ЕС затвори въздушното си пространство за Русия

ЕС затвори въздушното си пространство за Русия

Европейският съюз (ЕС) реши да затвори въздушното пространство на Общността за Русия от 28 февруари. Това се посочва в Официалния вестник на ЕС, публикуван в понеделник. Компетентните органи могат да разрешат на въздухоплавателно средство да каца, излита или лети над територията на ЕС, съобщава ТАСС.

„Забранява се на всякакви самолети, експлоатирани от руски авиопревозвачи, включително като търговски превозвачи (...), или за въздухоплавателни средства, регистрирани в Русия, или за въздухоплавателни средства, които не са регистрирани в Русия, които са собственост или наети или контролирани по друг начин от руско физическо или юридическо лице, организация или орган, да кацат, излитат или прелитат над територията на Европейския съюз“, се казва в документа.

В него обаче се посочва, че „компетентните органи могат да разрешат на въздухоплавателно средство да каца, излита или лети над територия на ЕС, ако такова кацане, излитане или прелитане е необходимо за хуманитарни цели или за всяка друга цел, съответстваща на този регламент“.

По-рано външните министри на 27 страни от ЕС одобриха пълното затваряне на въздушното пространство на Общността за руски самолети.

 

 

 

 

Коментари

  • Ще трябва да се

    28 Фев 2022 8:22ч.

    денацифицира и Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще изпофалирате бе

    28 Фев 2022 8:24ч.

    Ще повлечете и банките. В гражданската авиация на т.нар. Запад няма един самолет, дето не е на лизинг. Повечето са арендовани и преарендовани. Да не говорим за всевъзможните застраховки. Застрахователи, презастрахователи... Всичко това е закачено към борсите. Иначе аз съм "За". Всичко, което съкращава живота на ЕС е добре дошло за нас, българските патриоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нооо демократично и ойроценмостно

    28 Фев 2022 8:31ч.

    А за бомбенето без обявяване на война на Белград, Прищина, китайското посолство, мостовете на Дунав и Горна баня като военна намеса във вътрешните работи на суверенна държава кога и какви санкции възнамерявате да си самоналожите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "По-рано външните министри на 27 страни от ЕС одобриха пълното затваряне на въздушното пространство на Общността за руски самолети."

    28 Фев 2022 8:34ч.

    Ама и Орбановият ли министър е одобрил? Основната ЕС ценност е наглото лицемерие. Плюс двойните стандарти и обслужването на Дълбоката държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е нечувано посегателство върху правата на европейските граждани

    28 Фев 2022 10:12ч.

    да пътуват свободно до Русия. А що се отнася до нашите руски братя, те едва ли биха пожелали да стъпят на европейска земя в днешно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    28 Фев 2022 10:24ч.

    Европейското безумие е става все по-голямо. Третия закон на Нютон е неотменим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рокфелер, Ротшилд, Барух и Великият Гущер

    28 Фев 2022 10:38ч.

    С цовид не успяхме напълно, но с войната с Русия ще успеем. Икономиката на Европа е в руини !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи