Ердоган назначи говорителя си, който е доктор по философия, за шеф на разузнаването

Ердоган назначи говорителя си, който е доктор по философия, за шеф на разузнаването

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ибрахим Калън, досегашният говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, бе назначен за ръководител на турската Национална разузнавателна служба (известна със съкращението си на турски език МИТ), съобщи Дирекцията по комуникации на турското президентство, цитирана от БТА.

Калън поема пост ръководител на разузнавателната служба от Хакан Фидан пост, който бе назначен за външен министър на мястото на Мевлют Чавушоглу.

Ибрахим Калън е роден в Истанбул през 1971 г. Завършва Литературния факултет на Истанбулския университет. През 2002 г. е отличен с докторска степен по хуманитарни науки и сравнителна философия от университета "Джордж Вашингтон" в САЩ. Известен е с академичната си дейност в Центъра за ислямски изследвания към Фондацията на Дирекцията по религиозните въпроси. Чете лекции, посветени на ислямската мисъл и на отношенията между ислямския свят и Запада в американски и турски университети.

През 2009 г. е назначен за главен съветник на премиера, отговарящ за външната политика. След избирането на Ердоган за президент Калън е назначен за заместник генерален секретар на президентството. От 2014 г. е говорител на турския президент, като му е даден ранг на посланик. Освен това става заместник-председател на президентския съвет по сигурността и външната политика и главен съветник на президента.

Ибрахим Калън е женен и има три деца.

Според турски анализатори с назначаването на Ибрахим Калън, който е един от най-близките хора на президента Реджеп Тайип Ердоган, на борбата с тероризма ще бъде даден нов тласък.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • "Известен е с академичната си дейност в Центъра за ислямски изследвания към Фондацията на Дирекцията по религиозните въпроси. Чете лекции, посветени на ислямската мисъл и на отношенията между ислямския свят и Запада в американски и турски университети."

    06 Юни 2023 10:40ч.

    "... на борбата с тероризма ще бъде даден нов тласък." В каква ли посока ще бъде насочен този "тласък"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А пък Киро ще е Н-к кабинета говорител на Денков и ще управлява България като фирма - с метода Ливъридж*!

    06 Юни 2023 10:56ч.

    Ердоган е Държавник, с главно Д! За него е най-важно е ОБЕДИНЕНИЕТО на турската нация, разделена почти на две, както целия вижда с външна намеса! И ще го постигне по най-естественият начин - чрез вярванията религията, чрез исляма. ... Прочее това не е новост, съседите му в Израел действат обединително по същия начин - юдаизма и ционизма на първо място. така се прави за да имаш единна нация и народ. Евала на Ердоган! ................ Представете си наш Киро в същата роля (нали и той командореше спецслужбите) да обединява българската нация с Православието, като нито знае, нито разбира какво е Православие. И затова Киро, както сам се самопредставя е маркетиг мениджър, и никога няма да бъде държавник. ....... *Ливъридж що е обясни великолепно г-н Чавдар Найденов в съседната статия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    06 Юни 2023 12:33ч.

    Дръжте фронта заедно с Русия, Калън. Свърнете ли отново към Запада, Турция никога повече няма да види демокрация и икономическо замогване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор по философия

    06 Юни 2023 12:42ч.

    или PhD е просто академична степен, обикновено нямаща нищо общо с философията. Дава се за изследователска дейност в някаква област на науката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все пак

    06 Юни 2023 12:50ч.

    Общото е, че в средновековните университети, когато са започнали да присъждат тая степен, се е изучавала само философия, вкл. под формата на теология. Опитните науки са по-късно историческо изобретение, при това опит за алтернативизиране на догматичната гледна точка спрямо познанието

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи