Ердоган: Турция ще изпрати на 14 май послание на Запада

Ердоган: Турция ще изпрати на 14 май послание на Запада

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще отправи послание към Запада на 14 май, датата на президентските и парламентарните избори в страната, предаде Анадолската агенция.

По думите му, "Западът има планове по отношение на Турция" и е против него, но турският народ ще даде необходимия отговор на 14 май.

"С тези избори Турция ще изпрати послание на Запада... Тази страна не гледа какво казва Западът, нито когато се бори с тероризма, нито когато определя икономическите си политики", добави той в телевизионно интервю за Канал Д и СиЕнЕн-Тюрк.

Мнозина анализатори са на мнение, че предстоящите избори ще бъдат най-голямото изборно предизвикателство за Ердоган през последните му две десетилетия на власт. 

Ердоган заяви още, че проектите в отбранителната индустрия ще продължат.

Говорейки за "TCG Anadolu" (Те Дже Ге Анадолу), най-големия турски военен кораб и първия в света носител на безпилотен боен самолет (UCAV), той каза, че този проект е позволил на Турция да стигне до "много различно място" в световния стандарт.

"Ние правим още една крачка. Сега водим преговори. Ще построим по-голям кораб от този", добави той.

Военният кораб беше доставен на военноморските сили на страната в понеделник.

Построен в базирана в Истанбул корабостроителница, корабът може да превозва хеликоптери, безпилотни летателни апарати, сухопътни превозни средства, леки самолети и персонал. С дължина от 231 метра (758 фута) и ширина 32 метра (105 фута), водоизместимостта му при пълен товар се равнява на около 27 000 тона.

Президентът съобщи още, че Турция планира в следващите седем години да произведе един милион автомобила ТОГГ - първия турски електромобил.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ввв

    13 Апр 2023 12:08ч.

    Терорист ама поне прави планове за страната си !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    13 Апр 2023 12:32ч.

    И аз не мога да го дишам тоя диктатор, но ми е кеф, да гледам, как се дърви на САЩ и васалите им от ЕС. Изобщо, кефът ще е тотален, когато Турция се присъедини към ШОС и защо не, БРИКС и когато излязат и от НАТО!... Шоуто ще е гарантирано, дори само при мисълта за реакцията на либерастко-джендърския западНАЛ "елит"! А като гледам, натам вървят нещата... ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    13 Апр 2023 13:19ч.

    Ердоган ще го махнат самите турци и то не заради САЩ, а заради това което им причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Серсем

    13 Апр 2023 14:00ч.

    Оня ден ми говориш за китайски вестници, днес за турска народопсихология. Измряха ония от "Съюза на репресираните", дето лапаха голи куки пуснати от шарани като тебе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такоа нещо като рубладжии

    13 Апр 2023 19:18ч.

    Това не можете да го вденете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ердоган остава

    13 Апр 2023 13:35ч.

    Не може Русия и Китай да оставят геополитическата легитимност да се определя от конюнктурен политически избор на разни невежи глупаци, каквито са повечето от избирателите. Тука трябва да играе ако ще и дубината, и като в произведение на изкуството - нищо да не се оставя на случайностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    13 Апр 2023 15:04ч.

    Като чета за достиженията на Турция и ми става мъчно за България! Преди 35-40 години ние бяхме къде, къде по-напред в икономическо та дори и военно отношение от Турция, а сега, като сме в "клуба на богатите", до къде я докарахме-бананова република, но без банани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кефът ще е тотален, когато Турция се присъедини към ШОС и защо не, БРИКС и когато излязат и от НАТО!

    13 Апр 2023 15:39ч.

    сменяй дилъра, товарищ! боклук ти пробутва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игнат Ъ.

    13 Апр 2023 16:30ч.

    Разбирате, че Бай Ердю ще бъде преизбран. Русия и Китай ще му бъдат бъдещите икономически и военни съюзници. След като чака 30 години Турция да бъде приета в ЕС, търпението свърши. Турция им е била от друг континент, пък и религията… А с Грузия искат да се венчаят. Щом ще е геополитика, Турция се преориентирва според интересите си. Да му мислим ние. Като бъдещ съюзник (какви превратности) на Русия, току виж, че и ние станем разменна монета в тази игра. Русия може да не се разширява, но виж че Турция може във бъдещите формации. Е, ще се браним колкото можем, но както пише Достоевски по онова време (ноември 1877), можем и да изберем рахата. Защо да се напъваме, други да мислят за нас. Светли времена настъпват за територията ни и си ги заслужаваме. Робът ще си остане роб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи