Ердоган: Турция ликвидира ръководителя на "Ислямска държава"

Ердоган: Турция ликвидира ръководителя на "Ислямска държава"

Турското разузнаване е ликвидирало ръководителя на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) Абу ал Хусеин ал Курейши, съобщиха световните агенции, като цитираха изявление на турския президент Реджеп Тайип Ердоган снощи пред турска телевизия.

"Националната разузнавателна агенция на Турция от дълго време следеше главатаря на ИД Абу ал Хусеин ал Курейши. Това лице беше ликвидирано вчера в Сирия в резултат на операция, проведена от турското разузнаване", заяви Ердоган снощи.

Турският президент добави, че неговата страна ще продължи да противодейства на терористичните организации, "без да прави разлика между тях".

На 30 ноември миналата година Пентагонът обяви, че е ликвидирал в Сирия бившия лидер на ИД Абу ал Хасан ал Хашеми ал Курейши. Според изявлението на американските военни той е бил убит при операция, проведена в южната част на страната от бойци на контролираната от Турция Сирийска свободна армия.

Според западни и иракски разузнавателни служби Абу ал Хасан ал Хашеми ал Курейши беше брат на бившия лидер на организацията Ал Багдади, ликвидиран в Сирия през 2019 година.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Той пак ще възкръсне. Трябва да е роднина на МакЛауд

    01 Май 2023 9:12ч.

    Този е най-често убивания терорист май. Безсмъртен някакъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    01 Май 2023 10:41ч.

    Нали ФАЩ създадоха тези групировки ? Бен Ладен е бил агент на ЦРУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    01 Май 2023 10:43ч.

    Добър предизборен ход на Ердоган. Вероятно отдавна им е бил +на мушката," но са изчаквали удобния момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    01 Май 2023 17:58ч.

    Така Обама ликвидира Осама преди изборите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санкциониращ

    01 Май 2023 12:10ч.

    Нека специалистите да се изкажат тясно професионално по тази операция. Аз ще акцентирам само на хуманитарния аспект. Нашата съседка Турция беше ударена от много тежък природен катаклизъм. Едновременно с това, по някакви трудно разбираеми причини от вниманието на Шефа-Хегемон беше убягнало, че Турция провежда Специална Военна Операция на територията на съседна, суверенна държава. Сега, с реализирането на този проект, Труция принудително привлича внимание върху себе си и напълно основателно може да се очаква, че целият свободен свят ще се възмути дълбоко и от дъното на чистите и справедливите им души и сърца и ще наложи смазващи санкции на изстрадалия турски народ. Защо му трябваше на г-н Ердоган да прави това 2 седмици преди изборите. Това си е жив тероризъм (може убитият също де е бил терорист, но не пише, че е осъден "на смърт" от справедлив съд! Пък отгоре на всичко ще им треснат и санкциите, които трябва да удушат страната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    01 Май 2023 13:36ч.

    Никакви санкции няма да им треснат. Те и американците си правят подобен ПР с убити без съд и присъда терористи в Сирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трескач

    01 Май 2023 14:26ч.

    Кончов, ти на колко години си?! Още нещо: известно е, че има три ЛИТЕРАТУРНИ РОДА. Лирико, Драма, Епос. В рамките на родовете има множество подродове и видове. Ти за колко от тях си чувал? Ти за трескането, сирЬозно ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    01 Май 2023 16:05ч.

    Говори се, че американците този път са пристъпили към унищожаването на Ердоган чрез разболяване и внезапно влошаване на здравословното му състояние! Не зная, доколко Путин ще успее да му помогне, този път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говори се, че американците този път са пристъпили към унищожаването на Ердоган чрез разболяване

    01 Май 2023 16:18ч.

    верно е! и една жена в трамвая го каза тая заран...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи