Ердоган: Удължихме с 2 месеца зърнената сделка

Ердоган: Удължихме с 2 месеца зърнената сделка

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви двумесечно удължаване на подкрепеното от ООН споразумение, съгласно което Украйна доставя зърно през Черно море за световните пазари, предаде Анадолската агенция.

"С усилията на нашата страна, с подкрепата на нашите руски приятели, с приноса на нашите украински приятели, беше решено да удължим сделката за черноморското зърно с още два месеца", обяви Ердоган ден преди изтичането на срока на сделката.

Русия и Украйна все още не са казали нищо за удължаването на сделката. Освен това президентът заяви, че Турция е получила гаранции от "руските приятели" за безпрепятствено излизане на турските кораби от пристанищата Николаев и Олвия. По думите му Турция ще положи всички усилия за пълното изпълнение на сделката.

Ердоган благодари на руския президент Владимир Путин, на украинския президент Володимир Зеленски и на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за подкрепата на турските инициативи по сделката за зърното. Той подчерта, че удължаването на срока на сделката е станало възможно благодарение на конструктивния подход на руската и украинската страна. 

Източници: "24 часа", dariknews.bg

 

 

Коментари

  • Стефан

    17 Май 2023 18:15ч.

    В Кремъл стоят някакви клоуни. Интересно ми е каква мотивация очакват да имат войничетата??? Да проливаш кръвта си, а в същото време Путин с постоянни договорки с обявения за фашистки режим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    17 Май 2023 18:35ч.

    В случая Путин играе стратегически и иска Ердоган на всяка цена да спечели изборите.Онзи Калъчдароглу си показа рогата и директно стана американска марионетка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи