ЕНП ще гласува дали да изключи партията на Виктор Орбан

 ЕНП ще гласува дали да изключи партията на Виктор Орбан
Християндемократическите партии от Белгия и Люксембург, които членуват в Европейската народна партия (ЕНП) искат унгарската партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан да бъде изключена от нея. Това може да стане още на 20 март, когато лидерите от ЕНП, сред които е и Бойко Борисов, се събират на заседание в Брюксел.

 

Две християндемократически парии от Белгия и една от Люксембруг не искат повече да бъдат в едно политическо семейство с партията на Виктор Обран ФИДЕС. Те изпратиха писмо до лидера на ЕНП Жозеф Дол, в което го приканват да започне процедура по изгонването на Орбан.

 

Бойкотът срещу Орбан дойде след решението на унгарското правителство да започне публична кампания срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Според Орбан ЕС не е научил нищо от ужасяващите терористични атаки от изминалите години и иска да докара още мигранти в Европа.

 

Изключването трябва да бъде поискано от седем партии от ЕНП. Холандските консерватори също подкрепиха колегите си от Белгия и Люксембург. Очаква се подкрепа и от партии от Финландия, Полша, Румъния и Литва. Следващото заседание на ЕНП е на 20 март в Брюксел.

 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който също членува в ЕНП, вече няколко пъти заяви, че Орбан вече няма място в партията.

 

Партията на Орбан в момента има 12 евродепутати в групата на ЕНП в Европарламента. Според прогнозни данни в следващия парламент тя ще спечели 13 места.

 

 

 

 

 

Коментари

 • баба мара

  01 Март 2019 19:18ч.

  изобщо не е важна броиката в енп а интересите на Унгария същото важи и за българия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Приятелят на Корнелия?

  01 Март 2019 20:17ч.

  Дано да не го изгонят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сульо

  01 Март 2019 23:06ч.

  Те да гледат Орбан да не ги изгони,баси прогнилия ЕС..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пульо

  02 Март 2019 5:52ч.

  Ми не се мъчи на такова прогнило, бягай в процъфтялата Азия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  02 Март 2019 8:36ч.

  Дреме му на Орбан, мъж и половина, натири американците, затова го мразят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начо Папазов

  04 Март 2019 11:34ч.

  Вижте сега То не е толкоз Просто Юнкер отдавна го е хванал за юзддите но орбан си каза че сам няма да се махне освен ако не го изгонят От друга страна неговите 12 а оже би и13 евродепутата са добре дошлив ЕНП да Орбан не спазва новите Евроценнности до край той е многоБлизо до консерваторите реформисти или до еврапа на нациите обаче В реформистите е Оня Крайния и неприятен Британецз Заради когото Орбан не може да отиде При тях Орбланв н не може да си мери Брашното с крайните Френски и италиянски и най паче с крайните Консерватори от Британия . Британия напускано се колебае. От друга Страна Ако орбан го изгонят ЕНП ще загуби много освен онеззи депутати които ЕНП ще загубипоради по слабото си представяне ще загуби още тринайсе на орбан но ще загуби и още Депутати на хора които Първоначално ще влезнат с листа на партия Член на енп а после ще се присъединят къмвдруга Група или Към Групата на Независимите така независимите на готово ще получат поэвече депутати а енп ще Загуби ПЕС също ще загуби нопо- малко от ЕВНП има опасност ПЕС и ЕНП да сеизравнят което ще ги принуди да правят Широщка коалиция Което е НОж с две остриета От една Страна Ще демонстрират Европейско единство между леви и десни еврофили и антипопулисти от друга страна Ще загубят и двете партии щото Електоратът и на двете няма да сесъгласи на това Така че не е толкоз лесно хеле Пък ако Поради разпад на ЕНП ЕНП стане втора А ПЕС първа и товастане именно заради напускане на ЕНП от страна наготовинейни членове а не дзаради Засилване наПЕС ПЕС пакще сие същия ноЕНпАко се разпадненал ще стане втора сила и тогава статуквото ще се опредеяля отлевите Вместо да се оправи сегашният модел и подобри Ще се влоши От консервативно лилиберален със социален Привкус ще стане Социалистическо либерален с консервативни краски не е ли това по зле вместо по добре обяснете ми.? Ето това е Проблемът ДАЛи ЕНП са готови в името на устава си да жертват първото си място в ЕНП или не

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи