"Епицентър": Байдън е отказал среща на Денков, наети лобисти пробват поне за снимка с Блинкен

"Епицентър": Байдън е отказал среща на Денков, наети лобисти пробват поне за снимка с Блинкен

Автор: Валерия Велева, Епицентър.бг

Президентът на САЩ е отказал да се срещне с българския премиер Николай Денков, научи Епицентър. бг от източници в ПП.

Както написахме преди два дни, премиерът Денков заминава на 7-8-9 февруари на официално или работно посещение в САЩ, което се организира от лобистите „Манатос и Манатос“. Те са наети срещу договор от 100 000 долара с партия "Продължаваме промяната", подписан от финансовия минисър Асен Василев, в качеството му на съпредседател на ПП.

Въпреки крупната сума явно интересът към отиващия си премиер на България във Вашингтон е нулев, след като администрацията на Белия дом е отказала да включи дори 3-минутна среща с него в графика на президента Байдън.

Лобистите обаче трябвало да заработят хонорара си и сега усилията им са насочени към среща на Николай Денков с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен или за поне снимка с него. Но и това се оказва трудно, защото към този момент такава среща все още не осигурена.

Ако и тя се провали, тогава посещението на Денков зад океана става безпредметно. А това е много унизително за амбициозния Денков, който се моли едва ли не като просяк да бъде приет във висшите управляващи среди в САЩ. Унизително е и за България, защото все пак отказът е не към туриста Денков, а към българския министър - председател.  Унизително е, че за а първи път в историята на българската дипломация наета от политическа партия лобистка компания организира посещение на български премиер в чужбина. И на всичкото отгоре - дори срещу пари никой не иска да се види с този премиер, което е красноречива оценка за него.

На въпрос на Епицентър. бг - защо Денков толкова много настоява да се представи в САЩ, след като слиза от премиерския пост, от ПП обясниха, че академикът много искал да се похвали с успехите на кабинета за евроатлантизма и да си пришие всички заслуги в тази посока.

В същото време прави впечатление, че за 9 месеца, откакто е на премиерския пост, Николай Денков не е бил поканен за нито една официална външно-политическа визита, нито пък е поел домакинство на свой колега у нас. Всичките му външно-политически срещи са в рамките на Брюкселски инициативи. От тях най-запомняща бе срещата му с канцлера на Австрия Карл Нехамер, в рамките на Европейския съвет в Брюксел, която завърши с пълно фиаско за Денков и с отказ на Виена за пълноправното ни членство в Шенген.

А партия "Продължаваме промяната" дължи отговор на обществото с какви пари е заплатено на лобистите от САЩ, тъй като Законът за политическите партии в България не предвижда обществени средства от партийните субсидии да бъдат използвани за лобистка дейност.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Очевидец храбър

    26 Яну 2024 9:15ч.

    Нашите евроатлантици са подлоги. Кой е чувал за тях, а още по – малко да се среща с тях !!! Просто трябва да правят каквото им се каже !!! Никой не иска да си губи времето със цървули !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Гойко

    26 Яну 2024 9:17ч.

    Това поколение „политиици“, в сегашната кочина Булгаристан, са маниаци в този смисъл на думата, и то маниаци с тежки клинични въжделения към властта !!! Ако не играе ДЪРВОТО, няма как да разберат, че и обикновените хора са човешки същества !!! За такива като тях, важи единствено приказката „СО КРОТЦЕ, СО БЛАГО И СО ДРЪВО У ГЛАВО“ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Яну 2024 9:25ч.

    Така е когато начело на държавата са мушмороци, които дори и за пари не могат да организират посещение при брадърите. Галя се справя чудесно на терена. За какво им е на американците да си губят времето с марионетки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    26 Яну 2024 10:21ч.

    ВСЕКИ СЕ ОТВРАЩАВА ОТ ГОЛИЯТ ОХЛЮВ-ПЛУЖАЦИТЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10% for the big guy

    26 Яну 2024 9:26ч.

    Вие бъзикате ли се? "Крупната сума"?!?! Ще трябват поне десетки милиони за снимка с дементен дедо! Иначе - да, унижението е пълно. Повече за нас, отколкото за тоя туристически плазмодий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поптодорова, Тафков и вся остальная

    26 Яну 2024 9:31ч.

    Денков сака да цуне Блинкен по познайте какво от два пъти..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    26 Яну 2024 9:41ч.

    И сега, к'во? Молецът, на връщане ще си тананика, "Money for nothing" или може би " Bye, Bye, Baby "... Абе, Anyway, на кой му пука! Важното е, как се излагаме дори в очите на Господаря! Нормално, сенилния БайГън не иска да се среща с няк'ъв си Бонго-Бинго от някоя си там бананова колония. Още повече, че Бонго вече отича в канализацията... Наистина не съм си представял, че ще доживея да съм свидетел на такава простотия и унижение! Ever!... Казано по народно му, гоУем резил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    26 Яну 2024 9:44ч.

    "Бай Ганьо. До Чикаго и назад", на великия Алеко... Който не го е чел, да вземе да се образова! Отдавна всичко е написано и казано...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се отчайвате,

    26 Яну 2024 9:53ч.

    Академик Сапунджиев, има безплатни визити на Белия дом всяка сутрин до 12:30 от вторник зо събота. Там в някой коридор може да срещнете блуждаещия като Кентърбърийски призрак Джоук Байдън. Дори може да стиснете винаги подадената му за здрависване с друг призрак ръка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Дори срещу пари никой не иска да се види с този премиер Денков, което е красноречива оценка"

    26 Яну 2024 10:12ч.

    Каквото повикало - такова получило! Самозабравянето логично води до падение, факт. Хипер шамар за хипер амбициозната акаденкова фамилия. Поне да имаше визия на красив българин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    26 Яну 2024 10:20ч.

    Копейките се чувствали унижени, че дедо Бидон и Блинкен не щат да отделят време на Денков. Че радвайте се, бре, ако се срещнат с него току виж поискали да купим още нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Яну 2024 10:22ч.

    Ние злорадстваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @д-р Косев

    26 Яну 2024 10:51ч.

    Микроб от следите на плужеци едни, се опитва да врещи. Но Уви, не чуват го они и няма никакви пари. И с копейките дори... той се провали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Микола Денко

    26 Яну 2024 10:26ч.

    Нищо не разбирате, завистливи прости рубладжии! Програмата на акащия демик и премиер е толкова интензивна, че няма време за празни приказки пред камината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън е отказал среща на Денков, наети лобисти пробват поне за снимка с Блинкен

    26 Яну 2024 10:31ч.

    Чичо на село плати един милион за снимките на двете чучела Боко Тиквата и Румен Мустафа Радев с Тръмп, ще плати и за снимката на този сламен човечец с Блинкен>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сивопаветник

    26 Яну 2024 10:33ч.

    Нищо чудно. Международната общност реагира на планетарния учен, както 80% от населението - с гигантска прозявка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    26 Яну 2024 10:36ч.

    Някои питат от кого е тази крупна сума която е платена на лобистите, за да уредят тази вредна мишка от снимката? Как от кого, от нас всичките, заради глупав ПИАР на едно НИЩОЖЕСТВО! ПОЗОР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    26 Яну 2024 10:49ч.

    Еее, язък `начи! Ако и Тони Мигача откаже, да пробва поне с Ру Пол - не бива, да се отказваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • T.e. Габриел - оценка Слаб 2 като външен министър.

    26 Яну 2024 10:50ч.

    T.e. Габриел - оценка Слаб 2 като външен министър. Ние, дарени като роби, обещани на тази брюкслеска зелка като стадо да ни ръководи преди 9 месеца. Оставка няма ли да има?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правителството на Денков едно от правителствата с най-нисък рейтинг въобще след 1990 г.!

    26 Яну 2024 10:53ч.

    От 4 декември 2023 г. „Галъп Интернешънъл Болкан” може да покаже данни за всеки месец повече от 30 години назад. Правителството на Денков едно от правителствата с най-нисък рейтинг въобще! Това не е изненадващо, защото се събраха несъбираеми неща вътре. А сега се добавя и ДПС. Но тук проблемът е друг – мнозинство с толкова НИСКО ДОВЕРИЕ се кани ДА ПРОМЕНЯ КОНСТИТУЦИЯТА. Обсъждат се варианти като например двойно гражданство да е допустимо за пасивното избирателно право. Тоест БЪЛГАРИЯ ДВУНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА ЛИ ЩЕ СТАВА?”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    26 Яну 2024 10:56ч.

    БГ- то е прехвърлено на Лондон и поради това Байдън не знае какво да му обади! Най-много да го посъветва да се обърне към индуса или рижия! За 100 хилки толкова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    26 Яну 2024 11:08ч.

    О С Т А В К А!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. редник Eisblock

    26 Яну 2024 11:10ч.

    Много се страхувам, че уважаемият Академик може да си направи сепуко. Честта е важно нещо и със сигурност този рицар на ЕАТЦ не може да подмине подобно неуважение. Още повече, че един друг, Божем министер, отиде на Божи гроб, изимитира чутовни разговори и обещания за екшъни, спец-стоки за Илиянци и разни Али-Бали - па се завърна като Помазан за нови управленчески и военни подвизи фъф най-близко време. А тук, не стига, че за смешната сума от 100 кила дренки, никой не иска гол охльов в отставка, ама този сваля и мизата надолу. ... Нищо де, то и другият кандидат за ръкостискане и Фото-Мексико, също не го искат да го виждат по света и у нас. На тая база и без 100к може да се додрапа за снимка с тогова - знае ли човек? Да опита преди сепукото, все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Волки от пункта за рециклиране на пластмасови капачки

    26 Яну 2024 12:45ч.

    С $100 000 , могат да се купят над 20 ковьоза за недоносени бебета. Карат пролите да се самоунижават и да събира по три влакови товрни вагона, пълни с пластмасови капачки, за да купят само 1 ковьоз?!? Двайсет ковьоза, купени с капачки, прави композиция от над 60 вагона. Нещо гнило има, но тоя път не е в Дания, а в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи