ЕП призова България и още пет страни незабавно да приемат Истанбулската конвенция

ЕП призова България и още пет страни незабавно да приемат Истанбулската конвенция

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейският съюз трябва да ратифицира Конвенцията за предотвратяване и борба с насилието срещу жени (Истанбулската конвенция) в съответствие със становището на Съда на ЕС от 2021 г., настоя днес Европейският парламент.

Призивът бе приет с 469 гласа "за", 104 "против" и 55 въздържали се. Истанбулската конвенция остава международен стандарт и ключово средство за изкореняване на насилието, основано на пола, включително домашното насилие, заявяват евродепутатите. Те остро осъждат опитите някои страни от ЕС да отменят вече предприетите мерки за прилагане на конвенцията и настояват тя да се прилага изцяло.

Евродепутатите осъждат реакцията срещу равенството между половете, правата на жените и конвенцията в някои държави от ЕС, например в Полша, където правителството иска да се оттегли от документа и въведе забрана на абортите. Те настояват националните власти да се борят срещу дезинформацията за конвенцията, се посочва в съобщение на ЕП.

Шест години след като я подписа, ЕС все още не ратифицирал конвенцията заради отказа на няколко страни. В становището на Европейския съд се посочва, че ЕС може да ратифицира конвенцията без съгласието на всички държави от Общността. Присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция не освобождава страните от Общността от необходимостта да я ратифицират. Евродепутатите призовават България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия да одобрят конвенцията незабавно.

Наказателното правосъдие трябва да бъде само част от всеобхватния отговор на насилието, основано на пола, заявяват евродепутатите. Отговорът на ЕС трябва да включва защита и наказателно преследване. Държавите от ЕС следва да осигурят обучение, което отчита пола, както и процедури и насоки, специализирана подкрепа и мерки за защита с подход, насочен към жертвите, за всички участващи професионалисти, включително правоприлагащите власти, съдебната система и прокурорите, се посочва в призива на ЕП.

Допълва се, че една от всеки три жени в ЕС е преживяла физическо и/или сексуално насилие. Над половината жени в ЕС са преживели сексуален тормоз поне веднъж след навършването на 15-годишна възраст, допълва ЕП.


Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

 • Боже, тази измет от ЕП няма ли да цофяса най-сетне!

  15 Фев 2023 17:46ч.

  Имаме си закони, достатъчно добри да наказват домашното насилие! Май искат друго - ЛГБТ и прочие извращение, това да "легализираме"! Обаче! No pasaran, евроджендърия! Анадънму????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Там не е споменато "домашно насилие",

  15 Фев 2023 17:52ч.

  а пише за "gender-based violence", пък вие си го превеждайте правилно както намерите за добре. А напоследък на запад и думичката "женски" била обидна за някои, та препоръчват да се ползва думата "производител на яйца":https://www.dailymail.co.uk/health/article-11750613/Woke-researchers-call-term-fitness-banned-ableist.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джем

  15 Фев 2023 20:24ч.

  Никакви закони няма в територията, миличък. Домашното насилие дори не беше формулирано яснов НК до 2019. Към днешна дата няма ясна формулировка на психически тормоз извън домашната обстановка като част от насилието въобще. Истанбулската конвенция може да е джендърска пропаганда, но факта, че в територията няма нито един истински закон е още по-страшно. Ще приемате каквото ви кажат и хоро ще играете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  15 Фев 2023 20:45ч.

  Последният, препоръчително е като правен профан, което е очевидно от текста, който сте написали, да се въздържате от такива коментари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  15 Фев 2023 23:19ч.

  Ще приемаТЕ? Защо във второ личице бе, киртак? Къде научи тоя никакъв български? Я у лево, хоро ще ти играем точно пък на теб. Палячо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло Николов

  16 Фев 2023 9:31ч.

  А вие, защо се оттеглихте тогава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • европейска яма на мизериите

  15 Фев 2023 17:49ч.

  Тази ис как ще предпази фалшивите женки (като онези "жени" при жените спортистки) от бой? И ако не я приемем незабавно, какво ще стане, ще изхленчат на господарите си да ни тръшнат и на нас едно земетресение, като в Турция ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  15 Фев 2023 17:50ч.

  тази конвенция, от която и Турция се отказа няма общо с домашното насилие. ако искате децата ви от детската ясла да бъдат склонявани към смяна на пола и содомистки лгтб теории приемайте. важно е да сер каже, че родителите няма да могат да кажат и гък по темата. всичко ще е съвсем законно и ако на някой не му харесва ще бъде съден за "език на омразата"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В едно антиджендър изказване (от Украината) пропагадтата сред децата водеше до "преждевременно рязане на пишки и цицки"...

  16 Фев 2023 9:22ч.

  Проблема не е в защитата на 108те пола обратни - проблема е в СПЕШНОТО УНИЩОЖАВАНЕ на вида Homo Sapiens на Земята, някои Сорос-изчадия нямат търпение да се сдобият с резервни части за следващите им 20 трансплантации на млади сърца, дробове, бъбреци... Проучете колко такива транплантации са направили известни банкерски и милиардерски фамилии. И ще разберете защо едно време в племената оцелели през вековете е имало обичай периодично Вожда да се вари и изяжда от племето. За да оцелее племето!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ретранслатора

  15 Фев 2023 17:55ч.

  "Гласове", ако може покажете как са гласували българските депутати?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заповядай:

  15 Фев 2023 18:06ч.

  т. 9, стр. 14, гласуването е "наобратно": https://www.europarl.europa.eu/sedcms/documents/PRIORITY_INFO/930/P9_PV(2023)02-15(RCV)_EN.docx

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мароко

  15 Фев 2023 20:29ч.

  И какъв е този документ на патагонски, който няма нищо общо с гласуването? Ти въобще видял ли си стр.14, която цитираш и какво има на нея?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕП призова България и още пет страни незабавно да приемат Истанбулската конвенция

  15 Фев 2023 17:56ч.

  ако имаше как да емигрирам на друга планета щях сериозно да се замисля да го направя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Държавите от ЕС следва да осигурят обучение, което отчита пола,

  15 Фев 2023 17:56ч.

  ех го къде е скрит дявола в този абзац...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България призовава ЕП да обяви Истанбулската конвенция за престъпление срещу човечеството

  15 Фев 2023 17:57ч.

  Каквото тя си е наистина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обективен

  15 Фев 2023 17:57ч.

  Не е виновен този който иска, а този който дава - ако сме все така заспи и инертни и позволим на националните проститутки от НС да я подпишат, значи си го заслужаваме. Време е да си отвоюваме държавата! Къде е гражданското общество, време за протести, както във Франция, Англия, Германия, Испания...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антон Ц.

  15 Фев 2023 17:57ч.

  Всички сме съгласни и сме срещу насилието срещу децата, жените - млади и стари. Проблемът е, че под този аргумент искат да ни пробутат джендърският и проблемът на многообразието на половете, завоалирано записано в конвенцията, от която Турция оттегли подписа си. Не трябва да се поддаваме на Брюскелската измама.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  15 Фев 2023 18:02ч.

  Тези съвсем се самозабравиха! Да се държим достойно като българи и да не допускаме натиск и ванипулации!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  15 Фев 2023 18:02ч.

  Тия не разбраха ли,че ние просто няма да приемем тази простотия. От друга страна след не много време не се знае знае ли се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  15 Фев 2023 18:06ч.

  Най- много "ми хареса" призивът на ЕП за ''незабавно приемане" на ИК. Ако не стане факт тяхното изискване, какво ще стане- ще ни съдят ли? Доколкото зная, ние също имаме Закон с/у домашното насилие, но тук целта е друга ..., и тя е нечистоплътна и отвратителна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трябва да внимаваме какво правят Крумчо и Наско Пеканов,

  15 Фев 2023 18:18ч.

  че те са ни европейци, и може да ни приложат някой европейски трик... както Кирчо тихомълком спаси Украйна миналата година без дори да разберем...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  15 Фев 2023 18:40ч.

  Мисля, че си имаме много Крумчовци и Пекановци- партии и депутати, НПО...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска от Варна

  15 Фев 2023 18:09ч.

  Брилянтни източници, поставени на изключително високо ниво, разкриха единствено за АФЕРА невъобразим скандал, който е произвел Джеймс О’Брайън – ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията на президента Джо Байдън. На срещата Джеймс О’Брайън е поставил ултиматум на Борисов, че ако не се съгласи ГЕРБ да подпишат всички видове проекто закони, които е дал като списък на Румен Радев, Борисов ще бъде добавен в следващия списък Магнитски. Срещата обаче е била записана. Американецът е дал и скандални указания, които буквално гласяли, че всички, които са против ДБ и ПП ще изчезнат от политическия обзор на България в близката година и на следващите избори, защото твърде вероятно е и след предстоящите да не може да бъде съставено правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  15 Фев 2023 18:47ч.

  Я си стойте там в нечистоплътния и цензуриран сайт аферка!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • афера е боклук

  15 Фев 2023 20:20ч.

  Мутресата Томова с нейния път на копринката е досадна и жалка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джем

  15 Фев 2023 20:33ч.

  Ти вярно ли четеш личния лексикон на пияната гагаузка Томова? Тя в 9 сутринта вече е на шестата водка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  15 Фев 2023 21:47ч.

  Бай Тръмп 15 Фев 2023 18:47ч., афера е боклук 15 Фев 2023 20:20ч. и Джем 15 Фев 2023 20:33ч. е един и същи трол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп 15 Фев 2023 18:47ч., афера е боклук 15 Фев 2023 20:20ч. и Джем 15 Фев 2023 20:33ч. е един и същи трол.

  16 Фев 2023 0:43ч.

  Един и същи трол от 108-и пол. Нещо като джендър боклук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • gogo

  15 Фев 2023 18:13ч.

  Абе що не си...... и аз искам незабавно да имаме средна заплата по 5000 евро, ама не става, нали....Ще чакате да се изравним по този критерий, и тогава пак ще говорим

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво, Гого!

  15 Фев 2023 18:18ч.

  +++++++++++++++++!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ама

  15 Фев 2023 18:14ч.

  КС нали се произнесе ,че ИК е противоконституционна . Какво има да се говори още по темата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като еврозоната влезе тук

  15 Фев 2023 19:33ч.

  и като резнат парите на непослушните балкански субекти, пак ще си говорим, а ако се наложи, и конституция ще преправяме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карло[email protected]

  15 Фев 2023 20:35ч.

  Тези евро пари от фондове прочие простотии за цялото време от 2007 България може да ги изкара от производство за 2 години. Само трябва яка работа. Ама българи и яка работа се несъвместими понятия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Живка Павлова

  15 Фев 2023 21:52ч.

  Можеше и без много напъни, от затритите енергийни мощности например. От работа не се хубавее, а се гърбавее, е казал мъдрият ни, и красив, народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • квинтесенциален армаментариум

  15 Фев 2023 18:17ч.

  "Незабавно" !!!! Бря,бря!! Който не приеме Истанбулската конвенция и не смени пола на детето си е путинист! Ретроград! Ама -ха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смяната на пола е

  15 Фев 2023 18:22ч.

  голям бизнес, ГОЛЕМИ пари! Нашите хирурзи само да го помиришат и ... може да се откажат да сменят тазо-бедрени стави на всеки втори човек...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Родител №1 и Родител №2

  15 Фев 2023 18:21ч.

  Всяко българско дете иска да има майка и баща. Да не предаваме децата на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евоатлантически идиоти!

  15 Фев 2023 18:27ч.

  Кой командва у нас? Мумията, Индиеца или Гинеколожката? Страна, управлявана от чужди наемници може ли да е "независима"? Срам за България! Срам!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доброволно-задължително

  15 Фев 2023 18:35ч.

  Тоталитарната либерална идеология не търпи друго мнение - тя е диктата на един много тесен, но овластен елитарен кръг. Родените в идеологическите центрове извратени догми трябва, с насилие, ако е нужно, да бъдат наложени на всички седем милиарда жители на планетата. Това насилие наричат "демокрация", без значение, че "демосът" изобщо никой не пита - демократичните бомбардировки коригират опонентите. Истанбулската конвенция легализира извращенията до степен на задължителен обществен приоритет. Съжалявам горчиво, че западната цивилизация се превръща в погнусяващо, лицемерно, циничен блато на либералния тоталитаризъм. Добре, че все още има страни, в които считат тази идеология за аморална и обществото в тях има правото до я отхвърли. България скоро няма да е сред тях и нашите продажници сервилно ще ни удавят в смърдящото либерално блато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  15 Фев 2023 18:38ч.

  Кати Портър (член на конгреса на САЩ от Демократическата партия, на 48 г.) заяви, че педофилията е вид лична идентификация - а онези, които искат да бъдат наказани педофилите, както и представителите на ЛГБТ общността, са жестоки и тесногръди хора, които нямат представа за истинския хуманизъм... психопатът Клаус Шваб - президент на форума в Давос: “Педофилите са създадени от природата и броят им все повече нараства неслучайно - а с причина, което означава, че епидемията от педофилия, която обхваща света, всъщност не е бедствие, а е „дар от природата“ за човечеството...“ т. нар. "хуманен и просветен" Запад се отказа от разумното, доброто и вечното и мина на страната на перверзно инстинктивното, порочното и отвратителното!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Евроатлантически" вече стана мръсна дума,

  15 Фев 2023 18:40ч.

  скоро и "евросъюз" ще стане такава, особено след очертаващия се крах на европейската икономика, сготвен от САЩ с войната в Украйна. Истанбулската конвенция е част от хибридна война - война срещу човешката природа, срещу нормалността, срещу децата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, има насилие над жени в ЕС!

  15 Фев 2023 18:42ч.

  Особено имаше за Новата 2016 г. в Кьолн, извършено от новодошли компютърни специалисти, инженери, лекари и други висококвалифицирани специалисти! Напишете също в гуглето "Рочдейл" и ще се покаже насилието!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • модерно робовладелство

  15 Фев 2023 18:48ч.

  За какво да я "приемаме", като знаете, че резултатът е предизвестен - няма да я приемем. Остава ви да ни я наложите директивно и по фашистко-комунистически, затова и е "незабавно". Като гражданско общество, включително и в тоя форум, с месеци водихме борба чрез неуморен и обоснован дебат. КС закономерно се произнесе. С този тоталитарен ултиматум изпращат усилията ни в кошчето за боклук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  15 Фев 2023 18:49ч.

  Успокойте се, всичко лети с главата надолу сега и е въпрос на време да се сгромоляса... каквото и да приемем, планът е през 2025 г. повечето от останалите хора на земата е да бъдат насекомоядни транссексуални, свързани с трансхуманистичен суперкомпютъ. Ако не вярвате на мен, си проверете сами: https://twitter.com/i/status/1625732016896458755

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора много - човеци малко

  15 Фев 2023 19:00ч.

  След гласуването евродепутатите отиват да си броят подкупите - заети хора (не човеци)!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • песимист

  15 Фев 2023 19:03ч.

  Я си наврете конвенцията ... знаете къде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  15 Фев 2023 19:04ч.

  сига чак загрях какво е туй евроатлатически цеН-о-сти. сига e нъ ход мравоядъ и Ко блудници как ште си чоплят въ бурканъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НеЕзабавно

  15 Фев 2023 19:06ч.

  Бе тия "хора" акъл имат ли!? Ние отказахме ЗАБАВНОТО приемане, та сега да се юрнем на не забавното.? "Usta gitti" би казал Ердоган, ако имаше време за това в момента.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  15 Фев 2023 19:07ч.

  Ния не сме в шенгеня - значи не сме длъжни... айде, да не пуснем кучето, че после ще ревете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  15 Фев 2023 19:21ч.

  незабавно напускане на този сатанински, декадентен, човекомразещ , фашистки европейски съюз , съучастник и подстрикател в избиването на хиляди българи , в унищожаването на поминък, земя , природа и дух.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джендърът е отрова

  15 Фев 2023 19:27ч.

  Линкът по-горе нещо не се отваря, та проверих набързо отделно. Почти всички български евродепутати са се заклели очевидно в джендъризма и соросоидството, чужди са на закона в България, където нашият Конституциионен съд ясно се произнесе, че в българското право няма такова понятие джендър, имаме само биологичен пол. Потърсете им и вие имената Против са: Dzhambazki и Hristov, единствените имена, които открих да защитават България и правото и. Радев (от Герб) се е въздържал. Не открих някои имена в списъците, не съм бил и толкова настоятелен. Проверете и вие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Босилсковски

  15 Фев 2023 19:29ч.

  Стана ви напълно ясно, че трябва НЕЗАБАВНО да напуснем този еврогейски съюз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виц

  15 Фев 2023 19:47ч.

  А.Пеканов искал да направи референдум за Еврото, но демократите от ЕС не му разрешили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредната причина

  15 Фев 2023 19:53ч.

  За напускане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • освен че ни трансхуманизират, вкарват ни и във война

  15 Фев 2023 19:58ч.

  Успореден референдум - срещу конвенцията, за напускане на ЕС и НАТО и за обявяване на неутралитет на родината ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • среден пръст

  15 Фев 2023 20:10ч.

  Колко от лгбт изродите има в ЕП? Поне 10% трябва да има от тях, тоест 10%, които гласуваха за налагане на ик са излишни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • GEORGI

  15 Фев 2023 20:23ч.

  тези уроди не виждат ли ,че евроджендърска европа се разпада,те пак на педерастлък ги избива

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Булекзит!

  15 Фев 2023 20:26ч.

  Незабавно! Няма какво да си губим времето в дребни проблеми като евро, мевро и други евроджендърски простотии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Фев 2023 21:09ч.

  Вавилонското стълпотворение постановява, Сорос и соросоидите да си пуснат пипалата във всяко семейство и всяка институция, за да им е по лесно развращаването, на деца и младежи! Положението е много зле, поне не могат вече да си крият рогата и копитата тези мръсни сатанисти...лошото е че облъчените зомбита го приемат за нормално и модерно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мое предположение

  15 Фев 2023 21:42ч.

  Сещам се кой ще ратифицира конвенцията полулегално и самоволно, ако им се падне възможност. Вече имаме примери за такива действия. След време Ди Велт ще публикуват възторжени отзиви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Таджикският мигрант от видеото спазва Инстамбулската конвенция

  15 Фев 2023 21:45ч.

  https://youtu.be/fxX17Hq93LY

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • още едно мнение

  15 Фев 2023 21:48ч.

  На бас, че ако преди изборите, някой явно подкрепи конвенцията, след това ще плаче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като изключим мамалигарите,

  15 Фев 2023 21:48ч.

  източно европейските страни, имащи социалистическа закалка са против джедерастията: Полша, България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички народи са против джендарастията

  16 Фев 2023 8:39ч.

  Просто по-важните страни в Европа отдавна ги пробиха и капитулираха. Нас ни смятат за маловажни, затова се позабавиха... Най-трудното тепърва предстои.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето решиха как да ни населят

  15 Фев 2023 21:48ч.

  В 29:15 минута https://youtu.be/Wd3N2CihOtk

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ДНИ, СЛЕД ВСИЧКИ ТЕЗИ "ПРИЯТЕЛСКИ" ИЗСТРЕЛИ, СИ МИСЛЯ "КОЛКО ПО-ЗЛЕ ОТ ТОВА БИ БИЛО АКО ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТЕЗИ БЛОКОВЕ"?

  15 Фев 2023 22:00ч.

  Започва да ми се струва, че по-добре да сме необвързани. Дали ги заплашват с ала-турски земетресения тези европейски чиновници, че са готови да затрият цяла Европа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така гласуват българските евродепутати

  15 Фев 2023 22:33ч.

  напук на решението на Конституционния Съд и българския народ. https://mepwatch.eu/9/vote.html?v=152564&country=bg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • северомакедонец

  15 Фев 2023 22:38ч.

  Споко, хората си отработват.. Ако петте страни устискат - няма влизане в действие. От друга страна що овреме не оттеглим подписа си ? Ама за тов асе иска тостетстерон ( мъде) по нашему...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочолин

  16 Фев 2023 7:09ч.

  ЕП бил призовавал за незабавност?Амии, може да продължава да си призовава със същата страст още десет години,ние за никъде не бързаме.Бавно четем,бавно обмисляме и имаме нужда от детайлни разяснения.Нашият народ казва,че бързата кучка слепи ги ражда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  16 Фев 2023 8:24ч.

  Излизане от помийната яма ЕС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • норвежец

  16 Фев 2023 8:43ч.

  Ние си таковаме дечицата от малки. Като ни омръзне - менкаме си ги със съседите, и пак и пак... Ако децата после изперкат, отиват в специализиран дом като Брейвик. Всичко при нас е организирано, точно и подредено. Затова Конвенцията ни идва присърце и СТРОГО НАСТОЯВАМЕ - изостаналите балканци и те да приемат Конвенцията , да гледат пример от нас !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  16 Фев 2023 9:13ч.

  ЕС да беше ни препоръчал да съставим конституционно мнозинство в следващия я 52ри, я 62ри парламент, пък тогава да ни съветва такива антиконституционни решения... Оказаха се по-големи овце и от наще дупедати... Като ги строят разни Сороси с много напечатана зелена шума - и айде в кланницата , даже се бутат кой първи да влезе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  16 Фев 2023 9:23ч.

  Един човек, подложен на насилие, като няма пари, каквито и конвенции да му пишеш, няма да може да се защити. Затова ЕС да приеме конвенция за борба с бедността и да я прилага. На хартия имаме права, обаче като не можем да си наемем адвокат и да си платим таксите, как ще си търсим правата. Институциите и те не са особено ентусиазирани да ни защитават правата. А и целта на въпросната конвенция е да ни направи зависими от хора с комплекси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк 16

  16 Фев 2023 10:51ч.

  Ти не разбираш! ИК е магическа конвенция, която автоматично ще изкорени насилието! Добре де, няма да го изкорени, но ние ще спрем да използваме жертвите на насилие (които са достатъчно малко, че да влизат в новините, за разлика от, да речем, жертвите на автомобилни катастрофи) с пропагандна цел да примете ИК. А щом нещо не се показва по медиите, то все едно не съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила от Марс

  16 Фев 2023 11:35ч.

  ИК се е "загрижила" за насилието "основано на ПОЛА"! А за другото насилие? Има някакво внушение, че патриархалният модел на семейство, който всъщност е християнски, създава предпоставки за насилие, поради водещата роля на мъжа. Това е директна атака срещу християнството с внушението, че то е отговорно за дом. насилие. Това са истинските цели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  16 Фев 2023 13:06ч.

  Ех, Мила от Марс 16 Фев 2023 11:35ч. , мъжът отдавна няма водеща роля в нашия живот. Много съжалявам, но мъжката част трябва да се стегне и да си поеме задачата, което не виждам как ще стане скоро.... Само с приказки няма да стане... Чудя им се на жените, които търпят и минимално насилие, жал ми е за тях. Разбира се, че има причини, но не бива да се търпи никакъв тормоз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Първо да я популяризират

  16 Фев 2023 17:06ч.

  Да я разпечатат на тоалетна хартия. И всеки ще я прочете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи