ЕС въведе санкции срещу говорителя на Кремъл, олигарси и журналисти

ЕС въведе санкции срещу говорителя на Кремъл, олигарси и журналисти

Дмитрий Песков Снимка: ТАСС, архив

 

Европейският съюз въведе санкции срещу 26 видни руснаци, сред които е и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс, като се позова на решение, публикувано в Официалния вестник на ЕС.

Санкциите са въведени във връзка с руското нахлуване в Украйна.

В санкционния списък са включени олигарси и бизнесмени, действащи в сферите на петрола, банковото дело и финансите, а също така членове на руското правителство, високопоставени военни и "пропагандисти, допринесли за разпространяването на антиукраинска пропаганда", заяви Европейският съюз.

Сред включените в списъка са ръководителят на държавната петролна компания "Роснефт" Игор Сечин и изпълнителният директор на енергийния гигант "Транснефт" Николай Токарев.

В списъка са също олигарсите Алишер Усманов, Пьотър Авен и Александър Пономаренко, банкерът Михаил Фридман, вицепремиерът Дмитрий Чернишенко, други членове на руското правителство и известни журналисти, отбелязва Ройтерс.

 

 

 

Коментари

  • jxj

    01 Март 2022 8:30ч.

    Радев подписа за приемане на украйна в ес. Всички държави от бившия сателитен на ссср варшавски договор подписват за прием на украйна в ес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тамара

    01 Март 2022 8:51ч.

    Спасибо большое за подробную информацию https://usethalassa.com/2020/10/22/hello-world/comment-page-19176/#comment-19179

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    01 Март 2022 8:34ч.

    Ох БОЖЕ! Нито една обявена санкция досега не е реална, Русия отпреди 1 г. си изнесе и парите, и сметките и всичко, това е подготвена операция. Единствено с хвърчилата се удрят, ама едва ли си мислите, че най-голямата територия в света, страда от това ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не страда

    01 Март 2022 9:18ч.

    Има си влакове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия списъци станаха обект на подигравка

    01 Март 2022 10:08ч.

    Оня ден слушах един такъв "санкциониран се бъзикаше, че много съжалява, че няма да си почива събота и неделя в Австралия. Щото там го бяха сложили в списъка си. Станаха за смях западняците и американците! Жалки до погнуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи