Ердоган обвини Запада в двойни стандарти по отношение на свободата на медиите

Ердоган обвини Запада в двойни стандарти по отношение на свободата на медиите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Запада в „двойни стандарти“ по отношение на свободата на медиите, съобщава Анадолската агенция.

На церемония по връчването на Анадолските медийни награди в Анкара снощи Ердоган заяви: "Тези, които обвиняват Турция в цензура, мълчат за тези, които налагат истинска цензура. Свидетели сме на същия двоен стандарт в една социална медийна компания, която бе купена наскоро", каза Ердоган, визирайки Туитър и неотдавнашното публикуване на вътрешни за компанията файлове.

„Едно след друго се разкрива с кого прави бизнес тази социална медийна платформа, която уж никога не прави компромис със свободата и личната неприкосновеност, какво обслужва зад кулисите и как цензурира хора и идеи“, коментира турският президент. Той отбеляза, че както международните медийни органи, така и организациите за защита на правата на човека, мълчат за подобни скандали.

"Тези, които узурпираха правото на комуникация на милиарди хора, продължават да говорят за демокрация и свободи, сякаш нищо не се е случило", посочи Ердоган.

Турският президент критикува и отношението на някои западни държави към Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която според Анкара е организирала опита за преврат през 2016 г.

"Всички знаем колко фашистки са настроени, когато става въпрос за тях самите и техните интереси, тези, които критикуват демокрацията, правата на човека и свободата на печата в Турция", каза Ердоган. „Тези, които безмилостно ни критикуваха след провалилия се преврат на 15 юли, когато бяха убити над 250 души, вдигнаха шум пред слухове за преврат в собствената си страна", коментира той.

Във връзка с протестите в истанбулския парк "Гези" през 2013 г., турският президент заяви, че онези, които са се опитали да представят "мародерите в Турция като герои“, са определили демонстрантите като терористи, когато подобни събития са се случили в Париж и Вашингтон.

"Не сме видели или чули международните медии, които нарекоха „апостоли на демокрацията“ протестиращите "жълти жилетки", които подпалиха френските улици, да нарекат „борци за свобода“ тези, които нахлуха с оръжие в сградата на Капитолия в САЩ", коментира Ердоган.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • топ 10

    05 Яну 2023 11:52ч.

    Ердоган е смел човек. Западът доказа, че не е никаква демокрация и плурализмът им е чиста измислица, дължаща се на относително спокойните времена. Ала дали нещо е истинско, се изпитва в трудности. Слаб двойка на Запада по отношение на медийни свободи в тия решаващи месеци на ковида и СВО в Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 11

    05 Яну 2023 12:00ч.

    Западът доказа, че е истинска демокрация. Защото това е тя, истинската демокрация - лъжи, пропаганда, двойни и тройни стандарти, насилие от всякакъв род: политическо, цензурно, военно. Както е казал Платон преди 2300 години: "Всяка демокрация води до диктатура!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    05 Яну 2023 12:30ч.

    Вместо лозунги питайте първия срещнат турчин за мнението му за Ердоган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти пък кой си бе?

    05 Яну 2023 12:49ч.

    Твоето мнение нищо не струва, защото си платено проамериканско протестърче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народният съд ще отдели време за антибългарските НПО организации и техните ферми за тролове

    05 Яну 2023 14:05ч.

    Троловете се лекуват през остатъка от дните си от евроатлантизъм в специализирания за това санаториум на един китен дунавски остров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм българин и не мога да повярвам, че доживях да похваля турски държавник!

    05 Яну 2023 14:23ч.

    Аз съм българин и не мога да повярвам, че доживях да похваля турски държавник! Това не е нормален свят, но браво на Ердоган, че отхвърлиха Истанбулската конвенция и лъгъбътъ извращенията на сащ, браво и че отстояват медиите, недопускайки западни лъгъбътъ пропагандатори! В България политическите фактори са САМО американски представители, работещи САМО за интересите на сащ и никога не са работили за интересите на българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи