Евродепутат обвини Зеленски в намеса във френските избори

Евродепутат обвини Зеленски в намеса във френските избори

„Той забрави историята, както и задълженията на Украйна по Минските споразумения, които предвиждаха широка автономия за рускоезичните автономии на Донбас“, каза френският евродепутат пред ТАСС. „Украинският президент няма право да дава никакви указания на президента на Франция“, добави Ерве Жювен, коментирайки настоятелните призивите на Зеленски към Макрон да посети Киев, както и да нарече действията на Русия срещу Украйна „геноцид“.

Излъчването на интервюто на Зеленски с атаки срещу един от френските кандидати за президент преди началото на дебата е опит за външна намеса в изборния процес. Това заяви в интервю за кореспондент на ТАСС френският евродепутат, член на Комисията по сигурност и отбрана на Европейския парламент Ерве Жювен.

„Когато президентът на друга държава, която не е член на Европейския съюз, си позволи да прави изявления няколко часа преди най-важния дебат, който може да повлияе на избора на французите относно бъдещия президент, това е открита намеса. Зеленски няма право да се намесва във вътрешнофренските дебати“, подчерта Ерве Жювен.

Политикът, който беше избран в Европейския парламент от партията "Национален сбор", от която Марин Льо Пен в момента се кандидатира за президент, отбеляза, че излъчването на подобно интервю в ефира на новинарски канал и повтарянето на съответния фрагмент през целия ден също може да се нарече манипулация. Коментирайки контекста на изказванията на украинския лидер към Льо Пен, евродепутатът каза, че Зеленски е „забравил историята“.

„Президентът Еманюел Макрон, чиито усилия в тази посока приветствам, каза, че НАТО е в състояние на мозъчна смърт. И Макрон, който се срещаше с Путин много пъти, разговаряше с него редовно по телефона, правилно отбеляза, че ЕС трябва повече да възприема Руската федерацията и КНР като партньори, не като врагове, с които трябва да обсъждаме въпросите на сигурността на евразийския континент и да развиваме икономически партньорства“, каза Жювин. „Той забрави историята, както и задълженията на Украйна по Минските споразумения, които предвиждаха широка автономия за рускоезичните автономии на Донбас“, каза френският евродепутат.

„Украинският президент няма право да дава никакви указания на президента на Франция“, добави Жювин, коментирайки настоятелните призивите на Зеленски към Макрон да посети Киев, както и да нарече действията на Русия срещу Украйна „геноцид“. По-рано Макрон многократно е заявявал, че няма да отиде в Киев в името на акт на символична подкрепа и е готов да обмисли такова посещение само ако то ще бъде от сериозна полза за разрешаването на конфликта.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски в ефира на BFMTV разкритикува френския кандидат за президент Марин Льо Пен няколко часа преди началото на единствения телевизионен дебат между нея и действащия френски президент Еманюел Макрон преди втория тур на президентските избори . Телевизионният канал публикува няколко фрагмента от интервюто, в един от които украинският лидер казва, че отношенията му с Льо Пен могат да се подобрят, „ако тя осъзнае, че е сгрешила“.

Телевизионният канал не дава контекста, в който е направено това изявление, но Льо Пен многократно е заявявала, че продължава да смята Крим за руски и не съжалява за забраната, наложена ѝ от Киев за посещение в Украйна. Освен това Льо Пен се застъпи за сближаване между Русия и Европа, както и срещу санкциите, засягащи вноса на суровини от Руската федерация.

След това френският телевизионен канал показа друг фрагмент от интервюто, в което Зеленски казва, че "не е сигурен, че има право да влияе на случващото се във Франция", позовавайки се на президентските избори, но телевизионният водещ го призова да не да се тревожи за това. "Имам добри отношения с президента Еманюел Макрон и не бих искал да ги загубя", каза украинският президент.

Френският президент Еманюел Макрон и неговият съперник на втория тур на президентските избори Марин льо Пен ще проведат дебат на живо в сряда вечерта. Той започва в 21 часа парижко време  и ще продължат най-малко два часа. Всеки кандидат ще има минута и половина за встъпително изказване и две минути за заключение. Правото за откриване на дебата, както и последната дума за резултатите според жребия ще бъде за Марин Льо Пен.

Вторият тур на президентските избори ще се проведе във Франция на 24 април.

 

 

 

 

Коментари

  • Този Зеленски

    20 Апр 2022 21:03ч.

    се взе много насериозно, почна да дава акъл на всички, като че ли е световен господар... Хайде стига го поощрявайте! Никой не му е длъжен, Да си гледа собствената черга, че много взе да пуши...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    20 Апр 2022 21:09ч.

    Френски евродепутат, който дава интервю за ТАСС, е точно толкова нечистоплътен, колкото и Льопен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Апр 2022 21:20ч.

    Ахъм. Или да се изкъпе, или да си подаде остафката като евротакова,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Апр 2022 21:27ч.

    Зеленски, ти ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Апр 2022 21:31ч.

    Аз да съм Зеленски?! Ако аз съм Зеленски, нема да спра да се целувам. Ja, ja

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    20 Апр 2022 21:33ч.

    Не, бе. За този над тебе ставаше дума. И той като зеленски дава квалификации наляво и надясно, а не си поглежда о. раните гащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    20 Апр 2022 21:58ч.

    Тия двамата, су38 и другия, са от група А на путинските троли, играят ролята на умници. Другите троли са откровени кретени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровеца,

    20 Апр 2022 22:37ч.

    Ама ти си истински подъл страхливец, бе! Точно като укропитеците, дето се крият зад цивилни и след това, като решат да бягат - ги трепят. Както направиха и в Буча. Та ти, бако, си същия страхлив подлец, след като висиш тука, а не отиваш на фронта. Айде иди да те видим колко струваш там. Тук разбрахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко ми се изясни

    20 Апр 2022 23:23ч.

    Българските фашисти се възхищават на френския фашист, че оправдава агресията на руските фашисти, като обвинява нападнатите украинци, че те били фашисти. Изрожденците, чугунените комунисти и извратените путинисти да потърсят спешно консултация с психиатър, който по възможност да не е завършил в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психоаналитик

    21 Апр 2022 0:42ч.

    Неуспешен опит за скоропоговорка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психоаналитико, дай му рецепта

    21 Апр 2022 17:30ч.

    на бандерчето, че инфакт може да получи ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    20 Апр 2022 21:33ч.

    Ама разбира се. Френският депутат Жупен, от партията на Люпен, пред Телеграфната агенция на Съветския съюз. Пък след няма и месец там пак ще празнуват победата си над фашизма. Или май вече над Европа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    20 Апр 2022 21:35ч.

    Този в дясно, трябва да му поставят диагнозата, да го освидетелстват и да го въдворят в СЛЗ. Наложително е. И полезно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този Зеленски

    20 Апр 2022 21:35ч.

    си е нагъл ционист и си въобразява, че всичко му е позволено. Ционист, но сектант от сектата на Хабад Любавич, тези които искат да върнат историята и да построят Третия храм на Израил не в Ерусалим, а в Нова Хазария=Украйна=Днипро, т.е в руския град Днепропетровск, бъкан с хазари и с най-големия юдейски молитвен комплекс в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    20 Апр 2022 21:37ч.

    Beloto му е много силно и няма задръжки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наци

    20 Апр 2022 21:38ч.

    Жалко за убитите руснаци, те са истинските герои в конфликта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    20 Апр 2022 21:55ч.

    Някъде към 15 хиляди са убитите руснаци. Само заради Антихриста Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стефче

    20 Апр 2022 22:19ч.

    Дай достоверен линк, не халюцинациите на укрохунтата и ония, които я спонсорират от Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чистият образ на фашизоидната агитка:

    20 Апр 2022 22:01ч.

    “Наци - Жалко за убитите руснаци, те са истинските герои”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът

    20 Апр 2022 22:26ч.

    е напълно прав! Предвид изявленията, това си е чиста намеса във вътрешните работи. Същото беше и с Орбан и той му отговори след изборите. Преди избори не се правят такива изявления, камо ли поредните заръки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски е гид, а гидовете са извечни водачи на плебса

    20 Апр 2022 22:28ч.

    Обикновено юдеите говорят наставнически по всякакви въпроси. Знаем всички, че според тяхно мнение, превърнато във вселенски закон, те са единствените богоизбрани и компетентни във всяка една област. Освен това разполагат с властта и парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Льопенец

    20 Апр 2022 23:15ч.

    Чини ми се тоз депутатин е цоцал яко московска пара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе ближи си сладоледа, бе!

    21 Апр 2022 7:47ч.

    Миналата година имаше една афера покрай Бен енд Джери'с, които отказаха да продават сладолед в окупираните територии. Отговорът на добрите еврейчета беше "кампания за максимален натиск". В случая с Украйна и въвличането на европейските страни във война с Русия се прави също такава кампания. При БендДж май е дала резултат, понеже май ще продават. Но с въвличането във война е по-сложно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе ближи си сладоледа, бе!

    21 Апр 2022 7:49ч.

    Много интересен е начина, по който беше представена случката в официозната преса, и в "дисидентската" преса. Ето два линка за илюстрация: Официоз: https://www.axios.com/israel-ben-and-jerrys-policy-cable-2dfb5145-8cdd-4739-9e2f-391c8076ab18.html Дисидент: https://www.unz.com/pgiraldi/is-the-tide-finally-turning/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе ближи си сладоледа, бе!

    21 Апр 2022 7:52ч.

    Също така разбираме нещо много важно, за което въобще не се говори в България: колко надълбоко е стигнало овладавянето на федералната и щатската администрация на САЩ от добрите еврейчета. Сигурно още може, но и това сегашното е ФРАПИРАЩО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе ближи си сладоледа, бе!

    21 Апр 2022 7:56ч.

    Отделни евродържави и ЕС имаха политики за подкрепа на палестинците и тяхната кауза, вкл. за движението BDS. Естествено, че ще бъдат наказани! Както бяха използвани ислямистите, сега нацистите в Украйна, по същия начин в ЕС биват използани толерастите и соросоидите и пр. зган - да разрушат собствените си общества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи