ЕС отпуска 11 млн. евро за борба с руската пропаганда, 41 чиновници ще блокират съдържание и закриват акаунти

ЕС отпуска 11 млн. евро за борба с руската пропаганда, 41 чиновници ще блокират съдържание и закриват акаунти

Еврокомисарят за европейския начин на живот Маргаритис Схинас© European parliament (audiovisual service)

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Четиридесет и един служители в европейските институции се борят с руската пропаганда и дезинформация. Те разполагат с годишен бюджет от 11 млн. евро.

Това стана ясно по време на дебат в Европейския парламент в сряда за противодействието на антиевропейската и антиукраинската пропаганда на поддръжниците на Путин в Европа.

Повечето евродепутати заявиха, че ЕС е пропуснал да забележи руската пропаганда, която необезпокоявано е успявала да се разпространява почти 10 г.

"От началото на войната опитите за завоюване на сърцата и умовете на европейците стават все по-дръзки", заяви Микулаш Бек от името на чешкото председателство на ЕС.

Той посочи целта на руската пропаганда като поляризиране на европейското общество, като се използват теми от руския дневен ред или въпроси, които разделят Европа като миграцията и промените в климата.

Бек каза, че ЕС противодейства на дезинформацията, като санкционира руските пропагандатори и е забранила разпространението на някои държавно контролирани медии като "Русия днес" и "Спутник".

Еврокомисарят за европейския дневен ред Маргаритис Схинас добави, че противопоставянето върви по линия на сътрудничество със социалните платформи за затваряне на акаунти и сваляне на съдържание, финансиране на проекти за проверка на факти и анализиране на тенденциите в речта, които се анализират от Европейската цифрова обсерватория. Той съобщи, че до лятото на 2023 г. Еврокомисията ще предложи промени в европейското законодателство за чуждестранните агенти и други мерки срещу дезинформацията. Той не даде повече подробности за плановете на комисията, но каза, че трябва да се работи повече в образованието, както и да се поиска от държавите, кандидати за ЕС, да изберат "дали са с нас, или с онези, които искат да ни навредят".

"Истинските въпроси, които трябва да си зададем са защо е толкова лесно да се примамят с токсични идеи европейските граждани и толкова бързо се разпространяват лъжите", заяви Схинас.

Думите на двамата представители на институциите бяха подложени на съмнение от белгийския евродепутат от "Обнови Европа" Ги Верховщат, който каза, че едва шест души от списък с над 6 хил. имена, предоставени от екипа на руския опозиционен лидер Алексей Навални като рупори на пропагандата, са санкционирани от ЕС.

"Руснаците губят войната на бойното поле, но печелят в пропагандата. Те владеят социалните медии и техните послания се чуват все повече", каза Верховщат.

Депутатите дадоха множество примери за проникване на руското влияние както през десни и леви партии и политици, така и през журналисти, медии, инфлуенсъри и публични личности. Повечето от тях казаха, че ЕС трябва да се бори с руската дезинформация като й противопоставя факти и истински новини.

Единственият български евродепутат, включил се в дискусията, беше Ангел Джамбазки от европейските консерватори. Той заяви, че "национализмът е единствената съпротива на Кремъл", а "истинските приятели на Путин са в Брюксел", където са му съдействали за "унищожаване на нашата независимост, енергийна самостоятелност и за финансиране на руската икономика".


Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • nan

    05 Окт 2022 16:40ч.

    пълни дебили

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Deja Vu

    05 Окт 2022 17:04ч.

    Тоя филм го гледахме в края на 80те. Казваше се "КРАЯТ НА СССР"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа = фашизъм

    05 Окт 2022 19:59ч.

    Скоро ще дойде ред и на концлагерите и газовите камери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последната версия на евросъюз се оказа леко гримирано издание на предпоследната

    05 Окт 2022 20:01ч.

    Синът на Алоис се гордее с баба Уши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито

    05 Окт 2022 20:22ч.

    Освен нацистката пропаганда, ще имаме и нацистка държавна цензура!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    05 Окт 2022 21:24ч.

    Някога и при Ленин и при Сталин е имало комисари, интересно появиха се и в ЕС, какво ли ни чака, ако си вземем поука от миналото?!?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    05 Окт 2022 23:20ч.

    Язък, че Мъск няма европейско гражданство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyyy

    06 Окт 2022 4:37ч.

    Ма у нас не е необходимо, ние си имаме мисирлък, който сам си се цензурира. Проститутджурналистика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по същество

    05 Окт 2022 16:44ч.

    това е нова желязна завеса, която никак не се вързва с прокламираните от ЕС свобода на убежденията и правото на информация. ЕС откровено се превръща в от диктатор в обикновен тиранин. Тези милиони дали не трябваше да се дадат за облекчаване състоянието на домакинствата, пострадали от глупостите на ЕК?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    05 Окт 2022 20:50ч.

    Ако някой е вярвал в техните "ценности", то си е за негова сметка. Защо мислите, че стесниха новините до автопроизшествията?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свобода на словото, а?

    05 Окт 2022 16:52ч.

    А бе, какво стана с тая исконна западна ценност: “Свобода на движение на хора, стоки и капитали”, ами с тая: “Свободен пазар, лоялна конкуренция”? А, а? Вместо това имаме: Шенген, административна регулация на цените, искания за налагане на таван на цени на горивата и САЩ които ни казват с кого може и с кого не може да търгуваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    05 Окт 2022 20:51ч.

    Ни най-малко не се учудвам на тези безумия! Просто дойде момента, когато маските падат! От ученик съм слушал западните радиостанции (заедно с баща ми) и мога твърдо да кажа, че само ББС-Лондон имаше относително обективно представяне на информацията за социализма. Всички дръги, като Гласът на Америка, Дойче веле, Свободна Европа си бяха дезинформатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сегашното BBC също е стимулирано от държавата

    06 Окт 2022 3:52ч.

    Още в края на февруари изтече тайно писмо от сина Ротшилд до членовете на британския кабинет, с което ги призова да отпуснат ПОДХОДЯЩА сума за медиите за коригиране на 'неправилни' мнения за ситуацията в Украйна, защото западния свят просто не може да си позволи да загуби войната с Путин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Керели

    06 Окт 2022 9:05ч.

    .... +1 и днес само помия от "Гласът на дявола" и "Дойче зеле"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    05 Окт 2022 16:55ч.

    Остава само да направят “Министерство на истината” за да е резила пълен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали уж комунизмът си бил отишъл

    05 Окт 2022 16:56ч.

    А това безобразие какво е? Фон дер Лайняната ще ми казва как да живея: да се “къпя” локално с мокри кърпички, да стоя гладен на студено и да пестя електроенергия, за да може тя да е солидарна с фашистка Украйна (Да не й се кара Зелето).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Окт 2022 16:56ч.

    RT осъди гугльо и тубата е длъжна да възстанови канала ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има и други платформи освен YT

    06 Окт 2022 3:56ч.

    където човек може да види репортажите им - RT news: https://www.bitchute.com/search/?query=rt%20news&kind=video&sort=new

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай сиктир

    05 Окт 2022 16:59ч.

    Тия гадове ще ги помете такава вълна от недоволство, каквато не са и сънували. Цунамито набира скорост и за сега в дълбините се трупа тиха ярост, която се движи с ускорение към повърхността. Стой та гледай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наистина, новият крал, Чарлз

    06 Окт 2022 4:05ч.

    обяви т.н. Great Reset още през май 2020, преди Карл Шваб (WEB). Крайната цел на технократите-социопати е депопулация, и всички начини - война, мизерия и глад, пандемия, безредици и сблъсъци с полициите - са различни средства за постигането и... Грета Т. работи за Зеления комунизъм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    05 Окт 2022 17:02ч.

    заменете 'руска пропаганда' с - 'американска пропаганда и пропаганда на извратените англосаксонски елити и евро бюрократи в полза на трансджендъри, лгбт,педофили и пропагандаторите на явен сатанизъм' и статията ще придобие смисъл и истинност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куранага

    05 Окт 2022 17:03ч.

    Да го духат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Окт 2022 17:04ч.

    Нещастници! И сега като почне една потна и денонощна БОРБА! Ле-ле, майко! Пък и щели да ми противопоставят факти и истински новини?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е нищо

    05 Окт 2022 17:05ч.

    Очаквайте да бъдат забранени всякакви бракове, освен еднополовите. Раждания само “ин витро”. Образование само за деца от семейства с доход над средния. И т.н., все нови “ценности”. Всичко предстои, но не се правете на изненадани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той идва от запад

    05 Окт 2022 17:38ч.

    “Прекрасният нов свят”. Който не е чел тази книга писана преди 90 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, да не забравим

    05 Окт 2022 22:07ч.

    и правото на евтаназия при случаи на унизителна и непоносима бедност – идиотът Трюдо е толкова хуманен, че мисли за достойнството на бедните. Щом Канада говори за тях, то по подразбиране мнозина ще бъдат/ бъдем докарани до това положение и ще можем законно да се гръмнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В.Томова: “Иде ми да направя една партия и да им еба мамата на всичките”

    05 Окт 2022 17:10ч.

    Чудесна идея! Аз мисля да направя същото, но не ми трябва да правя партия за тази цел. Мога да се справя и сам! Вече започнах предната неделя, не ходих на избори. Но това е само началото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Негласуващ... вътрешна имиграция... А после, защо

    06 Окт 2022 4:21ч.

    ни натрапват приказния Соломон Паси (Министър на Външните работи?) точно в този съдбоносен момент... Не ни стигат машините SmartMatic, които разпределиха % за Възраждане между герб и пппп... недоказуемо https://conservative-daily.com/FaxCampaign?id=4095&utm_source=blog&utm_medium=blog&utm_campaign=4095

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Окт 2022 17:11ч.

    Да, може да ми залепите устата или да измислите някаква друга гадост! Обаче, НЕНАСИЛСТВЕНИ И НЕПРИНУДИТЕЛНИ МЕРКИ мерки могат да имат някакъв условен ефект само при лишени от способността да мислят индивиди, в чиито ГЛАВИ няма присъствие на разгърната картина за историята, човешкото общество и познание, а разчитат на търсачки! Това ще е краят ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    05 Окт 2022 17:13ч.

    Бай Тодор Живков да беше жив, да се учи от най-добрите на тотал-фаши_зъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ххх

    05 Окт 2022 17:16ч.

    Леле, каква ДЕМОКРАЦИЯ лъха от този текст, че чак се задуших!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    05 Окт 2022 17:19ч.

    Нагли еврочиновници-41 човека с бюджет от 11 млн. евро ! "Който не ни слуша, ще бъде наказан."-това е примитивно мислене, неподходящо за 21 век.Сбъдва се написаното от Дж. Оруел в книгата му"1984 г." - няма свобода на словото- има Министерство на истината и Полиция на мисълта. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква руска пропаганда, какви бичкии по акаунтите, бе "комисари"?!?!

    05 Окт 2022 17:23ч.

    Европейците не могат да МИСЛЯТ ли, че ще филтирате информацията от Русия?! Срам, срам и позор за културната най-древна цивилизация на Планетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    06 Окт 2022 9:02ч.

    Невероятен позор зо Европа!!! 41 мързел ни цензурират....това и през скапания български комунизъм го нямаше!!!! Русия няма нито една медия в Европа. С такива плитки статия още повече показвате кое е истината.... Всеки ден укровермахта бомбардира едтомилионния руски Донецк и убива жени и деца. Никога няма да победите истината с мрак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трън на трон

    05 Окт 2022 17:23ч.

    Нищо не казват за наглосаксонската намеса, диктат и пропаганда в европейските медии. Защо ли? А да сетих се - защото за безмозъчни чипирани (или програмирани ) роби на ДД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    05 Окт 2022 17:24ч.

    Зиг Хайл, евронацисти! Вие никога няма да забравите,че ваши роднини са били колаборационисти и са работили в концентрационни лагери. Вие никога няма да признаете друго мнение освен вашето. Колкото и да се прикривате вашата злоба и ненавист винаги избива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    05 Окт 2022 17:25ч.

    Кога ще горим книги и ще имаме политически затворници ? А полиция на мисълта, скоро ли ще има ? Нямо по-права линия от тази на партията ! Да живей !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Представям си процеса срещу Георги Димитров, 'подпалвача' на Райхстага,

    06 Окт 2022 4:39ч.

    предаван ежедневно в Германия по всички улични и домашни радиоточки (тези примитивни радио-апарати са били наричани "Goebels Schnauzen")... Специални репортажи и включвания от Процеса... Докато не ги е 'награбил', на немски! и се е защитил. Без адвокат! Постепенно са разредили директните включвания, и накрая са ги прекратили, а ГД е бил освободен... Поради липса на док.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди години и сега

    05 Окт 2022 17:26ч.

    Преди години свободно се влизаше в летищата и на граничната проверка само си показвах паспорта, без да го отварят, ми махака с ръка да минавам. Сега, постоянно проверки НАВСЯКЪДЕ. Преди години нямаше камери за наблюдение. Сега са навсякъде и ни следят всяка минута.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължение

    05 Окт 2022 17:27ч.

    Преди години плащахме с налични. Сега с карти и знаят ВСИЧКО, какво сме купували, какво сме яли и какво срали. Това с Русия е оправдание за все повече КОНТРОЛ. И да си призная, по времето на Т. Живков имах повече свобода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко са!

    05 Окт 2022 17:30ч.

    Като ги знам колко са "работливи" и КРАДЛИВИ, скоро ще са 410 чиновници с 11 милиарда евро .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е като “сухия режим в Америка”

    05 Окт 2022 17:30ч.

    Според мен тези хора са спали в осми клас на урока по физика и не са чували нищо за Третия закон на Нютон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • froitso

    05 Окт 2022 17:32ч.

    Още 41 търтея с месечна заплата от 22 357,723577236 €.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    05 Окт 2022 17:39ч.

    Чуждите пари много лесно се харчат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Окт 2022 17:44ч.

    Ще асистират мъчителния процес на "познанието на истината", а тя от своя страна ще има грижата да ни "направи свободни". Някой зорлем опитва да ни внуши, че той е носител на истината от последна инстнация и прокарва дори идиотски опит и принуда да се разграничим от традиционно християнското разбиране, че живеейки в, чрез и за Христос, отричайки се от греха, прегръщаме истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    05 Окт 2022 17:48ч.

    Посягайки на божественото, представям си на какво сте готови като кесар и самодържец, повелители на истината! Сега разбирате ли, защо Орбан и Мелони започват посланията си с: аз съм мъж (жена), християнин. Защото тези в Брюксел са сатанисти, нечовеци, по-лоши от едновремешните чугунени глави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и всичко заради онзи из*ратеняк, който стана крал наскоро

    06 Окт 2022 5:01ч.

    https://www.bitchute.com/video/N0GAh3mQMC6S/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Окт 2022 17:52ч.

    Поредните "добре" похарчени пари, може би ако хвърлят някое евро директно на Симонян, Скабаева и Салавьов, ще излезе по евтино и практично за европейският данъкоплатец! Руската "пропаганда" буквално се изразява в "многополюсният свят" "руски мир" "руска истина"... за какво говорим, какви 11 милиарда?! Блондинката Уруспия стига е пиляла пари, че ще й оскубя перушината, на тази кокошка проста...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в какъв свят живеем

    05 Окт 2022 17:53ч.

    Европейците като отиват да си плащат сметките и видят филми на ужасите на тях, от Брюксел ще ги успокоят, че това е само заради руската пропаганда и незаконното нахлуване в Украйна от руснаците. После зелките да не се чудят защо се е усилило търсенето в онлайн търсачките теми като "как да си направим гилотина?" или "как да убия със силата на мисълта?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    05 Окт 2022 17:55ч.

    Да живее "демокрацията "! ? С всичките й "демократични" ценности! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той съобщи, че до лятото на 2023 г. Еврокомисията ще предложи промени в европейското законодателство за чуждестранните агенти и други мерки срещу дезинформацията.

    05 Окт 2022 18:06ч.

    Хм. Лепенки да си сложим на лаптопите ? Като в доброто старо време?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    05 Окт 2022 18:08ч.

    А, май намериха и вратите на Аушвиц ли беше, Бухенвалд ли... Все едно, няма значение - Jedem das Seine. A, да... Arbeit macht frei. Добре е да си го спомним, когато почне превъзпитанието на сега управляващите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    05 Окт 2022 18:14ч.

    ЦЕНЗУРАТА се развихря. Част от "демократичните принципи". Трябва да се мисли правилно, като при комунизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора бдете !

    05 Окт 2022 18:23ч.

    Хей,младежи ,недейте спа ....това е недопустимо .Вместо да си зададат въпроса защо ЕС вече не ни харесва и къде грешат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    05 Окт 2022 18:24ч.

    Бай Тошо само заглушаваше американските станции, а урсулите още малко ще отнемат и въздуха, който дишаме. Демокрация по еврогейски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уди Алън

    05 Окт 2022 18:27ч.

    Когато гинеколожките бръкнат надълбоко и станат политически главорези!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    05 Окт 2022 20:42ч.

    Определено, попадение. Поздравление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мукавай

    05 Окт 2022 18:30ч.

    Ханс от Германия и Зигфред от Холандия като огладнеят и няма какво да ядат, като спят на студено и тъмно и не могат да си купят аспирин ще трябва да им обяснявате, че нито са гладни, нито боси, а че са просто прокъсани цървули с евро ценности. И ще им стане едно топло и сито на душите. Няма по-силна анти-ЕС пропаганда от глада, ще разберете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, сексяндокуз калпака ша борат с идинайси мильона

    05 Окт 2022 18:32ч.

    цифрити у сметкити за гас ток вудъ и итикетити у супера. Ма ноу ъкълии тез бирукрати ей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    05 Окт 2022 18:36ч.

    Веднага да закриват жалко сайтче на Дачков. По вероятно е обаче да се самозакрие като му спрат рублите :))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само на мен ли ми се струва,

    05 Окт 2022 18:45ч.

    или ЕС чиновниците са от дебил нагоре? Щом ще се борим с "руската дезинформация", то какво ще правим с "фащ-ската информация"? Нима монентата няма две лица? Или Истината, не лицеприятна за кукливодите от ЕК, ще лъсне безапелационно? Де гиди лицемери европейски, времето ви изтича! Безвъзвратно! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като им е малко акъла и нямат къде да си дянат хартийките

    05 Окт 2022 18:57ч.

    Да правят комунистически номера. Ние много добре ги познаваме. И така провала на ес ще бъде пълен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • насила ще караме хората да вярват в каквото на елита му уйдисва

    05 Окт 2022 18:58ч.

    Много хубаво. Насилници! Къде е анджелина джоли да защитава правата на насилените?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    05 Окт 2022 19:07ч.

    Руската пропаганда не изглежда да работи в България, предвид че путинската пропаганда се покрепя единствено от жалкият гн Резидент и група маргинали, предвождани преди от Сидеров, сега от Копейкин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане

    05 Окт 2022 19:14ч.

    Време е България да направи постъпки за анексиране на Волжка България и да присъединим земите на българските ханове !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новата демокрация

    05 Окт 2022 19:14ч.

    Или прикрития фашизъм под лъжливи изрази и думи. Вярвате ли им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    05 Окт 2022 19:27ч.

    Оруел, Орууеел, колко голям наивник си би!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    05 Окт 2022 19:38ч.

    ЕС има всички характеристики на антиутопия на Оруел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние, този филм вече сме го гледали

    05 Окт 2022 20:22ч.

    Историята се повтаря като фарс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анита

    05 Окт 2022 20:33ч.

    Страхливци! Крайно време е да отиват в небитието! Толкова много прогнози и пророчества за подобно щастливо събитие, а дори няма и признаци. :( Не им искам информацията!Искам си ЦЯЛАТА И ПЪЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ! Какъв късмет, че славяните разбират руски и колко искрено съжалявам колективния запад за невежеството. Няма нищо вечно под слънцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    05 Окт 2022 20:36ч.

    Разбрах, че по определени теми лошите разделяли мненията в Европа. А има някъде някой в Европа, който е решил кое е правилното мнение по тези теми и не може някой в Европа да има друго мнение. Това, че има теми, по които нямаме право на друго мнение, освен официалното, изглежда тревожно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бльок!

    05 Окт 2022 20:45ч.

    Повърнах

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    05 Окт 2022 20:49ч.

    Това е проява на чист фашизъм. Да припомням ли,че първата черта на фашизма е терора против другото мнение и неговите носители. В САЩ се налага фашизма и ние като негов сателит вървим с него.В пресата на САЩ за последната година има доста статии за това, но у нас по въпроса лакейски се мълчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълна деградация

    05 Окт 2022 21:04ч.

    Истионата необезпокоявано е успявала И ЩЕ УСПЯВА да се разпространява. Е, някои неща ще останат тайна - например фактът, че руснаците познават и ценят френската култура повече от самите французи (дори без да броим многобройните псевдо-французи).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асан

    05 Окт 2022 21:06ч.

    Аз пък смятам, че това е цензура и ЕС лъже. Смятам, че ЕС иска да създава фалшива реалност и това е причината хората да не вярват. Природата е дала способността на хората да усещат, когато някой ги баламосва. Това е нещото, което му пречи на този брюкселски бюрократ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее Русия!

    05 Окт 2022 21:13ч.

    ЕС е уродлива организация и който ни набута там да му се случи най лошото! Да живее най великата страна на света Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврова

    05 Окт 2022 21:14ч.

    Не ме правете на глупачка бе педали джендаросоиди !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Окт 2022 21:17ч.

    Чичката защо подскача? Наистина нещо не мога да разбера. Заради пресконференцията ли? Възраждане в две публични прояви на Костадинов поименно избориха тези - споменатите 4 медии. Същите ползват амер. финансиране. Костадинов обясни, че в ЩАС има закон, забраняващ това, сам счита, че така трябва да бъде и споменаитте не са добре дошли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Окт 2022 21:20ч.

    Допълнително четох днес, че Възр. са сключили договор с БТА, платили са наем за помещението и са разпратили официални покани за присъствие. В какво точно се състои тяхното прегрешение. Наистина не знам. Не мога да следя подробности по законодателството. Да не би така да се гази някаква разпоредба на медийния закон???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осъзнайте се

    05 Окт 2022 21:39ч.

    Кой тъпаци ще се бори с американската пропаганда, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старият филм "Бразилия, Бразилия" на нови обороти

    05 Окт 2022 21:42ч.

    Fuck off Министерството на истината и европейския начин на живот, и Маргаритис Схинас© European parliament!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възникват няколко въпроса

    05 Окт 2022 22:21ч.

    1. Как западният свят, който не знае руски, ще бъде повлиян от руската пропаганда? 2. Навални ли е надеждният източник на информация за "рупорите" на руската пропаганда? Ако те наистина действат, не следва ли неофашистката комисия да знае за тях, без Навални да й казва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос №3

    05 Окт 2022 22:29ч.

    "Руснаците губят войната на бойното поле, но печелят в пропагандата. Те владеят социалните медии и техните послания се чуват все повече"?! Това не се ли отнася за Украйна? С нюанса, че когато измираха със стотици на седмица, имаха перемоха, а сега, когато са в контранастъпление вече не са те, а наемници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dma

    05 Окт 2022 22:27ч.

    Имам спомен за пропагандата през социализма. За Запада. 35 години по-късно мога да кажа, че се оказа вярна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    05 Окт 2022 22:57ч.

    Едно време учехме за Юлиус Фучек. Време е да си припомним за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руско "освобождаване"

    06 Окт 2022 6:40ч.

    Да бдят хората както Юлиус Фучек ни съветваше, но какво да правим, когато напр. песните на Алла Пугачова са свалени от руския ефир, понеже имала мнение, различно от разрешеното?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е слаб довод, постарай се повече

    06 Окт 2022 11:29ч.

    Ако си такъв голям фен на Алочка, нищо не ти пречи да си припяваш милиони алени рози под душа.. Га тука отпаднаха от учебната програма "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово", и "Къде си, вярна ти, любов народна", не беше толкоз възмутен , нале...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Окт 2022 23:05ч.

    Чичката не е длъжен да е прочел, разбрал. Не е длъжен да отговори. Ама и аз с нищо не съм му длъжен, така че - ПНХБ. На простотии, пропаганда, морални претенции без покритие - отговорът трябва да е подобавящ. И си смени ника, защото ползването на никнейм, с който е познат редовен в миналото дописник тук, е мноооого тъпо. По тъпо от това е само тъпнята на лъжеЗИП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    06 Окт 2022 7:49ч.

    Оня, беше чичо Фичо, от Ню Йорк. Този морализатор и стожер на българската журналистика е друг чичо, разби'йш ли ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    06 Окт 2022 0:06ч.

    Хитлер и Гьобелс да ли въобще са умирали или са се преродили в този тумбак! Прилича ми на нашенски катаджия по външност и ум!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ,money for nothing and chicks for free

    06 Окт 2022 8:22ч.

    Еврокомисар за европейския начин на живот ??? бах ти службите.... какво прави тоя 5 дена в седмицата? Пари за нищо и .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Розата на ветровете

    06 Окт 2022 8:28ч.

    Руснаците губели войната!? Онзи ден присъединиха брилянтно, по всички юридически процедури и норми, територия и население, колкото България. Силата е в правдата. Правдата е на тяхна страна. Съюзници на правдата има навсякъде и портите адови няма да им надделеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по делата им ще ги познаете

    06 Окт 2022 8:44ч.

    "Министерство на истината” вече работи. Преди няколко години Меркел започна да говори за фалшива информация и борбата с нея, беше времето на мигрантските крими в Германия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са дебили

    06 Окт 2022 8:46ч.

    а сатанисти. Не е смешно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако това е вярно

    06 Окт 2022 10:20ч.

    че руската пропаганда печели, то е защото вашата губи. Хората виждат лъжите ви, които стават все по-глупави и нахални. Така беше и при комунизма, имаше поговорка за неуспехите-"виновни са сушата, кишата и Рейгън". Затова и мнозина повярваха в западната "демокрация" .А то си е троцкизъм-бетер комунизма . Има си е витрина-Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    06 Окт 2022 10:54ч.

    Не виждат наглосаксонската пропаганда в окото си, тръгнали да вадят руската от съседния двор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи