Емблематичният флейтист Еманюел Паю гостува в София на 31 март

Емблематичният флейтист Еманюел Паю гостува в София на 31 март

Френско-швейцарският флейтист Еманюел Паю е поредният звезден солист, който ще свири със Софийската филхармония на 31 март. Под палката на маестро Найден Тодоров той ще представи неокласическия Концерт за флейта от Карл Нилсен, впечатляващ със своята виртуозност и хумор.
Маестро Найден Тодоров допълва програмата с обичаната от всички Симфония № 3 от Йоханес Брамс.

Еманюел Паю носи заслужено прозвището „най-добрият флейтист на новото време“. За него критиците казват „той е еталон - всичко, което един флейтист трябва да се стреми да бъде“.

Най-младият солист в историята на оркестъра на Берлинската филхармония и единственият флейтист в света, подписал договор за соло записи с EMI Classics, Еманюел Паю е един от най-вълнуващите и приключенски музиканти днес. Той е направил повече от 20 записа, които получават единодушно признание от критиката и са обсипани с награди. Еманюел Паю свири с еднаква страст барок, джаз, класика, камерна и оркестрова музика.

Едва на 22-годишна възраст той поучава покана от Клаудио Абадо и се присъединява към Берлинската филхармония като соло флейтист - позиция, която заема и до днес. В допълнение към ангажиментите си с Берлинската филхармония, Емануел Паю се радва на широка международна кариера като солист и камерен музикант.

Той се появява редовно на водещи фестивали в цяла Европа, САЩ и Далечния изток. Изявявал се е като солист с много от водещите световни оркестри, включително Лондонската филхармония, Цюрих Тонхале, Bayerischer Rundfunk, оркестъра на Мариински театър, Камерата Залцбург, оркестъра NHK под палката на на диригенти от ранга на Абадо, Антонини, Баренбойм, Булез, Фишер, Гергиев, Гардинър, Хардинг, Ярви, Маазел, Незет-Сегуин, Орозко-Естрада, Пърлман, Пинък, Ратъл, Ростропович, Зинман.

Билети за звездната вечер са налични на касата на зала „България“ и в мрежата на Ивентим.

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи