Европарламентът критикува Италия заради решение да не регистрира децата на гей двойки

Европарламентът критикува Италия заради решение да не регистрира децата на гей двойки

Европейският парламент осъди инструкциите, дадени от италианското правителство на кметството на Милано, да не регистрира повече в гражданския регистър децата на хомосексуални двойки, предаде Франс прес.

Евродепутатите са обезпокоени от факта, че това решение се вписва в рамките на една по-голяма атака срещу ЛГБТ общността в Италия и приканва италианското правителство да анулира незабавно решението си. Това се казва в изменение, представено от парламентарната група на центристите и либералите в ЕП към доклада за 2022 г. за състоянието на правовата държава в ЕС. Изменението бе прието от евродепутатите с вдигане на ръка. В него европарламентаристите казват, че решението на италианското правителство ще доведе неизбежно до дискриминация не само спрямо еднополовите двойки, но дори и основно до дискриминация на техните деца. Евродепутатите освен това смятат, че това действие представлява пряко нарушение на правата на детето, така както те са изброени в конвенцията на ООН относно правата на децата, датираща от 1989 г.

Милано регистрираше в гражданския регистър децата от еднополови родители, родени било то чрез сурогатно майчинство в чужбина, което е забранено в Италия, било то чрез ин витро оплождане. Но кметът на Милано Бепе Сала неотдавна каза, че е спрял да се придържа към тази практика, след като министерството на вътрешните работи му е изпратило писмо, в което се казва, че съдът трябва да решава въпроса с регистрирането на децата от еднополовите родители. Сала беше вчера и днес в ЕП в Брюксел.

Гражданските съюзи на еднополовите двойки са легализирани в Италия от 2016 г., но правото на осиновяване не е регламентирано с общ законодателен текст. Решенията, касаещи децата на еднополовите двойки, се разглеждат едно по едно от съдилищата. Понякога обаче местните власти, подобно на кмета на Милано, да действат едностранно.

От идването си на власт през 2022 г. италианският премиер Джорджа Мелони постави силен акцент върху традиционните семейни ценности.

Семейното право е от компетенцията на държавите членки на ЕС. Но Европейската комисия представи през декември предложение всяка страна от ЕС да бъде задължена да признава родствените права, предоставени в друга страна членка, един проект на нормативен акт, който защитава децата на хомосексуалните двойки, пътуващи из Европа.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мери

    31 Март 2023 8:43ч.

    Лека-полека ще се измъкваме, няма начин, работата е ясна, че от ЕС само погроми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Транссексуалните европейци формират душата на Eвропа

    31 Март 2023 11:26ч.

    Транссексуална България-Има как!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    31 Март 2023 12:29ч.

    Единственият изход е незабавен референдум и BULEXIT!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда от никакви референдуми за напускане на ЕСОТАН, защото такива не бяха проведени за влизане. Ние сме единствената държава, която не направи допитване до народа дали иска да влиза в ЕС или ОТАН

    31 Март 2023 13:13ч.

    За да излезем, е нужно изродите в прокълнатата сграда с фалшивия надпис да гласуват, че излизаме. Достатъчно е просто мнозинство, както приемат законите с по 80 човека в зала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от къдя накъдя?

    31 Март 2023 13:21ч.

    Че какви деца могат да имат гей двойките?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...децата на хомосексуални двойки...

    31 Март 2023 9:06ч.

    И откога хомосексуалните двойки могат да имат деца? Знаем, че опитите в Анадола продължават, но не ми е известно засега да са се увенчали с успех?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ли край тая

    31 Март 2023 9:07ч.

    хомосексуална лудост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво Италия!

    31 Март 2023 9:22ч.

    Тия от Европарламента вкупом да ги вкарат в някой затвор за хомосексуалисти, та да млъкнат най-после. Съсипаха Европа с джендърските и пе*алските си истории. Вчера уволнили учител, защото показал на децата статуята на Микеланджело, от която личало, че е мъж. Ама ако беше някакъв безполов изрод или джендърска пеперуда, сигурно награда щяха да му дадат. То целият континент се тресе от инфлация, мизерия и протести поради абсолютната некадърност на ръководещите ЕС, те тръгнали само с пе*еращини да се занимават. Егати падението и погрома върху нормалните човешки ценности. Най-голямата беда за българите е, че отново се оказахме на страната на кретените и глупаците, от което само ядове и неприятности ще берем занапред. Нищо чудно и война да ни натресат, защото това им нареждат от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калитко

    31 Март 2023 10:17ч.

    Научени от горчивия си исторически опит, българите решиха този път да не са от страната на булката. Не щеш ли обаче, оказа се че младоженецът се омъжва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Йоцо

    31 Март 2023 9:23ч.

    По кой природен закон хомосексуалисти могат да създадат дете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Законите на европарламента и демократичните либерални институции

    31 Март 2023 9:29ч.

    отменят природните закони и са над тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Изменението бе прието от евродепутатите с вдигане на ръка."

    31 Март 2023 9:30ч.

    Понякога (щом се налага) декорацията трябва да приема и по-уродливи форми - напр. гласуване като на комсомолско събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Идиоти вън

    31 Март 2023 9:50ч.

    Знаете ли, че в Италия няма синагоги?!?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    31 Март 2023 9:56ч.

    Браво, Италия! Италия е консервативна страна и държат на традиционното нормално семейство между мъж и жена, въпреки че и тях много ги натискат от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    31 Март 2023 10:02ч.

    Европарламентът е свърталище на паразити и перверзници! Както и еврокомисията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    31 Март 2023 10:21ч.

    Гласувайте против Партиите фенове на войната и на Истамбулската перверзия!!! На 02.04.2023г. може би е последния шанс да измъкнем България от Гнусните кървави лапи на Изключителните! Техния ред също идва неумолимо! Светът и Природата не търпят сатанизма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    31 Март 2023 10:34ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европеец

    31 Март 2023 10:56ч.

    Значи против джендърството са, ама обичат паричките, които им се наливат от Брюксел. И винаги мрънкат само опоределено време, докато не им сапушат устите с банкнотки. Всички са еднакви. Нали прочетохте какво каза директорът на НФ Култура - "В ЕС сме, така, че свиквайте!" Ако не им харесва, нека излязат от ЕС, но не искат. Обичат паричките, повече от честта и бъдещето на децата. Само правят врътки, за да вземат повече пари и имам предчувствието, че накравя пак ще се съгласят с каквото и да им спуснат от Брюксел. Тъжно е, но не виждам надежда. А като са в една банкова система и ползват еврото, винаги може да им блокират банките, както стана с Гърция, и нищо не могат да направят. Щом имат една валута, ще имат и една политика. Чисто и просто като...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • септичната яма "свободен свят"

    31 Март 2023 11:06ч.

    Забраната да правиш транзакции поради неблагонадеждност, налагана от американските финансови власти е като средновековната анатема - самото проклятие те убива за броени дни. Това е форма не просто на съвременен феодализъм, а на модерно робовладелство - абсолютно безправие, докато в същото време медийните им рупори непрекъснато продължават да баламосват тълпите, говорейки за демокрация и свобода на какво ли не...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама обичат паричките, които им се наливат от Брюксел...

    31 Март 2023 13:19ч.

    Глупости на търкалета. Всяко изказване против еврозоната (имаше, преди няколко години смениха един кандидат финансов министър, щото много отдавна се бил изказвал скептично по въпроса), хеле пък против ЕС, се наказва. Виж, че всички нормални и мислещи хора, които се отнасят критично към ЕС/еврозоната и прочее евродиктат са остракирани, набелязани за крайнодесни/леви, екстремисти и прочее. Италия е в еврозоната и НИКОГА няма да има суверенно правителство, съответно НИКОГА няма да излезе от ЕС, колкото и да иска. От ЕС се излиза с краката напред, ако си в еврозоната. Големи пари са им налели, няма що. Виж само състоянието на италианската автоиндустрия преди еврозоната (80-те и началото на 90-те) и след това (към 2010 и досега е особено показателно).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    31 Март 2023 12:22ч.

    Е, сбогом Европа... Съдбата на тази, вече официално краварска колония се очертава да е мрачна. Жалко, наистина! Това е началото на края, но нека не забравяме, че след всеки край идва НОВО начало... Проблемът остава само за прецаканите поколения. Но нека не униваме - Надеждата умира последна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи