Европейската обиколка на Зеленски продължава в Лондон

Европейската обиколка на Зеленски продължава в Лондон

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че ще посети Великобритания, за да се срещне с британския премиер Риши Сунак, предаде Ройтерс. През уикенда Зеленски се срещна с лидерите на Германия,  Франция и Италия, за да поиска още военна и финансова подкрепа за Украйна.

"Днес – Лондон. Обединеното кралство е лидер когато става въпрос за увеличаване на военния ни капацитет по земя и въздух. Това сътрудничество ще продължи днес", написа Зеленски в "Туитър". "Ще се срещна с моя приятел Риши. Ще проведем съдържателни разговори както на четири очи, така и между делегации", допълни украинският държавен глава.

Малко по-късно пресцентърът на британското правителство съобщи, че Зеленски вече е пристигнал.  

Миналата седмица Великобритания стана първата страна, която започна да снабдява Украйна с крилати ракети с голям обсег, които позволяват нанасяне на удари срещу руски военни обекти, разположени дълбоко зад фронтовите линии, припомня Ройтерс.

Междувременно организаторите на срещата на върха за демокрация в Копенхаген съобщиха, че Зеленски ще се включи във форума чрез видеоконферентна връзка.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ибреее

    15 Май 2023 10:53ч.

    Тоя украиноубиец ще се разхожда из Европа до края на конфликта. Страх го е да се прибере в бункера си. Може и да го изкинжалат там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бате, бате ще дадеш ли да пострелям

    15 Май 2023 13:24ч.

    Дайте ни оръжие и ние ще убием вместо вас! Купете ни власт и си вземете каквото си харесате от държавата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Май 2023 10:57ч.

    Този вредител е на туристическа екскурзия и обикаля света, докато украинците мрат на фронта, заради нарцисизма и корумпираността му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Май 2023 11:05ч.

    След като прочетох изрязаното му интервю, още повече го "заобичах": https://obektivno.bg/vashington-post-iztri-tazi-chast-ot-intervyuto-sas-zelenski-neczenzurirana-versiya/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    15 Май 2023 12:56ч.

    Лондон в Европа ли е? Че нещо се дърпаха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евреин се прегръща с индиец

    15 Май 2023 12:59ч.

    Единият за да защитава интересите на руснаците/украинци в Украина, а другият да защитава интересите на англичаните във Великобритания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мургавелкото пак се изказа неподготвен

    15 Май 2023 14:17ч.

    Черничкият, дето либералджендъриата го е поставил да играе ролята на английски премиер, казал следното: "Това е решаващ момент в съпротивата на Украйна срещу ужасна агресивна война, която те не са избрали или провокирали. Те се нуждаят от постоянната подкрепа на международната общност, за да се защитят срещу вълните от безмилостни и безразборни атаки, които бяха тяхна ежедневна реалност повече от година". Леле, този освен мургав, бил и голям лъжец бе. Но явно това му е в кръвта. Само да му припомним, че конфликтът го провокира Украйна още преди осем години, като масово изби хиляди руснаци /в Одеса и българи/. Украйна почна войната по заповед на Запада, най-активни от който са именно англичаните. Но за едно е прав. Тази война не украинците са я избрали, избраха им я англичаните. И ще им дават оръжие, докато има жив украинец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    15 Май 2023 16:13ч.

    Бисмарк: "Не се надявайте, че веднъж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Те не струват хартията, на която са написани. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи