Енергийният министър: В около 590 населени места все още има проблеми с тока

Енергийният министър: В около 590 населени места все още има проблеми с тока

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Все още има селища без ток, но ситуацията се подобрява", заяви пред БНТ министърът на енергетиката Румен Радев. По думите му към момента в цялата страна населените места с проблеми в електроснабдяването са около 590. Добави, че се очаква проблемите да бъдат отстранени окончателно в рамките на утрешния ден.

"Имахме екстремна метеорологична обстановка. Обстоятелствата - мокър и обилен снеговалеж за кратък период от време с комбинация от вятър, доведоха до изключително много паднали клони и дървета, което повреди мрежата", допълни енергийният министър.

Той поясни, че на терен работят над 2000 души.

"Разбираем е гневът на хората. Екипите правят всичко възможно. Аварийните екипи бяха дублирани, достъпът до авариралите обекти беше невъзможен, не поради липса на високопроходима техника. Има непосредствена близост до електропроводите на дървета. Нямам как доброволци да отстраняват проблеми по електропреносната и електроразпределителната мрежа. При такъв тип условия трябва да има подкрепа и от останалите служби", коментира Румен Радев.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • Прогнозата е оптимистична !

    27 Ное 2023 19:55ч.

    До 15-ти май времето ще се подобри, проблемите с тока ще намалеят !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерьмократи, сър!

    27 Ное 2023 20:31ч.

    Кой „продаде“ за жълти стотинки ДП ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ“?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧЕЗ

    27 Ное 2023 20:32ч.

    Изгледайте това видео! https://www.facebook.com/qvor.pavlov/videos/677931021116305

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любо Кольовски

    27 Ное 2023 20:38ч.

    Трябва да си пълен идиот, за да кажеш в ефир, че новината на деня била оставката на Б. Михайлов, при положение, че половината българи нямат ток, вода и са затрупани от снежни преспи! Но в бТв са на това мнение. Майката ѝ разкатахте на тая професия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо фигуранта

    28 Ное 2023 1:42ч.

    Любо, престъпната цел е , да станат идиоти всички които слушат и вярват на малоумията и идиотизмите. Създаването и изграждането на идиоти е част от процедурата наречена "Ода на радост и щастие ". Става дума за умишлено отъпяване ,обезчовечаване и дебилизиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е положението,брифинги

    28 Ное 2023 1:36ч.

    Първия сняг винаги е мокър. Всичко това се дължи на : безхаберие, безотговорност, некомпетентност, липса на кадри, некадърност ,лошо управление, липса на елементарна грижа,хаос, тъпота,безконтролност, престъпна небрежност, нежелание да се подържа електропреносната система, абсолютно незнаене и никаква организация . Пълна безстопанственост. Криминален подход и отношение и разбира се лапане на пари . Така ще е занапред,,кърпеж и празни брифинги и глупости. А останалия народ на територията , търпи и псува. Но в един момент системата ще се разпадне. Необходими са огромни инвестиции ,което няма как да се случи. Същото е и с водопреносната система и т.н. Липса на държавност. Това е . Когато липсва държавност, липсва сигурност. Къде е българската държавност, кой я отне от народа, кой я продаде ,кой се изгаври ? каква е цената на предателството , на лъжата и измамата ? Тепърва последиците от тази гнусотия неизбежно ще са ужасяващи,до последния българин. Въпрос на време !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Механик водач от Момчилград

    28 Ное 2023 5:39ч.

    Ех другаре другаре наистина сме смотани болгаре щом още ги търпим , колкото повече ни забатачват и ,,,бът на нас по хубаво ни става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи