Ердоган: САЩ да окажат натиск върху Израел, ако искрено желаят прекратяване на огъня в Газа

Ердоган: САЩ да окажат натиск върху Израел, ако искрено желаят прекратяване на огъня в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че Съединените щати трябва да окажат натиск върху Израел, ако наистина искат да постигнат прекратяване на огня в Близкия изток. Той направи това изявление пред репортери след завръщането си от Узбекистан. Според турския президент са необходими „конкретни стъпки, а не реторика срещу Хамас“, съобщава ТАСС.

„Нужни са конкретни стъпки, а не от реторика срещу Хамас и празни хуманитарни шоута. (САЩ и Западът) казват, че искат да разработят по-добра пътна карта. Но има ли по-добър вариант от резолюциите на ООН?", попита турският президент, цитиран от Анадолската агенция. „Ако сте искрено настроени за прекратяване на огъня, оказвайте натиск върху Израел да се съобрази с тези резолюции -, подчерта Ердоган. - Опитваме се да направим нещо, за да спрем разрастването на тази кървяща рана.“ Ако Съединените щати започнат да споделят същото чувство, ще бъде още по-лесно да спрат Израел."

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Окажи ТИ!

    10 Ное 2023 11:21ч.

    За пред плебса се прави, че му дреме за Палестинците, но какво е направил, врътна ли кранчето с горивата на Ционистите - НЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като Боки Клоуна

    10 Ное 2023 11:37ч.

    И тоя е същия циркаджия. Тия сценки са за пред неговите избиратели и арабските му "приятели".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    10 Ное 2023 16:00ч.

    Днес слушах интервю на Пол Крейг Робъртс. Освен другите интересни неща, които анализира, специално се спря на присъствието на американските военни, след началото на конфликта в Газа. Не са там, за да установят примирие, а да се опитат да вземат Сирия под носа на Путин. Ердоган да не се прави на ощипана булка, а да спомене какво са му обещали американците в случай на ненамеса? Иначе войната си върви. Въпросът е кога ще стигне и нас?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    10 Ное 2023 17:39ч.

    Обещали са му Палестина, при условие, че може да гарантира сигурността на израелците. А някой подкокороса Хамас да се втурне да ги коли и изнасилва.И на Ердоган му увисна проекта нова османска империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи