Елена Гунчева напуска "Възраждане" и парламента

Елена Гунчева напуска "Възраждане" и парламента

Народният представител Елена Гунчева обяви във фейсбук страницата си, че напуска Народното събрание и партия "Възраждане". 

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията й тогава съобщиха, че е в болничен.

Тази нощ тя написа: "След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна "Възраждане", въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера". 

Елена Гунчева изброява още причини за решението си - проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи".

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

Ето какво написа тя във Фейсбук:

НАПУСКАМ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ВЪЗРАЖДАНЕ

Тъй като във вестник ПИК вече си започнаха да коментират случая, ще си позволя да заявя следното:

Идеята за Възраждане е прекрасна и аз напълно я споделям. В партията има свестни и родолюбиви българи, с които се гордея, че съм била рамо до рамо в борбата ни за България. Точно заради тях и приех поканата на лидера на партията да водя листите в Пловдив и Велико Търново. Благодаря и на всички граждани, които гласуваха за мен в двата района, победата ни се дължи на хората, които работиха денонощно и вярваха искрено в това, което правим.

В една организация проблемите трябва да се поставят ясно и да се решават по най-добрия и балансиран начин. Едноличните решения не могат и не трябва да се налагат. Необходим е баланс и толерантност към различното мнение.

След изтичане на болничните ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна Възраждане, въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера. Посочвам конкретните причини:

1. От началото на парламентарната ни дейност обръщах внимание на проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, подценяването на предварителната подготовка. Беше ми отговаряно, че аз нищо не разбирам и има професионалисти.

2. Кадровата политика: Лидерът иска верни, а не умни и мислещи. Като това многократно го е заявявал в прав текст. Проблемът е, че не може да се издигат верни и да се ползват за умни. Липсват изявени кадри в основни ресори на държавното управление и дори такива, които могат да бъдат на отговорни постове дори на средно управленско ниво. Посочвам като пример, че в групата ни няма нито един лекар, заради което се наложи аз да съм член на здравната комисия. На искането ми да наемем експерт по бюджета, ми беше отговорено, че не било необходимо, това било политически въпрос. Само, че не е и разбирането и структурирането на бюджет и то държавен, изискват специални знания, които ние нямаме. Липсата на експертиза води и до популистко говорене. Аз съм юрист с дългогодишен опит в местното самоуправление, както и имам специалност по администрация. Въпреки подгответността ми по много ключови въпроси, пред медиите се представяха други колеги. Стигна се дотам, че мои становища да се иска да се представят от други депутати, защото били тяхна тема.

3. Мои законопроекти, внесени от групата на Възраждане, като законопроекта за защита на длъжниците срещу незабавните производства, за общинската собственост, с който щеше да се прекрати до голяма степен корупцията, за българското знаме, които бяха мои каузи, дори не бяха споменавани по медиите и по партийните страници. Но пък си имаме законопроект за развъждането на трюфели. Срещам пълно неразбиране защо за мен и за много хора е важно тези проблеми да се обсъждат широко сред обществото.

4. Забраниха ми да говоря пред медии след публикацията, за която започна проверка прокуратурата, която проверка беше удобен повод да ми се отказва всякаква изява. И така четири месеца. Много журналисти озадачено ме питаха на какво се дължи това. Бях дисциплинирана и насочвах всички към пиара на партията, като по този начин четии месеца аз не можах нито да изкажа мнение, нито да се чуе моята позиция пред обществото. На молбата ми за повече отразяване на партийните страници и медии, защото често съм блокирана в социалните мрежи, ми се обясни, че аз съм никоя без партията и не мога да претендирам за специално отношение. Аз лично смятам, че съм била някоя преди партията и ще бъда някоя след нея.

5. Лидерът не си защитава хората. При атаката от черен пиар срещу мен, аз бях оставена съвсем сама, като дори ми беше отказано да се защитя сама, като изложа моята теза пред медиите. Хвърлиха ме, образно казано, на кучетата и ме оставиха сама.

6. Мои изказвания в регионалната и здравна комисия, въпреки важността си и според мен правилността им, не се виждат също на партийните страници или групи. За разлика от другите депутати, които са отразявани редовно.

7. На протеста срещу украинското знаме на Столична община, аз не бях допусната да говоря пред хората, въпреки че някои от тях споделиха, че са очаквали да ме чуят и дори заради това са дошли на протеста. Речите бяха прилежно написани по списък и научени да бъдат изрецитирани от говорещите. Мен в списъка ме нямаше, затова и не говорих на протеста.

8. Смятам за голяма грешка липсата на сътрудничество с граждани и граждански организации. Категорично не одобрявам отношението към гражданския протест, който искаше да не ходим с партийни знамена, като организаторите бяха заклеймени от организационния секретар на Възраждане като нови купени партийни проекти. Въпреки разпорежданията, в Пловдив участвахме като партия в гражданския протест и аз говорих пред хората, което беше прието крайно негативно от ръководството. Не се толерират никакви разговори с когото и да било, който може евентуално да привлече потенциален наш електорат. Считам, че няма "кражба на избиратели", а всяка партия трябва да се бори да е по-добрата, а не да отрича до степен на безумие всеки конкурент. За русофлиите многократно се изказваше лидерът с пренебрежение, като бях порицавана и за това, че участвах в Безсмъртния полк в София.

9. Личното отношение към мен няма как да не го забележа. Половин час след като ме уведомиха, че на сайтове се предлагат пари, за да свалят мои публикации, лидерът ми се обади да ми крещи по телефона да сваля публикация, в която наричах премиера „Просто Киро”. Затворих му телефона и я свалих, като обясних, че не искам някой да ми дава наклон на мнението. В същото време организационният секретар и други от партията си пишеха „Просто Киро” в социалните мрежи, без това да предизвика някаква реакция. Многократтно ми беше обяснявано, че съм в парламента само и благодарение на партията и не мога да си позволявам несъгласувани изяви, мнение и инициативи. Тъй като явно нямам необходимия ценз, не бях предложена нито за секретар, нито за заместник-председател или председател на комисия, а бях сложена за член на здравна комисия, в която признавам откровено, се затруднявам да разбера проблемите в медицината.

10. Безотчетните пари, които се полагат на депутатите, ни бяха взето за партийната каса, като аз поне не знам по какъв начин се изразходват. Това, което ме притесняваше в този случай е, че никой от нас не можеше да си позволи да отвори приемна в изборния си район и да наеме сътрудник или да плати на експерти за становища. Подчертавам, че за цялото време на престоя си в Народното събрание, съм била на хотел, който съм заплащала сама. За съжаление за наемане на автобуси за протести имаше пари, но да наемем експерти, за да подготвим професионално неща за пленарна зала нямаше. Въпреки настояванията ми, не ми беше организирана и открита среща с гражданите на Пловдив, а при липса и на приемна, срещите ми с тях ставаха по улиците.

11. Всяка изява трябваше да съгласувам дума по дума. Никой не ме питаше за моето мнение, а ми се спускаше отгоре. Дори на мои въпроси защо например гласуваме, че Русия е агресор. Да, гласувахме срещу санкциите, но подкрепихме декларацията в останалата й част. Защо, не ми беше обяснено. Не ми беше обяснено и защо почти всеки път трябваше да гласуваме заедно с ГЕРБ, най-вече за техни предложения, а Десислава Атанасова беше чест гост в стаята на парламентарната група. Знам, че политиката изисква компромиси, но някои компромиси не мога да направя. И това е да забравя 13 години диктатура, побоят на студентите под колоните на МС, подслушванията и огромната корупция. Няма как да ги подкрепям, а признавам, не съм станала достатъчно политик, че да съм дотолкова диалогична, че да забравя как заплашваха детето ми и как заплашваха и клиентите ми да не работят с мен. За ДПС съм сигурна, че договорка не е имало, никога не сме ги подкрепяли. Освен на вота, но това може да се обясни. За ГЕРБ обяснението е трудно, поне за мен.

Обяснявам проблемите и смятам, че при добро желание могат да намерят решение. Оставам с най-добри чувства към партията и към хората в нея, защото са искрени, родолюбиви и почтени. Много приятели намерих там и се надявам въпреки ситуацията, да продължим да бъдем такива. Вината много е възможно да е в мен, защото трудно се вписвам и не позволявам да бъда контролирана. Явно, както написах преди време, не ставам за политик. Но бях длъжна да опитам. Да внеса законопроекти, които смятам, че ще помогнат на хората. Да се чуя моята гледна точка и тази на хората, които ми се довериха. За съжаление се провалих, въпреки усилията ми да го направя.

Оставката си от Народното събрание ще подам на 13 юли, когато изтичат болничните ми. Принципен въпрос е да напуснеш парламента, след като вече не си част от партията, от която си избран. Ако ръководството настоява, мога да го направя още следващата седмица. Аз ще продължа да говоря това, което мисля. Защото свободата е най-важното състояние на духа.

Безкрайно благодаря на всички хора, които досега ме подкрепяха и които споделят идеито на Възраждане. Продължавайте да се борите, защото важна е България. Има надежда и тя е във Възраждане. Но аз не мога да продължа с вас, защото ще загубя себе си.

Да живее България!

Елена Гунчева

Адвокат

Народен представител в 47-то Народно събрание

* Снимките са нагледна илюстрация за отношението. Съжалявам, че се налага да ги показвам, но когато фактите говорят, трябва да се приемат.

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    24 Юни 2022 8:29ч.

    Напуска, Кирчо не ви ли каза, че напуска? Интересно що не приема коментари от всички, а само от избрани? Гунчева я харесвам, но не спря да говори както и дойде... щом си станал депутат, трябва да спреш да говориш като каруцар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Юни 2022 8:30ч.

    Като я видях как продължи да обижда наред, само чаках да видя колко време ще я търпят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    24 Юни 2022 8:35ч.

    Ай това е достойно поведение- не си съгласен с лидера -напускаш групата , но и парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рада Глибоката

    24 Юни 2022 8:47ч.

    Мъжка постъпка-с чст и достойнство,,,,а не като Киру Страпонясвания....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    24 Юни 2022 8:57ч.

    Пример как трябва да се постъпи! Напускаш партията от която си издигната и съответно напускаш НС! До сега май на пръсти се броят хората които са направили тази постъпка. Интересно е какво се случва със ръководството на Възраждане? Предстоят местни избори, ако на местните избиро няма издигнати подходящи хора или няма издигнати то явно вървим по пътя и ролята на АТАКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    24 Юни 2022 9:07ч.

    Не знам истинските причини,нека там да си се оправят.Мога само да кажа,че тази дама не ми е харесвала,понеже намирах в нея голямо разминаване между интелект и амбиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кой сега

    24 Юни 2022 9:23ч.

    ще прати координатите на министерския съвет и народното събрание за руските високоточкови ракети?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гугъл, може би!

    24 Юни 2022 13:45ч.

    А и те самите (ракетите) са достатъчно умни и сами ще намерят пътя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • солиден аргумент защо ония, които избирате, са подставени лица

    24 Юни 2022 9:24ч.

    Поставя един много сериозен проблем относно българските партии, че са милиционерски изобретения и не е налице никаква организационна спонтанност. Контролът върху политиката от страна на тайните служби е тотален. Такива са времената - цифровашки, ала зад цифрата всъщност строят силоваците от вътрешните тайни служби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изтъркан номер

    24 Юни 2022 9:25ч.

    не ми даваха...не ме допускаха...а аз съм.... крещяха ми... Аре стига бе, непризнати гении! Тая от самото начало не ми харесваше. Всичко което публикуваше се придружаваше от снимката й като студентка. Ха сега да видим в коя партия ще се намърда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиква

    24 Юни 2022 9:27ч.

    Дачков напиши една статия за къщата на Копейкин купена с пари от партийните субсидии, за чекмеджетата на Буци не написа нищо, напиши поне за къщата на Копейкин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти даже и тиква не си

    24 Юни 2022 9:31ч.

    Ти си генна мутация между изтъркана и повредена грамофонна плоча и куха кратуна, в която дрънчат единствено 29 сребърника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къщата близнак на Костадинов

    24 Юни 2022 9:43ч.

    беше показана по телевизията в рубрика "На гости на..." и всички видяха, че въпреки раздвижвения и покрив, тя си е това: къща-близнак с по 2 стаи на двата и етажа. Потърсете го и се запознайте, преди да пишете врели-некипели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    24 Юни 2022 11:51ч.

    В тая тиква освен семки и каша има ли нещо друго?И може ли нещо ново да влезе и да се задържи там?Въпросът с къщата отдавна публично е изяснен,само в тиквите на русофобите нищо не е влязло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патриот е професия

    24 Юни 2022 13:30ч.

    Спомнете си защо професор Минчо Христов напусна к. к. - май пак заради партийните пари, които к. хариза на много съмнителна фондация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приказките и поведението на тази госпожа

    24 Юни 2022 9:28ч.

    Никога не са ми допадали. Гласувах за "Възраждане" въпреки нея. То нямаше и за какво друго. По-добре да си изчистят къщичката отсега, че нови избори идат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тепърва ще разберем що за стока е коцето

    24 Юни 2022 9:33ч.

    Май е точно толкова подмолен, колкото и всички останали. И соросоидния почерк се вижда все по ясно. Коце: вън от нато, вън от ес. Има и други съюзи; Кои бе коце? Триморието на господаря дьорд?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съсредоточете се върху най-важния въпрос

    24 Юни 2022 9:44ч.

    а той е - защо Гунчева реши да напусне Възраждане, да си намери предлог да не гласува вота на недоверие, да очерни Костадинов и да наведе твърдения, че той е в преговори с ГЕРБ? Имала проблеми с крака, но това не пречеше да гласува онлайн. Не го направи. Защо? И колко ни струваше "достойнството" на госпожата, защото то е платено с нашите пари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прелетна птица

    24 Юни 2022 22:59ч.

    Защото изначално е била мюре умело пробутано във Възраждане. Помня кък Гунча преди 4-5 години какъв върл враг на Путин беше,а после го призоваваше да удари Херо Мустаферо и България с ракети. Сега пък от свръхпетреотарка предаде Македония. Прелетна птица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    24 Юни 2022 9:47ч.

    Хм, напуска, защо пък не, но дали помага на партията, за която твърди, че е надежда за България и в нея членуват много свестни хора, с това изявление? Нахвърля се върху лидера на партията, който я е създал де факто и прави внушения, които влизат в противоречие с ясно заявените от него позиции. Отсъства от важно гласуване, когато гласовете са на кантар, макар че би

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    24 Юни 2022 9:48ч.

    могла да бъде придружена и да гласува. Напуска парламента като изтъква, че това е много почтена постъпка, само че парламентът бездруго е приключил и много скоро всички останали ще го напуснат. Така, в обобщение: Гунчева беше автор на „Фрогнюз“, които хич не са русофили, там изтекоха някакви записани телефонни договорки около президента, от когото Янев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    24 Юни 2022 9:49ч.

    уж се разграничи и си спретна партия. Обаче „Възраждане“ му се пречка нещо на Янев и трябва някой да дискредитира Костадинов, кой, кой, ако не Гунчева. А пък готините хора, които Костадинов е вдъхновил във „Възраждане“ – да рипнат след почтената Гунчева при Янев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хака томба

    24 Юни 2022 10:06ч.

    Какво искате от юрист-кариерист? Юристът по принцип си е лесно манипулируем човек - такива са всички системни играчи, защото главите им са пълни с полу-знание. С това не казвам, че началниците й в партията са били по-качествена стока от нея. Партиите са клиентелисти на корпорациите и заложници на тайните служби. Демокрацията е като пробит мех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    24 Юни 2022 11:29ч.

    то върви теча вече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професионална деформаци (адвокат - който НИКОГА не остава длъжен, пък ако ще...)

    24 Юни 2022 9:51ч.

    Перфектна илюстрация на първосигнален егоцентрик, който не и е чувал, че понякога се налага да загубиш битка, за да спечелиш война. Явно адвокатът в нея е по-силен от борецът за социална справедливост, щом не допуска, че може да греши. Дано новите и приятели от Възраждане да продължат да я обичат, след този удар с нож в гърба в най-неподходящ момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ана

    24 Юни 2022 9:58ч.

    Не си прав. Добрият адвокат допуска, че може да греши и затова оглежда всеки детайл на позицията си, както и предвижда всеки ход на противника, поставяйки се на негово място. Не познавам Гунчева и нямам поглед върху работата й, но според мен тя не е добър адвокат и затова се е насочила към политиката. Лично мнение, може и да греша, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не твърдя, че е добър адвокат,

    24 Юни 2022 10:35ч.

    а че винаги трябва да докаже, че е "права", пък ако ще за това да и се наложи да дискредитира другата 'страна'. По-лошото е, че с лекота хвърля сянка върху една стара тема-дъвка (субсидиите на партията) и то точно когато дори Петков-баща призовава за неприомирими протести против "Копейкин" и в подкрепа на Кирчо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Юни 2022 9:52ч.

    "ште си отидъ на село" ( нъскоро го рекнъ една дипутаткъ отъ итн):бг е колективно съзнание на сееелене:сичко което правимЕеее е глупъву

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    24 Юни 2022 10:22ч.

    Абе аз като ви казвам, че избирателите на възраждане са с отрицателен коефициент на полезно действие ми се сърдите. Една умна жена да има в този проект и да я изгоните... Каква е разликата между партията на Слави и партията на Коцето? Само името!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разликата е огромна

    24 Юни 2022 10:48ч.

    Например нито ИТН, нито ПППП имат структура от локални организации, които да работят по решаването на местни проблеми. Възраждане имат структура от първични организации с членска маса. ПППП, ИТН имат парични потоци за предизборни кампании и лидер, който включва по своя преценка свои познати в някакви списъци - депутат, общински съветник...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В такъв случай с какъв коефициент са избирателите на

    24 Юни 2022 11:14ч.

    Славчо и Кирчо, ммм? А на Боку?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    24 Юни 2022 10:22ч.

    Все пак е по-достойно от Слвевите ибрикчии, не си съгласен, напускаш и групата и парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все пак

    24 Юни 2022 10:31ч.

    това НС е в самия си край. При гласуването на вота всеки глас беше важен и единственият депутат, който отказа да гласува, беше Гунчева, която уж продължавала да споделя идеите на Възраждане. Прекалено очевидни са сметките и, за да бъдат възприети като достойно поведение. Гунчева се готви за парламентарни избори, да видим къде ще цъфне сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И сегашната и изява е политическа димка

    24 Юни 2022 10:55ч.

    отвличане на вниманието от случващото се в момента - вдигане на ветото за членството на РСМ и вотът на недоверие на правителството. Каквато (димка) се оказа и самият вот на недоверие. Кирчо още не си е подал оставката, и това не е случайно. Гунчева извършва своята акция точно сега. Дано хонорарът и да си струва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви димки ви димят между ушите,

    24 Юни 2022 13:50ч.

    има вътрешен раздор във Възраждане поради явни признаци на авторитаризъм и популистко безхаберие...толкова си могат - и партийците и лидера им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • права си анче

    24 Юни 2022 10:24ч.

    един адвокат, а и какъвто и да е друг добър професионалист никога не би си зарязъл професията за да стане политик. Тая скоро ще цъфне вероятно при Янев за да откъсне гласове от Въраждане. Поредната помия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юни 2022 10:35ч.

    Дано ВСЯКА партия се очисти от навлеци. Която и да е партия, трябва да има убедени хора, които да подкрепят идеята на партията ВИНАГИ и най-вече при гласуване. Все пак народа ги избира за да имат постоянна политика и се надява да гласуват според идеята за която ги е избрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно за това упрекът на Гунчева,

    24 Юни 2022 11:04ч.

    че Възраждане не търси изявени експерти, а хора верни на идеите на Възраждане е несъстоятелен. Защото е трудно да знаеш, кой е интересчия, и кой е отдаден на делото. В неголям град двамата общински съветници от Възраждане (от 2) само месец след изборите престнаха да общуват с партията, която ги предложи, и яко заработиха за ... ГЕРБ - далавери с общински имоти, отчуждавания, търгове...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • редник Миленски

    24 Юни 2022 10:39ч.

    Костадин войводата, започва да страда от болестта на власта. По спокойно пич, виж си семейството, от толкова медийни изяви не знам познаваш ли ги вече, скоро и ти като Волен ще изтрещиш, на лицето ти го пише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юни 2022 10:50ч.

    В резултат на масиран натиск от медиите и разни манипулации, Волен Сидеров загуби влияние. И виж докъде стигна България. Затова по-добре се замисли дали е по-добре или по-лошо без политици като Сидеров и Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много повече се притеснявам за Кирчовото семейство сега

    24 Юни 2022 11:14ч.

    Костадинов си кара сам старата кола, не фърчи с повод и без повод до Брюксел (и БЕЗ ПЪЛНОМОЩИЯ вече) за да споделя с евролидерите и журналистите от ФАЦ, NYT, Гардиан притесненията си, че Президентът много скоро може да разруши делото му и да подкрепи ... разплащане в рубли!!! за евтин и достъпен руски газ, който ни ни достига...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАРА СИСТЕМС

    24 Юни 2022 12:08ч.

    He e .лошо да се притеснявашшшш за собственото си семейство,ако имаш такова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Росен Борисов

    24 Юни 2022 12:00ч.

    Да, наистина! Защо Възраждане не внесоха законопроект за частните съдебни мутри!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами сподели де

    24 Юни 2022 12:27ч.

    Защо не го внесоха според теб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига с този Фейсбук

    24 Юни 2022 12:35ч.

    Българският политикански "елит" принизи политика на ниво социални мрежи. Може би изглежда модерно, или не разбират добре ролята на тези социални мрежи. Адмирации че жената напуска една партия и НС, но този обширен роман във Фейсбук е напълно неуместен. Костадинов има много трески за дялане, но не се разбира какво иска да постигне Гунчева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    24 Юни 2022 13:16ч.

    затова през септ отиваме за гъби прибрал парите на депутатите а за изборите през 2023 ще го мислим когато видим какво е на сергията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабче марче,

    24 Юни 2022 13:35ч.

    права си - 32 години все избираме по-малката злина и все бъркаме ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За русофлиите многократно се изказваше лидерът с пренебрежение, като бях порицавана и за това, че участвах в Безсмъртния полк в София.

    24 Юни 2022 13:26ч.

    Поредното фюрерче?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очакваме отговор от Костадинов!

    24 Юни 2022 13:44ч.

    За да преценим кой крив, кой прав! Чакаме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо ме ИЗТРИХТЕ БЕ...

    24 Юни 2022 13:59ч.

    ИДИОТИ!!!!!????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересна вътрешна информация която и отвън си личеше, отчитайки вождистката психоза на Костадинов.

    24 Юни 2022 14:27ч.

    Патриотичните формации в България изглежда са прокълнати да страдат от комплексите на лидерите си, до степен затриване на самите формации заедно с рейтинга на лидера им. Това е много тъжен факт, който се повтори вече няколко пъти и винаги интелектуалците в тях и мненията им, бяха загърбени поради преклонението на масата към лидера, докато и на последният не стане ясно че той не става за нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ах великата адвокатка

    24 Юни 2022 22:34ч.

    чак сега разбра, че Костадинов е дребен криминален тип със склонност към финансови злоупотреби с партийни средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мнооого странно

    24 Юни 2022 22:54ч.

    Мнооого странна метаморфоза на леля Гунча. Като цъфна във Възраждане се учудих. Помня през 2016 или 17-та година какъв върл влаг на Путин беше тая. Пък после го призава да нападне България? А сега пак в предишната си битнос предаде Македония. Какво да мислич за нея освен,че е пробутано мюре,което дист.кредитираше Възраждане с изцепките си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи