Еврокомисията: България изпълнява всички изисквания за Шенген

Еврокомисията: България изпълнява всички изисквания за Шенген

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"България, Румъния и Хърватия напълно изпълняват всички изисквания за пълноправно членство в Шенген. В четвъртък ще се проведе извънреден Съвет по правосъдие и вътрешен ред за присъединяването им към зоната. Тогава ще бъдат представени всички доклади, в които е отбелязан техният напредък".

Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, която посочи, че трите държави са преминали през задълбочена проверка.

България и Румъния са осигурили още по-добра защита на външните граници, отколкото при първата проверка на Комисията през октомври - това каза еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон в отговор на въпрос за решението на Нидерландия да наложи вето върху присъединяването на страната ни към Шенген.

Еврокомисар Йохансон допълни, че това е заключението след мисията на Комисията в двете страни преди две седмици, като в нея са били включени експерти на високо равнище, в т.ч. и от страните, които са искали още пояснения. На въпрос как ще коментира намека на холандския премиер Марк Рюте, че българската граница може да се премине срещу 50 евро, тя отговори:

"Изобщо нямаме такава информация. Така че в четвъртък на масата на Съвета ще бъдат всички доклади, които сочат, че България, Румъния и Хърватия напълно изпълняват всички изисквания за пълноправно членство в Шенген. И очаквам такъв да бъде и резултатът от гласуването тогава".

В четвъртък ще се проведе извънреден Съвет по правосъдие и вътрешен ред, на който ще се гласува присъединяването на България, Румъния и Хърватия към Шенген. Еврокомисарят за насърчаване на европейския начин на живот Маргаритис Схинас отново заяви, че разширяването означава повече, а не по-малко контрол по границите: "Мит е, а и е нечестно да се прокарва аргументът, че разширяването на Шенген означава по-малко контрол. Това е повече, а и по-добър контрол".

За да влезе България в Шенген, е необходимо единодушие от всички страни-членки. Към присъединяването ни изрази резерви и Австрия.


Източници: "Труд", бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Педро

    05 Дек 2022 15:34ч.

    А какво стана с американските визи? Нещо сме по-долни от латиноси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво да стане

    05 Дек 2022 15:38ч.

    СЕТА го измислиха заради техния си интерес, но ако решат (като ЮК), че им трябва нашата работна ръка за да им съживим икономиката, нищо чудно да се сбъдне мечтата на отчаяния еврооптимист и служебен Външен Министър, Николай Милков,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тук ще сложа мнението на Виктор Папазов, основателят на българската стокова борса

    05 Дек 2022 15:36ч.

    За всички гъбари и еврооптимисти. https://www.youtube.com/watch?v=CUUpC6P0Cqg https://www.youtube.com/watch?v=LK9-x11WFV4 Ще ни "приемат" и предсрочно, ако ги питате тях. И Марк Рюте едва ли ще ни спаси... Не могат да чакат повече да ни дооглозгат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещата са сложни

    05 Дек 2022 15:44ч.

    А бе хората искат да ни приемат, но нямат желание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    05 Дек 2022 16:10ч.

    Европейските страни не ни искат в шенген, ама американците ги натискат. Нас също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре сме извън Шенген

    05 Дек 2022 16:11ч.

    защото ако влезем ще имат право да ни връщат емигрантите тук като първа страна от Шенген която ги е приела. Познайте кои емигранти ще ни връщат и с какви ще се напълним тогава. Затова сега вдигат този пропаганден шум колко е важно за нас и как искаме да ни приемат в Шенген, за да нямаме лице да се оплакваме после. Западнярите са майстори манипулатори и лицемери, имат дълга история на "търговия" с дрънкулки с колониите си. Затова досега така майсторски ни ограбиха от всичко ценно, същевременно представиха черната работа и слугуването при тях като привилегия за нас. Разбира се, петоколонниците им у нас вършеха и вършат мръсното си дело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европа и великобритания си въртят мръсни интриги

    05 Дек 2022 16:21ч.

    е няма да ни приемат и не трябва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Дек 2022 16:42ч.

    Вярвайте в каквото си искате, но само не се заблуждавайте, че има "добри" страни, които се отнасят с изначално разбиране, симпатия и добронамереност към нас и, от друга страна, лоши и злонамерени страни, които ни пречат. Всичко това е гнусна игра. Подобен род решения се вземат в тесни, елитарни кръгове, които са извън видимата страна на политиката. След това се изготвят планове и конкретни изпълнители, които претворяват на дело. Играят театър. Долнопробен театър! ВСИЧКО ТОВА авансово се съгласува с ЩАС. А пък те съобразяват, дали в съответната страна е достатъчно пълно с идиоти, които са готови да се търкалят по улиците и да си късат ризите в религиозен екстаз, заявявайки че са готови да продадат и майките си заради интересите на господаря. Искат с плам в очите да се прати тежко въоръжение и войници. Лъжци и смачкани индивиди ги устройват повече от хора с национално чувство! Нашата страна е трън в очите, защото доказано им лесно да си купят управленски боклук, но им е практически невъзможно да си купят любов и критична маса от идоти, които да вярват на всичките им идиотщини. Хора, не подценявайте интелигентността на народа ни като съвкупно явление. Въпреки настоятелните им и все по-успешни опити да изпържат мозъците ни (заради либералната и хедонистична младеж), както успешно вече са го свършили във великата Западна Европа, у нас те генерално се провалят! И това е причината да скърцат със зъби! Изгледайте последнато видео на Вацев и си отворете ушите. Едно е да ви го кажа аз, а съвсем друго - той! За да бъде номинирано дори дадено физическо лице, дори за невинната позиция на евродепутат (където нашата България си позволява да изпраща видими идиоти), той трябва да получи "агреман" (думата е буквално ползвана от Вацев) от ЩАС, което значи Ленгли! На практика това означава знаете ли какво? Вариантите са два: 1. Става, наш е, или 2. Пращайте го, безобиден дебил е! Тези инструменти за управление не са никаква новост. Добри ченгета, лоши ченгета, всяване на хаос, двусмислено и объркващо поведение. Не се подвеждайте, всичко това е долнопробно представление на второразредни театрали! Необходим е верен исторически и политически поглед! Не ни е притрябвал Шенген, не ни трябва евро. В средносрочна перспектива всичко това ще е мъртво. Големият въпрос е - оставаме ли заедно, искаме ли да сме заедно като народ?! Какъв курс да поемем в бурното море?! Мислите ли, че Турция варва на глупостите на ОТАН?! Ама стои вътре! Усещат силата си, имат планове и амбиции! Или пък Унгария ... дали вярва на глупостите за солидарност и евро. Ама стоят още в съюза. Знаят, че са слаби, но ... имат гордост, желание и неизгаснала надежда, че ще намерят брод за страната и народа си към един бъдещ свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Дек 2022 16:49ч.

    Абе, в ЕС да се борят с кокаините, с нас да не се занимават, Шенген ни не трябва .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евтогейците

    05 Дек 2022 18:02ч.

    Ни пазят курбан за башибозука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    05 Дек 2022 21:58ч.

    СКАНДАЛ! РУТЕ КЪМ ГЪЛЪБ ДОНЕВ: КАЖИ НА БЪЛГАРИТЕ, ЧЕ ИСКАТЕ ДА ГИ ОГРАБИТЕ С ЕВРОТО, ПРЕДИ ДА АТАКУВАШ НИДЕРЛАНДИЯ! ЧУХМЕ ДНЕС ПОЗИЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! НО ПРЕДИ ДА НИ АТАКУВАТ ДА КАЖАТ, ЧЕ С ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН ЩЕ ОГРАБИТЕ БЪЛГАРИТЕ С 200 МИЛИАРДА ЕВРО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи