Европарламентът: Унгария вече не е демокрация

Европарламентът: Унгария вече не е демокрация

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Европейският парламент прие днес резолюция за Унгария, в която се посочва, че страната повече не може да бъде възприемана като пълна демокрация. ЕП осъжда "целенасочените и постоянни усилия на унгарското правителство" за подкопаване на европейските ценности и изисква резултати в процеса по член 7 от Договора за ЕС. Докладът бе приет с 433 гласа "за", 123 "против" и 28 въздържали се, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Липсата на решителни действия от страна на ЕС е допринесла за появата на "хибриден режим на изборна автокрация", т. е. конституционна система, при която се свикват избори, но не се зачитат демократичните норми и стандарти, заявяват евродепутатите, цитирани в съобщение на институцията.

 ЕП задейства процедурата по член 7 от Договора за ЕС срещу Унгария през 2018 година. Евродепутатите отчитат развитието на 12 наблюдавани области в страната. В новия текст се посочва, че ценностите, залегнали в член 2 от Договора за ЕС, включително демокрацията и основните права в страната, са се влошили допълнително от 2018 г. насам, като обстановката се изостря от бездействието на ЕС.

ЕП изразява съжаление заради неспособността на Съвета на ЕС да постигне значим напредък в борбата с отстъплението от демокрацията. Евродепутатите подчертават, че член 7, параграф 1 от Договора за ЕС не изисква единодушие между държавите от ЕС, за да бъде установена очевидна заплаха от тежко нарушение на европейските ценности, нито да бъдат отправени конкретни препоръки и срокове. Те посочват, че всяко по-нататъшно забавяне на действията съгласно правилата на член 7 от Договора за ЕС за защита на ценностите на ЕС в Унгария би било равнозначно на нарушение на принципа на правовата държава от страна на самия Съвет на ЕС.

Евродепутатите настоятелно призовават Европейската комисия да използва в пълна степен всички възможности, с които разполага, особено правилата за обвързване с условия за спазване на принципите на правовата държава при осигуряване на бюджет от ЕС. Докато ценностите на ЕС са особено застрашени от руската война срещу Украйна и нейните действия срещу ЕС, ЕП призовава ЕК да не одобрява унгарския план за възстановяване и устойчивост, докато страната не изпълни изцяло всички съответни препоръки в рамките на европейския семестър и всички съответни решения на Съда на ЕС и на Европейския съд по правата на човека; да изключи от финансиране програмите за сближаване, които допринасят за злоупотреба със средства на ЕС или за нарушения на принципите на правовата държава; и да прилага по-стриктно правилата, за да се справи с всяка злоупотреба със средства на ЕС по политически съображения.

Европарламентът изразява загриженост за работата на конституционната и избирателната системa, независимостта на съдебната власт, корупцията и конфликтите на интереси и свободата на изразяване, включително медийния плурализъм. Евродепутатите са загрижени също за академичната свобода, свободите на вероизповедание, на сдружаване, правото на равно третиране, включително правата на ЛГБТИ+, правата на малцинствата и на мигрантите, на търсещите убежище и бежанците.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • ефектът на доминото

    15 Sep 2022 14:55ч.

    Унгария е първата плочка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XXX

    15 Sep 2022 15:58ч.

    Дано доживея да прочета същото и за бЪлгария!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханку Брат

    15 Sep 2022 16:35ч.

    Дай Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Член 7 гласи

    15 Sep 2022 19:22ч.

    Който,не се кефи на грета тумберг,содомията и гей порното и който не е ривал на погребението на дъртата конопищица елисавета или (и)се кани да не риве на погребението на спящия джо се въдворява за 7-8 години в превъзпитателен център от типа на Аушвиц и Бухенвалд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    15 Sep 2022 14:58ч.

    Да излизат. Унгарците са НАРОД! ЕС да се разпада, крайно време е. Фашистки съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европарламентът: Унгария вече не е демокрация

    15 Sep 2022 23:07ч.

    Унгария: Европарламентът вече не е демокрация, ако изобщо някога е бил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама защо така ???

    15 Sep 2022 14:59ч.

    Заглавието гласи “Унгария вече не е демокрация”, а на снимката друго знаме !!!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно ,

    15 Sep 2022 15:01ч.

    Украйна е новия пример за демокрация и просперитет.. Да се смееш ли, да плачеш ли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    15 Sep 2022 16:23ч.

    да на двуцветното са забравили само пречупеният кръст

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И двете знамена на снимката

    15 Sep 2022 16:27ч.

    са двуцветни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами те и на двете

    15 Sep 2022 17:00ч.

    могат да им сложат пречупен кръст - един дол дренки са

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    15 Sep 2022 15:01ч.

    Ха-ха-ха ... и защо не е вече демокрация Унгария ?! Какви са аргументите ? Може би, че не се "дупи" на задокеанските господари ... и си защитава интересите. ЕС, позорници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Sep 2022 15:16ч.

    Всеки, който не ни играе по свирката, не е демократ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от всяко дърво свирка не става

    15 Sep 2022 15:43ч.

    Е то това е най-ценното и единствено качество на демократа-кучешка вярност. Затова и кучите синове са само техни. Ех тази демокрация, ще излезе през задника на гърците, ако изобщо някога са имали нещо общо с нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото издигнаха три реда ограда по ИЗРАЕЛСКИ проект

    15 Sep 2022 16:14ч.

    по сръбската си граница, когато бежанците от войната в Сирия се втурнаха към ЕС. 3 реда охраняема стоманена ограда, през 20 м., с височина 4 м... Освен това не приемат стила на живот на ЛГБТ, нито им дреме за предпочитаните от тях местоимения... Освен това предпочитат населението им да стои на топло и светло, а икономиката им да работи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Sep 2022 18:31ч.

    Аргументите са, че са си изгубили еврогейските ценности и затова няма да им дават пари и ще им набутат някъкъв член, даже няколко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • запбавили са 1956

    15 Sep 2022 19:06ч.

    Как едни добри хора им бяха на гости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тц, нищо не са забравили, и затова

    15 Sep 2022 21:42ч.

    от 1956 г. не обичат никакви неканени гости, и правят всичко възможно да не ги сполетяват такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Sep 2022 15:04ч.

    Илюстрация на творчески и строго принципен подход! Скъсаха се да натискат за преговори с Албания и РСМ, пък относно Укр срамежливо навеждам глава. Преговори - защото били постигнали огромен напредък и им било обещано, напълно идиотски игнорирайки обстоятелството, че в някои области там все още царуват средновековни порядки и манталитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    15 Sep 2022 15:04ч.

    за сведение на демократите в европа има държави в азия в които има по 20 гджендъра. По таз логика от тяхна гледна точка цяла европа е недемократична и накърнява правата на човека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    15 Sep 2022 15:05ч.

    Доколко има плурализъм в европа сравнено с унгария? Нима европа не забрани руските медии? Нима някой има шанс да се изкаже с мение противоречащо на масовата пропаганда? Нима има телевизии които дават форум на такива хора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    15 Sep 2022 15:05ч.

    И как е ситуяцията с мигрантите в холандиа например? спят по тревата в студа самозащото са черни а за украинците се намира жилище и работа директно. Това ли е равно третиране? Срам срам че сме член на това уродливо създание ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, в момента Холандия просто източва украинския мозък с предимство

    15 Sep 2022 21:48ч.

    защото е на промоция сега. Африканците не са на промоция в момента. Не казвам нищо за мозъка им... Просто е всеизвестен факт, че в бившите социалистически страни (вкл. Украйна) имаше първокласна образователна система. Не видяхме ли как набързо се усвоиха 3 милиона само наши мозъци, като обявиха българската промоция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Sep 2022 15:07ч.

    Замижавам с едното око и тотално игнорирам факта за конфесионалните и културните особеност. Обаче!, да имаш собствено мнение, да не се отказваш от изконното човешко право да мислиш и да се съмняваш, да не загърбваш националния си интерес - това вече е недемократично. Дълбайте, като стигнете дъното, елате в Бг, тук има челен опит за копане на дъно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    15 Sep 2022 15:15ч.

    И докато сме на тема Европарламент, защо тук се мълчи, че опитът на М. Вебер вчера да изпере образа на близкия до сърцето му приятел БайХой, е провален. След вчерашната идиотска реч на леля Урсула, която намери достоен отговор от форумците тук, Вебер се опитал да представи Боката и неговото арестуване, при което са получили мощни освирквания. Толкова за елитите и демокрацията ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Sep 2022 15:15ч.

    Доколкото знам, в Унгария има правителство, избрано при пълно спазване на демократичните механизми и това е международно признато. Това правителство управлява по волята на мнозинството от унгарския народ и отразява неговата воля. Кое тук не е демократичното? Да пренебрегне волята на унгарците заради чужди изисквания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпрос

    15 Sep 2022 15:18ч.

    А как са гласували българските депутати в ЕП?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашият Илхан Кючюк се изказа, че

    15 Sep 2022 16:19ч.

    България ТРЯБВА да приеме еврото ДО КРАЯ НА тази година, 2022! Затова изДПС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова ДПС обира всички точки по демокрация

    15 Sep 2022 16:26ч.

    и евроатлантически ценности и всички ги потупват по рамото и ги дават за пример като най-усърдните бойци за демокрация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Името им

    15 Sep 2022 16:27ч.

    го предполага

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно

    16 Sep 2022 1:00ч.

    Илхан Кючук ДуПиСе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    15 Sep 2022 15:19ч.

    Унгария е истинска класическа демокрация и пример за останалите страни! ЕС е извратен, двуличен, безгръбначен и налага тежка джендър диктстура!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    15 Sep 2022 15:23ч.

    Унгария не е демокрация, а Украйна е демокрация. Видим прогрес сред брюкселските зелки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проба проба

    15 Sep 2022 15:28ч.

    ЕС е фашистка корпорация, която постоянно трябва да повтаря, че е демокрация. Нали се сещате, една лъжа казана хиляда пъти става истина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Sep 2022 15:31ч.

    Мен повече ме вълнува, как са гласували родните ни избраници! А за ЕС мога да добавя, че е отървахме от Брежнев и Горбачов (Горби бе либерал само за западняците) и се нахендрихме на ЕС, който продължи същата политика на Брежнев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    15 Sep 2022 19:17ч.

    Нищо общо между западняците и Брежнев. Оня даваше щедро газ, нефт, оръжие срещу орден и няколко целувки по устата. ЕС и англо-саксите само грабят и опоскват като марокански скакалци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Sep 2022 15:33ч.

    ??? Жалък плач? вече не е демокрация, защото не могат да я крадат чрез псевдо демократите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КУРЕЦ/Коалиция за устойчиво равити европейски ценности/

    15 Sep 2022 15:34ч.

    Питат радио Булгаристан: - Какво е порочен кръг? - Бе това е, когато всички управляващи след Тодор Живков се опитват да се превърнат в новия Тодор Живков ама я докарват само до частта в която се подмазват на големите братя! Та толкова за ЕС, колко актуално и днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Sep 2022 15:35ч.

    ЕС е една фашистка върхушка -пиявица,на гърбът на народите. Нищо общо с идеите на Де Гол.Никому не е нужен освен на върхушката,които срещу 5 цифрени месечни заплати мислят простотии. Вън от ЕС. Слава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама де ще е демокрация?

    15 Sep 2022 15:37ч.

    Нали не е послушното дресирано кученце на сащ и великобритания. Ами като не е демокрация, не е. Тъй да бъде. Остава и другите есесовци да си признаят, че не са и истината ще бъде пълна. Напред есесовци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    15 Sep 2022 15:38ч.

    Унгария е суверенна страна, с какво право Европейския парламент определя идентичността и начина на управление. Единствено и само единствено унгарският народ може да определи. След като правителството е формирано след демократично проведени избори, Европарламента да си мълчи- Лицемери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въх боже колко се уплаших, че Унгария не е демокрация

    15 Sep 2022 15:38ч.

    Как ще го преживеем сега това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Sep 2022 15:47ч.

    Доколкото разбрах, Унгария е определена като недемократична, защото не възприема диктата на Европа и не налага на населението на страната си това, което разпореждат от ЕС. Това на мен въобще не ми се връзва с разбирането за демокрация. Насилствено да налагаш на народа си изискванията на чужди държави, повече прилича на диктатура, отколкото на демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    15 Sep 2022 15:50ч.

    Политиката на ЕС към Унгария изглежда като написана от Оруел - нашият диктат е вашата демокрация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пламен николов

    15 Sep 2022 15:50ч.

    Всеки бял, хетеросексуален християнин е враг на Еврогейския съюз, а ако притежава и критично мислене е "агент" на Путин и заслужава разстрел. Тези палячовци мразят Орбан защото защитава националния интерес на Родината си, а им се нравят национални предатели като нашите плазмодии, независимо дали се казват Станишев, Боко Тиквата или Киро Острото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междувременно

    15 Sep 2022 15:55ч.

    "Пекин е готов да работи заедно с Русия като "велики сили", които да играят ръководна роля в света", заяви китайският президент Си Дзинпин пред руския си колега Владимир Путин на двустранна среща в рамките на срещата на върха на лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество в Узбекистан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • децата на царевичната дълбока държава

    15 Sep 2022 16:09ч.

    ЕС със тази сива биомаса в Брюксел просто няма да го бъде. Как изобщо се виждат другата или по-другата година? Украйна само ще удължи с месеци мъките им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рейнджър

    15 Sep 2022 19:05ч.

    Ама Аналена Бербок, дорде не речеш, не се ли прозинесе ясно и ние тук го споменавахме, че вече не работи правилото vox populi vox dei. Cancel на демокрацията. Разни цървуланковци се мотат в краката на елита и му пречат да си играе играта, замислена в някой скучен следобед на чаша мартини. Аа, вече няма закони, а сменящи се правила, както вече бе отбелязано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повръща ми се, когато споменат “демокрация”

    15 Sep 2022 16:10ч.

    Когато не им играят по свирката - не е демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Европарламентът: Унгария вече не е демокрация"

    15 Sep 2022 16:13ч.

    Европеец: ЕС вече е помийна яма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нейно Величество

    15 Sep 2022 16:16ч.

    Алоооу, коментиращите, вие нямате ценности, бе! Позор за вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затуй сме безценни

    15 Sep 2022 16:25ч.

    щото нямаме ценности

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Sep 2022 16:25ч.

    Допълнение:кой определя демокрация,ценности?Който не слушка ще има тояшка!Искахте бугарите ес - затворихме ви реакторите, промишлеността изчезна,образование колкото да четете рекламите, храната ви е отровена и е внос, населението на минус 30%.....какво още искате?Имате "демокрация".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    15 Sep 2022 16:46ч.

    +++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Sep 2022 18:45ч.

    Тази демокрация тепърва ще се случва в Запада Европа, а при нас ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙАкК

    15 Sep 2022 16:30ч.

    Унгария отхвърли лгбт извращенията на сащ и сащ си връща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    15 Sep 2022 16:30ч.

    Слава богу поне една нормална "недемократична" държава в ЕС - Унгария. Скъпоплатените кухи лейки правещи се на евродепутати пак се изкашляха неподготвени. Дано унгария да повлече крак и да се появят и други "недемократични" страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    15 Sep 2022 16:41ч.

    Не знам как ще стане това. Вижте какъв пълен медиен, политически и икономически контрол се прилага спрямо другите. Няма мърдане. Както каза Орбан - собствен нациоанлен ТВ канал и гоненен на НПОтата за да имаш шанс. А за икономическите аспекти - лична тръба от русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анатема, Унгария, анатема! Пфу-пфу ........ кръстя се 14-сет пъти!

    15 Sep 2022 16:40ч.

    Бива ли да са толкова смешни "лидерите ни"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Teodora

    15 Sep 2022 17:14ч.

    Като не е демокрация, да я бомбардират. Какво чакат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bradly88

    15 Sep 2022 17:22ч.

    Не разбрахте ли, че сега на извратенящината й викаме демокрация - гей паради, 56 пола, ЛГБГ, джендъри. Това е демокрация. И точно тя ще гътне ЕС, дето я управляват зли лицемери и дърти куфялници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбрахте ли, че сега на извратенящината й викаме демокрация

    15 Sep 2022 17:44ч.

    И на откровения фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    15 Sep 2022 17:47ч.

    Да допълня колегите по форум.Унгария не е демокрация понеже няма дългове,изгони соросоидите и най-вече,жизненото равнище на гражданите и върви нагоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И населението и нараства.

    15 Sep 2022 19:43ч.

    Неотдавна бяхме с равно население. За последните 30 години ние се топим най-бързо в света, а техния брой нараства. Семействата с по 3 деца са нещо нормално, не като у нас - точно от един етнос, или - редки като бяла врана...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в историята нищо по същество не се променя

    15 Sep 2022 17:49ч.

    ЕС съвсем заприлича на късния СИВ. И тогава, в края на 90-те, в СИВ повечето членове така осъждаха дисидентите Унгария и особено Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пардон, грешка

    15 Sep 2022 17:52ч.

    *края на 80-те на миналия век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    15 Sep 2022 17:52ч.

    Няма какво да излизаме от ЕС, да излизат всички други, ама по-бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    15 Sep 2022 17:57ч.

    Ако приемем, че ЕС е пример за демокрация(ха-ха, хо-хо), то Унгария трябва да е доволна и спокойна, че не е демократична и горда, че отстоява на този толкова демократичен, демократски натиск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пинокио

    15 Sep 2022 18:04ч.

    Аз го чета така: Унг влиза в състава на Укр, съответно знамето. Унгарска Република няма, най много провинция, следователно няма такава демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • плач хлип хълц

    15 Sep 2022 18:08ч.

    Унгарците си го преместиха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    15 Sep 2022 18:13ч.

    ЕП разбирам защо приемат такива безумни текстове- вече не били "пълна демокрация"- а каква-полудемокрация ? Какво значи този бюрократичен термин? Защо ЕК да не спре парите им- нали ще подкрепят У. по всякакъв начин, а това струва много пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацето

    15 Sep 2022 18:51ч.

    каква връзка имат ЛГБТИ с демокрацията в Унгария. Да не би да са забранили еднополовите бракове, това е ужасно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДЙО

    15 Sep 2022 18:52ч.

    Правилно, Унгария не е демокрация, а РЕПУБЛИКА. Гейците нещо не разбират формите на държавно управление и факта, че такава форма на управление като демокрация не съществува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт,

    15 Sep 2022 20:12ч.

    Демокрацията е дъвка за идиоти.. А някои гордо се зоват демократи..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    15 Sep 2022 18:53ч.

    То в Европа една демокрация, свят да ти се завърти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фиба

    15 Sep 2022 18:56ч.

    Чакам изявлението на Георги Марков по въпроса. Ще е голям сеир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народите са различни, оттам и демокрацията

    15 Sep 2022 19:00ч.

    а ако някой отвън да им налага чужд модел на демокрация, тогава резултатът вече няма нищо общи с народа, следователно е 100% тирания. Борбата срещу чуждата тирания е преди всяка демокрация, Европа има дълга история на такива борби. Затова е жалко да виждаме подобни опити и то парламента на ЕС. Явно този ЕС е пълно отрицание на завоеванията на Европа през историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карамфила

    15 Sep 2022 19:04ч.

    Напротив, в ЕС има само една демокрация и тя е Унгарската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карамфоба

    15 Sep 2022 20:41ч.

    Каква демокрация при кредитно робовладелство под крилата на проскубания орел бря?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА, ТОВА Е ФАКТ, КАЗА ГО САМИЯТ ОРБАН!

    15 Sep 2022 20:52ч.

    Унгария не е точно демокрация. Унгария е не-либерална демокрация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видно от снимката обаче Украина-та е демокрация, та цъфти!

    15 Sep 2022 20:59ч.

    ценности...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във война сме

    15 Sep 2022 21:40ч.

    Всеки трябва да избира на чия страна да застане. Унгария избра врага и като начало ще се прости с няколко милиарда евро. Ганьо е интересчия. Няма да изпусне парата. Затова Копейкин ще вземе 10%, а не 20, колкото очакваше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карамфила

    15 Sep 2022 22:12ч.

    Във война сте като слушате но не чувате какво ви каза Путин още 2007 година в Мюнхен и после 2021 23 декември ,а той ви го каза ясно и точно.Който чул чул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    15 Sep 2022 22:28ч.

    Тази зима в Унгария ще е топло и светло, заводите ще работят. Унгарците съвсем демократично си подкрепят правителството. Всичко им е наред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде е дефинирано че ЕС може да е във война?

    16 Sep 2022 0:09ч.

    Ако го има, то да обявят публично че ЕС е във война и всеки член да реагира на това официално. Ако пък няма такава възможност, всеки член може да реагира както реши и ЕК няма право да му налага санкции за избраната от него реакция. Или има закони и правила, или няма, не може хем-хем, някои чиновници в ЕК сами да решават и налагат санкции на несъгласните държави в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да във война сме

    16 Sep 2022 9:42ч.

    И ние , нормалните хора избираме за врагове - либерастите тоталитаристи, ковидарите с намордниците, вакс-терористите, джендър сбърканяците, тези които не се къпят, тези които ще стоят на студено, тези които ще мразят Русия ! Всички тези са ни ВРАГОВЕ ! Да си заврят инфлационното евро отзад , ние сме с другите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Sep 2022 22:50ч.

    Според идеолог на ЕС фон дер Ляйн, щом в Унгария няма демокрация, а в Украйна има България какво прави там? Кой освен самите унгарци може да твърди, че в Унгария няма демокрация. Тази дама съвсем се е забравила. Време е да си ходи, защнейните глупости вече не се слушат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    15 Sep 2022 22:53ч.

    Щом някой не им играе по хомоджендър свирката-естествено не е "демокрация". Смях,смях-жалка работа..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    16 Sep 2022 8:16ч.

    Ха ха. Унгария която увеличава населението си без мигранти не е демокрация, а Литва, Латвия, Естония, България които са загубили 30 процента от населението си са прекрасен пример на демокрация. 1990 г. в България е имало 120 000 първокласника, а вчера са били 57 000. Голямо демократизиране е паднало, но пък сме демокрация. Не като унгарците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    16 Sep 2022 10:20ч.

    Демокрация, начи, е коги МП краде и с гъза си. Коги вика; Началницте квот кажат.. Коги си дадем паричките отнапред за нероден Петко Самолет.. Даваме златни мини енергетика за Америка.. Ако си гледаш собствен интерес , не си Демокрация.. Анлаштък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи