Евгений Пригожин: Ситуацията по руските флангове край Бахмут е лоша

Евгений Пригожин: Ситуацията по руските флангове край Бахмут е лоша

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" заяви днес, че фланговете на неговите сили са подложени на натиск в близост до украинския град Бахмут, което води до загуба на терен, който хората му са завзели на висока цена, предаде Ройтерс.

Евгений Пригожин твърди, че задача на редовните руски войски е да защитят фланговете на "Вагнер" край Бахмут - градът, който е в центъра на най-дългата и кървава битка във войната.

"Ситуацията по фланговете се развива според най-лошия предвиден сценарий", заяви Пригожин в аудиопослание.

"Всички територии, които бяха превзети с кръвта и живота на нашите другари в продължение на много месеци, напредвайки с десетки или стотици метри на ден, сега на практика са зарязани без бой от тези, които трябва да държат фланговете ни", каза той.

Министерството на отбраната на Русия заяви по-рано, че неговите десантни войски подкрепят настъплението в западната част на Бахмут и са притиснали частите на украинската армия по фланговете, пише БТА. 

Пригожин каза, че бойците му се намират на 625 метра от западните покрайнини на града.

В отговор на въпрос на руска медия относно очакваната украинска контраофанзива, Пригожин заяви, че украинските операции "за жалост са отчасти успешни".

Ръководителят на "Вагнер" беше помолен да коментира думите на украинския президент Володимир Зеленски, че контранастъплението на украинската армия се е забавя, тъй като тя е изчаква допълнителна чуждестранна помощ.

"Зеленски хитрува. Контранастъплението тече с пълна сила", заяви Пригожин.

Генерал Олександър Сирски, командващ украинските сухопътни сили, каза вчера, че руските сили в някои части на Бахмут са отстъпили с до два километра в резултат на контраатаките.

Както Пригожин, така и украинската армия заявиха вчера, че силите на Киев са пробили руски позиции в близост до Бахмут, което представлява значителен напредък за Украйна. Пригожин за пореден път обвини руското министерство на отбраната, че не предоставя достатъчно боеприпаси на "Вагнер" и обвини ведомството за неуспехите в битката за Бахмут.

Източнизи: "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • логото

    11 Май 2023 20:21ч.

    Генерал Сирски не е правил заявление вчера, или поне липсва доказателствен материал с видео или поне аудио файл. Това ще да е изявление на някое посредническо лице, осигуряващо информацията на ВСУ. По руските форуми непрекъснато призовават да покажат Залужни и Сирски по ТВ-то, па макар и като трупове, но няма никакво показване. Разбира се, може и да става дума са някаква преднастъпателна тактика, не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Май 2023 20:23ч.

    Е музикантите стабилизираха ситуацията днес и си върнаха загубените позиции . Впрочем виновни за тази ситуация са от ЧВК на Газпром и 72 бригада на РФ . Та музикантите трябваше да поправят техните грешки ,които са напускйане на позициите по фланговете и оставяне на музикантите със оголени флангове . Руските главнокомандваши десантни войски които помогнаха на Вагнеристите да върнат загубените територии от 700 кв метра .Явно Газпром има много да учи как се прави ЧВК ,щото със страхливи хора на които са обещани много пари няма да стане работата и за във бъдеще РФ ще има много проблеми ако не ги отсрани навреме .Време е Руската армия да се поучи от грешките на Сталин във началото на отечествената война и да си намери достоини воиници които умеят да се бият със враг който е решен на всичко и няма какво да губи .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    11 Май 2023 20:31ч.

    Очевидно и руската армия, подобно на американската след позорното афганистанско бягство, има проблеми с мотивацията в горещи сражения към този момент и тези проблеми са обясними - явно само професионализъм не стига, трябва си силна жертвоготовност или принуда, най-вече защото в тила не работи СМЕРШ, докато при укрите тези дисциплинарни подразделения работят от самото начало и не допускат никакво самоволно напускане. Мотивирано е само онова, което е отдавна накървавено и воюва за много пари - това е ЧВК. Ако вървят така нещата и с тая съветска тактика на НАТО да не жали украинското пушечно месо, аз не виждам нерадикален изход от ситуацията за руската страна. А за радикален изход все още не смея да си помисля...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    12 Май 2023 11:20ч.

    Забавни съчинения пишете, господине, предполагам и то на преклонна възраст!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този нали щеше да си ходи на 10-ти май

    11 Май 2023 21:37ч.

    Навярно все още е в Бахмут за да се оплаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    11 Май 2023 22:59ч.

    Да не е луд? Гледай какво става с другите кандидати за слава - Прилепин например... При украинците е по-сигурно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    12 Май 2023 1:18ч.

    Пореден безумен резил. Позиции, за които на руснаците им трябваха месеци да овладеят, украинците ги взимат без бой. Нещо страшно става в Руската армия. Почвам да вярвам, че и Крим може да падне. Отворих и няколко руски сайта - всеобща паника. При все, че руското общество е мотивирано. Необяснима е слабостта на армията им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    12 Май 2023 2:13ч.

    https://newsfrol.ru/24/11582/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ситуацията наистина е лоша

    12 Май 2023 6:24ч.

    Договорнякът на Кремъл се проваля, защото е безумие да се договаряш със сатанистите англосакси. Гарантирано ще те измамят. Украинската офанзива върви с пълна сила, превзели са Клещеевка. Русия или трябва да обяви обща мобилизация и преминаване на икономиката на военни релси, или ще става все по-зле и по-зле… Украйна е загубила 300 хил. но й остават още два милиона мобилизационен резерв. Без ВОВ руснаците няма да минат, иначе ни чака ЯО…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И по отношение на върха в Кремъл…

    12 Май 2023 6:35ч.

    Очевидно е и за най-големия скептик, че т.н. Путин е един образ, а истинският ВВП един Господ знае какво е станало с него… Русия се управлява от Задкулисие, от ОПГ, която се прикрива с маската “Путин”. Истинските управляващи в Русия са Набиулина , Кудрин , Греф , Абрамович…и цялата шайка олигарси, плътно преплели интересите си и финансите си със Запада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присмял се Хърбел на Щърбел...

    12 Май 2023 8:50ч.

    Малко е смешничко точно ние да се обсъждаме кой двойник на ВВП е бил на смяна днес... И вместо да изказвате хипотези за положението на "върха на Кремъл", разгледайте статиите наоколо... Братко, НАС са ни налазили отвсякъде: освен дежурните корпус на мира и us4bg, мин. Крум се снима отзивчиво с н.п. Кенет след ОБСЪЖДАНЕ на работата си!! и вероятно рапорт за напредъка на преработката на над 300 български закона!!!!! в нови "правилни" закони съобразени с ЕС и всичко необходимо за пълната ни интеграция и реализацията на мечтата на WEF-джиите; Наско Пеканов работи денонощно по приемането на еврото, Кирцата Мутантов посреща 'the big guy' на cgi (които така спасиха хората на Хаити след опустошителното земетресение на острова през 2010 отклонявайки към собствените си джобове над 10 милиарда $ дарения от цял свят и изграждайки няколко прекрасни (оградени) ваканционни селища лично управлявани от братчето на Хилари, че палатковите им лагери все още не са премахнати и май още не са преборили холерата на острова) че сега дойдоха да ни научат и нас да бъдем активни в политиката и да мечтаем да станем като тях... НАС са ни налазили всякакви "доброжелатели" - да стискат палци, да окуражават и активно да участват в инсталацията на Мимето Г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи