Еврокомисар Йохансон: Европа е изложена на повишена терористична заплаха заради войната в Газа

Еврокомисар Йохансон: Европа е изложена на повишена терористична заплаха заради войната в Газа

Европа е изложена на повишена терористична заплаха заради войната в Газа, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, цитирана от ДПА. "Предвид войната между Израел и "Хамас" и поляризацията, която тя предизвиква в нашето общество, с наближаването на празничния сезон, има огромен риск от терористични нападения в Европейския съюз", подчерта еврокомисарката.

Йохансон посочи като пример нападението с нож, извършено в събота в Париж, при което загина един германски турист и бяха ранени двама души, както и други инциденти.

Еврокомисарката обяви, че ще бъдат отпуснати допълнителни 30 милиона евро за защита на ключови обекти, например религиозни.

Очаква се вътрешните министри от блока да проведат консултации, на фона на войните в Близкия изток и Украйна. В програмата на срещата е предвидена и дискусия за шенгенската зона за свободно движение, както и по напредъка на реформите за предоставяне на убежище и миграцията.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • баба мара

  05 Дек 2023 12:20ч.

  защо ли не сме учудени вие сте виновни ако ни се случи нещо неприятно сащ пращат оръжие ес раздава нашите пари и после атентати спрете се наи после преговори и мир

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  05 Дек 2023 13:52ч.

  С такива лелки Урсули като вас начело на съюза нищо добро няма да ни очаква. Явно не правите връзка между глупавите си изказвания и повишената терористична заплаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  05 Дек 2023 17:20ч.

  А на някого ще бъде ли потърсена сметка за стимулираната години наред имиграция от Близкия изток? Явно не. Затова ще се оттечете в канала на историята като Танте и другите мижитурки-Сорос старши. Дай боже да е преди изборите за ЕП. Дай боже и да си платите преди това. Не сме забравили как посред зима заливаха демонстриращи със водни оръжия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи