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • долу ес

    12 Март 2021 20:36ч.

    в качеството на какви обявават българска територия за каквото и да ???? кой от бг депутатите подкрепи тази глупост дайте ги поименно! аз обявявам ЕП за зна на олигофрени нещастници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гери

    12 Март 2021 22:10ч.

    У нас казаха, че не може да се внесе руската ваксина, щото не е одобрена от ЕС, а Унгария си я внесе. Австрия планира да ги произвежда, т.е. имаме достатъчно примери, че националните правителства се ръководят от интереса на собствените си народи. В този смисъл е важно кой ще влезе в следващия парламент на България за да не се допусне тази отрова и у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • правят ли си педерасите /или както им се вика/

    12 Март 2021 22:33ч.

    гей паради вече толкова години? - правят си. Приели ли сме някакви други закони по този повод? Не сме. Но давай юряш да пищим за още нещо. И до сега си беше свободна зона. Можеха ли до сега да си правят секс - можеха. Къф е този зор да се пищи за всяко нещо - не разбирам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мисирките да запитат

    12 Март 2021 23:18ч.

    Искам да зная, как са гласували българските депутати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето как са гласували българските и другите депутати :

    13 Март 2021 9:38ч.

    На дадения тук линк можете да изтеглите целия документ с гласуването по сесии на 11.03.2021 г. - вижте страници 87-88. От гласувалите в подкрепа на педерастията веднага се набиват имената на Джамбазки и Слабаков ! Ха сега вярвайте на Каракачанов и гласувайте за ВМРО. Излиза, че членовете на ВМРО са прикрити извратеняци ! Нямах време да прочета и сравня всички имена, но всеки може сам да направи това : https://www.europarl.europa.eu/sed/doc/news/flash/23721/P9_PV(2021)03-11(RCV)_en.docx

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Edin

    13 Март 2021 11:45ч.

    Това ли са ценностите на западния свят. Не ни трябва такъв капитализъм. При Тодор Живков такива неща нямаше. Поне даже беше забранено да се говори. Гейовете и лесбийките са психично болни. Това е психично заболяване. Докъде ще ни докара запада с неговите ценности. Децата стават идиотчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи