ЕС въведе санкции срещу говорителя на Кремъл, олигарси и журналисти

ЕС въведе санкции срещу говорителя на Кремъл, олигарси и журналисти

Дмитрий Песков Снимка: ТАСС, архив

 

Европейският съюз въведе санкции срещу 26 видни руснаци, сред които е и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс, като се позова на решение, публикувано в Официалния вестник на ЕС.

Санкциите са въведени във връзка с руското нахлуване в Украйна.

В санкционния списък са включени олигарси и бизнесмени, действащи в сферите на петрола, банковото дело и финансите, а също така членове на руското правителство, високопоставени военни и "пропагандисти, допринесли за разпространяването на антиукраинска пропаганда", заяви Европейският съюз.

Сред включените в списъка са ръководителят на държавната петролна компания "Роснефт" Игор Сечин и изпълнителният директор на енергийния гигант "Транснефт" Николай Токарев.

В списъка са също олигарсите Алишер Усманов, Пьотър Авен и Александър Пономаренко, банкерът Михаил Фридман, вицепремиерът Дмитрий Чернишенко, други членове на руското правителство и известни журналисти, отбелязва Ройтерс.

 

 

 

Коментари

 • jxj

  01 Март 2022 8:30ч.

  Радев подписа за приемане на украйна в ес. Всички държави от бившия сателитен на ссср варшавски договор подписват за прием на украйна в ес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тамара

  01 Март 2022 8:51ч.

  Спасибо большое за подробную информацию https://usethalassa.com/2020/10/22/hello-world/comment-page-19176/#comment-19179

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  01 Март 2022 8:34ч.

  Ох БОЖЕ! Нито една обявена санкция досега не е реална, Русия отпреди 1 г. си изнесе и парите, и сметките и всичко, това е подготвена операция. Единствено с хвърчилата се удрят, ама едва ли си мислите, че най-голямата територия в света, страда от това ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не страда

  01 Март 2022 9:18ч.

  Има си влакове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия списъци станаха обект на подигравка

  01 Март 2022 10:08ч.

  Оня ден слушах един такъв "санкциониран се бъзикаше, че много съжалява, че няма да си почива събота и неделя в Австралия. Щото там го бяха сложили в списъка си. Станаха за смях западняците и американците! Жалки до погнуса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи