Eрдоган се оплака от "цветовете на ЛГБТ" в ООН

Eрдоган се оплака от "цветовете на ЛГБТ" в ООН

"Колко ЛГБТ има в света в момента? Въпреки това имат право на тези стъпала, а и тези, които са против ЛГБТ, имат също толкова право", каза Ердоган. Той често е наричал членовете на ЛГБТ+ общността "девианти".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака вчера, че му е било неудобно от използването на онова, което той определи като "цветове на ЛГБТ" в ООН, чиято централа тази седмица е украсена с ярки цветове за популяризиране на Целите за устойчиво развитие, предаде Ройтерс. Ердоган заяви, че би искал да обсъди въпроса с генералния секретар Антониу Гутериш, съобщиха турските медии.

Правителството на Турция, ръководено от Ердоган и неговата ислямистката Партия за справедливост и развитие,  е затегнало позицията си по отношение на свободите на ЛГБТК общността, посочва Ройтерс.

"Един от въпросите, които ме притесняват най-много ... е, че когато влизаш в Общото събрание на ООН, виждаш цветовете на ЛГБТ по стъпалата и на други места", цитират казаното от Ердоган телевизия "Хабертюрк" и други медии.

"Колко ЛГБТ има в света в момента? Въпреки това имат право на тези стъпала, а и тези, които са против ЛГБТ, имат също толкова право", каза Ердоган, който често е наричал членовете на ЛГБТ+ общността "девианти", особено по време на предизборната си кампания тази година.

Някои дипломати на ООН обаче предположиха, че Ердоган може да е объркал 17-те различни цвята, свързани с Целите за устойчиво развитие,  с които са украсени части от централата на ООН, включително стъпалата, за срещата на върха, която се проведе по-рано тази седмица, с цветовете на дъгата, свързвани с правата на ЛГБТ+ общността, посочва Ройтерс.

Говорител на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш не отговори на искането за коментар на думите на Ердоган. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Doktor

  22 Sep 2023 12:15ч.

  Лесбийки стават много грозни жени,нехаресвани от мъже. Педитата са извратени дядковци и млади хаховци и меки китки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фин

  22 Sep 2023 12:53ч.

  Саманта Фокс и тя ли е грозна, а има и много други красиви лесбийки. Явно сте от някое село...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тука всички са от село

  22 Sep 2023 12:59ч.

  И са сталинисти

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Саманта Фокс и тя ли е грозна

  22 Sep 2023 14:49ч.

  Не стига, че е грозна, ами е и дърта...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кандидат за кмет в село Бъдеще

  22 Sep 2023 14:55ч.

  В нащо село всички лезбийки са хубави. Като дойде сбора снажни моми от близо и далеч идват да си търсят лезбийка за женене, вият се хора, пеят се песни, от зори до пладне цяла неделя... Гласувайте за Тошко Живоров™, кандидат за кмет на село Бъдеще, бюлетина номер 69.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не говорим

  22 Sep 2023 14:55ч.

  че трябва и да се яде, кът така че, никак не представлява трудност за една залязваща бабичка да се преструва на лезби, нищо, че цял живот е изкарвала пари с циците си 😜 Наивници разни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  22 Sep 2023 12:46ч.

  психопатът Клаус Шваб - президент на форума в Давос: “Педофилите са създадени от природата и броят им все повече нараства неслучайно - а с причина, което означава, че епидемията от педофилия, която обхваща света, всъщност не е бедствие, а е „дар от природата“ за човечеството...“ т. нар. "хуманен и просветен" Запад се отказа от разумното, доброто и вечното и мина на страната на перверзно инстинктивното, порочното и отвратителното!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ердоган е ужасен

  22 Sep 2023 12:47ч.

  Има лошия навик да нарича нещата с истинските им имена. Наричал девиантите- девианти. Е, пак не е по народному- п@@@@си...Бързо го пращайте на курс по новоговор и политкоректност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ердоган е изпечен лъжец

  22 Sep 2023 12:52ч.

  Едни сигнали дава, други неща прави. Пунт и пластика. Засега взема завоите, но имам лоши прогнози за него. Кемалистите го дебнат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • евола

  22 Sep 2023 12:49ч.

  Знамената на обратните движения, които легитимират всички възможни властови институции са нова форма за узаконяване на глобалния диктат на юдейската секта над човечеството. Излишно е да казвам, че това е брутална наглост, която фаворизира не само една раса, но и на практика културата на безкултурието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някои дипломати на ООН обаче предположиха, че Ердоган може да е объркал

  22 Sep 2023 12:55ч.

  Нищо не е объркал, Целите на "устойчивото развитие" и "цветовете на ЛГБТ" са едни и същи. Дали пък не трябва да се потурчим?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Косев

  22 Sep 2023 13:17ч.

  Добро предложение. Матушката ви е далеч и не й е до вас. По-добре си намерете друг господар щом ви е невъзможно да живеете на свобода. Ердо със сигурност е по-добър вариант от сбабичкосаното путлерче, ще ви гощава всеки ден с бабаитски наставления и ще сте щастливи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • искаш ли да ти прескоча до лабораторията?

  22 Sep 2023 13:33ч.

  Косерче, не ни говори за свобода, защото не си човек с класа за такъв разговор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сър

  22 Sep 2023 12:58ч.

  -Джон,какъв е този шум навън? -Гей парад,сър. -За какво се борят тези хора,Джон? -За свободна еднополова любов,сър! -А кой им пречи,Джон? -Никой,сър. -А защо вдигат такъв шум,Джон? -Педерасти,сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не пречи

  22 Sep 2023 14:07ч.

  Ердоган да бие тъпана, докато му стига силата. Ний от него не можем се оплака, човекът е умен. Но не е нужно нашите ибрикчии да му цунят еминиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  22 Sep 2023 14:48ч.

  Ама разбира се, те всички ядат томатето с колците 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Югоагент

  22 Sep 2023 15:30ч.

  Проблемът с ЛГБТ пропагандата се решава лесно с черно-бялата телевизия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Султан Овертон

  22 Sep 2023 15:34ч.

  Прав си е падишахът. Това разноцветие едва ли ще е случайно. Устойчиво ни про/на-бутнат един и същ набор "ценности".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ердоган е тарикат

  22 Sep 2023 17:22ч.

  Но за Турция предстои труден период. тя е между чука и наковалнята. Но и америка ще се разбуни. Съществува висша справедливост, равновесие някакво. Всичко с времето си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи