Елена Йончева: Записът на Борисов е изключително притеснителен

Елена Йончева: Записът на Борисов е изключително притеснителен
"Записът е изключително притеснителен и обмислям да се обърна към европейски независими експерти и към други органи, които да изследват автентичността и съдържанието на въпросния запис, както и да предприемат необходимите мерки. Проблемите ми с настоящето управление на Борисов започнаха вследствие на моята работа по разкриване на едни от най-вредните тенденции за нашето общество - корупцията. Винаги съм твърдяла, че обвиненията срещу мен са изфабрикувани." Това казва в интервю за "Дневник" Елена Йончева, която е назована в скандалния запис на премиера Бойко Борисов, който бе разпространен в петък.

 

Евродепутатът Елена Йончева вдигна телефона си на позвъняването на "Дневник" за коментар на записа, в който е спомената.

 

Не мога да коментирам автентичността на този запис. Както и да потвърдя дали Борисов ме е "поръчал", дали е казал "ще я изгоря" - както се подразбира от записа и каквито мнения са широко застъпени в социалните медии, след публикуването му. Но след подадените от мен сигнали през последните години за корупция и злоупотреби с власт няма проверки, няма разследвания. Дали този запис е автентичен - прокуратурата има всички правомощия да установи.

 

Записът е изключително притеснителен и обмислям да се обърна към европейски независими експерти и към други органи, които да изследват автентичността и съдържанието на въпросния запис, както и да предприемат необходимите мерки.

 

Проблемите ми с настоящето управление на Борисов започнаха вследствие на моята работа по разкриване на едни от най-вредните тенденции за нашето общество - корупцията. Винаги съм твърдяла, че обвиненията срещу мен са изфабрикувани. Опитват се да сме сплашат и са безскрупулни в това, трябва да призная. Напомням, че през последните три години събрах достатъчно материали и подадох сигнали в българската прокуратура - за злоупотреби при строителството на оградата на българо-турската граница, за аферата "Кумгейт", за аферата "Барселона" и " Ало Банов ". Започнах проучване за злоупотреби при строителството на пътищата в България - една схема, при която се връща голям процент от средствата на властта, но за сметка на качеството на пътната настилка.

 

Бизнесът е принуден, за да оцелее, да връща част от своята печалба на определени овластени хора и тези разкрития и доказателства предстоят. Осъдих Борисов - за лъжа. Той е единственият осъден в такъв процес български премиер.

 

На върха на държавната пирамида имаме човек, който възприема политиката като лост за разчистване на бизнес-отношения и елиминиране на политическата опозиция и опоненти. Това е и отговор защо след 13 години присъединяване към ЕС сме най -бедната стран . Защо нашето образование, здравеопазване, медийната свобода, пенсионната политика е в това жалко състояние.

 

Като евродепутат водя битка, макар пътят в Брюксел да е бавен и труден. По време на едночасовата двустранна среща, които проведох с генералния директор на ОЛАФ, Виле Итала ме увери, че по сигналите се работи и резултати ще има. Информирам редовно антикорупционната група към парламента, на която съм член, както и Либе, за поредните скандали и злоупотреби в България. В резултат на това очаквам Европейският парламент да реагира, за което скоро ще запозная и българските избиратели.

 

Източник: "Дневник"

Свързани текстове: Скандален запис на Борисов: Цвета Караянчева да каже, че е проста п....Аз също съм прост

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • www

    12 Юни 2020 23:30ч.

    Това е положението ! Не ми се хилете нали вие си го избрахте :) Аз емигрирах, а ТИ ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    12 Юни 2020 23:39ч.

    И сега ще го изкарат фалшив, каквато е и целта на записа, да ви направи смешни и че давате ухо на всяка глупост, която ви подхвърлят за него, като къщата в Барселона... много сте прости и той го използва добре срещу нас! Друг е въпросът, че ленчето го играе подкрепа на БОКО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • passer-by

    13 Юни 2020 0:06ч.

    психопатът от банкя не подлежи на лечение и никой психиатър вече не може да му помогне ! и единствено правилното решение в полза на страната и на народа ни е: този индивид незабавно да бъде затворен в лудницата в Карлуково до края на дните си…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Юни 2020 0:22ч.

    Кое е притеснителното .....напълно реален и точен за индивида . Това е лексиката му когато е извън микрофоните - спомнете си " старата чанта " ..........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б@Й ХОЙ

    13 Юни 2020 1:20ч.

    ИМАТЕ ЛИ КИРИЛИЦА ???? ::::: За да опита да замаже очите на испанските власти (и оправдае паричните трансфери) Борисов принуждава Борислава Йовчева (29 г.) да се омъжи спешно за Йордан Христов (68 г.). – На 17 февруари 2020 г. младата Борислава сключва граждански брак с Йордан Христов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • помнещият

    13 Юни 2020 2:40ч.

    Мамашка, с чии пари ще поръчаш на европейските експерти "експертизата" на записа? Само това изкажи, другото пази в тайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленчето какво само се оплаква?

    13 Юни 2020 7:45ч.

    Що не погледне Цвета кърджалийката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    13 Юни 2020 7:58ч.

    oшти ни си давъми сметкъ КОЙ е най отгоре нъ bg пиръмидътъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перо

    13 Юни 2020 8:11ч.

    Какво още чакате драга ми опозиция, че не изследвате чрез анализ на честотната характеристика на говора истинността на записа? Толкова ли нямате експерти? Записът може и да е монтаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • алоооо

    13 Юни 2020 8:12ч.

    Софийскиот матриал одобрява записо и смета, че в него нема нищо притеснително. Софийскиот матриал пак ще гласува за е@@чо си, защото му харесва да го @@@т. Софийскиот матриал е най-културнио матриал и ще продължава да посева културата у цела България. Софийскиот матриал честити рождениот ден на патроно си и ви казва да си гледате работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който е направил този запис

    13 Юни 2020 8:15ч.

    Няма начин да няма и други. Те това няма как да не си проличи в действията на Борисов оттук нататък. Кой е направил записа и как? И какво цели?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕКРОФИЛ

    13 Юни 2020 9:49ч.

    ТЪРПЕНИЕ ОЩЕ 5 ГОДИНИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Записът е направен от Черепа с приложението на айфона му, който има инсталирана кирилица

    13 Юни 2020 10:12ч.

    Двамата с Бойко се черпили и разпускали в приятна обстановка, но в един момент министър-председателят нещо се ядосал и Черепа го издебнал, да го запише за спомен, та после да се смеят с приятели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    13 Юни 2020 10:51ч.

    Тази направи немалко, но това няма да свърши работа. Мафията има много пари /наши/, а който има пари е силен, трудно ще успее. А народът все още спи, въпреки, че опозицията показа признаци на събуждане.Все пак и пожелавам успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Назаем от Звън®:

    13 Юни 2020 11:28ч.

    Хипертоник говори за Караянчева или монолози за вагината – https://www.youtube.com/watch?v=kkGkVIdUGLs „ …Просто Цвета да каже „аз съм проста кърджалийска путк@… …Нали съм прост и не знам езици и не съм разбрал правилно това, което ми е казвал и съм ги наебал с двеста…тези чужденци и премиери и сеа като се усетИха, че съм им го вкарАл, аз съм се управИл а те са затънАли и с обаждат и им викам: Не е с лошо. Прост съм. Нали английския ми е лош, всъщност аз си мислих, че това е изказа, мааму деа, язък, то се набутАло вече в дупарата и си се върти…прост съм и ми е лесно, то е кофти да си сложен…от Еврохолд на тоя да му размажа физиономията, че не съобразява с мене…“ и „…аз ще изгоря всичко…“…“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    13 Юни 2020 12:37ч.

    Helleborus, доколкото разбирам от вашия пространен и доста объркан пост: 1. опозицията като цяло е виновна за това, че страната се управлява от неприкрити мафиоти, които публично целуват ръка на Кръстника и спазват всички добри мафиотски традиции и практики в политиката и 2. Елена Йончева лично е виновна за това, че председателят на парламента е проста кърджалийска п@@@а, а министър-председателят е набил нещо на европейските си колеги в ду@@@@та и го върти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи