ЕС заплаши Туитър с глоби или спиране, ако не се съобразява с европейските разпоредби

ЕС заплаши Туитър с глоби или спиране, ако не се съобразява с европейските разпоредби

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На компанията Туитър може да бъдат наложени глоби или други наказания, ако не се съобразява с разпоредбите на Европейския съюз, заяви днес комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, цитиран от ДПА.

"Абсолютно сигурно е, че ако Туитър не се съобразява с европейските разпоредби, компанията ще бъде глобена. Ако нарушенията продължат и след това, може да спрем платформата в Европа", предупреди Бретон в интервю пред германския в. "Функе" и френския в. "Уест-Франс".

"Следим внимателно какво става с Туитър след закупването му от Илон Мъск", подчерта еврокомисарят и обяви, че ще има поредна среща с милиардера преди Коледа.

Законите за цифровия пазар и дигиталните услуги "осигуряват мощни инструменти срещу разпространението на лъжи и омраза. Туитър трябва да се съобразява с тези критерии, ако иска да продължи да оперира на европейския пазар", каза още той.

Френският президент Еманюел Макрон се срещна вчера с Мъск по време на посещението си в САЩ. След срещата държавният глава заяви, че разговорът е бил "открит и честен". "Туитър трябва да положи усилия, за да спази европейските регулации", каза още той. 

Собственикът на компанията е поел и ангажимент да премахне терористичното и екстремистко съдържание. Макрон написа в Туитър, че двамата са обсъдили инициативата, наречена "Крайстчърч Кол", като Мъск е потвърдил, че ще участва в нея.

Инициативата започна след терористичните атаки в Нова Зеландия през 2019 г. и обедини световните лидери и технологични компании, като Фейсбук, Ютуб и Гугъл, в обща борба срещу терористичното и екстремистко съдържание онлайн.

Преди три години в новозеландския град Крайстчърч стрелец уби 51 души в две джамии. Той излъчваше атаките на живо във Фейсбук в продължение на 17 минути, преди социалната мрежа да прекъсне стрийминга.

 

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Цензура му е майката

    03 Дек 2022 19:21ч.

    Тези са бетер от комунисти и фашисти взети заедно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    03 Дек 2022 19:27ч.

    Признавам, че доскоро имах някакви илюзии за т.н. "демократичен" запад... Просто не мога да повярвам на това лицемерие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само, че всичко, което ни разказваха за капитализма се оказа вярно. Идлиза, че в действителност е много даже по-зле

    03 Дек 2022 19:28ч.

    Евроатлантическата действителност засенчва всички теории на конспирацията. Тия наистина ще се опитат да избият човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • те не само се опитват

    03 Дек 2022 19:51ч.

    те го правят от хилядолетия, разни наследствено монархически шопари с грандоманска шизофрения;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    03 Дек 2022 19:48ч.

    Туйтър още никакви "разпоредби" не е нарушил, обаче стреснати от разкритията за задокенските си господари, европейските подлизурковци бързат да покажат колко са верни и готови на лижат където им посочат. Дайте първо да видим с тавана на нефта колко ще си го вкарат, пък после ще видим колко може да изкарат от Туйтър. Жалки, самовлюбени безумци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бой, бой

    03 Дек 2022 19:50ч.

    бой по туитъра; хахаааа, туитъра и есто се хванаха за косите; да залагаме! отдавна хората казаха, че ес вече се е разпаднал, ама стефан още чака кльопачката от рютето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    03 Дек 2022 19:54ч.

    Ще забранят Туитър в Еврокочината ! Така както ККП е забранила Фейсбук в Китай , а Русия е забранила Ютуб ! Три тоталитарни кочини, ама еврокочината е най-зле...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Дек 2022 1:04ч.

    В Русия Ютубът си бичи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    03 Дек 2022 20:12ч.

    Най-доброто което тези чиновници могат да направят,е да се самозакрият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Свободата" иска жертви

    03 Дек 2022 20:16ч.

    е, свободата - оня древния Молох, но така си я набираме ние нехистияните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще видим

    03 Дек 2022 20:51ч.

    Ако не се стигне до война на цяла Европа срещу Русия, значи ще е другия вариант - социален кредитен рейтинг по китайски модел или дигитално робство. Лицемерите да не ми се правят на много възмутени от Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На всички които се прехласват по жълтите и ККП ...

    04 Дек 2022 9:14ч.

    С техния цифров контрол, камери в домовете, социален рейтинг , многомесечни локдауни и заварени врати на входовете на блоковете, самоубийствата със скачане от балконите и глад по домовете - ЧЕМОДАН , АЕРОПОРТ , УХАН !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    03 Дек 2022 20:53ч.

    Ще го закрият друг път. Как тогава ще узнаваме ценните им мисли. Колко новини започват: дрън, дрън, дрън…,написа едикойси в Туитър. Под „едикойси“ да се разбира някой от политическите мъжленца (цитат) или лелки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Дек 2022 21:17ч.

    Това завоалирана заплаха към Мъск ли е? Май не им харесва изнесеното от него за сем.Байдън, и по-конкретно за Хънтър? Мога да предполагам, че някой от върхушката на ЕС е притеснен, че ще бъде "осветен"заради корупция/например/, решения в полза на определени фирми и т. н. Забраната не води до нищо добро,хората винаги ще намерят начин да получат алтернативна информация, който иска- намира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    04 Дек 2022 6:35ч.

    Фашизъм! Но нашите депутати продължават да говорят за евроатлантически ценности. Колкото и да коленичеха и да изпълняваха заповеди, ЕС ни дава всеки път оценката си - втора ръка хора. Отдавна сме загубили достойнство и колкото и да се прегръщаха с Борисов, това не се отрази на мястото, което са ни определили. Ако не сме с ЕС, то значи сме с Путин А аз мисля,че сме свободна държава, която може сама да решава съдбата си и да поддържа добри връзки с всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи