Електрическите тротинетки напускат Париж в посока Тел Авив и Рим

Електрическите тротинетки напускат Париж в посока Тел Авив и Рим

Операторите планират да започнат да изтеглят тротинетките от Париж в края на юли, съобщава БТА.

В средата на лятото услугите по наемане на електрически тротинетки в Париж ще бъдат премахнати, но 15 000 подобни средства за придвижване няма да бъдат бракувани, а изпратени в други градове като израелския Тел Авив или може би италианския Рим, писа френският вестник "Фигаро", цитиран от ДПА.

Фирмите оператори на тези услуги и управата на Париж обаче искат да запазат 800 работни места, свързани сега с наемането на електрическите тротинетки. Сега фирмите разчитат на разширяването на отдаването на електрически велосипеди под наем във френската столица. Търсенето на електрически велосипеди расте и броят им вече се е увеличил. Персоналът, който преди се е занимавал със тротинетките, в бъдеще ще се грижи за велосипедите с електрическо задвижване.

В допитване, състояло се в началото на април сред гражданите на Париж, мнозинството от хората гласуваха за забраната на наемане на електрически тротинетки. Въпреки че само 7,46 процента от имащите право на глас взеха участие в референдума, градът смята резултата за правно обвързващ.

Операторите планират да започнат да изтеглят тротинетките от Париж в края на юли.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Трън

    23 Апр 2023 10:58ч.

    Странно звучи 7,46% гласували Приемам болшинството от тях 94% са гласували за забраната, което означава 7% от населението. За мен негласувалите са безразлични по въпроса, и това са около 92% И на база тези 7% от населението които са за забраната резултатът от референдумът е правно обвързващ. Не ме е еня изобщо за тротинетките, но принципът за вземане на решение при допитване е странен, меко казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи