Енергетиците към правителството: Протестите ни ще продължат. Освен вашата оставка, нищо друго не ни остава

Енергетиците към правителството: Протестите ни ще продължат. Освен вашата оставка, нищо друго не ни остава

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Решението на правителството за плавен преход не ни устройва. Радвам се, че един от нашите работници (депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев), беше при вас в студиото, защото всички тези хора – в Министерския съвет и в Народното събрание, са наши работници – на гражданите на България. Те трябва да разберат, че най-доброто за нас е това, което искаме ние самите, а не това, което те ни казват. Протестите ни ще продължат". Това заяви Димитър Тодоров – федерален секретар на Националната федерация на енергетиците към КНСБ.

Той обясни мотивите на енергетиците за продължаване на протестите. „Българската енергетика е последният бастион на българската независимост. Без българска енергетика ние нямаме национална сигурност. Дори да не е за въпросните 5-6-12 000 работни места, трябва целият български народ да разбере, че ще бъдем енергийно зависими и няма да имаме нашата национална сигурност, защото няма да имаме заместващи базови мощности на въглищните централи”, заяви Тодоров.

Според председателя на АИКБ Васил Велев още през 2019 г. е трябвало да въведем механизма за капацитет. „Закъсняхме със самите планове, сменяха се много правителства и сега изпаднахме в цайт нот. Нашите членове нямаха информация, не знаеха подробности и не са заявили свои проекти”, каза Велев.

На въпрос защо губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост, той отговори, че най-голямата загуба е редуцирането на Плана, защото българската икономика се справи по-добре. Над 1 млрд. се намаляват парите по Плана с отпадане на проекта за батериите и в областта на здравеопазването.

„АИКБ е за прости, плоски, еднакви данъци за всички и със събраните пари да се прави социална политика. Ако с данъци се прави социална политика, ние намаляваме и данъци на заможните граждани, които нямат нужда да бъдат подпомагани”, каза Велев.

За уеднаквяването на гражданския и трудовия договор той каза, че и сега има начин да се провери, ако един граждански договор е маскиран трудов, това да бъде санкционирано.

За идеята донос-бонус, той каза, че това е безнаказано клеветене. „И досега има такива сигнали, но самата ревизия струва повече, отколкото очаквания размер на укритите данъци”, каза Велев пред "Нова нюз".

За инфлацията той каза, че продължаваме да купуваме скъпо и отдалеч горива, вместо евтино и отблизо.

„Компенсации за бизнеса за високите цени на електроенергията трябва да има докато има риск. Този месец цените са под 200 лв. и затова компенсации няма”, обясни Велев.

Източници: NOVA, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    29 Sep 2023 20:03ч.

    а кои гласува и не мисли кои ги прати в нс и кабинета аз не съм аз не гласувам защото не вярвам на никои а вие какво направихте хаиде сега духаите супата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    29 Sep 2023 20:10ч.

    Негласуващите подкрепят сглобката на герб и ппдб. Това е парадоксално поведение. Ако казваш "не вярвам", то значи "не ме интересува", значи нямаш и право да критикуваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    29 Sep 2023 22:34ч.

    От турското робство досега България не е била толкова унизена и смачкана. Тези се гаврят с България. ЦЕЛЕНАСОЧЕНО УНИЩОЖЕНИЕ! Опитват се да ни разделят и настройват един срещу друг. Заедно да ги изметем! ПОЗОР! Затвор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивайло

    30 Sep 2023 3:21ч.

    Еми ти си един от тия дето си ги пратил там бе. Те си имат едни 20-30 % активност в която голямо участие взима платения цигански вот. Така, че благодарение на теб тази иначе нищожна активност им носи такива големи проценти та съставят правителства. Техния план и тяхната цел е ти да не гласуваш. А и иначе има достатъчно мънички за никого неизвестни партии в които би се припознал. Не е нужно да гласуваш за големите, а да им разбиеш чорбата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 1.10.2023г. в 15ч. пред НДК ще има поход за мир - да го подкрепим!

    30 Sep 2023 11:20ч.

    Долу Денкоф! Да дадем шанс на мира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    29 Sep 2023 20:09ч.

    Пичове, България умира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега, ако ...

    29 Sep 2023 20:10ч.

    Има народ , ако има будни хора на територията, трябва масово да бъдат подкрепени ! Оставка на всички продажници, на всички подлоги на Окупатора САЩ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    29 Sep 2023 20:19ч.

    Спонсорите на ППДБ са отворили пеликански човки за 4 млрд, нима ще ги спре съдбата на някакви си миньори? Наляха милиони за да превземат властта, сега ще си наберат милиарди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До преди малко

    29 Sep 2023 20:31ч.

    Депутатите от БСП и ИТН и Възраждане бяха окупирали парламентарната трибуна . Струва ми се че фашисткото правителство на ГЕРБ ,ДПС ПП И ДБ ,няма да изкара до зимата ,Енергитиците отказват споразумение и едиунственото им искане е оставката на правителството . А говорителите му боко тиквата и дебелият шопар пеевски ,се готвят да бягат към отвъд океана за да спасят кожите от народното възмездие .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    29 Sep 2023 21:15ч.

    Aко това предателско правителство не си иде, ще си отиде България! Кой още не го е проумял? Всякакви договорки с него са безмисленни, защото то обслужва чужди интереси, а не на българския народ! Всички чухте записа и от него става ясно, че и на самите тях им е ясно, че имат подкрепата на по-малко от 10% от населението на територията (ние вече само формално имаме държава) и ако не е "АЛА-БАЛАТА"с машините и президента, те са аут! Те си го казаха в прав текст, че не ги интересува нещо, което правят законно ли е или не-важното е да го направят! Те затова са поставени там и като си свършат работата ще се изметат на запад-в САЩ, Канада или другаде, а ние ще плащаме последствията от техните безумия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е всички да сме по барикадите!

    29 Sep 2023 20:34ч.

    Енергетиците бяха излъгани от своите висши синдикални лидери и от продажниците във властта. Излъгаха ги, но те осъзнаха това и скочиха без да чакат “знак” от София. Земеделци - Вие също бяхте излъгани - какво чакате?! Сега е мига, в който да подкрепите енергетиците. А ние?! Народът на България - в окоп ли се искаме, а децата ни да се хранят с хляб от радиоактивно брашно, затова ли стоим? Време е всички да сме по барикадите! Изправим ли се - пепетата, дебетата, депесетата и герберите падат. Осъзнайте това! Христо Христов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно, независима енергетика се извоюва

    29 Sep 2023 20:45ч.

    в окупираната ни страна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    29 Sep 2023 21:22ч.

    Като ги слушам разните синдикални лидери по телевизията и ми става ясно, че са се продали на властимащите! От кога е ясно, че искат да затворят ТЕЦ-овете и мините, но синдикалистите се спотайват, като бълхи в гащи, макар, че ги хрантутят всички работници с отчисления от заплатите си! А тези търтеи влизат в съглашателство с власттите и си правят оглушки! Сега ножа е опрял до кокъла и пак се държат като шушомиги, вместо да излезат начело на протестите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да вметна,

    29 Sep 2023 21:08ч.

    че тия вчера са приключили и дерогацията за ползване на руски петрол, нефтохима има един месец да си преправи инсталацията да работи с 20% такъв. Догодина по това време - с 0% руски. Както се сещате, пълният ефект от новите цени на горивата ще се усети точно след изборите. Не знам дали тук говорят за това, но с тая простотия сме влезли в международния новинарски обмен. Няма да казвам какви са коментарите, ще се сетите и сами.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    29 Sep 2023 21:26ч.

    Гая дсиректива да съкращаваме руския петрол е срещу принципа на свободната търговия, свободния пазар и правилата на СТО, в който Русия членува. Нали уж политиката нямаше да се меси в икономиката - с този лозунг свалиха соца, а точно това става. Не може заради симпатиите или антипатиите на шепа нелегитимници, легитимирани от малоумници, които продължават да им вярват в маскарадите, да плащаме адски скъпи горива и да късаме връзките с Русия. такова нещо няма да мине, хич не си го и помисляйте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • *поправка

    29 Sep 2023 21:26ч.

    Тая директива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • петроладжия

    29 Sep 2023 23:16ч.

    Ся не искам да ви плаша, но ви казвам нещо мнооо конкретно! Ако падне дерогацията за руски петрол, в края на януари цената на А 95 ще е между 4,50 - 5,00 лв/лит. Сещайте се до какви последствия това ще доведе във всички сектори. Пак казвам, това не е страшка а калкулация която правим сега и в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    29 Sep 2023 21:35ч.

    България в своята история никога не е имала толкова марионетно "правителство". Не виждам смисъл нито от Парламента, нито от правителството. Така или иначе ни командват от Брюксел (както от Москва не са ни командвали)-да се разтурят авгиевите обори вече и всички, зинали за милионите да заминават на съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано!

    29 Sep 2023 22:48ч.

    Дръжте се, ако са ви останали сили ...и хора, които знаят кои са, какви са и за какво се борят. Поне веднъж инженерите трябва да спечелят срещу лаладжиите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    29 Sep 2023 23:15ч.

    Вие кои бяхте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диди

    29 Sep 2023 23:25ч.

    Ние сме с вас,ще Ви подкрепим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дръжте се, момчета,

    30 Sep 2023 5:38ч.

    Тая отровна US плесен трябва да бъде изстъргана веднъж и завинаги от лицето на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    30 Sep 2023 7:01ч.

    Синдикатите ще предадът хората.Само имитират дейност и си повишават цената ,пред властимащите,когато им предложат достатъчно пари ще предадът работниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи