Ердоган към Русия и Украйна: Сложете край на тази трагедия

Ердоган към Русия и Украйна: Сложете край на тази трагедия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова руската и украинската делегации да "сложат край на тази трагедия" по време на днешните мирни преговори в Истанбул.

Преговорите на четири очи в двореца “Долмабахче“ в Истанбул имат за цел да се опитат да сложат край на войната, в която загинаха близа 20 000 души и над 10 милиона бяха принудени да напуснат домовете си.

За първи път делегациите на Русия и Украйна, които пристигнаха в Турция вчера, се срещнаха след няколко кръга разговори, осъществени по-рано чрез видеоконферентна връзка.

"Двете страни имат легитимни опасения, възможно е да се постигне решение, приемливо за международната общност", заяви Ердоган, цитиран от АФП.

"От двете страни зависи дали ще сложат край на тази трагедия", изтъкна той и добави, че "удължаването на конфликта не е в интерес на никого".

На 10 март Турция беше домакин на първата среща между украинския и руския външен министър след нахлуването в Украйна миналия месец в южния турски град Анталия.

 

Източник: БГНЕС

 

Коментари

  • Къде е Шойгу:)

    29 Март 2022 11:32ч.

    Ген. Дмитрий Булгаков, временно изпълняващ длъжността министър на отбраната подписа заповед пропагандистите всеки ден да "създават" снимки и видеоклипове с участието на Шойгу. -> https://glavred.info/world/sostoyanie-shoygu-uhudshilos-rossiyanam-pokazali-staroe-video-s-propavshim-ministrom-oborony-10357415.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много сте трогателни бе, примитиви.

    29 Март 2022 15:54ч.

    Сякаш се бият два първобитни клана с тояги и когато съборят вожда (най-якия и агресивния), племето изревава и хуква да бяга. Добре, да допуснем, че Шойгу е умрял, болен... Е, и? Той е незаменимият стратег или уникалният обединител на нацията? Британский таблоид, пошел на...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Провери ли добре?

    29 Март 2022 11:36ч.

    Да не е при жена ти, докато ти дежуриш по форумите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    29 Март 2022 11:45ч.

    Много лесно може да се сложи край на войната. Русия се изтегля и плаща обезщетение на Украйна. Но това би било възможно, ако Русия бе нормална държава, а не по-нацистка и от хитлеровия Райх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    29 Март 2022 11:49ч.

    Путин няма да приеме друг изход освен капитулация на Украйна, освен ако не му "помогнат" от вътрешния кръг - или да го пратят в Чернобаевка, или като Медведев, който зае активна позиция и открито заяви, че войната в Украйна се води по лична инициатива на Путин, т.е. ето "ВРАГА", с който ще си измият ръцете в Кремъл:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    29 Март 2022 12:14ч.

    Наречи го бандеровец и повече не го обиждай, то самО си показва колко е малоумно! Паплач малоумна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ердоган добре си плете кошницата, докато продава оръжия на Украйна и кани руски олигарси за работят в Турция

    29 Март 2022 11:46ч.

    Има няколко сценария за развитие, но успешните не зависят от тези преговори, а от вънпна и вътрешна активна намеса. Партньорите от Запада играят цинична роля и не бързат да доставят отбранителни оръжия на Украйна с цел Московията да затъне яко там вместо по-бързо разрешаване на конфликта и спиране на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъди спокоен

    29 Март 2022 15:45ч.

    Русия не чака напразно 7 години, докато нацитата изтребваха "ватниците" и под НАТО-вско ръководство и финансиране изграждаха ешелонирана отбрана. Все нещо са измислили тия джуджета, които ..... ......а на великаните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Пън се пъне, затова и мир няма

    29 Март 2022 12:02ч.

    Преговорите са за парлама пред западните партньори. Всъщност отстъпки се очакват от САЩ, но тия са решили да воюват с Русия до последния украинец. Щом е така, мир няма да има, докато не се декомунизира УССР, любимката на троцкистка Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    29 Март 2022 12:42ч.

    Е нали преговаряха 2014 .И какво стана-временно примирие и фашистите в Мариупол получиха подкрепления и отблъснаха бойците от ДНР и ЛНР.Сега да ги няма такива.Бой до откат...Примирие искали укро цървулите.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат ама този път няма

    29 Март 2022 15:58ч.

    След 1500 жертви, след изтезанията на пленници Русия и руснакът включват модуса: "Не забудем, не простим". Жална им майка на бандеровците... които не успеят да дойдат бежанци в България и да ги наемат в шпицкомандите де. Засега тренират с "протестни шествия".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ak Yola

    29 Март 2022 13:22ч.

    Дразниха мечока и сега квичат . Няма начин когато си раздразнил мечока да го върнеш обратно във леговището , освен да приемеш неговите условия. Това обеднения запад не го разбира. За съжаление набутаха и България във блатото на обеднения запад . Дано великите сили се разберат, че иначе малките ще го ДПВТ ?@/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според Гиркин/Стрелков, екс ФСБ, в момента са напълно оправдани и най-песимистичните прогнози, че РФ ще бъде въвлечена в кървава, натрапчива, продължителна, изтощителна и изключително опасна война

    29 Март 2022 13:29ч.

    Руският военен експерт Игор Гиркин/Стрелков призна, че войната на Путин срещу Украйна е имала обратен резултат. Ветеранът от армията и бившо ФСБ ченге потвърди, че Украйна е успяла да отблъсне Русия. (Гиркин изигра ключова роля в анексирането на Крим през 2014 г., а по-късно ръководи сепаратистките въоръжени сили на ДНР в Донбас.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.express.co.uk/news/world/1587056/Vladimir-Putin-Russia-armed-forces-Ukraine-war-invasion-Igor-Strelkov-Girkin-latest-vn

    29 Март 2022 13:30ч.

    "Изминаха 29 дни от "специална военна операция". Никъде и в нито една посока не са постигнати стратегически успехи, а само оперативни. Освен това противникът относително успешно се мобилизира и предприема контраатаки. Разбира се, Конашенков никога не споменава това. в своите репортажи ", каза Гиркин по OSN TV.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не е постигнато

    29 Март 2022 15:40ч.

    освен че в Донбас са окръжени оставащите от 70 000-ния корпус, подготвян да атакува на 8 мард Луганск и Донецк; освен че големите "украински" градове са надеждно блокирани; че след авиацията и ПВО, сега системно се унищожава останалото нацистко въоръжение, боеприпаси и ВПК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Премате желаното /от Козяк/ за реално

    29 Март 2022 14:38ч.

    Русия за никъде не бърза, САЩ изоставиха укрите и изходът от войната е ЯСЕН. За тези с пожелателното мислене - КАПИТУЛАЦИЯ НА КИЕВ и разпад на досегашната несъстояла се държава. Трябва добре да схванете, тази война е обективен процес. Дори Путин да изчезне отведнъж - други ще продължат войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    29 Март 2022 16:06ч.

    Обективен е само разпада на "Великата" КГБ Московия на Путин. Един по един съветниците и олигархичсите от бизне-кръга, които го поддържаха, напускат, а военните той ги отстранява, отравя, убива. Русия не е Путин! Има остана само с три държави поддръжници - Беларус, Сърбия, военната хунта на Мианмар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    29 Март 2022 16:08ч.

    И режима на Асад в Сирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Премате Желаното /От Козяк/ За Реално

    29 Март 2022 14:41ч.

    Война на изтощение с Русия НИКОЙ досега не е спечелил. Напротив , Русия е била удряна лошо с "блицкриг"-ове , но стигнело ли се е до война на изтощение - Русия ВИНАГИ печели. Шойгу подписа заповед за мобилизация, започва плавно увеличаване на контингента в Украйна, то ще продължи до пълна руска победа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците масово бягат зад граница, за да се спасяват от мобилизация и участие в братоубийствена война

    29 Март 2022 15:58ч.

    Могат да мобилизират само неграмотни момчета от бедни семейства от крайграничните отдалечени републики или сирийски башибозук, но като пристигнат на терен липсва храна, защитни средства, принудени са да нощуват без палатки, като копаят землянки в замръзналата земя всяка нощ и те започват да прегазват командирите си за отмъщение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Премате Желаното /От Козяк/ За Реално

    29 Март 2022 14:44ч.

    Русия има пълно въздушно превъзходство в Украйна. Украинският флот не съществува. Бронетанковите войски на ВСУ са унищожени на 70%. Логистика нямат , Калибри и Искандери покриват всяка точка на Украина. Над страната виси руска спътникова групировка... Въпреки фанатичната съпротива на Нац Гвардия и някои части на ВСУ, изходът е ясен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    29 Март 2022 16:09ч.

    Много е ясен изхода, днеска Матушката ти е обявила, че няма да взема Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още малко за трагедията

    29 Март 2022 15:36ч.

    заслужава превод. Източникът е ултраконсервативен американски сайт. https://summit.news/2022/03/28/ukrainian-soldiers-film-themselves-calling-up-mothers-of-russian-soldiers-killed-in-action-and-mocking-them/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Широко Затворени Очи

    29 Март 2022 16:35ч.

    Клипче, на което няма как да разбереш точно какво се случва, дава му се интересно име и се почват коментарите и слава укри и какво ли още не... Доста лековерни хора има... Интересно, е че няма такъв тип клипчета където руснаци да правят подобно нещо, всеки да си прави изводите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който си го търси, да не се оплаква, че си го е намерил

    29 Март 2022 19:53ч.

    Кой каквото си е заслужил си го получава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи