Евгений Пригожин: Соледар е освободен и прочистен, украинските части бяха унищожени

Евгений Пригожин: Соледар е освободен и прочистен, украинските части бяха унищожени

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Още веднъж искам да потвърдя пълното освобождаване и прочистване на територията на Соледар от части на украинската армия, заяви олигархът Евгений Пригожин, който е с създател на ЧВК "Вагнер".

Той твърди, че в града са останали около 500 убити украински войници.

„Цивилните бяха изтеглени, украинските части, които не искаха да се предадат, бяха унищожени. Целият град е осеян с трупове на украински войници. За никакъв хуманитарен коридор не може да се говори. Пристъпихме към разчистване на шахтите“, добавя руският олигарх.

 

Междувременно военният експерт Борис Рожин разкри, че село Опитно в южните покрайнини на Бахмут, за което от няколко месеца се водеха боеве, е преминало под контрола на ЧВК "Вагнер". В самия град продължават боевете в югоизточните квартали на града и в индустриалната зона.

Същевременно според ТАСС в Соледар остават спорадични малки огнища на съпротива от страна на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), градът продължава да се прочиства, а западната му част е изцяло под контрола на руските сили. Това е заявил пред агенцията подполковникът от Народната милиция (НМ) и депутат от Донецката народна република (ДНР) Андрей Баевски.

Украинският президент Володимир Зеленски пък заяви, че битката за град Соледар в продължава.

Украински военни твърдят, че градът не е паднал, съобщава БНТ.

От руското министерство на отбраната твърдяха, че техни въздушнодесантни подразделения "са блокирали Соледар от северната и южната част на града".

Високопоставен съветник на украинския президент определи битките за Соледар и Бахмут като най-кървавите от началото на войната.

Украинската информационна агенция УНiАН цитира военният експерт, полковник от Въоръжените сили на Украйна в резерва Роман Свитан според когото руските окупационни войски няма да успеят да обкръжат и превземат Соледар.

В коментар за украинският "Канал 24" Свитан отбеляза, че изявленията, че украинската армия в Соледар е обкръжена, са част от психологическите операции на врага.

"Руснаците през последните няколко месеца не можаха да намерят причини да оправдаят мобилизацията. Нямаше победа, затова окупаторите избраха такъв малък град - Соледар. Следователно това е по-скоро информационна кампания за руската публика“, обясни експертът.

В Телеграм обаче са публикувани зловещи снимки на разстреляни в центъра на Соледар украински войници.

Източници: "24 часа", ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Наше дело правое

    12 Яну 2023 15:24ч.

    Враг будет разбит. Победа будет за нами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Замид Чалаев относно ЦИПсО пропагандата, че е пленен:

    12 Яну 2023 16:59ч.

    " Аз не съм командир на "Азов" та да си сваля гащите и да се предам".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обратната страна на медала

    12 Яну 2023 21:17ч.

    Повече от 300 бивши ВСУшника свирят в Оркестъра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    12 Яну 2023 15:29ч.

    американските пудели стават все по малко ,вече еволюират в плъхове и не се виждат на терена,скоро ще станат на прах и изпарения,горките американски подлоги за какво ви е всичко това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-изявление от вчера,ключово е;

    12 Яну 2023 15:30ч.

    ''Пристъпихме към разчистване на шахтите“, добавя руският олигарх.''Което е признание че шахтите не са превзети.Тунели в които има 22 КОМПОЗИЦИИ оръжие и муниции.Вътре може да има всичко.От БТР и до танкове.Ако не ме лъже паметта хиляди км.Без превземането и прочистването на тунелите НИЩО не е превзето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2023 15:35ч.

    "Без превземането и прочистването на тунелите НИЩО не е превзето!" Що? Или, ЩО? Къв е проблемът? Кво може да се прави от шахтите навън?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баце някой си!

    12 Яну 2023 16:28ч.

    Козяк, козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? Обаче! За евроджендърчетата недоклатени, жълтопаветници недокъпани, са супер, че даже и дупер! Щом са в шахтите, значи ..., какво значи? Малко туй-онуй и "прощай Григорий"! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    12 Яну 2023 18:03ч.

    Е как бе ти не знаеш ли, всеки виден плъх ще ти каже, че шахтите са много важни? Както събратята му плъхове от Азов и натовския генералитет бяха се заврели в плъховите дупки в Азовстал и "държаха фронта" така и сега събратят му държат хилядите му километри тунели дето излизат директно на 5-то авеню. Да.ба и деб.ла ти да.ба промит да.ба. Абе Херо избирайте си мишките поне с елементарен тест за интелигентност бе, че ставате смешни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2023 15:36ч.

    Долу-горе ситуациата с Мариупол и подземията на Азовстал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    12 Яну 2023 15:38ч.

    Нали и в Мариупол се криеха като плъхове в катакомбите на Азовстал, но накрая видяхме резултата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-В Азов стал

    12 Яну 2023 15:47ч.

    Бяха креслювци а не армия.Подземията така и не се превзеха.Предадоха се заради психическа неустоичивост.Всичко необходимо за отбрана са имали.Както и Азовстал така и всяко едно предприятие в СССР е строено и с военно предназначение.До 1990 солниците ще са катирани.А за 30г след това???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    12 Яну 2023 16:05ч.

    В Мариупол след като почнаха руснаците да им пускат бомби фаб-500 и фаб-3000 от бомбардировачи, алтернативата да не се предадат беше да си останат погребани там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Виетнам

    12 Яну 2023 15:39ч.

    Любима тактика на Виентконг е през РЪЧНО прокопани тунели да излязат в тил на УСА войници.Сега забележете;Солниците се простират до населени НЕПРЕВЗЕТИ села.Там има и шахти.8г.ВСУ готват 3линии на отбрана.Цяло чудо ще е да не са подготвили солниците за подземно НЕПРЕВЗЕМАЕМО УКРЕПЛЕНИЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    12 Яну 2023 15:43ч.

    само да не се осолят много в тея солници..много уместен пример с Виетнам, няма що

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    12 Яну 2023 15:45ч.

    Абе умнико, аз разбирам от минни изработки предвид на професията ми. Достатъчно е шахтите и галериите да бъдат затворени (бетонирани) и край. Не се надявай на твойте фантасмагории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2023 15:46ч.

    С Виетнам ситуацията е съвсем друга. Там тунелите са имали начало, което е било на тяхна територия, с много сложна и разсклонена структура и на практика е обхващала цялата територия на Северен Виетнам (Виетконг) Снабдяването е било организирано. И не само оръжие, а храна и вода. Тук кой ще ги храни и пои? Ваша милост ли? И на кого му пука, кой е в солниците? Могат да почнат да взривяват де що видят коридор и да затрупват изходите. Ще се получи естествено осоляване. Сепак на музикантите не им се вллиза в пазарлъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФАКТ

    12 Яну 2023 15:54ч.

    Геофизик, ти си по-тъп и от про100киро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    13 Яну 2023 2:29ч.

    ФАКТ - много си кух/а. Неразбираш, но коментираш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-де да беше толкова прост

    12 Яну 2023 15:49ч.

    Но не е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    12 Яну 2023 15:52ч.

    2та св.война.Германия превзе ли катакомбите на Одеса?САЩ превзеха ли Тора-Бора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2023 15:58ч.

    Одеските катакомби общо-взето бяха превзети. Партизаните и други нелегални бяха ликвидирани. Съпротивата извираща от тях - също. Верно, че вътре германците не устроиха администрация, но пък за кво ли би им била.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    12 Яну 2023 17:02ч.

    Колкото повече нацисти са ликвидирани, толкова по -добре. Искаха да са богове, е повечето вече се срещнаха с Господ Бог !!! Останалата мръсна нацистка пасмина я чака същото !!! Чакам ви всички горе при мен !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2023 15:55ч.

    Мнение на Пригожин: «Аналога сегодняшним боевым действиям не было уже 80 лет. Поэтому не думаю, что кто-то изучил данную войну по учебникам. Те бойцы, которые сегодня действуют эффективно, прошли десятки войн. А многие из тех, кто являются так называемыми „кадровыми“, не научились ничему, кроме как каблуками щелкать, цацки носить и красивые доклады писать, хотя есть и крайне достойные люди»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин е прав, ама...

    12 Яну 2023 16:19ч.

    след като генерал Армагедон пое управлението на РККА, първото нещо което забрани бяха "красивите" доклади. Подобно на Жуков. И всичко си дойде на място. Шапко-подхвърлянето ВЕЧЕ не се толерира в зоната на СВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Яну 2023 16:32ч.

    Колкото повече нацисти са ликвидирани,толкова по добре.Искаха да са богове.....е ще станат поне негови асистенти.Мръсна нацистка пасмина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Тунелите

    12 Яну 2023 21:19ч.

    Давам източник от днес.Итервю с русна работил до войната в солниците.Отбележете си часта ''можна до Харков доехат''.На Пригожин работата малко прилича на маршалите на Сталин.3ри фронта превземат Харков.Само Конев обаче наглее и събужда Сталин да докладва нещо очевидно.Тук днес дори Соледар не е превзет.Руски източници пишат за 200убити при контраатака от ВСУ.200убити колко са атакували?Вероятно батальон.Защо?След като е превзет?Ето източника; https://www.mk.ru/politics/2023/01/12/rabotnik-artemsoli-iz-soledara-opisal-podzemnyy-gorod-v-shakhtakh-gde-pryachutsya-vsu.html?utm_source=mk&utm_medium=smi2&utm_campaign=anons

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    12 Яну 2023 21:51ч.

    Това, че с името на гениалния творец и хуманист Вагнер е наречена банда дива и и касапи, е знак за дяволската същност на путинистите и подкрепящите ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-до днес

    12 Яну 2023 22:30ч.

    Не съм прочел от форумец или журналист очевиден паралел с Плевен 1977г.Освобождението ни тогава е било на косъм!Александър 2 е бил на часове от отдаването на заповед за снемане обсадата на Плевен и отход,естествено край на войната.Шумен,Варна,Русе си стоят./като Херсон,Лиман и т.н/.Противопоставя му се негов министър.Името не помня,а трябва паметник да му дигнем и краката да му целуваме.Забележете Александър2 и министър са на фронта с войската.До деня Х руската армия атакува челно/познато ли ви е?/,линиите за снабдяване не са прерязани.Едва тогава викат инж.Тотлибен.Нататък знаете.Руските генерали и българския народ не познават собствената си история.Потресаващо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    13 Яну 2023 4:49ч.

    руският император не е искал война, обявява война под натиска на руската интелигенция и най-вече на руската православна църква да освободят братята християни, когато посетил лазарета край Бяла и видял ранените осакатени войничета казал "Ето затова не исках война", вероятно е искал да използва трудностите при Плевен, за да спре кръвопролитието, в Северна България българите изобщо не помагали на руската армия, едва като минали Балкана в София били посрещнати с цветя и неописуема радост, затова продължили надолу почти до Цариград, а трябвало да освободят България до София, сега "братята" християни искат да им съборят паметниците и тържествено откриха паметника на американските летци-герои, които избиха хиляди и оставиха без покрив точно през зимата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен до Ина

    13 Яну 2023 8:28ч.

    Сигурно при преминаване на Балкана през зимата, пътеките са почиствани от специално обучени и събрани мармоти от Алпите ? Четете си историята и най-вече документите, че ставате смешни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Пригожин

    12 Яну 2023 22:42ч.

    Има една пословица кой от чии грешки се учи и как се поумнява.Окопите няма да родят Наполеон.Нужно е училище.Ние в България имаме велик практик.Наричаше сам себе си ''прагматик''. Войнстваща тиква,разтрелващ криминал /Чакъра/ с гранатомет. Видяхме до къде се стига с тиквоглави.Пригожин е аналог 1/1 на тиквата ни.Ако вземе връх/тиквата можа/ тежко и горко на Русия.Последните промени говорят ,че разума е надделял там.А може и Путин да е приложил военно охлаждане на горещи тикви.Българския опит сочи ,че да се подценяват тикви е смъртоносно опасно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    13 Яну 2023 1:04ч.

    трагедията на РФ е, че който и да я поеме оттук, все ще е надолу към рЯката...от Харибда на Сцила, казано по научно https://e-vestnik.bg/36671/v-rusia-zapochva-voyna-mezhdu-klanovete-za-trona-na-putin-koy-shte-ya-specheli/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • желебан, от кого ли не наебан

    12 Яну 2023 22:53ч.

    със нега си спомням дните ми като войниче-ъртелчик във ВеАто до брата, когато нашия шеф на тила майор Велинов винаги ме пращаше да сервирам на офицерите от Съвецката армия, дошли на инспекция, и винаги ми поръчваше да им сипвам от онова шишенце в супата, защото и двамата бяхме получили инструкции от централното, после много от тези импозантни полковници и майори трудно са имали някакви деца.. хахафафа така че и вий кадето ги видите им сипвайте от шишенциту

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Класик

    12 Яну 2023 23:09ч.

    Скоро всички класици ще засвирят погребалния марш по земите населявани от фашисти. Избийте ги до крак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Яну 2023 23:41ч.

    Коментиращите тук са някакви изпуснати от ада караконджули. Да се радва, че путинските касапи избиват хора, е способен само урод. Но Бог няма да търпи вечно Сатаната Путлер. Ще го сполети съдбата на другия дявол Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    13 Яну 2023 0:11ч.

    Малий, цялото тролско войнство се е събрало под тази статия. Явно Пригожин им действа като червено на бик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читателю, ами ти какво правиш тук?

    13 Яну 2023 0:24ч.

    Не си бик, тогава (може би си) крава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи