ЕС не бърза да приема Украйна

ЕС не бърза да приема Украйна

На 8 април, 2022 г. председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен увери Украйна в подкрепата на Европейския съюз в борбата ѝ срещу Русия и връчи въпросник на президента Володимир Зеленски за стартиране на ускорена кандидатура на Киев за членство. Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Лидерите на Европейския съюз няма да поемат ангажимент да ускорят процеса на присъединяване на Украйна към ЕС по време на срещата на върха Украйна-ЕС на 3 февруари, съобщи за ТАСС източник от европейската делегация на срещата.

"Страните от ЕС ще се съгласят, че Украйна е изминала дълъг път, постигайки сериозен напредък в реформите, но няма да има обещание за ускоряване на членството", каза източникът.

Според него редица източноевропейски държави са за ускоряване на процеса на присъединяване на Украйна.

"Някои страни, предимно източноевропейски, настояват да се обещае ускорено членство на Украйна в такъв труден за страната момент. Но не всички държави споделят тази гледна точка. По-специално, това са големите държави членки, които смятат, че не трябва да се дават празни обещания на Киев", добави той.

Миналата седмица украинският министър-председател Денис Шмигал заяви, че правителството очаква да стане член на ЕС след по-малко от две години от началото на преговорите за присъединяването. Украинският президент Владимир Зеленски смята, че преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС трябва да започнат още тази година.

На 23 юни 2022 г. държавните и правителствените ръководители от ЕС взеха решение да предоставят на Украйна и Молдова статут на кандидати за членство в ЕС. Все още не са определени сроковете за започване на преговорите за присъединяване. Брюксел посочи, че предстои много работа на правителството в Киев, което трябва да извърши важни реформи. ЕС също така заяви, че Украйна може да се присъедини към европейската общност едва след като конфликтът на нейна територия приключи.

 

 

Коментари

  • Truman

    01 Фев 2023 10:49ч.

    Реално ЕС е на изкуствено дишане! ЕС не същестува вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    01 Фев 2023 11:20ч.

    Реално и Украйна е на изкуствено дишане. Няма такъв субект вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Фев 2023 11:34ч.

    Към момента не съществува Евразийския, ама ти последен ще го разбереш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Фев 2023 12:13ч.

    Че кога е имало Евразийски съюз? Нещо май почна като свинското и зелето.. Ма май ти последен ще го разбереш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Фев 2023 12:40ч.

    А то и Русия не е нападала Украйна според др. Ти Лавров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женщина

    01 Фев 2023 15:12ч.

    Русия не нападна Украйна, а само влезе на територията ѝ, населена с руснаци, за да ги защити от геноцида на укронацисткия режим... Ето ти точната формулировка. А дали си съгласен или не, на никой не му пука! Впрочем, тази които нападат, бомбардират и тероризират безобразно целия свят, можеш да ги намериш във Вашингтон...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Фев 2023 16:44ч.

    11 милиона руснаци е имало в Украйна Мунчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Планът "Маршал" навлезе във финалната си фаза - жътвата

    01 Фев 2023 11:27ч.

    А ЕК е структура на жътварите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    01 Фев 2023 12:03ч.

    рядко добра констатация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    01 Фев 2023 15:50ч.

    Много точно казано. Аз малко в шок от факта, че се случва толкова очеизвадно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    01 Фев 2023 11:33ч.

    Тия двамата общо правят чип за Перла 04...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Фев 2023 11:33ч.

    Др. Абрамович пръв предаде др. Путин като дари цели 2, 5 млрд. Долара на Украйна. Да видим олигарсите или Пригожин ще свалят първи джуджето за очевидно несправяне с работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    01 Фев 2023 12:06ч.

    не е любезно човек да е толкова неостър. оплачи се за това в световната лига за сексуални реформи. абрамович е дал парите за всички жертви на конфликта. а те са най-много в донецк и луганск. да ти пояснявам ли защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Фев 2023 12:39ч.

    Не, бе лично на др. Ти Путин ги е дал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилъстена и Изоставена

    01 Фев 2023 11:36ч.

    Много тъжно осъзнаване предстои на украинците, които мизерстват без отопление и осветление, и ги ръсят шрапнели и специални мини. Децата и мъжете им гинат на фронта. "Трай Коньо За Zелена Трева" (https://www.bitchute.com/video/6BBhfCGTUMIF/) докато Zеленски си оплете кошничката - обзаведе се с огромен брой имоти по цял свят; Олеся Zеленска държи здраво кормилото на (имотната им) империя; преди НГ се прочу в световните медии с успешния си новогодишен пазар в Париж като похарчи 40 000 евро за 1 час! - Едва ли някой знае какви са СЕГА офшорните им авоари (след първоначалния "хонорар" от Игор Коломойский от 1.6 милиарда $)... А всички помним след какви РЪКОПАШНИ боеве в украинския парламент взеха надмощие над здравите сили и разум, само преди 10-ина години... СЕГА над 70% от благодатната украинска земедекска земя е собственост на 3 хам. корпорации - BlackRock, Monsanto и Vanguard...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    01 Фев 2023 12:04ч.

    Снимката към дописката е твърде издайническа. Тя е поредно доказтелство, че сексулният фетишизъм на Зеленски продължава да ферментира и достига градуси, които водят до забележими дори с невъоръжено око девиантни отклонения. Нека бъдем по-конкретни. Моля, вгледайте се в снимката. На пръв поглед няма нищо странно. Зеленски държи оцветен в синьо-жълто картон, навярно част от декорацията на срещата му с фон Лайен. Но уви - истината е друга. Картонената опаковка в ръцете на Володимир е опаковка на луксозен комплект дамско бельо, производство на фирмата "Ондулираната вагина". Урсула повече от година носи само политически аранжирани прашки и сутиен, специална изработка от спомената фирма. Те са декорирани в актуалния украински двуцвет. Урсула познава слабостите на Зеленски и затова често му дава да подържи в ръце тези интимни чести от своето облекло. Агенти на ГРУ имат няколко фотосесии, в които присъства характерната картонена опаковка от дискутираната снимка. Винаги след това се вижда самият Зеленски, пременен в черни копрринени чорапи, сини прашки, жартиери и сутиен - лявата чашка жълта, дясната - синя. Апропо, Зеленски е един от малцината световни лидери, които са виждали Урсула съвършено гола. Дискретността задължава да не споменаваме къде. Само ще допълним, че на срещата е присъствал и Столтенберг в качеството си на Урсулен пациент, яхнал гинекологично магар. Слабо известен факт е, че преди 6 години той по своя воля избра да промени пола си и стане жена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Фев 2023 12:15ч.

    Власти Британии направят 2,3 млрд фунта стерлингов, которые получил Абрамович за продажу футбольного клуба "Челси", в фонд помощи Украине. В настоящее время эти средства находятся на одном из заблокированных счетов Абрамовича, к которому он не имеет доступа из-за санкций. На своём уровне Лондон уже почти завершил подготовку всех необходимых бумаг. Осталось только заручиться поддержкой британской Комиссии по благотворительности, однако с этим не ожидается никаких проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драго Драганов

    01 Фев 2023 12:29ч.

    Хайде стига , не ни показвайте тази чорла която никой от нас не е избирал. А този клоун, както и всички клоуни на ЕС да вземат да направят един цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мърсула фък Лайнен

    01 Фев 2023 13:02ч.

    Няма ми дразните dog-ито, Z-чо. Я 'кво е 'убаво, седи на задните краченца и даже свири на пияно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    01 Фев 2023 13:26ч.

    404 няма да влезе никога в ЕС, защото вече няма така държава, а дори и да се запази под някаква уродлива форма, то пак няма да влезе в ЕС, защото ЕС няма да го има....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де бил

    01 Фев 2023 13:40ч.

    Защо още не са приели 404 в местната психиатрия? Отговарят на всички условия - психари, наркомани, крадци на едро, патологични русофоби и са готови да избият мъжкото си население до крак. Какво да чакат още?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страните от ЕС ще се съгласят, че Украйна е изминала дълъг път, постигайки сериозен напредък в реформите...

    01 Фев 2023 14:57ч.

    ХА ХА ХА ХА, разсмя се графът на развален испански...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    01 Фев 2023 15:15ч.

    Горкият Зеленчук, такъв бунак и балък се оказа... Жалко човече. Скоро ще го утилизират самите му господари и той вече започва да го усеща. Личи му и по физиономията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализатор

    01 Фев 2023 16:12ч.

    Тази усмихната,зла руса баба,може да "драсне" клечката и да започне нова опустушителна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    01 Фев 2023 16:46ч.

    Злата баба управлява най големия икономически блок, а ти сигурно и жена си не управляваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    01 Фев 2023 16:12ч.

    Предстои да видим същото театро както с Хитлер - от мъж на годината на списание Тайм до нацистки кръволок. Същото ще стане и с този човечец. С тази разлика, че Хитлер остави нещо на Германия, беше гениален ръководител и политик, а този е просто Владимир. Другата разлика е, че имаме билет за първите редове в този театър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи