ЕС няма да отпусне средства за укрепване на оградата по българо-турската граница

ЕС няма да отпусне средства за укрепване на оградата по българо-турската граница

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон е отхвърлила искането на австрийския канцлер Карл Нехамер за финансиране на допълнителното изграждане на оградата по българо-турската граница, предаде австрийската агенция АПА.

„В бюджета на Европейския съюз за това не са предвидени средства. Ако харчим пари за стени и огради, няма да ни останат за други неща“, е заявила Йохансон, цитирана от АПА. Това изказване тя е направила преди неформалната среща на министрите на вътрешните работи на  страните членки н Европейския съюз, провеждаща се днес в Стокхолм, Швеция.

Днес министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е повторил искането на Австрия за отпускането на европейски средства, посочва АПА. Агенцията допълва, че според министъра по темата са се състояли оживени дебати, като в края им е имало „раздвижване по случая“. Много държави, чиито граници са и външни граници на ЕС, имат нужда от помощ, е подчертал австрийският министър вътрешен министър. „Мисля, че много страни ще имат интерес границата да стане по-добре охранявана“, е заявил министърът, визирайки българо-турската граница. За тази цел е необходима подкрепата на Европейската комисия „в различни аспекти“, например за технически съоръжения, но и по въпроса „отнасящ се за оградите“.

Австрийското радио и телевизия ОРФ цитира и изявление на Карнер, направено преди днешната среща с колегите му от Европейския съюз. „В Австрия натиснахме спирачката на бежанците, сега се нуждаем от мерки в Европа, с които да се борим срещу злоупотребите с този статут“, е заявил той, визирайки бежанския статут. 

Карнер отново е поставил въпроса за разработване на пилотен европейски проект - така наречената „Директива за отказ“, която ще помогне всички, които идват незаконно в Европа по икономически причини, да бъдат връщани още на външните граници на ЕС.


Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Отвратен!!!!!

    26 Яну 2023 15:48ч.

    Е, сега стана ли ви ясно, булгаристански либерални джедъри и атлантици?!... На вашите господари не им пука за България и никога не им е пукало!... Вие сте отвъд стената на бореловата градинка! Вие сте просто аборигените от Периферията! А Шенген - през крив макарон ще видите! Продължавайте да се лендзите и да отваряте бузи - само това можете, боздугани нещастни!... А утре, като ни натресат и Еврото, "гъг" да не сте посмели да кажете, лешпери смотани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все още можем да се включим

    26 Яну 2023 16:40ч.

    в подписката за РЕФЕРЕНДУМА "за / против" еврото. И да, положението изглежда безнадеждно при наличието на евроатлантическо мнозинство в НС, и при хора като Пеканов / Радев / Бойкикев / Борисов / ДПС... които зорлем ни пуснаха по пързалката към Еврозоната и с всички сили ни тикат към нея, но какво друго ни остава, освен да опитаме да отложим приемането на тази обща валута, която ни идва с общите задлъжнялости и неограничен, безконтролен достъп до заеми от ЕЦБ за безпрецедентно изпълнителната ни ИЗПЪЛНИТЕЛНА власт? Дали ситуацията у нас е била по-оптимистична преди 150 г? И дали на Васил Левски му е било по-лесно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булгарец

    26 Яну 2023 15:51ч.

    Ха, ха, ние не сме и очаквали друго, освен среден пръст от вас, евродебилни джендъри недоклатени! Но споко, всичко се връща, а за вас най-лошо тепърва предстои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като я гледам каква е хубавица...

    26 Яну 2023 15:52ч.

    явно, все още се надява, че ако пропуснем достатъчно емигранти през нашите граници, все някой ще стигне и до нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    26 Яну 2023 15:54ч.

    Няма за крадене.Правилна постъпка.Ще има обаче за снаряди за насраните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    26 Яну 2023 15:54ч.

    Е, как, нали всичко отива на източния фронт!... Аз пък предлагам, в замяна, да похарчим някой лев, за изграждане и осигуряване на "хуманитарен коридор", през който да пропуснем и изпратим по живо по здраво всички бежанци, директно транзит през БГ-то към ЗападнаЛА Европа! Както се казва - реципрочни мерки! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    26 Яну 2023 16:13ч.

    Хм, режат ни за Шенген, сега за ограда!? Да не би пак да е имало писане по салфетки за зони на влияние?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да,

    26 Яну 2023 17:22ч.

    то това е едно и също. Като не ни дадат пари за ограда, ще имат повод пак да ни отхвърлят за Шенген, понеже не пазим границата. Целта е да ни мотаят за Шенген и вечно да ни отлагат , като сами поддържат условията за това. Те не ни искат в Шенген по принцип и постоянно ще си намират поводи да ни отхвърлят, но за еврото ще ни натискат до дупка, защото така им е изгодно. Най- добре да се откажем и от едното, и от другото. Мястото и ролята, които са ни отредили в ТОЗИ ЕС са унизителни и пагубни за нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    26 Яну 2023 18:22ч.

    Ма те парите вече ни ги дадоха, а ние как ги похарчихме е отделен въпрос...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Яну 2023 16:14ч.

    Е пък всяко ново правителство ли ще проси пари за тая ограда? ... имаме най-скъпите магистрали и най-скъпата ограда, и все искаме за нови ? ще спрат да крадат и със задните си части, и ще си направят оградата сами!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейски мухъли

    26 Яну 2023 16:16ч.

    Не знаят какво да ни правят и не им трябваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е

    26 Яну 2023 16:24ч.

    И на всичкото отгоре искат да отиваме на фронта да мрем в чужда държава, която не е в ес и нато, за да спасим "демократичните европейски ценности". Само дето тяхната няма да стане никога. И без това Европа не я чакат златни години и векове. Колкото се може по-далеч от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    26 Яну 2023 16:24ч.

    ''Ако харчим пари за стени и огради, няма да ни останат за други неща''- Йохансон. Пари за ''други неща'' винаги намират от ЕК, дори вземат заеми, но да подпомогнат член на ЕС/България/ нямат. Нагли и цинични еврокомисари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако пазим границите от тарамбуки ...

    26 Яну 2023 16:24ч.

    Няма да има пари за ядене на червеи и хлебарки, дженедр пропаганда и безплатна смяна на пола, оръжия за укронацистите - все важни неща за еврокочината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • забрави

    26 Яну 2023 16:30ч.

    борбата с въглеродните емисии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и дезинфектанти

    26 Яну 2023 16:43ч.

    и маски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • забравих

    26 Яну 2023 16:45ч.

    Посипвам си главата с пепел, спирам да дишам за да не отделям СО2 ! А ако пръдна, направо ще се евтаназирам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо се замислих,

    26 Яну 2023 17:34ч.

    тия танкове, дето ще ги пращат отвсякъде към Украйна, колко ли въглерод отделят? Пукотевицата в Украйна, която я поливат с бензин непрекъснато, "за да я спрат", колко ли е замърсила въздуха? Някой пресмята ли? И колко тона червеи ще трябва да изядем в бъдеще, за да неутрализираме/ пак ние/, този въгл. отпечатък? От една страна Зелена сделка, от друга - бензин във войната? Къде е логиката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    26 Яну 2023 16:25ч.

    А ето какви ги плещеше същата приятелка съвсем на скоро: https://bnr.bg/horizont/post/101746412/ek-balgaria-i-rumania-sa-osigurili-oshte-po-dobra-zashtita-na-vanshnite-granici-otkolkoto-pri-parvata-proverka-prez-oktomvri Явно конюктурата се е сменила междувременно. По БНР, обаче е с много по-готина снимка, isn't it?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    26 Яну 2023 17:02ч.

    "В бюджета на Европейския съюз за това не са предвидени средства. Ако харчим пари за стени и огради, няма да ни останат за други неща“....друго е да дават парите ни поддържайки нацистите в Украйна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    26 Яну 2023 17:08ч.

    Англосаксонските юдомасони и техните слуги са нашите основни врагове. Врагове на православната цивилизация. Който не усеща миризмата на сяра е лишен от обоняние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    26 Яну 2023 17:16ч.

    Явно госпожата комисар изповяда супер неолиберални ценности, за които "стени и огради" по границите са мръсни думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    26 Яну 2023 17:53ч.

    Илва Йохансон поразително прилича на одъртяла гарова курва. Идете на парижката Gare du Nord след 21 часа. Няма да минат и 20 минути и покрай вас ще се зъврти пръцъфтяла , напарфюмирана,на мадама, досущ като Илва, и с палав поглед ще ви предложи: "„Ей, лъскач, ела да си направим удоволствието!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    26 Яну 2023 17:56ч.

    Има и друго решение. Да поканим украински офицери от военкоматите на границата, да посрещнат "мигрантите". Мъжете веднага в камиона и на фронта, жените - по предназначение. Така с един удар ще прекратим бежанската вълна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    26 Яну 2023 18:59ч.

    Предложението ми харесва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    26 Яну 2023 17:59ч.

    Някой да ми обясни защо сме в този прехвален съюз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    26 Яну 2023 18:10ч.

    Питай г-н "Ма*ната му на Православието"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WTF

    26 Яну 2023 18:13ч.

    Пари за страна, която не е в ЕС има, но за членка - няма!?! Дано да си харесат новите господари, чух, че не са по зачитането на човешките права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЪЛГАРИЯ ПЪК НЯМА ДА СИ ЗАТВОРИ ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ

    26 Яну 2023 18:24ч.

    Както и няма да приеме еврото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов

    26 Яну 2023 18:31ч.

    Значи стинки за границите на ЕС няма, но милиарди за украинските плъхове има!? Събудете се всички къде се намираме, и за какво ни имат, моля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • shopski rueters

    26 Яну 2023 18:50ч.

    Замразяване разговорите за еврозоната, до приемане в шенген!!! Спиране на помощта за украйна, до решение на въпросите с македония!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • двойни стандарти

    26 Яну 2023 19:39ч.

    от качесвото на храните до всичко, за което се сетиш! Няма проблем, то тези, които преминават така или иначе не искат да остават тук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    26 Яну 2023 20:16ч.

    Те прекосяващите оградата пак при вас ще дойдат, не искат да остават тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    26 Яну 2023 20:38ч.

    Ами ако на Илва бежанците не са ѝ проблем, да се разбере с австрийския канцлер, че той нещо протестира. Може да отменят Шенген и да си върнат граничния контрол, което частично и без това правят/по думите на Немахер/. Нас явно и без това няма да ни вземат, по един или друг повод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи му европеец

    26 Яну 2023 20:43ч.

    И не го обиждай повече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как да стане сега

    26 Яну 2023 20:59ч.

    Само аз ли помня, че Меркеловица покани мигрантите, пък сега искат България да ги спира?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи