Евелина Славкова: С над 70% нараства недоверието в кабинета

Евелина Славкова: С над 70% нараства недоверието в кабинета

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Липсата на кворум по време на гласуването на вота на недоверие не е продукт на особена логика, а поредните "некоалиционни" игри, които наблюдаваме. При ротацията ще бъде още по-интересно. Това заяви социологът Евелина Славкова от „Тренд".

Тя смята, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все още е ядосан от случващото се по време на местните избори, където от ПП-ДБ гласуваха срещу кметове на ГЕРБ. „Преди ротацията ще трябва тази „некоалиция" да се разбере за бюджета, за конституционните реформи. Този кабинет дойде с няколко заявки. Българското общество има доверие в своята Конституция. Има още горещи теми, които предизвикват конфликтни ситуации", смята тя.

ДПС вече много трудно може да бъде игнорирано, е мнението й. През септември регистрирахме 22% обществена подкрепа за този кабинет, каза тя и обясни, че скандалите свалят доверието в кабинета. С над 70% нараства недоверието в кабинета, стана ясно от думите й. „Сглобката ще я има докато се решат някакви външнополитически ситуации, примерно ситуацията в Украйна. Когато някои от ПП-ДБ, ГЕРБ намерят адекватен изход, „сглобката" ще се разпадне", прогнозира тя и допълни, че ротацията няма да лесна.

Тя каза, че никой не е обяснил как ще се случи ротацията. „За да се ротира премиерът, Николай Денков трябва да подаде оставка, заедно с него си отива и целия кабинет", каза Славкова пред "Нова нюз". По думите й на местните избори е станало ясно, че няма нещо по-различно от управляващото мнозинство.

Източник: NOVA

 

 

 

Коментари

 • дяволът се казва путин

  22 Ное 2023 20:22ч.

  И 22% доверие са много за тая шибана сглобка, в която участниците се замерят с кал, но не я разтурят,и не трябва, защото другото е още по-лошо.Ако бяха продължили службашите на мунчо, нямаше да е по-добре.Единственото оправдание за съществуването на тоя кабинет е опълчването на рашизма, защото ако зависеше от мунчо, той щеше да ни извади от ЕС и да ни вкара в ОНД.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Когато България се влее в Съюзната държава със столица Москва такива като тебе ще драпат за службица там

  22 Ное 2023 20:31ч.

  Обаче няма да те огрее 😀

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дяволът се казва путин

  22 Ное 2023 20:58ч.

  Хаха, да си дойдем на думата.Тук коментиращите персони в огромната си част искат да сме Болгарская народная республика в россии.Точно защото не са българи, а русороби, путиноиди, русофилистици.Няма да стане.No!Нет!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До..дяволът се казва путин

  22 Ное 2023 21:33ч.

  Не, брато!Коментиращите тук са автохтонни българи и хора обичащи България и на такива като теб ще ти намажем въжето в определения исторически момент...отрепка с отрепка...ундърстент ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедовия

  22 Ное 2023 22:05ч.

  Залагам четири рубли, че Дяволът се казва Путин е Евгени Дайнов. Наздраве!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пророк

  22 Ное 2023 20:56ч.

  Въпрос на време

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо Ваньо

  23 Ное 2023 1:39ч.

  Тоя с Путин незабавно да се прегледа при д-р Гълъбова. Немедлено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  23 Ное 2023 6:06ч.

  Но 30% кретени са достатъчни за да бъде избран!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи