"Епицентър": Антон Хекимян все пак ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София?

"Епицентър": Антон Хекимян все пак ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София?

След като Антон Хекимян напусна бТВ в София продължава да върви мълвата, че той ще е кандидат-кметът на ГЕРБ за София. Тя бе отречена неофициално вчера пред Епицентър. бг от централата на партията. Твърди се, че такава позиция не е предлагана на журналиста.

Другага версия за напускането на знаковото лице на БТВ бе, че е свързано с преместване в Нова ТВ. Но неофициално и от НОВА тв отрекоха това. 

В самата БТВ упорито се говори, че колегата им отива в политиката и не е могъл да откаже на предложение на Борисов да се впусне в кметската напдпревара в София. От последните ходове на Борисов в става ясно, че той търси кандидатура с рейтинг, която да изправи срещу Терзиев. В Пловдив Борисов каза, че има шестима много добри кандидати за София. "Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът на ГЕРБ.

Във всички случаи е странно, даже крайно необичайно седмица пред избори най-важният пост в една медия - шефът на нови и публицистични предавания да напусне без обяснение и без телевизията да е намерила негов заместник.

Уточнява се, че в междинния период, главният изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медиа Груп" Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на "bTV Новините" Веселина Петракиева, с главния редактор на "Актуални предавания" Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент на редакция "Спорт" Владислава Лазарова.

bTV обяви, че „приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока“.

Хекимян пише в профила си във "Фейсбук", че "не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно". "Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам", намеква той за професионалното си бъдеще.

Името на Хекимян започва да се коментира и от социолози и политически наблюдатели. Според Андрей Райчев той има шансове да победи на втори тур издигнатия от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Райчев е на мнение, че ако Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, ще е силен ход на Бойко Борисов и има шанс да бие кандидата на ПП/ДБ за кмет на София Васил Терзиев. Хекимян ще има откъде да взима гласове, докато Терзиев нямало да има откъде да взима.

Според Боряна Димитрова обаче кандидатите за кметския пост трябва да покажат и умения, опит, познания и квалификации за управление на най-големия град в държавата.

Еднот е Хекимян да е популярен, друго е хората да го припознаят като кмет, предупреди Боряна Димитрова.

 

Коментари

  • Ghfmhgju,h

    24 Sep 2023 16:04ч.

    Хахахахахахахахахахахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не вярвам да е той

    24 Sep 2023 16:10ч.

    Вероятно е бушон, имат няколко резервни варианта, според реакцията на хората. Затова пускат и слуховете, за да тестват мнението, един вид безплатно социологическо проучване. Твърде вероятно е, той да е ПР на кмета. Но сега да му въртят името, за да държат хората в заблуда, докато се извършва поредния грабеж от някъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    24 Sep 2023 16:15ч.

    Ще се усетите, но ще късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет, нов късмет!

    24 Sep 2023 22:34ч.

    ДАВАЙ ТЕРЗИ, С ТЕБЕ СМЕ. ПОЗДРАВ ОТ НАС, СТУДЕНТКИТЕ ОТ ВМЕИ "ЛЕНИН" ... че нали видяхме до къде води това........????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wagner

    24 Sep 2023 16:20ч.

    В пик вече разкриха, че този има за булка мъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    24 Sep 2023 16:24ч.

    По-правилно е: има мъж за булка. Ама не се знае кой е булката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Sep 2023 16:24ч.

    "Според Боряна Димитрова обаче кандидатите за кметския пост трябва да покажат и умения, опит, познания и квалификации за управление на най-големия град в държавата.".... Жено, имаш ли акъл какъв трябва да бъде един столичен кмет, айде малко история... Жалка работа сте и социолозите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    24 Sep 2023 16:26ч.

    Това е идеалният вариант. Но както видяхме и един фандък може да "управлява" София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цоко

    25 Sep 2023 1:28ч.

    Тя поне е била директорка на училище, а Боко тиквата беше работил 10 г. като мутра и пак беше толкова успешен кмет на синя София, че седерунгелите го преизбраха, а след това 10 г. го избираха за премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХАХАХА

    24 Sep 2023 16:28ч.

    Дългата гербава резервна скамейка опря до Хекимян, а? Ще е евроатлантическата битка на плазмо..., опа, титаните - ченгесарското синче/внуче срещу телевизонния плазмодий...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    24 Sep 2023 16:31ч.

    Хахаааа, този кмет на милионен град. Хахаааа. Градоустройство, проектиране, урбанизация, ЗУТ озеленяване и паркостроене, отчуждавания, договори, обществени поръчки,социални политики,управление на администрация и общински предприятия, взаимодействие със СОС, и пр. и пр. Това да не е мисирлистиката-дръжка на микрофон и нечии топки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    24 Sep 2023 16:34ч.

    А учителката по руски беше веща във всичко гореописано?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, разбира се,

    24 Sep 2023 16:46ч.

    но заради това учителката има рота зам-кметове по всичко. А и откога напоследък "вещината" вече има значение за каквото и да било?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    24 Sep 2023 17:35ч.

    Учительницата толкова беше кмет. Резултатитите от нейните мандати ги виждаме. Когато не си в час с тези неща, хората около теб(най-вече тези от екипа ти, особено, ако не си го избрал ти) могат да те манипулират и то твърде успешно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    24 Sep 2023 16:41ч.

    Да зарежеш високоплатената си работа в БТВ и да станеш кандидат кмет на ГЕРБ показва колко зависим си бил докато си бил шеф в тази телевизия. Нали никой не си мисли че е бил безпристрастен като журналист и шеф в медията. Много парА е наливана в годините и сега зависимостите излизат наяве.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    24 Sep 2023 16:42ч.

    И кой ще гласува за този? НИКОЙ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля че за софия

    24 Sep 2023 16:51ч.

    Идеалният кмет е Ваня Григорова .Изключително умна и интелигентна жена ,която ще защитава гражданите на София и преди всичко работническата класа . Казвам го това без да съм софиянец или социалист . Другите кандидати са пионки и послушковци и ще бъдат безгласни букви като кметове ,ако бъдат избрани .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работническата класа

    24 Sep 2023 16:59ч.

    няма място в управлението, а на полето или в завода. Всяка жаба да си знае гьола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скептичен

    24 Sep 2023 17:02ч.

    Хекимян и Руди Гела са някак съпоставими, и нещата са в превес на Руди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    24 Sep 2023 17:40ч.

    Естествено, че Руди има превес, и то значителен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хвани пишман журналист,

    24 Sep 2023 17:08ч.

    удари учителка по руски език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хъката Мъката Ян Бибиян - Хекимян

    24 Sep 2023 17:25ч.

    ще го играе Цецка Цачева с брада, по Боковия стар тертип.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Садик Хан, пакистанеца и Риши Сунак, индиеца - първа власт на Лондон,столицата на Великобритания

    24 Sep 2023 17:53ч.

    Защо гражданите да изберат Антон Хекимян за кмет на София, столицата на България? А защо гражданите да изберат Карлос Контрера за кмет на София, столицата на България? А защо гражданите да изберат Васил Терзиев, наследник на Службите за кмет на София, столицата на България? - ЗАЩОТО СА ЕКСПЕРИМЕНТИ на задаващата нова общност от много народи, с които ще заселят в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конспирацията, че до 2030 г. няма да има нито българи, нито България!

    24 Sep 2023 17:56ч.

    И така до 2030 г. НЯМА ДА ИМА нито българи, нито България. Още ли е конспирация заканата на един от "владетелите" на Планетата?! ..... Няма да ни защитят българските многоимащи, защото станаха многоимащи като направиха българския народ, народа си създател на многоимането - на нямащ! Взеха ни всичко чужди алчни народи. И за да не бъдат разкрити като грабители на народа, ще предадат народ и държава на чужди недобронамерени нации. Фактите пред очите на няколко милиона българи и на няколко милиона човеци по света. Робите на парите, еднодневките в политиката са временни, вечен е Христос и Православието, въпреки насилието над тях! И над нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    24 Sep 2023 18:25ч.

    Това педалче няма да стане кмет на София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кокич от Евроком

    24 Sep 2023 22:37ч.

    Нека не се обиждаме, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако отидат на балотаж Хекимян и Терзиев, Борисов каза, че ще подкрепи... Терзиев!

    24 Sep 2023 18:43ч.

    Според Андрей Райчев Хекимян има шансове да победи на втори тур издигнатия от ПП-ДБ Васил Терзиев. ТОВА Е УМИШЛЕНО ПОДВЕЖДАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ И НА ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ. Самият Борисов го опроверга. Ако отидат на балотаж Хекимян и Терзиев, Борисов каза, че ще подкрепи... Терзиев! ... Защото за Борисов е важен Общинския съвет, който държи управлението, както сам го обясни. Тоест Хекимян е сламения човек за да не се разочароват симпатизантите на ГЕРБ. Както е написал по-горе колега - Цецка Цачева с брада. Първия път Борисов призна че е допуснал политическа грешка пускайки Цачева срещу Радев, но го направил от ДОБРО. Днес ако Хекимян е избора, ще е същото, само че го прави от ПРИНУДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    24 Sep 2023 19:16ч.

    Стига де! То бива,бива, ама все пак...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това бутафория никога не е имало ,

    24 Sep 2023 19:38ч.

    и сега отново /по Черномирдин/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що, бе?

    24 Sep 2023 21:08ч.

    Ако западен балкански играч е решил да се включи в играта, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    24 Sep 2023 19:48ч.

    Бойко на втори поредни избори играе умишлено за загуба, затова и не се напъва. Въпросът е дали и този път, въпреки че не играе за да победи ПП-ДБ, пак ще спечели първото място, като на парламентарните избори май 2023 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кикимян - кмет? Аре стига, бе!

    24 Sep 2023 21:13ч.

    Това е виц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отново за същността на нещата

    24 Sep 2023 21:35ч.

    Идиоти, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комбинации

    24 Sep 2023 21:38ч.

    Клиентът на провинциална бензиностания - министър! Магаре - президент, цецката кандидат пак за такъв! Новинарски шеф - кмет! Какво обединява тези невъзможни комбинации?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неврензеге

    24 Sep 2023 21:39ч.

    Хекимян може да скъса нервите на гниещ в планината дънер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро - най-простия и най-тъп американски шпионин в България

    24 Sep 2023 22:16ч.

    Мисли Тиквата, мисли, мисли, тъпеливо ретроградна мисли и накрая вместо магаре изкара мисир! Арменски мисир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изборът на смахнатостта

    24 Sep 2023 22:32ч.

    Всяка гилдия развива свои легенди, произвежда свои лидери, обгражда ги с митични, но често несъществуващи качества! Хекимян е типичен пример за момче с много бързи и отзивчиви мисъл, реч, памет! Иначе е никой - дори не си въобразявайте, че е журналист. Някакъв своеобразен подвид, подразклонение - тъпнява, скандална новинарщина. Той може би е някакъв представител на това явление, но журналист не е! Само ще маркирам, за да разберете, че не съм зелен откъснат - има хора с качества в тази професия, които са избрали да са прислуждащи, дезинформатори и пропагандни рупори на управляващия елит, те са съвсем друг случай и тук не ги закачаме. Да си журналист значи да вникнеш и извадиш на повърхността просветено, доказано и убедително, добронамерено и загрижено, в един понятен за публиката и смилаем вид, ярки и значими обществени проблеми, да изведеш истински, а не привидни същности, да размажеш двуличните легенди, лицемерничещите пропагандатори, промиващи социалното съзнание. Да селекционираш и да предразположиш истински стойностни хора, които да посочат! Ако не магически рецепти, то поне ПЪТЯ! Е, то (журналистиката) е и други неща, но за тях също не е много прилично да се говори. Дачков и Карбовски са журналисти, дори развенчаната и опортюнистична Андролова е журналист - поне е доказала, че може. Има и други, но тях не харесвам по други причини и още не са ми заверили сметката :)), че да ги споменавам. Съвременните новинарстващи "журналисти" са се превърнали в някакъв своеобразен мелез на граблив орел и хищна котка. Ноктите са извадени, взорът и слухът са изострени. Дебнат отсрещната страна да каже някоя по-цветна дума, да изтърси нещо несъобразително и невнимателно. Скачат като навити пружини и се вкопчват хищно, след което разговорът практически приключва! Започва едно лукаво и досадно въртене около често напълно незначителен детайл, което изцяло опорочава изложението. Не говорим само за щампа на мизансцен, това е деградирало до покриване на форма и съдържание на "професията" ЕДНОВРЕМЕННО. Всичко опира да се ИЗВАДИ - жлътня, скандал, прикривана неприлична новина, факт, обстоятелство, да се предизвика дестабилизация, сваляне на защитите на "обработвания" и неговото изцеждане. Това е наложената от "таблоидна щампа" на булевардните парцали, тип СЪН - ярко, агресивно, цветно, безсъдържателно и ... празно въртяне около НИЩОТО! Целта е обществена анестезия! Това е тип неврологична процедура, която иска да проникне под епидермиса и да забие иглата в повърхностните, най-плитки нервни окончания, като едновременно с това държи задължително централната нервна система ИЗКЛЮЧЕНА! Това работи Хекимян! Той самият беше добър в това, дори започна да формира последователи на личния си стил, сигурно се привижда като родоначалник на школа~ Видна последователка и представилка е онова неестетично, едроглаво джудже - ох, забравих и името, дето сега партнира на Йочев в сутрин блок. Това са НЕГОДНИЦИ, които реално нищо не знаят и не могат! Тяхното привиждане в кметски стол, което е символът на живия живот, на сблъсък с милиони практични и битови подробности, е толкова смахнат и уродлив факт, че буквално не мога да го смеля! Подобна мисъл и идея може да се роди единствено в главата на нередовен човек. Дори през пръстите на един Терзиев са минавали макар ограничен набор от реални, граждански житейски въпроси и ситуации. Хекимян - кмет на София - това е тържеството на явлението бойкоборисовщина. Същността е безумна, идиотска, обрасла с неизречени, налудни внушения. В конкретния случай имаме пълно основание да привидим и СХЕМА. Схема, която включва една преизвестена загуба с мотиви и аргументи, които са напълно непостижими за лица, незаразени от синдрома на бойкоборисовщината. Аз лично не вярвам на това, че тази кандидатура ще се случи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекалено

    24 Sep 2023 22:39ч.

    дълго. Академикът Молец е боклук соросоиден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз лично не вярвам на това, че тази кандидатура ще се случи!

    24 Sep 2023 22:59ч.

    Схемата ще се случи, ако не с тази, с друга подобна кандидатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такъв и онакъв

    25 Sep 2023 1:29ч.

    Борисовски андрешковщини. Хитруване на дребно, тъп пи-ар и щипка селяндурска социология! Тестваме телесната температура на стадното народонаселение, като разпространяваме глупашки небивалици. Плюс това - никога не трябва да се забравя, че човекът е прост! Това може да се сети, това прави. Той свири бас на четири дебели струни. На една, тънка струна, въобще не го търси! Той не е тъп, акъл има повече от достатъчно, но е прост! Това е нещо друго, което се изписва на челото и може да се забележи (при заставане по определен ъгъл към светлината:))))! Анамнезата се сваля с поглед в очите и с ужасено слушане на ненормалщините, които излизат от устата му. Иначе, не е тъп, усеща се, интуитивен е, различава смисъла на знаците, често уцелва реакцията. Драматично личи необразованост и фатално еднокнижие, оттам иде проблемът. Обаче, пустият нарцисизъм, страшно много го мори. Дозирано и случайно (гледай дали ми плува корабче в окото) гербаджии изпускат информация. Под негова диктовка и с андрешковска, тънка усмивчица! Късата им листа била 20 !!!!!!!!! Кандидатури. Ле-ле, падам! Не забравяме, че свръх това - хора като Хараланчо и Калина продължават да си прибират месечните хонорари и мощно славославят, опитвайки се неловко да го прикриват. А те не са единствените. Мнозина мисири гледат с влажни погледи и СЕ НАДЯВАТ! Посланието с онази къса листа е пределно ясно - 20 много изявени граждани, забележителни човешки индивиди, ВЪРЗАХА МИ! Говорете си каквото искате за мен, но учените глави ми лазят в краката! Няма значение вие какви ги дрънкате, ама те не се гнусят от това да бъдат свързвани с мен. Чудесно знаят, че рискуват утре да ги посоча в челото и да кажа "Приказката за магарето". Е, времената са такива. Хората станах всеядни, безчувствени, гледат си интереса и пет пари не дават за достойнството си. Още по интересно стана след изпускането на инфото за свръхкъсата листа - колко бяха, 4-5?. Ай-Ти-та, бизнесмени, хора с очилца!! Помните ли, как след назначаването на първото правителство, многозначително се хвалеше, че "неговите министри били с очилца" (Трайчо, Дянкав и т.н.) Той е ползвал очите си само за мачове и възприема доброто си зрение като срамно свидетелство за духовната си нищета. Странно нещо е животът! В спалнята му нямаше машина за броене, при очевидна акутна необходимост! За едрите купюри не се искат чак толкова добри очи! Ей-на, Хекимян на млади години сложи очилата, но какво да го правим, горкият, няма къде да прочете, че ако случайно върже на БОйко, ще го похарчат&ще бъде свършен! Виж, ако на Бойко му проложат такъв номер, той веднага ще се усети! Това е друг вид акъл!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Приказката за магарето"

    25 Sep 2023 2:03ч.

    „И магаре да бях сложил и него щяха да изберат“. Магарев!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    25 Sep 2023 1:41ч.

    Знаех си, че боко тиквата, ще предложи поредното магаре за висок пост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    25 Sep 2023 11:47ч.

    Не е ли било нужно едномесечно предизвестие, че напуска?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майска

    25 Sep 2023 13:15ч.

    Представяте ли си Антон при балотаж срещу Ваня? Хекимяу, само ще мучи като магаре...Всъщност Борисов и след учителката по руски и след подобна кандидатура пак ще управлява умнокрасивитета в София...Тоя планктон това заслужава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    25 Sep 2023 14:14ч.

    Много е просто, беше ясно веднага след издигането на кандидатурата на Безил Тerzieff, че той е техният на Посолството фаворит за поста, а на Банкянското миризливото се нарежда да издигне силно неподходяща кандидатура. Така беше и преди избирането на натовския генерал Радев. И ето: Просветеното Хекимянчо в ролята на Цецка Цачева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи