EС реши окончателно: От 1 август намаляваме потреблението на газ с 15%

EС реши окончателно: От 1 август намаляваме потреблението на газ с 15%

Колко ще продължат икономиите на ЕС?

Държавите членки на Европейския съюз се споразумяха как да намалят потреблението си на газ с 15% и да ограничат зависимостта си от руските доставки, докато Европа се подготвя за трудна зима на несигурни доставки от Русия.

В опит да повишат сигурността на енергийните доставки на ЕС, държавите членки постигнаха политическо споразумение за доброволно намаляване на търсенето на природен газ с 15% тази зима, съобщава в прессъобщение Съветът на ЕС.

Каква е целта на намаляването на потреблението?

Целта на намаляването на търсенето на газ е да се направят икономии преди зимата, за да се подготвят за евентуални прекъсвания на доставките на газ от Русия, която непрекъснато използва енергийните доставки като оръжие.

Държавите членки се съгласиха да намалят търсенето на газ между 1-ви август 2022г. и 31-ви март 2023 г. с 15% в сравнение със средното си потребление през последните пет години, с мерки по техен избор.

За какво още се оговориха държавите членки на ЕС?

Съветът се съгласи, че държавите членки, които не са взаимосвързани с газовите мрежи на други държави членки, са освободени от задължителните намаления на газа, тъй като не биха могли да освободят значителни количества газ от тръбопроводи в полза на други държави членки.

Държавите членки, чиито електрически мрежи не са синхронизирани с европейската електроенергийна система и са силно зависими от газ за производство на електроенергия, също са освободени, за да се избегне рискът от криза в доставките на електроенергия.

Държавите членки могат да поискат дерогация, за да адаптират задълженията си за намаляване на търсенето, ако имат ограничени междусистемни връзки с други държави членки и могат да докажат, че техните капацитети за износ на междусистемни връзки или вътрешната им инфраструктура за втечнен природен газ (LNG) се използват за пренасочване на газ към други държави членки в най-голяма степен.

Страните членки, които не са зависими от руския газ, трябва да покажат солидарност с онези, които са принудени да полагат усилия за съхранение на синьо гориво, смята Фон ден Лайен
Държавите членки могат също така да поискат дерогация, ако са надхвърлили целите си за пълнене на газовите си хранилища, ако са силно зависими от газа като суровина за критични индустрии или ако тяхното потребление на газ се е увеличило с най-малко 8% през последната година в сравнение със средното от последните пет години.

Държавите членки се споразумяха да засилят ролята на Съвета при задействането на "Предупреждение на Съюза“. Предупреждението ще бъде активирано с решение на Съвета по предложение на Комисията. Комисията представя предложение за задействане на "Предупреждение на Съюза“ в случай на значителен риск от сериозен недостиг на газ или изключително високо търсене на газ, или ако пет или повече държави членки, които са обявили предупреждение на национално ниво, поискат от Комисията да го направи.

Когато избират мерки за намаляване на търсенето, държавите членки се съгласиха, че трябва да дадат приоритет на мерки, които не засягат защитени клиенти като домакинства и основни услуги за функционирането на обществото като критични субекти, здравеопазване и отбрана. Възможните мерки включват намаляване на потреблението на газ в електроенергийния сектор, мерки за насърчаване на смяна на горива в промишлеността, национални кампании за повишаване на осведомеността, целеви задължения за намаляване на отоплението и охлаждането и пазарни мерки, като например търгове между компании.

Държавите членки ще актуализират своите национални планове за извънредни ситуации, които определят мерките за намаляване на търсенето, които планират да предприемат, и редовно ще докладват на Комисията за напредъка на своите планове.


Колко ще продължи ограничената консумация на газ?

Наредбата е изключителна и извънредна мярка, предвидена за ограничено време. Следователно тя ще се прилага за една година и Комисията ще извърши преглед до май 2023 г., за да обмисли удължаването ѝ в светлината на общата ситуация с доставките на газ в ЕС.

 

Източници: бТВ, dnes.bg

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    26 Юли 2022 15:08ч.

    Значи щом ЕС решава за всичко, без да пита обществата, това е суверена(дори не е имало избори, така че няма и демокрация)... От инжекции, до енергетика, до всичко императрица Урси решава, а Европа е разчекната на гинекологичният й стол за аборт! Розовото сакенце, замени кафявата куртка, но отвътре е същият национал социализъм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    26 Юли 2022 15:38ч.

    Германия пак намаза, сега всички ще намалят портеблението само да не им свърши газа. Баз държа че както евтиния ток сега и газа ще се стича към германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    26 Юли 2022 15:40ч.

    Германия намазва, те бяха най-прецаканите, сега всички ще им пресипват газ за да имат, но така са решили 50%+1 от гласоподавателите на последните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС е само инструмент за Германия

    26 Юли 2022 15:58ч.

    Изглежда вярно, звучи точно, макар че загубих доверие на "политолози и анализатори" , но това звучи много реалистично, че ЕС е само инструмент за Германия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT

    26 Юли 2022 18:08ч.

    Новият съюз с нищо не е по-добър от стария съюз, който поне нямаше ограничения на енергоресурсите. Късай и хвърляй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай сиктир!

    26 Юли 2022 15:10ч.

    Каква е тая смотана акушерка, да решава вместо нас какво да увеличаваме и какво да намаляваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    26 Юли 2022 16:11ч.

    Питай на кого акушира акушерката в убийството на Европа!Правилният отговор на този въпрос ни дава шанс да се спасим,ако намерим сили и смелост да се борим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    26 Юли 2022 15:11ч.

    ЕС , нашата мащеха заедно с урсулището, полага огромни усилия да ни затрият. Дали ще успеят, зависи само от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    26 Юли 2022 15:39ч.

    Германия намазва, те бяха най-прецаканите, сега всички ще им пресипват газ за да имат. Но така са решили 50%+1 от гласоподавателите на последните избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как така "ЕС реши" ?

    26 Юли 2022 15:11ч.

    Как един български гражданин, един грък , румънец, холандец, французин... ще зависи от някакво решение на имагинерния ЕС, а не от решенията на собственото си национално правителство ? За което е гласувал и държи отговорно ? Ай сиктир ТОТАЛИТАРИЗМА ! BULEXIT !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT

    26 Юли 2022 18:14ч.

    Как така - ей така! Нашият енергиен министър Шашко дори не си мръдна задника, за да присъства в Брюксел, а предварително, в съгласие с Кирчо, Кокорчо и кака им Курнела се е съгласил на всичко. Докато не се налага ВЕТО така ще бъде. А по-нататък ще забранят и ветото... Големите държави командват и ще командват, а САЩ - над всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Решено е

    26 Юли 2022 15:20ч.

    Ще научат камилата да не яде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камила Паркър от град Уарзазад

    26 Юли 2022 15:32ч.

    Ох на кака Урсулката ! Да знаеш какви храчки плюя само ! Една храчка в стъклената физиономия и ще те удавя. А как само ритам ! На Горна Баня ортопедите не могат ти съберат нацистките кокалчета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От колко години България е в ЕС

    26 Юли 2022 15:23ч.

    И все още не знаете, че законите на ЕС са с върховенство над българските закони. България се управлява от Брюксел. Ако тези 15% са наложени със закон, няма къде да ходите и е излишно да умувате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти като какъв се изживяваш, изроде?

    26 Юли 2022 15:39ч.

    За македонец ли се имаш, боклуко гнусен, или си бивш българин, предател-емигрант, м!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • законите на ЕС са с върховенство над българските закони.

    26 Юли 2022 15:47ч.

    Какъв "закон" е това решение на някаква банда сатанистчета ? Кога и от кого е гласувано и прието ? Не се излагайте, малко елементарна правна грамотност ! Къде е написан този "закон", в кои европейски закони, документи ? Дори Сталин не е приемал такива закони без да минат през Върховния Съвет на СССР и без да се гласуват от делегатите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо да е "изрод" човекът?!

    26 Юли 2022 16:07ч.

    Да мируват бугарите и да кротуват. Срещу "комунягите" едно време скачахте, "героите на протеста" превзеха парламента, с камъни искаха да избият депутатите. Е, скачала баба, скачала, та накрая го наскочила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпи, тъпи българи

    26 Юли 2022 17:24ч.

    Нищо не знаят за ЕС. Със злоба и простащина НИЩО няма да постигнете. Ще мизерствате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние българите ще мизерстваме само ако останем в тая психиатрия ЕС

    26 Юли 2022 18:14ч.

    Особено след като БЮРМаните ще влизат. Нямаме работа в такъв съюз от ненормални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    26 Юли 2022 15:26ч.

    "Европейския съюз се споразумяха как да намалят потреблението си на газ с 15%." Такива декларации ми напомнят за петилетните планове на БКП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петилетните планове на БКП се изпълняваха за доброто на българския народ

    26 Юли 2022 18:17ч.

    Това тук в ЕС са сатанистки политики, нацелени на физическото избиване на населението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Юли 2022 15:30ч.

    Когато суровините и стоките станат дефицитни, тогава правата се превръщат в привилегии за свой и подбрани дегенерати... ЕССР е пълно копие на СССР, и трябва да бъдем благодарни на руснаците за този урок и тази ваксинация с тоталитаризъм, за тази грозна диктатура която се реализира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо общо няма сатанистката империя на злото ЕС с държавата на бъдещето, създадена от великия Сталин

    26 Юли 2022 15:42ч.

    Тепърва има да преоткриваме великото му наследство, така удобно За Запада покрито с мръсотия от предателя-троцкист Хрушчов и сие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно съгласен

    26 Юли 2022 18:43ч.

    На власт в СатаНато, Сатанинските американски щати и в Еврогейския съюз са десните троцкисти-юдаисти-сатанисти. Останалото е потоп от пропаганда. За нас - пропагандата, робството, геноцидът; за тях властта, богатствата и цялата планета, защото им позволяваме. Сталин не им позволяваше...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния Майстор

    26 Юли 2022 15:43ч.

    Малко ми се види. Към 40% е още по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    26 Юли 2022 15:44ч.

    Изобщо няма база за сравнение.В ЕССР всеки краде каквото може да докопа или си организира. В СССР руснаците са давали пари и суровини, осигурявали пазар за продукцията, развивали страната, и който краде просто го разстрелват. В годините на СССР Кирето и Кокорчо, още преди месеци щяха да са безследно изчезнали .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    26 Юли 2022 15:47ч.

    Пълна идиотия, като за дебиили!!! Ние нали сме ЕС???? Кога решихме да студуваме и да гладуваме???? Колко от населението на ЕС е питано за това решение???? Какво ще постигнем с решението и защо не казват, какво ще постигнем???? Мисля че, колкото и да сме дебилни, трябва вече да проумеем, че промяната на ЕС е задължителна!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нахалник

    26 Юли 2022 15:47ч.

    ГАЗ колкото щеш, а комсомолците от Брюксел с призиви да започнем с постите от август... Орбан добре предложи да разтурим това чиновническо гнездо, търтеи със садистични налконости и палитра от срамни зависимости...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jaroslav08

    26 Юли 2022 15:48ч.

    Има един единствен изход . Майната му на ЕС! Колкото по – бързо, толкова по – безболезнено. Няма смисъл да се умува кой ги е назначил, кой ще ги уволнява. Тези отрепки ще ни и като държава и като нация и физически, като индивиди. Вън от ЕС, възможно най бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС е само инструмент за Германия

    26 Юли 2022 16:00ч.

    Изглежда вярно, звучи точно, и много реалистично, че ЕС е само инструмент за Германия. Ако се вгледате в това кой печели досега от ЕС - или да проследим парите, ще намерим властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Търси се българския Орбан или по-добър

    26 Юли 2022 16:00ч.

    Уволнението на Урсула минава през уволнението октомври месец на Курнела, Ицо с големия нос, Киро&Асеня&Измамници, Боко, Карадайъ и вся останала подобная. Умре европейската мечта на бай Ганьо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уау

    26 Юли 2022 16:03ч.

    Това се казва бързина. Предишни пъти по 1-2 месеца се пазарят. Сега на единия ден се предлага поредния малоумен план за икономическо самоубийство, на втория ден всички са възмутени и казват, че не са съгласни. На третия ден вече решението е взето и няма значение кой е бил против.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събуждайте се ! Това е САТАНИЗЪМ !

    26 Юли 2022 16:04ч.

    За никаква "независимост от руски енергийни източници" не иде реч ! Ако искаха само диверсификация, щяха да кажат нещо подобно ---> "Спираме руските доставки, но ЗА ДА НЕ НАМАЛИМ потреблението на ЕС, започваме ударно - удвояване на газопроводите от Норвегия, Алжир, Азебайджан ! Ще построим за 18 месеца 50 терминала за втечнен газ ! И в крайна сметка ще гарантираме газа на Европа !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатанизмът е сатанизъм, ясно,

    26 Юли 2022 16:14ч.

    но техническите Ви планове са малко... наивни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не са планове

    26 Юли 2022 16:22ч.

    Колегата е посочил в каква посока трябваше да говорят, ако бяха добронамерени☝?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събуждайте се ! Това е САТАНИЗЪМ !

    26 Юли 2022 16:07ч.

    Вместо това сатанистките слуги ни нареждат - 15% намаление !!! Ами след година ? Ако сега преглътнем това, със всички произтичащи катастрофални последици за икономиките, дали след година няма да кажат " А ! Получи се спад на консумацията (щото убихме индустрията) , дайте да намалим още с 30 % потреблението на газ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събуждайте се ! Това е САТАНИЗЪМ !

    26 Юли 2022 16:14ч.

    Започват да ни сваряват на огъня, на година с по 15 % ! Ако всяка година ни ограничават газта само с по 15 % , сметката пказва че 2030 г. ЕС ще консумира само 27 % от газа, който консумира сега !!! Какво се крие зад това ? ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ ! МИЗЕРИЯ ! НИЩЕТА ! И преди всичко - ДЕПОПУЛАЦИЯ !!! Ами ако ускорят темпа ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гинеколожка начело!

    26 Юли 2022 16:17ч.

    А бе, вие луди ли сте? Гинеколожка начело на 27 държави??? Откачалки, че се съгласявате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в това време "Северен поток - 2" си стои!

    26 Юли 2022 16:23ч.

    Сред цялата тая лудница "Северен поток - 2" с 55 милиарда куб. м годишно си стои, бездейства и рупа пуканки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Юли 2022 16:24ч.

    проблема с газта не е в цената, а в доставчика. С доставчик на газ като Путин Европа не трябва да има нищо общо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като не трябва да има нещо общо

    26 Юли 2022 16:25ч.

    Ще студува идната зима..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа приключи

    26 Юли 2022 16:41ч.

    Ще не ще, но ще има общо. Тия са за въжето - всички. Европа се самоуби, за радост на Русия. Дали пък да не стигнат до Берлин пак руснаците и верно да ни спасят? И без това нямат армии в Европа, пък и си изпразниха складовете с оръжие. Първо да приключат Полша /няма да им е за сефте/ и напред ред по ред :) Дали нашата Матушка да не направи така? А, троле?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Юли 2022 17:10ч.

    Такива прогнози не дава даже и др. Вацев. Сериозните медии дават срив в икономиката на Русия с до 15 % и ръст на еврозоната с 3 %. Каква Полша, какъв Берлин, какви пет рубли. Целият свят видя, че Матушката затъна в Украйна и превзема по едно украинско село на седмица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    26 Юли 2022 17:15ч.

    По стар български обичай ще чакаме Дядо Иван да ни спасява, а пък ние ще псуваме по кръчмите и в къщи и ще ходим на за гъби по време на избори! Свърши вече тая мили братя! Русия не е СССР та все да ни дава, а ние като се поокопитим и все на Запад да гледаме, че там имало банани целогодишно! Този път ще трябва сами да се погрижим за спасението си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сериозните медии?

    26 Юли 2022 17:22ч.

    Дали би посочил някоя от тях, та да разберем колко са сериозни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BULEXIT

    26 Юли 2022 18:17ч.

    Спасението на давещите се е дело на самите давещи се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Сериозните медии дават..." - Лъжеш като Иво Инджев

    26 Юли 2022 18:21ч.

    Или май си самия Минджев, троле :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Юли 2022 18:35ч.

    Даже Митрофанови вести ти дават срав от 6 % на Матушката ти и растеж от 2,6 на Еврозоната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Юли 2022 19:47ч.

    Дедо ти Иван картофи на мужика не може да осигури, той очаква от него да спасява Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зимата иде

    26 Юли 2022 16:24ч.

    Дрънчи на Демокрация, та се не трае

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенчо от Каспичан

    26 Юли 2022 16:28ч.

    И 100 тояги всеки ден на голо, гладно и студено. Тотален онанизъм за здрав организъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво спестовници!

    26 Юли 2022 16:31ч.

    Путин сега седи и се пука от яд. Хванал е рак, а скоро ще почне да лови костенурки и таралежи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    26 Юли 2022 16:34ч.

    100% Фашизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ебах му майката

    26 Юли 2022 16:43ч.

    Заради някакви мизерни нацисти в Украйна, дай да съборим сега света! Това ли е? Шибани европейски бюрократи! Ще ви изгоним до един, с камъни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Save gas for a safe winter

    26 Юли 2022 16:44ч.

    Зад нея лозунгът казва всичко за плиткоумната, изсмукана от пръстите европейска мисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лозунгът зад чудовището в женски образ

    26 Юли 2022 18:46ч.

    предстои да влезе в музея на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разсъждения

    26 Юли 2022 16:58ч.

    Сега с ограничаване на газта, после и на хапването и пийването, намаляване на дневния пробег, малко по малко и хоп в концлагера ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Комисията представя предложение за задействане на "Предупреждение на Съюза“"

    26 Юли 2022 17:22ч.

    Дебили, блядь!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е в някакъв смисъл добре.

    26 Юли 2022 17:40ч.

    Още едно подобно решение и народът ще узрее как да гласува на предстоящия референдум за независимост, пардон - БГекзит

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз за това си помислих

    26 Юли 2022 18:35ч.

    Впрочем, няма даже нужда от референдум. Такъв не сме правили нито за ЕС, нито за ОТАН. Просто дупетатите гласуваха в Народното събрание (имената им са документирани). Нужно е просто още едно гласуване там. Плюс обявяване на здълженията на страната към банки от тия две организации за омразен дълг. След което иде ред на една Наредба-Закон 2.0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвсем точно и правилно.

    27 Юли 2022 11:53ч.

    От твоите ръце и клавиатура - в Божиите очи и дела!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    26 Юли 2022 17:47ч.

    Единствения изход е, да гласуваме масово и всички за единствената пробългарска партия " ВЪЗРАЖДАНЕ ". Те единствено, предлагат правилните стъпки, които трябва да извървим!!!! Нека ги последваме!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • идея

    26 Юли 2022 17:47ч.

    Ще зимуваме в Лайънуви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой?

    26 Юли 2022 17:48ч.

    Айде да ни е честито! Страните се споразумяха ДОБРОВОЛНО да намалят потреблението. За нас сега е важно КОЙ от наше, на България, име се съгласи с тази идиотия - поредната, с която да ни закопаят. Този НЯКОЙ българин има ли си име? И няма ли да му турсим сметка? И него ли само ще попържаме като оная пуйка, дето подписа за

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой?

    26 Юли 2022 17:49ч.

    закриването на годните за работа реактори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неохитлеристкият EС реши окончателно: От 1 август намаляваме потреблението на газ с 15%

    26 Юли 2022 18:20ч.

    Това означава, комисионната на Кирчо§Кокорчо ще бъде с 15% по-малка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Юли 2022 18:56ч.

    Лавров: "Северен поток 2" напълно покрива нуждите на Европа от газ, но е спрян по политически причини

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следите ли цената на борсата

    26 Юли 2022 19:04ч.

    Надхвърли 2100 евро за 1000 кубически метра. По-малко газ, но затова пък по-скъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    26 Юли 2022 19:10ч.

    Нека сега нашите дебилни евросъюзни североатлантици пак излязат да ни убеждават колко демократично е да плащаме вече 6,5 пъти по-скъп газ, само и само да санкционираме руския тръбопроводен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    26 Юли 2022 19:10ч.

    Е, бъдете благодарни, че не са решили да съкратят населението с 15%, такава мярка би довела до много по-съществени газени икономии. Германците имат и традициите, и ноу-хауто, пък и газовите камери са на друг газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли?

    26 Юли 2022 19:17ч.

    А това какво е? В смъртен акт никога не пише: умрял от глад, умрял от студ, умрял от мизерия. Но в много случаи тези неща са причината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    26 Юли 2022 19:45ч.

    Написах го на друго място, но ще го пофторя. През месец май того, Полша напълно самосиндикално спира газопровода "Ямал-Европа" (Русия - Белорусия - Полша - Германия). Капацитетът е 33 млрд. кубометра. Та, думата ми, това са 33 млрд - не са некви пикливи 12 млрд. от "Шах Дениз", които ще дойдат след 5 години. Мъж го искам, сега го искам - ми ей ти го мари Урсуло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа е пред паника, до октомври целият свят ще се окаже в енергиен вакуум

    26 Юли 2022 20:03ч.

    Ето какво пишат руските медии във връзка с борсовия скок на газа на 2100 долара за хиляда кубика: "На газовых ТЭС себестоимость производства 1 кВт-часа вырастит до 1 евро. Для промышленности - металлургической, химической, пищевой - это крах".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    26 Юли 2022 20:28ч.

    Поредната глупост, тия свикнаха никой да не ги взима на сериозно и вече си говорят всякакви безмислици. Били решили да потребяват 15% по-малко - от утре ще ям по-малко. Преди 15 години за подобно изказване щяха да летят оставки от срам и натиск на изчезналият социологичен вид "гражданско общество".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    26 Юли 2022 21:14ч.

    15% намаляване на потреблението е за такива балъци като нас. За три страни това не се отнася, за други процента е много по-малък. Не знам подключихме ли се към ЕС енергийната мрежа, че и тока ще ни вземат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Frau каза ли

    26 Юли 2022 21:58ч.

    От кой август спираме да ядем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    26 Юли 2022 23:12ч.

    Същата история като с КОВИД. Първо - правете това, за да стане онова. Второ( със загрижен тон и ръце имитиращи молитва)- трябва да правите това повече, за да се случи онова. Трето ( с леко замахване на показалеца) - вината е у вас за да не стане онова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Една сериозна ''медия'' МВФ

    26 Юли 2022 23:26ч.

    Прогнозира рецесия 2022г и още по тежка 2024г в Европа.Китай си расте,Русия си расте.Положителният и баланс от 250млр. преди войната расте още по бързо! Сега ми разкажете поради какви фактори Европа ще си спести тежка ''японска''рецесия?Няма такива.С еквалибристики още година две!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    26 Юли 2022 23:30ч.

    Сега вижте Еквадор.Държава на екватора т.е може да си избереш температурата на която да живееш целогодишно.Мин заплата колкото нашата средна.Не са в ЕС не са щат на САЩ.И се бунтуват,че цените се вдигнали?Точно защо сме в ЕС?А в НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС "реши а окончателно"

    27 Юли 2022 1:26ч.

    до края на годината тая американска креатура да се саморазпадне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма страшно

    27 Юли 2022 8:31ч.

    Светът може и без газ. Е, вярно, средновековие, но демократично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • EС реши окончателно: От 1 август намаляваме потреблението на газ с 15%

    27 Юли 2022 8:58ч.

    Ха така! Да му е гадно на Путин! Руснаците ще мръзнат тая зима, а еврогейците ще потриват доволно ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи