Европейската комисия се отказва от замразяване на помощта за палестинците

Европейската комисия се отказва от замразяване на помощта за палестинците

Европейската комисия обяви, че плащанията по помощта за развитие за палестинците няма да бъдат замразени, с което директно опроверга изявлението на един от високопоставените си служители вчера, предаде Ройтерс.

Еврокомисията посочи, че започва преглед на помощта си за Палестина след атаката на "Хамас" срещу Израел през уикенда.

"Междувременно, тъй като няма предвидени плащания, няма да има и спрени плащания", каза в изявление ЕК.

По-рано днес еврокомисарят за съседството и разширяването, Оливер Вархей, каза в социалната мрежа "Екс" (доскоро "Туитър"), че Еврокомисията подлага на преглед цялата си помощ за развитие за палестинците.

"Всички плащания ще бъдат незабавно замразени", каза той.
Разминаването н позициите  между комисарите в Европейската комисия стана още по-видимо след изказване на еврокомчисаря по управление на кризи Янез Ленарчич, предаде Ройтерс. Той посочи, че категорично осъжда нападението, но "е наложително да се защити цивилното население."

"Хуманитарната помощ на ЕС за нуждаещите се палестинци ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо", заяви той в социалните мрежи.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • логото

    10 Окт 2023 9:46ч.

    Веднага изревнуваха, след като разбраха, че лидерът на Хамас отива в Москва и последната би поела хуманитарната помощ. По-конюнктурна политика водят тия евробюрократи даже и от булята на пазара, дето си сменя тактиката на сергията. И това ми била уж сериозна организация, включваща 28 развити страни... Заболя ме коремът от смях във връзка с тая новина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Москва отива палестинският президент Махмуд Абас от Фатах, която е противник на Хамас

    10 Окт 2023 14:07ч.

    Фатах е палестинска партия, основана през 1959 от Ясер Арафат. През 1967 – 1968 Фатах се присъединява към Организацията за освобождение на Палестина (ООП) и Арафат става неин лидер през 1969. След смъртта на Арафат през 2004 г. лидер на най-голямата палестинска партия става Махмуд Абас, който е и президент на палестинските земи на Западния бряг и председател на ООП. През 2009 г. Махмуд Абах е преизбран. Политическите лидери на Фатах приемат да създадат държава само на палестинките араби на териториите, отредени за нея от ООН. Те фактически признават правото на евреите на собствена държава и след преговори с Израел се създава Палестинската автономия с президент Я. Арафат. Хамас е враг на създаването на независима палестинска държава на Западния бряг, така както Кремъл е враг на съществуването на независима Украйна. Хамас цели унищожаването на Израел, така както ТЕРОРИСТИЧНИЯТ режимът на Путлер цели унищожаването на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    10 Окт 2023 9:48ч.

    Хак са ви тогава всички нападения,които ви се случват в страните ви!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    10 Окт 2023 9:56ч.

    Евролицемер 1: Спираме всички плащания към Палестина. Евролицемер 2: Няма да спираме плащанията към Палестина ( защото такива не са предвидени).т.е. няма плащания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усетиха какви изблици на народна любов ги чакат

    10 Окт 2023 10:15ч.

    В Европа /оная истинската, отвъд Карпатите и Динарските Алпи/ палестинската кауза... не е непопулярна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анони

    10 Окт 2023 10:28ч.

    Тези пари,които изпращате на лентяите,се използват само за мързел и размножаване!!!!На гърба на всички нас-защото ние плащаме!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Анони

    10 Окт 2023 10:59ч.

    Добре е да уточняваш кого имаш предвид като казваш лентяи, иначе може да останеш неразбран ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи