Ердоган: Работата за доставки на газ от Черно море тече денонощно

Ердоган: Работата за доставки на газ от Черно море тече денонощно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща, че в понеделник ще бъдат обявени нови данни за проекта за доставка на газ от находището Сакаря в Черно море, съобщи Анадолската агенция.

Той направи това изявление на вчерашната церемония по откриването на редица обекти в Ерзурам, Източна Турция.

Работата по доставката на газ от находището в Черно море продължава денонощно. В понеделник ще бъдат обявени нови данни за енергоресурсите, каза Ердоган.

Той увери, че разработката на черноморското газово находище ще бъде последвана от нови "положителни новини" в енергетиката.

Според турските власти газовите резерви в находища в Черно море са около 540 милиарда кубични метра. Най-голямото находище е Сакаря, чиито запаси надхвърлят 400 милиарда кубични метра. В началния етап се планира от находището Сакаря да се добиват около 10 милиона кубични метра газ на ден или от 3,4 до 4 милиарда годишно. До 2027-2028 г. дневният обем на добива на газ трябва да достигне 40 милиона кубични метра, а годишните обеми да нараснат до 15 милиарда кубични метра, отбелязва ТАСС.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Има Ердоган крава-

    25 Дек 2022 15:38ч.

    пие мляко. Ние нямаме крава и не щем да си купуваме мляко от млекаря през две къщи, а си купуваме сирене от мандрата отвъд океана. После го правим пак на мляко и си го пием. Евтинко ни излиза...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи