Експлозии в Киев и още няколко града, ракета удари хотел в украинската столица (видео)

Експлозии в Киев и още няколко града, ракета удари хотел в украинската столица (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Взривове отекнаха в няколко украински града, след като по-рано в цялата страна завиха сирените за въздушна тревога.

От обединения оперативен щаб на въоръжените сили на Украйна съобщиха, че Русия е изстреляла повече от 20 крилати ракети от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийско море и наземни ракетни системи.

"Силите и средствата на нашата ПВО унищожиха 12 крилати ракети: 6 в Киевска, 5 в Житомирска и 1 в Хмелницка област", допълват от щаба.

Окоро десет експлозии избухнаха в украинската столица Киев. "По предварителна информация един човек е загинал в Соломянски район. Сградите на две училища там претърпяха различни по степен щети. Общо поне 20 души са ранени, от тях 14 са транспортирани в лечебни заведения. На останалите е оказана медицинска помощ на място", съобщи в канала си в Телеграм кметът Виталий Кличко.

Отломки от ракета са паднали на стадион "Темп", но не са нанесени значителни материални щети и няма пострадали хора.

Президентът Володимир Зеленский публикува снимка и видео от хотел в центъра на Киев, който е бил поразен при ракетната атака. Помощникът му Кирило Тимошенко добави, че службите за спешна помощ се отправят към мястото, но не предостави повече подробности.

Съветникът на украинския вътрешен министър Антон Геращенко обаче съобщи, че при нападението срещу хотела е пострадал японският журналист Ватару Секита. От видеокадрите се вижда как на репортера се оказва медицинска помощ и по-късно той е транспортиран в лечебно заведение. Японският журналист работи за изданието The Asahi Shimbun. 

Местните власти съобщават за ракетни удари, разрушения и пожари в южния град Николаев, в западния Хмелницки и в град Краматорск в Източна Украйна.

В резултат на обстрела част от град Хмелницки е без електроснабдяване. Седем цивилна са ранени, като трима от тях са в тежко състояние, съобщиха от областната администрация. 

По-рано британското разузнаване предупреди, че Русия може да използва новогодишната нощ за нови масирани ракетни атаки срещу цивилни цели в Украйна.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Добрый вечер!

    31 Дек 2022 17:08ч.

    В ударения хотел е имало натовски наемници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дидич

    31 Дек 2022 18:46ч.

    Обаче поне до сега нито една наша медия не разгласява този факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И "наша", и "медия" трябва да са в кавички.

    01 Яну 2023 12:08ч.

    Това са пропагандни натовски проекти, където безсъвестни и безродни "дами и господа" седят и ни лъжат в очите за някой долар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все по-хубаво се живее в Незалежная !

    31 Дек 2022 18:42ч.

    Банани, трусики, и най-вече атлантически ценности ! От както дойдоха атлантическите ценности, це Европа ! Москаляку на гиляку и Путин ...ло ! Ех... малко няма ток, топло, вода, храна, миришем некъпани от месеци на парасята, миришем. Но слава Украине ! Героям слава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В ударения хотел

    31 Дек 2022 21:00ч.

    Са били "чуждестранни съветници". Да ги галят ли се очаква?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може би отговор

    31 Дек 2022 22:11ч.

    за удара върху хотела в Донецк, в който беше Рогозин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    01 Яну 2023 10:30ч.

    Защо крият, че в хотела са настанени американски помагачи на укро фашистите и наемници! Пожелавам все по такива обекти да удрят руснаците! Там майките ли си търся? Ще ги намерят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи