Ердоган: Броят на жертвите от земетресението нарасна на 912 души, ранените са 5383

Ердоган: Броят на жертвите от земетресението нарасна на 912 души, ранените са 5383

Броят на жертвите от земетресението в Турция нарасна на 912, ранени са 5383 души, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Ердоган не се ангажира да прогнозира как ще нарасне броят на загиналите с напредването на издирвателно-спасителните операции в страната.

Жертвите в Северна Сирия на катастрофалния среднощен трус в Турция са вече 592, според министерството на здравеопазването на Сирия и според спасителни екипи, предаде Франс прес.

Според данните на министерството на здравеопазването, съобщени от сирийската агенция Сана, загиналите в районите на Северна Сирия, които са под правителствен контрол, са 371, а ранените там са 1089. Според организацията "Бели каски", действаща в бунтовническите райони, в тези зони загиналите са 221, а ранените 419. Така общо броят на загиналите в Северна Сирия възлиза на близо 600.

И двата източника допълват, че тази равносметка е временна и броят на загиналите и на ранените вероятно ще нарасне, още повече че в Турция бе регистрирано второ силно земетресение.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ново разрушително земетресение с магнитуд 7,6 бе регистрирано днес в южния окръг Кахраманмараш, град Елбистан в 13:24 ч. местно време (12:24 ч.)

    06 Фев 2023 13:28ч.

    Ново разрушително земетресение с магнитуд 7,6 бе регистрирано днес в южния окръг Кахраманмараш, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Според информация на сеизмологичната обсерватория трусът е бил с магнитуд 7,6. Трусът е регистриран в град Елбистан в 13:24 ч. местно време (12:24 ч.). Земетресението е усетено в много окръзи в Турция. Това е поредното разрушително земетресение в района днес. В 4:17 ч. (3:17 ч. българско време) в град Пазарджък, окръг Кахраманмараш, стана земетресение с магнитуд 7,7. Първоначално бе съобщено, че трусът е бил с магнитуд 7,4, но впоследствие Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) ревизира първоначалната си оценка, съобщи Анадолската агенция. >>> https://deprem.afad.gov.tr/map

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    06 Фев 2023 14:15ч.

    ,"Сирия още не е паднала",ама натам отиват нещата. Никой не заслужава да преживее такъв природен катаклизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    06 Фев 2023 14:22ч.

    Наред с работата си непрекъснато следя споходилата ни трагедия, защото трагедията на съседите е и наша.... Винаги страдам за невинните! Господ да ни помага, няма кой друг, то се видя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    06 Фев 2023 14:22ч.

    Боже, пази хората!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи