ЕС и САЩ възнамеряват да вземат на прицел поддръжници на руската война в Украйна

ЕС и САЩ възнамеряват да вземат на прицел поддръжници на руската война в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Овалния кабинет на Белия дом. Снимка: АП

ЕС и САЩ възнамеряват да въведат още повече ограничения срещу поддръжници на руската инвазия в Украйна, обявиха снощи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на САЩ Джо Байдън, цитирани от ДПА. "Заедно предприемаме нови стъпки за вземане на прицел на трети страни по целия свят, за да прекъснем подкрепата за войната на Русия от всяко кътче на света, където тя  бъде установена", заявиха двамата лидери в изявление, публикувано след разговорите им във Вашингтон.

Специално внимание ще бъде отделено на предотвратяването на заобикалянето на санкциите от страна на Русия, заяви Фон дер Лайен по време на кратка среща с медиите в Белия дом.

"Работим в синхрон, за да ограничим още повече приходите на Русия, като същевременно осигурим непрекъснати енергийни доставки за страните с нововъзникващи пазари и развиващите се страни", се казва още в изявлението, без да се посочват конкретни мерки.

Байдън и Фон дер Лайен също така не споменаха конкретно Китай, посочва ДПА. Както САЩ, така и ЕС обмислят да наложат санкции срещу Пекин, ако се потвърди, че страната подкрепя Русия с оръжейни доставки.

Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари миналата година. В отговор на това ЕС, САЩ и редица други държави от Г-20, включително Великобритания, наложиха серия от санкции срещу Москва.

Китай досега не е осъдил нахлуването на Русия в Украйна.

След срещата си снощи Фон дер Лайен и Байдън обявиха и началото на работата по споразумение за критично важните суровини, което да предотврати задълбочаването на спора между ЕС и САЩ относно субсидиите за чисти технологии.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Виктор

    11 Март 2023 9:28ч.

    А за банкови фалити нещо не си ли казаха? Май почва да се срива старата система под ненаситната им некадърност, за да могат да въведат CBDC каишки за добичетата! Честито сатанисти, пратихте света в хаос и мизерия, дементният старчок и нацистката му болногледачка! Фон дер Лайнен е личната акушерка на вавилонската блудница от Откровение на Йоан...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    11 Март 2023 9:45ч.

    Взе ми думите от устата. Народите на сащ и Европа са ослепени....но благополучието е към края си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Противник на свободния свят

    11 Март 2023 9:29ч.

    От снощи се чувствам взет на прицел. Признавам, приятно е да си взет на прицел от САЩ и ЕС. Вижте ги само каква весела компания са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    11 Март 2023 9:33ч.

    Както се вижда краварите и клиентелата им от еврозелки правят всичко възможно, за да печелят приятели по света чрез заплахи, рекет и изнудване. Резултатът е предварително ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тях приятели не им трябват

    11 Март 2023 11:23ч.

    Трябват им изпълнители, тип маша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наложеният ни ИнфоТерор не е спирал, но

    11 Март 2023 9:39ч.

    явно ВЕЧЕ ще бъде и условие за оцеляване в КОНЦЛАГЕРА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белград 1999 - I am not a target!

    11 Март 2023 9:55ч.

    Срещу най-новата "демократична" инициатива на най-демократичните - югославската форма на протест: "АЗ НЕ СЪМ МИШЕНА!!!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белград 1999

    11 Март 2023 19:42ч.

    "Моника, стискай зъби!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за какво ги ручахме жабетата, кво стана с правата на човека?

    11 Март 2023 10:02ч.

    Демек, Западът ще налага средновековна анатема за тия, които не мислят правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    11 Март 2023 10:41ч.

    Най - вероятно новосанкционираните ще приложат реципрочни мерки и в края на краищата ЕС и ФАЩ ще се самоизядат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демократично мутренско изнудване до дупка

    11 Март 2023 10:47ч.

    Вчера излезе подобна новина - ДД на САЩ специално се обръща към всички правителства на Африка да спрат да подкрепят Русия заради нейната "инвазия" в Украйна, в противен случай Западът щял да им наложи санкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    11 Март 2023 11:58ч.

    Ще спре вноса на афроамериканци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантизмът продължава да се набутва в киреча...

    11 Март 2023 10:13ч.

    Освен започналия срив на американската банкова система (какво беше - СиликонВелиБанк -върха на американския технологичен пирон до преди години , а от седмица във фалит) е налице и ВОЕННОПОЛИТИЧЕСКИ ФАЛИТ: Китай обяви - на всеки милиард оръжие на САЩ за Украина - ще дава милиард оръжие на Русия! Кой разбрал- разбрал! За невежите малко пояснения - ако 70тона старо желязо (М1А1) пребоядисано от завода Лима се изнася за Украина на цена от над 10 млн долара, то ДонгФенг ще изнася на същата цена по 3 НОВИ танка (Z2008) поколение 4+ с опция безпилотен дрон! Ако разбира се, на Русия й потрябват танкове в допълнение на все още непреполовените запаси, и на активираната военновременна танкова програма от 1500 машини годишно... Хора, не вярвайте на агитпросветните кьошета - от Фондерлайнена можете да очаквате само пълен армагедон - веднаж унищожи Бундесфера, докато беше военна менистърка - днес там има под 60 000 души под оръжие на 80 милиона население, и само 100 работещи танка, докато преди 30 и кусур години Хелмут Кол пое ГДР с армия от 650 000 войници и 3000 танка -върха на пирона... ЛЪЖАТ ВИ, насочвайки ви към ...Гробищата! След великата ЛизаТрас днес Великобритания ни залива със снимки и клипове на ПРАЗНИ СУПЕРМАРКЕТИ (каквито бабите ви и дядовците ви са виждали само през социализма 1980та и гладните 1995а). Същият глад я чака ЦЯЛА ЕВРОПА от "умното" управление на ЕК. И въобще не разчитайте нито на европомощи, нито на български "политици" - копайте си градината на село, садете картофи и пиперки и се гответе да разчитате САМО ОТ ТАМ на храна! Леб може и да НЯМА! Телевизионни клипове и политически обещания НЯМА ДА ВИ НАХРАНЯТ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • змията умира

    11 Март 2023 10:19ч.

    В ЕС цялата икономика вече е на субсидии, обаче крият, докато медиите ни се окажат "жестоко изненадани" някой ден, както с американската банка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига лозунги,

    11 Март 2023 12:58ч.

    Бе рубладжийски. Викай си чаветата от Запада и ги пращай в Матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига, ама не спираш

    11 Март 2023 13:10ч.

    Ти още ли си тука бе?! Бегом марш да те утилизират на фронта, бранейки демоскръцията на дъртягите Бай Пън и стрина Урса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!!

    11 Март 2023 10:15ч.

    Това си е жив рекет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западната "цивилизация" няма бъдеще

    11 Март 2023 10:15ч.

    Сбогом, паразити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    11 Март 2023 10:37ч.

    Пълно безсилие и признание за поражение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    11 Март 2023 10:58ч.

    И при Хитлер е било така. Нищо ново!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    11 Март 2023 11:00ч.

    А нарко бункер-мена няма ли да го сложат на корицата на Time като предшественика му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    11 Март 2023 11:00ч.

    Пък Израел искал да воюва с Иран! Едни заплахи, едно чудо! А руснаците подарили всичките Джавелинчета и Стингерчета, които взели като трофеи на Иран. Умен ход! Вместо да си изнасят своите военни технологии, просто им предложили нагледно да изучат американските такива! Дантевият ад скоро ще ни се стори приказка, в сравнение на това, което ни готви Империята на Дарт Вейдър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "като същевременно осигурим непрекъснати енергийни доставки ..."

    11 Март 2023 11:08ч.

    доставки от нашите "хора", същите, които ни пълнят гушите и ни осигуряват изборни победи, същите, които манимулират избори по целия свят или разпалват "революции" на лумпените, когато лъжите не минават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловът на вещици

    11 Март 2023 11:15ч.

    не е нещо нетипично за Германия и явно не е прключил в 1781 година, когато в затвора в Кемптен Бавария умира "последната вещица" осъдена на смърт в Европа. Най-обикновена прислужница, отказала се от католицизма и приела протестанството в Мемингерберг, поради брак с местен протестант, който така и не се състоял. Но тази промяна на религията е била достатъчно основание да бъде обявена за вещица, сключила сделка с давола и осъдена на обезглавяване, след самопризнание изтръгнато с инквизиторските йезуитски методи, които днес така добре владе фон дер Лайнен. Каква ирония, че вчерашният извършител на масовото убийство от "Свидетели на Йехова" е роден в Мемингерберг и е учил в Кемптен, а една от 7-те му жертви става нероденото момиченце на бременна в 7-я месец жена, чиято гинеколожка всъщност е могла да бъде тази истинска нацистка вещица - фон-дер-Лайнен, която и сама би се погрижила това дете никога да не се роди. Всъщност тя вече се "погрижила" и продължава да се грижи за други неродени още деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Хайде сега, как щели да наказват непокорните"

    11 Март 2023 12:52ч.

    'ми много просто: - Задължително хранене с ЕС насекоми, богати на въглехидрати и хранени специално с Графенов-хидрооксид. Известен, че клъстерите му в кръвта с дебелина един атом са стотици и повече пъти по остри от бръснарско ножче... И правилно: - те са изключително полезни за човека!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    11 Март 2023 12:57ч.

    Нали ви фалираха кочината през 1989 г, сега още по лесно ще ви я нулират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт серерастки фашага

    11 Март 2023 13:08ч.

    Дядо, ама ти си бил на 100 г. През 1989 си бил на 70, демек, още оттогаз те е налегнала деменцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    11 Март 2023 15:22ч.

    Как ще фалираш икономика, която притежава 30% от световния ресурс от полезни изкопаеми и е водещ износител на пшеница и азотни торове.. Мечтите са безплатни, инак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Московците пак

    11 Март 2023 17:05ч.

    ще ядат хурката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • идея

    11 Март 2023 12:59ч.

    На където отправи заплахи, от там трябва да й припомнята за многомилиардната далавера с ваксини и да я питат защо още не е съдена. Втори път тази кучка няма да се обади повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    11 Март 2023 13:10ч.

    Нацистката вещица е на път да занули Европа, след което е открит пътя към четвъртия райх, естествено пак с помощта на банккстерите и ДД. п.с. Има вид на началничка на концлагер. Трябва и камшик и ботуши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАЛАДА ЗА БАЙ ПЪН (из поемата "Гибелта на западащия сатана")

    11 Март 2023 14:15ч.

    На една страна захвърлил права на човека,/ на друга - демокрация, на две строшена./ Очи тъмнеят, глава се люшка,/ уста проклинат "СанкциЙ за цяла вселена!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрете слънцето над вражеските страни

    11 Март 2023 16:29ч.

    за 12-тия пакет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Украйна продължават дейността си американските лаборатории за биотероризъм

    11 Март 2023 16:30ч.

    • Алексей Иванов https://zavtra.ru/events/prodolzhaetsya_rabota_amerikanskih_biolaboratorij_na_ukraine

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старчески неволи

    11 Март 2023 17:08ч.

    бай Даню поне дойде с гласовете на умрели американци - умрели, но все пак гласове! Обаче фондерлайненката кой я избра, така и не разбрахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казаното от Урсула и Байдън

    11 Март 2023 17:09ч.

    има огромно значение за правителствата по света. С изключение на 5-6 държави о

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за останалите над 190

    11 Март 2023 17:11ч.

    съвсем не е без значение дали ще бъдат санкционирани от ЕС и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    11 Март 2023 17:14ч.

    Служебният кабинет на Радев законово обрекоха всички българи на война. Сега се чудят как да подкарат стадото към фронта. без то да разбере, че го водят в кланицата. А от една седмица забелязвам, че краварите са влезли в серия от сплашвания по един или друг начин. Американската гражданка урсула фор дер не-знам-си-какво се включи в серията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    11 Март 2023 19:41ч.

    Иран и Саудитска Арабия се сдобриха за ужас на Спящия дЖО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КРАДЦИТЕ ПРЕД КАМИНАТА

    11 Март 2023 19:49ч.

    Ще се намери ли художник да ги увековечи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези приличат на два демона,

    11 Март 2023 21:20ч.

    които весело заговорничат и се радват на злото, което правят. И вероятно са точно такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стара поговорка

    11 Март 2023 22:20ч.

    Копаещите гроб сами падат в него. Дано и господ им помогне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи