Елена Йончева разкри как "братовчедът Ради" се сдобил с апетитни имоти в София, докато Борисов е кмет

Елена Йончева разкри как "братовчедът Ради" се сдобил с апетитни имоти в София, докато Борисов е кмет
Изгодни заменки, съдружие с престъпници, общ бизнес, къща в Барселона... Нови разкрития около близките връзки и имотните сделки на Бойко Борисов и Радослав Иванов изнесе Елена Йончева. Водачът на евролистата на БСП показа документи, от които е видно как още докато е кмет на София Борисов раздава апетитни имоти в столицата на братовчед си. Въпреки че премиерът твърди, че с него не си говорят от 30 години. Йончева публикува в социалните мрежи документи, които доказват, че "братовчедът Ради" днес е собственик на бившия бизнес на Борисов, включително и на фирма "Ипон".

Въпреки че не си говорят, Борисов и братовчедът Ради често са заедно на предизборни събития на ГЕРБ в София и в Банкя. Снимка: Афера. бг

 

Ето и данните, изнесени от Елена Йончева на страницата й във "Фейсбук". Публикуваме текста без редакторска намеса:

 

"На въпрос от медиите за братовчед си Ради, Борисов отговори: „Ние не си говорим, та камо ли общ бизнес да имаме”. Разполагаме с информация.

 

1️. Братовчедът Радослав Иванов днес е собственик на бившия бизнес на г-н Борисов, включително ИПОН (вижте приложените документи).

 


Видно от справки по партидите на редица дружества, в които Борисов е имал участие като собственик и/или управител, е че преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, той е продал бизнеса си именно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов.

 

2. Във времето, когато е кмет на гр. София, Борисов прави заменки в полза на братовчед си Радослав Иванов – за терен на най-комуникативно място в Люлин.

 


На 15.12.2006 г. е вписана замяна на недвижими имот – гарсониера и апартамент на „Монтенегро 1” ООД, представлявана от Радослав Иванов (Братовчеда) и недвижим имот – 1060 кв.м. на комуникативно място в столичния квартал Люлин на Столична община, представлявана от Бойко Борисов – кмет на гр. София в периода от 10.11.2005 г. до 27.07.2009 г. Подозрителен факт е, че „Монтенегро 1” ООД придобива тези два имота непосредствено преди договора за замяна. Разликата между стойностите на заменените имоти е в размер на 127 796, 96 лв. За това свое задължение ли фирма „Монтенегро 1” ООД за своя сметка е трябвало да проектира и изгради пътна отсечка, свързваща ул. „Филиповско шосе” и бул. „Панчо Владигеров”, както и да проектира и изгради ВиК съоръженията, осветление и пътна настилка? Ако това е така, дали посоченото задължение е изпълнено и дали въобще струва толкова? Изпращам сигнал до главния прокурор да образува проверка, която да установи - налице ли са престъпления във връзка с процесния договор за замяна.

 

3. Братовчедът на премиера Борисов е в съдружие и с осъждани лица - Пламен Симов, известен с прякора си „Килията”.

 

От справка в Търговския регистър по партидата на дружеството „Хай строй” ООД, ЕИК 131378629 е видно, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава своя дял в капитала на дружеството на Пламен Лазаров Симов, известен с прякора си „Килията”, който е осъждан за разпространение на наркотици и се води близък до премиерския кръг. По-късно Килията продава дяловете си обратно на Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда).

 

Ще внеса документи до главния прокурор да разпореди проверка, която да установи налице ли са данни за свързани лица по отношение собствеността на „Хай строй” ООД през годините, както и за финансовите средства на посочените дружества, евентуално за престъпления, свързани с пране на пари и/или организирана престъпна група с цел пране на пари.

 

4. Цитираните по-долу поредица от имоти на братовчеда Ради будят съмнение за произхода на средствата, с които са закупени, както и за начина на закупуване на имотите на занижени цени. Настояваме прокуратурата да направи проверка.

 

От справката по лице на Радослав Венциславов Иванов от имотния регистър прави впечатление, че след като братовчедът Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне, Люлин – на стойност между 52 и 70 лв. на квадратен метър и Банкя. Сред последните се откроява сделка от 14.12.2007 г., с която Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) продава на кмета Бойко Борисов поземлен имот с площ от 462 кв.м. за 3496, 90 лева или по 7 лв. на кв.м. Видно от акта върху имота не е имало постройка, тъй като такава не е посочена да се прехвърля. Към днешна датата в този имот има изградена постройка с приблизителна застроена площ от 138 кв.м. Сделките показват, че освен всичко друго, Радослав Иванов (Братовчеда) изкупува имотите около къщата на премиера в Банкя. Имаме обосновано съмнение, че Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) е купил имот ведно с етаж от построената в него къща и гараж, който имот отново е в близост , съседство с тази на Борисов и по-точно зад неговата къща. Тези други сделки ме карат да подам сигнал до главния прокурор да образува проверка, която да установи източника и размера на доходи на Радослав Иванов (Братовчеда), с които купува посочените имоти и най-вече- ползва ли се с протекции при закупуването на имоти на занижени цени, неотговарящи на пазарните. Радослав Венциславов Иванов (Братовчеда) участва, като собственик и управител в редица търговски дружества, от които най-много се открояват тези, свързани със строителството на недвижими имоти - „Хай строй” ООД, ЕИК 131378629 и „Монтенегро 1” ООД.

 

Братовчедът Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма "Бетон 2" ООД. Саздов представлява офшорната фирма "Palms Enterprises" (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на на "EMA BGS SL", 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща. Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона - ул. "Францеск Рибалта" 8.

 

 

Заедно са и на предизборна среща на ГЕРБ от 2009 година в НДК. На кадърът се виждат Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цветелина Бориславова. Зад тях усмихнат наднича именно братовчедът Ради. (снимката е от агенция ПИК). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • напикахме се от смях в къщи, и котката се хили като ненормална като ни гледа

  20 Май 2019 16:18ч.

  Бойко Борисов в обяснение за братовчеда Ради: „Ние сме сложна рода. С единия братовчед не съм го виждал от 40 години. С другите братовчеди, дето сме къща до къща, сега като се видиме си махаме… Ние сме в една къща родени, в една стая по средата, не си говориме, даже има двама, дет съм ги бил… и затова не си говориме трайно. Ама аз не си говоря с тях, бе, човек. Ние за една помпа се бихме, двете баби се биха и аз ги набих братчедите…“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тая очевидна шизофрения не и ли идва ли в повече на държавата?

  20 Май 2019 16:35ч.

  Българите карат трошките на европейците, а тоя лумпен ни баламосва за кой ли път! Ай стига! Да отива на бунището на историята!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Психопат или циклофреник?

  20 Май 2019 16:43ч.

  Борисов и братовчедът Ради не си говорят, но са заедно по снимки и видеа понеделник, 20 Май 2019 / 13:27 автор:Дума https://duma.bg/borisov-i-bratovchedat-radi-ne-si-govoryat-no-sa-zaedno-po-snimki-i-videa-n192152 Премиерът Бойко Борисов обясни днес как не си говори с братовчедите си и не ги е виждал от 30-40 години. Повод за коментара му е разследването на ДУМА, което доказва връзка между къщата в Барселона и Радослав Иванов, т.нар. "братовчеда Ради". "Ние сме сложна рода. С единия братовчед не съм го виждал от 40 години. С другите братовчеди, дето сме къща до къща, сега като се видиме си махаме. Ние сме в една къща родени, в една стая по средата, не си говориме, даже има двама, дет съм ги бил. И затова не си говориме трайно. Ама аз не си говоря с тях, бе, човек. Ние за една помпа се бихме, двете баби се биха и аз ги набих братчедите", разказа за роднинските си отношения Борисов в ефира на БиТиВи. Оказва се обаче, че въпреки че не си говорят, Борисов и братовчедът Ради често са заедно на предизборни събития на ГЕРБ в София и в Банкя. В интернет се завъртя видео, на което Борисов и Радослав Иванов влизат заедно в автомобил пред заведението на "Ипон" в Банкя. Кадрите са от сайта на "Афера.бг". https://duma.bg/images/2019/05/13500.jpg https://duma.bg/images/2019/05/13501.jpg Заедно са и на предизборна среща на ГЕРБ от 2009 година в НДК. На кадърът се виждат Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цветелина Бориславова. Зад тях усмихнат наднича именно братовчедът Ради. (снимката е от агенция ПИК). Вижте видеото тук: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=5ucCO9N2g7Q БОРИСОВ ЛЪЖЕ, ЧЕ НЕ СИ ГОВОРИ С БРАТОВЧЕДА РАДИ! ЕТО ВИДЕО, СНИМКИ И ДОКУМЕНТИ! http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/05/BOKO09-1024x576.jpg ++ http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/05/BOKO08.jpg ++ https://www.youtube.com/watch?v=5ucCO9N2g7Q ++ http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/05/BOKO06-1024x576.jpg ++ http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/05/BOKO05-1024x576.jpg ++ http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/05/BOKO07-993x1024.jpg ++ http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/05/BRAT1-1024x595.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борисов спря въпроси за "братовчеда Ради"

  20 Май 2019 16:45ч.

  Премиерът се накара на Хекимян, че чете ДУМА, водещият се отказа да коментира темата с къщата в Барселона На вас ДУМА ли ви е основният вестник? С тези думи премиерът Бойко Борисов открито нареди на водещия по БиТиВи Антон Хекимян да не се занимава с темата около къщата в Барселона и братовчеда Ради. Разследването за топлите връзки между фирма "Ипон", дъщерята на Борисов и въпросната къща в Испания, е на първа страница на ДУМА днес. Докато Борисов и Мария Габриел обясняваха в ефир колко е добро за България и Европа управлението на ГЕРБ, премиерът надникна в таблета на водещия. Свъси вежди и даде ясно да се разбере, че няма намерение да отговаря на въпроси по скандала. Хекимян не успя да прикрие притеснението си и дори попита Борисов "малко или много ще ви ядосаме, господин премиер". После обясни, че веднага маха ДУМА от екрана на таблета си и си пуска сайта на БиТиВи. Борисов пак се намуси, а водещият продължи да се обяснява и опита да успокоип премиера, че нещата, които пише в ДУМА зрителите не ги виждат. Аз нали ги виждам, още повече се ядоса Борисов. Хекимян продължи да замазва ситуацията, а темата с къщата в Барселона замина под килима. Разговорът продължи с въпрос за Корнелия Нинова. Борисов доволно я поде и обясни колко много омраза има в очите на "онези от БСП". Той искал хората просто да си вършат работата, а социалистите само омраза пръскали. Разказа също, че след като си изкара мандата ще се върне в партията като редови член и затова вече си подготвя наследници. Ядоса се много и на въпрос дали си е върнал партията от Цветанов. "Тя никога не е била негова. Въпросът е не как ще продължи партията без Цветанов, а как ще продължи без Борисов", развълнува се премиерът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ

  20 Май 2019 16:49ч.

  Аз незнам защо байхУЙя не викне на хрътките си А.Т.(Мумията) и Д.Д.(Кумгейт) да си приберат фашливите сигнали против Йончева, белким тоя булдог (Йончева) отпусне захапката та байхУЙя малко да живне иначе скоро ще бъде удавен с безспорните факти за ШМЕНТИ КАПЕЛИ, а и трябва да напуска това правителство наречено ПУНТА МАРА!!!! Абе костинбродска му работа....пак е напечатал над 400,000 бюлетини (в случая лъжи)!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  20 Май 2019 17:12ч.

  На лъжата краката са къси. Така са ни учили още от ранно детство. Не са били съвсем прави нашите родители. Бойковата лъжа няма крака!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Далаверите в ГЕРБ не са от вчера

  20 Май 2019 17:34ч.

  Но малко дразни това театрално “Елена Йончева разкри”. Нищо не е разкрила тя. Доста голяма група хора е работила. Но вместо да кажат “БСП разкри”, ни се представя измисления театрален образ на вездесъщата боркиня срещу всички възможни престъпления в България. Тя е само говорител, нищо повече. Защо се прави? Ами за да се убедим, че Корнелия правилно еднолично я постави на първо място в листата. Корнелия играе вабанк, ако не спечели, ще се изчистят от нея. Тя е поръчителката и на цялата помия, с която троловете заливат врага и Станишев. Няма друго обяснение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  20 Май 2019 17:43ч.

  Всички трябва да гласуваме, за да неутрализираме купения и контролирания вот , фалшифицираните изборни протоколи , мъртвите души на специалистите по изборни фалшификации ГЕРБ ! Ако оставим както досега циганите да определят кой да ни управлява , държавата и държавността изчезват и ние българите също сме на изчезване , за да освободим територията наречена България !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, брат'чед, защо кашляш?

  20 Май 2019 17:48ч.

  Тодор Колев и „Ало, чичо, защо кашляш?” https://www.youtube.com/watch?v=FjGsiFuNBCI

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  20 Май 2019 17:50ч.

  Нищо не е разкрила Милийончева, а е пуснала поредната манипулация! Братчеда Ради управлява Ипон. ББойко не е казал че не си говори с него!!! Не си говори с други двама дето се пердашиха заради бабите! С още двама само си махат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • болгарский

  20 Май 2019 17:57ч.

  Питайте дали Манфред Вебер си бие братовчедите и бабите му дали са се били за една помпа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец е диагноза

  20 Май 2019 18:17ч.

  Няма спасение, но все пак иди на психиатър. Или си намери жена на Лъвов мост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • socialen

  23 Май 2019 8:12ч.

  Само простотии бълва пред малобройния си, нискообразован, функционално неграмотен електорат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи