Ердоган благодари на Радев за подкрепата след земетресенията

Ердоган благодари на Радев за подкрепата след земетресенията

Архивна снимка на среща на Румен Радев с Реджеп Ердоган на 6 октомври 2022 г.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В телефонен разговор с държавния глава Румен Радев президентът Реджеп Тайип Ердоган изрази признателност за подкрепата на България в спасителните операции след двете изключително силни земетресения в Турция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Ердоган подчерта бързата реакция на България, която беше първата държава от Европейския съюз, изпратила спасителни екипи на място в засегнатите населени места.

С подкрепата на българските институции стотици доброволци от страната ни се включиха в действията по търсене и оказване на помощ на пострадалите от земетресенията в югоизточната ни съседка.

Държавният глава Румен Радев подчерта съпричастността и солидарността на България в този труден за Турция момент. Той изрази и готовността на страната ни да продължи да оказва подкрепа за по-бързото преодоляване на последиците от земетресенията, така че да не се губи време по отношение на набелязаните перспективи в двустранните отношения.

На 15 февруари служебното правителство прие решение за безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ за Турция и Сирия, след като двете страни пострадаха тежко от земетресенията на 6 февруари.


Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • минаващ

    19 Фев 2023 18:39ч.

    Помощта за Турция и Сирия - това е белег на човечност, която може да обедини българското общество! За разлика от политизираната Евроатлантическа "помощ" за Украина, която по-соко разделя народа на Русофили и Русофоби и (освен печалбата на някои ВПК собственици) води до стратегически загуби за българската икономика... Но парадокса настрана - НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ, която да се опита да се включи в такова всенародно (полезно) движение, и да успее да спечели политически дивидент на следващите избори - така както преди повече от петилетка три патриотични партии се обединиха (по девиза над НС) и за малко не станаха втора политическа сила в тогавашния български политически живот...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Фев 2023 18:40ч.

    Реджепи, тоя мазен продажник не е направил нищо за Турция, направи го българския оголен народ! Тоя мазник даже не изпрати съболезнования на Сирия, докато господарите му не му разрешиха! Как се ръкуваш с тая амеба, дето има наглостта да се хвали, че първи помогнали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поне

    19 Фев 2023 19:21ч.

    в едно добро нещо да сме първи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхъ

    19 Фев 2023 20:08ч.

    Бе нали сме му вилает, трябва да се грижим за султаната! Иначе, добре е хората да си помагат, въпреки тит(р)аничните усилия на политиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи