Еврейската общност у нас призова Нидерландия и Австрия да не ни налагат вето за Шенген

Еврейската общност у нас призова Нидерландия и Австрия да не ни налагат вето за Шенген

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

С призив към посланиците на Нидерландия и Австрия в България се обърнаха с отворено писмо организации на еврейските общности у нас.

Писмото, изпратено и до БТА, е подписано от Проф. Александър Оскар от Организация на евреите в България „Шалом“, Максим Делчев от Централен израилтянски духовен съвет, Виктор Меламед - Офис на Американски еврейски комитет в София, и от Николай Гълъбов от Федерация на ционистите в България. В него се отправя призив Нидерландия и Австрия да преразгледат позициите си за налагане на вето на присъединяването на България към Шенген. Копие от писмото е изпратено и до служебния външен министър Николай Милков.

Ние, организациите, представляващи българските евреи, сме изненадани, че Австрия и Кралство Нидерландия възпрепятстват присъединяването на България, независимо от факта, че Европейският парламент, както и голямата част от държавите членки на Европейския съюз, гласуваха за присъединяването на България към Шенгенското пространство, се казва в писмото.

Считаме за наш дълг да призовем Вашите правителства да преразгледат позициите си относно решението, свързано с присъединяването на България към страните членки на Шенгенското пространство, допълват представителите на еврейската общност в България.

Вярваме, че Обединена Европа почива на принципите на взаимно сътрудничество, солидарност и взаимна подкрепа. Само така най- добре могат да бъдат гарантирани сигурността и бъдещето на гражданите на Европейския съюз, пишат авторите на писмото.

Днес очите на българския народ са обърнати към Брюксел. За нас, българските евреи, е от изключително значение България да бъде равноправен член на евроатлантическото семейство. Осъзнаваме важността на опазването на европейските граници и сме уверени, че българската държава ще положи всички необходими усилия за тяхното опазване, за да гарантира сигурността, благополучието и добруването на гражданите на Европейския съюз. В същото време сме силно разтревожени, че отлагането на присъединяването на страната ни към Шенгенското свободно пространство допълнително ще подхрани и без това засилващия се евроскептицизъм и национален шовинизъм, се казва още в позицията.

Призиви Нидерландия и Австрия да преразгледат позицията си отправиха през последни дни множество политически представители, икономически организации, синдикати. Според служебното правителство недопускането на България в Шенген е несправедливо, защото страната ни е изпълнила всички критерии за членство.

Източник: БТА

 

Коментари

  • Шенген в чекмедже

    07 Дек 2022 8:24ч.

    Тати обеща да ми купи колело ама друг път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шалом

    07 Дек 2022 8:56ч.

    Еврейската общност в Булгаристан призова Нидерландия и Австрия да не ни приемат в Шенген, за да не станем КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ на западната цивилизация !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврейската общност в англия призовават за налагане на вето за шенген

    07 Дек 2022 8:34ч.

    айде да видим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    07 Дек 2022 8:37ч.

    Нормално е еврейската общност в БГ да удари едно рамо за Шенген в Еврейския съюз. Виж ползите от Шенген са колкото ползите в сиренцето в капана за мишки. Каква е функцията на капана ще стане ясно малко по-късно. Виж ЕВрозоната е 100% дърво! Бг-тата ще го усетят здраво на втория месец по ръст на цените и невиждана беднотия. А на втората година външни сили ще започнат да ликвидират последните остатъци от християнство и да налагат антихристките идеи, ЛГБТ ... чрез финансови инструменти. Иначе няма пари ...има глад! Забележете как вече никой не говори за суверинитет, за икономика, за прогрес ....говори се за фондове тоест за помощи, тоест за просия! Само, че тези благини се дават под условия, много тежки условия! При това не финансови, защото стадото е бедно и безпътно. И се дават на "елита", който хвърля по някоя троха на плебса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • то даже и просия не е а заем

    07 Дек 2022 8:59ч.

    живот на заем; нали това е мечтата на шваб- да не притежаваме нищо, дори и живота си; ха сега някой да ми каже в коя епоха живота е бил ценност за някого, ама не собствения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврейската общност у нас трябва да осъди

    07 Дек 2022 8:42ч.

    престъпленията на Израел, който заграби Голанските възвишения от Сирия, не изпълни нито една резолюция на съвета за сигурност на ООН, не спира геноцида срещу палестинците и разрушаването на къщи и училища, обстрелва Сирия, убива журналисти - това трябва да спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама, виж ти,

    07 Дек 2022 8:47ч.

    те били богоизбрани… Така поне пишело в техните приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    07 Дек 2022 8:52ч.

    Защо са притеснени евреите за Шенген? Евроскептиците ще ги разследват за далавери ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като знаем кой надава такива писъци за шенген, можем да разберем защо им е

    07 Дек 2022 9:02ч.

    не е за хубави работи дето се правят пред хората

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦИОН

    07 Дек 2022 9:34ч.

    Щом и Федерацията на ционистите в България с нейните многобройни хуманисти и българофили се заема със случая, няма как шенгенистите да не ни приемат немедлено. За да може и Брендо най-после да се прибере безопасно тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    07 Дек 2022 10:12ч.

    Евреите са за Шенген, а българите - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И откога Ханаан е в Шенген,

    07 Дек 2022 11:09ч.

    Та толку са се загрижили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, няма ционизъм

    07 Дек 2022 14:56ч.

    Местната ложа иска да се присъедини и де юре към Великия Сонедрион. А за какво служат българите тук и България? За пълнеж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи