ЕП единодушно подкрепи Украйна

ЕП единодушно подкрепи Украйна

Европейският парламент издигна знамената на Украйна редом със знамето на ЕС / Снимка: ЕП

 

Европейският парламент подкрепи единодушно днес Украйна във войната, предприета от Русия. Евродепутатите изразиха удовлетворение от отговора на ЕС, съобщава кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Групата на Европейската народна партия изрази възхита от украинците и техния президент, като ги определи за "героите на европейския начин на живот". ЕНП привества украинската молба за преговори за присъединяване към ЕС и призова да отпадне единодушието при приемането на външнополитическите решения в ЕС.

Социалистите и демократите заявиха, че войната на руския президент Владимир Путин срещу Украйна бележи нова епоха в Европа и света. Историческият миг изисква исторически решения. Трябва да запазим единство пред бъдещите предизвикателства, на прага сме на дълга криза. Няма да спрем, докато Путин не бъде обявен за военнопрестъпник от Международния наказателен съд. Съпротивата на украинците ще бъде тържеството на западната демокрация, добавиха от тази парламентарна сила.

Групата "Обнови Европа" поздрави смелостта на украинците да се борят за съдбата си и изрази пълна подкрепа за въведените срещу Москва мерки. От тази група призоваха Украйна да получи статут на кандидат за членство в ЕС, както и на Русия да бъде наложено търговско ембарго за основните стоки възможно най-бързо.

Зелените заявиха, че без волята да се бие, демокрацията ще изчезне. Украйна не се стреми към ядрено оръжие, от което сама се отказа срещу гаранции за териториалната си цялост. Нямаше скоро да бъде приета в НАТО, отбелязаха от тази парламентарна сила и предрекоха провал на руската агресия.

Групата "Идентичност и демокрация" определи руското нахлуване в Украйна като неприемливо и отчетоха, че то е срещнало безстрашна съпротива. Необходима е пълна подкрепа за украинците. Мирът трябва да бъде постигнат възможно най-бързо с възстановяване на териториалната цялост на Украйна. Допуснахме грешка, като разчитахме на руската енергия, на търговията с Русия. Китай също е заплаха за ЕС, да не допускаме същата грешка и да ограничим зависимостта си от Пекин, призоваха от тази група, като предупредиха, че резолюцията на ЕП за Украйна днес няма да бъде подкрепена единодушно.

Според Европейските консерватори и реформатори ЕС трябва да направи всичко по силите си да спечели тази война. Това е наша война. Несъмнено Путин иска да възроди СССР и не го е крил. Кой ще победи, ще се реши на бойното поле, посочиха от тази парламентарна сила и отправиха призив за начало на преговори за присъединяване на Украйна към ЕС.

Левите заявиха, че Путин носи цялата отговорност за войната и че ръцете му са окървавени. Украинците трябва да знаят, че няма да ги изоставим. Путин иска да ни вкара в свят на хаос и жестокост. Единственото трайно решение е в дипломацията, заявиха от тази парламентарна група. Левите отправиха призив да се подкрепи предложението на Киев за неутралитет, защитен от ООН. Мирът е единственото, за което войната си струва, обобщиха от тази политическа група.

 

 

 

Коментари

  • Начи, ръкуплещиш, размахваш юмруче, ку тряъ пускаш и

    01 Март 2022 17:00ч.

    някуя сълза, па оставяш Зеленски да са упрая, какту мои. Ма си солидарен и подкрепяш!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден бохем

    01 Март 2022 17:00ч.

    Овците, принципно са единодушни.. Натюрел..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Офчар

    01 Март 2022 19:02ч.

    Не обиждай оФците с тези сатанински същества, които мечтаят да заличат православието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден Бохем

    01 Март 2022 19:06ч.

    Иде реч за манталитет, офчарю. Би следвало да си наясно с поведенческата стратегия на подопечните ти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    01 Март 2022 17:04ч.

    Тази новина означава, че ЕП подкрепя 8 годишния геноцид на руското население, че подкрепя и стои зад откровено нацистките групировки извършили нечовешки престъпления, като Десен сектор, Торнадо, Азов, Айдар и др. Значи този парламент одобрява явни престъпления, а 8 – 9 години не се сети да види и прекрати тези украински действия! Браво на такъв престъпен парламент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТОвец

    01 Март 2022 17:38ч.

    Няма никакъв геноцид. Всички подобни мнения са в ущърб на нашата западна демокрация, а съчинителите трябва немедлено да бъдат арестувани и респектирани на съответните места и/или депортирани в Блатная, където им е мястото "бай дифолт". ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона Лиза

    01 Март 2022 17:05ч.

    Жалки сте! Вие сте убийците на Украйна, заедно със САЩ! Затваряхте си очите толкова време! Мръсници! Сега ми ревете с комедианта, смешник Зеленски, който е в бункера и вика на хората - Бийте се! Ама те само нацистите се бият, а за тях има специална заповед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТОвец

    01 Март 2022 17:42ч.

    Мона Лизке, ти остави тва, ми земи да ни изпееш една съветска песен в съпровод на путински балалайки, що така съветската непобедима армия спря да напредва. Водката ли им свърши, или...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спрете се

    01 Март 2022 17:21ч.

    Гадове.Оръжие ще пращате . Този път няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    01 Март 2022 17:24ч.

    Даже и сърбите не смеят да подкрепят е безумната еднолична война на Путин, само тукашните фенове на Копейкин го правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илюзионист

    01 Март 2022 17:40ч.

    Не бой се! Спецовете по комуникациита от NSA (No Such Agency) са сканирали ВСИЧКИ електронни устройства и знаят ТОЧНО къде се намира всеки червен ибрик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    02 Март 2022 8:44ч.

    Нещо не си в час ама хайде! Откъде измисли, че "сърбите не смеят да подкрепят е безумната еднолична война на Путин"? Ами вземи и разгърни да прочетеш какво казва Вучич по този въпрос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само ЕС,целия свят

    01 Март 2022 17:42ч.

    подкрепя многострадална Украйна. Подкрепят военния престъпник Путин само Сърбия,Венецуела,Северна Корея ,Китай/по умерено/,Никарагуа,Куба.За други ,не се сещам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Март 2022 17:48ч.

    Какво друго може да се очаква. Но … Зеленски отзова посланника си от Грузия. Грузия застана на страната на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    01 Март 2022 18:06ч.

    Това за "европейския начин на живот" не знам дали наистина си струва да го хвалите. Ясно е че сте подели песента, всичко, което е против Русия е добро, но съвсем не е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕВРОПЕЕЦ

    01 Март 2022 18:16ч.

    БЛА-БЛА-БЛА.ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ОТНОВО РОЗОВИ ОБЕЩАНИЯ,БРАВО ЕВРОПЕЙЦИ,А КЪДЕ БЯХТЕ ПРЕЗ 2014 ГОДИНА,А ЮГОСЛАВИЯ?А ГОСПОДИН ТУРЧИНОВ»ЧЕРНИЯТ ПАСТОР»,ЯЦЕНЮК,ПОРОШЕНКО,ПАРУБИЙ(ТОЙ БЕ КОМЕНДАНТ НА МАЙДАНА),И ДРУГИ УЧАСТНИЦИ В ГЕНОЦИДА НАД ХОРАТА В ДОНБАС ЩЕ БЪДАТ ЛИ СЪДЕНИ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    01 Март 2022 18:22ч.

    “Безумства храбръјх-вот мудрост жизни!Безумтву храбръјх пајом мъј славу!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    01 Март 2022 19:35ч.

    Смешници. Как подкрепихте Украйна, с пляскане на междукрачието на жените? Украйна има нужда от 2-3 000 джавелина, 30-тина Байрактара.... не от приказки на еврогейци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    01 Март 2022 20:04ч.

    Ходи да forsvar (защитаваш) Украйна на място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    01 Март 2022 20:03ч.

    ойропеераси сър! в най-лошият смисъл на думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейският парламент издигна знамената на Украйна редом със знамето на ЕС

    01 Март 2022 20:10ч.

    И предишният Европейски парламент (без Англия) единодушно развяваше знамената на нацистка Германия. Нищо ново под слънцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европеец, уви

    01 Март 2022 23:29ч.

    Европа е в морален банкрут - сатанизъм, ковидизъм, отнети човешки права, QR - кодове , екоталибанщина и зелено закриване на икономиката ! Десетки милиони БЕДНИ ! Над 2 евро за литър бензин , инфлация, безработица, изтрещяло население, безпътица, наркомания, зле прикрита омраза между страните, джендаризъм и ЛГБТ ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европеец, Уви -1

    01 Март 2022 23:32ч.

    Топящо се население, аборти, мигрантско цунами, ислямизация, погром над черкви, клане на свещенници, изнасилване на бели европейки в центровете на европейските градове. Песимизъм, отчаяние, алкохолизъм и наркомания. Агонизиращо образование - към закриване. Маскирани дечица играят физкултура...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европеец, Уви 2

    01 Март 2022 23:35ч.

    Срив на икономиките, липса на армии, пълна външна зависимост в сигурността, истерични политици, откъснати от хората и реалността. Зоологична русофобия, омраза към една огромна сила, която може да те изпепели за минути. Европа е карикатура на самата себе си ! Кого "приема" Европа, кого "осъжда" Европа ?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зара

    02 Март 2022 7:34ч.

    Никой не ни е питал за ЕС и НАТО!Вие сте скъпоплатени лакеи,които унищожават Европа! Мантрите,клишетата ви са непоносими!Шайка идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Туземна колониална администрация, сър!

    02 Март 2022 8:52ч.

    Мексико и Бразилия отказаха да се присъедини към санкциите срещу Русия. Турция отказа да въведе санкции срещу Русия. Ростуризъм препоръча на туроператорите да преустановят продажбите на турове в страни, които са въвели санкции срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи