Експерти от много страни се събират в Берлин, за да обсъдят следвоенното възстановяване на Украйна

Експерти от много страни се събират в Берлин, за да обсъдят следвоенното възстановяване на Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц. Снимка: Асошиейтед прес

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Форумът ще бъде открит от Шолц и Фон дер Лайен. Очаква се обръщение чрез видеовръзка към участниците да направи украинският президент Володимир Зеленски, съобщава БТА.

Експерти от много страни се събират днес в Берлин за конференция, посветена на следвоенното възстановяване на Украйна. Форумът е организиран от Европейската комисия и Германия, която понастоящем е председател на Г-7, предаде ДПА.

Очаква се в конференцията да участва и украинският премиер Денис Шмигал, който вчера в Берлин откри заедно с германския канцлер Олаф Шолц германско-украински бизнес форум, посветен на възстановяването на Украйна.

Следвоенното възстановяване на Украйна ще бъде "мисия на цяло поколение", която ще изисква стратегия на нивото на Плана "Маршал", се казва в съвместна статия на Шолц и на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, публикувана миналата седмица във в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Посредством плана "Маршал" Съединените щати финансират възстановяването на европейски страни след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

Конференцията трябва да се превърне в лъч на надежда за Украйна, заяви през уикенда Олаф Шолц.

Форумът ще бъде открит от Шолц и Фон дер Лайен. Очаква се обръщение чрез видеовръзка към участниците да направи украинският президент Володимир Зеленски. 

 

Коментари

 • минало незабравимо

  25 Окт 2022 9:19ч.

  Хиените се събират да си делят плячката, ама май е още много рано за това. Някой да им разкаже приказката за нероден Петко, че да не ги изгони после Путин от къщата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  25 Окт 2022 9:26ч.

  Вече делят баницата?А лафа за рибата в морето,а тигана на котлона знаят ли го тия олигавени хищници?И имат ли представа кой "кара влака"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво станА

  25 Окт 2022 9:54ч.

  С разследването на тандема Уруспия-Бурла? Не се ли наяде, че ще краде още от цяло поколение за добруването на нацизма? Ще ги повръщаш накрая тия пари, бабишкеро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква е тая плячка след като

  25 Окт 2022 10:03ч.

  мужика съсипа всичко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  25 Окт 2022 10:18ч.

  Жириновски отдавна го каза, първо ще има война, ще се разрушава, а после ще се възстановява. Ако европейските политици и евродепутати имаха топки, дори и жените, можеше да се окаже, че Жириновски греши. И много майки нямаше да оплакват децата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Войните, по принцип,

  25 Окт 2022 10:19ч.

  са средство за продължаване живота на капитализма, защото освобождават място за растеж, на който пък, от своя страна е базиран капитализма като система. Ако растежът спре, спре оборота на капитала, с капитализма е свършено най-много до месец. Тази битка наистина е епохална и е още в началото си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явно вече никой не вярва,

  25 Окт 2022 10:52ч.

  че Матушката може да победи щом се говори за следвоенно възстановяване. Но има една задача, която трябва да се свърши преди това - ликвидацията на военнопрестъпника, който запали тая война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • читател

  25 Окт 2022 11:08ч.

  Очевидно на този форум ти си единственият, който вярва в загубата на Русия. А може би и ти не вярваш, но нали трябва да си заработиш жалките центове :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Явно вече никой не вярва, 25 Окт 2022 10:52ч. че Матушката може да победи "

  25 Окт 2022 11:14ч.

  Явно вече Вий сте от сектата на "Разградска правда".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъй, тъй

  25 Окт 2022 12:02ч.

  През април 1944 и дядо ти не е вярвал, че "Матушката" ще го настъпи като жаба и е водил шпицкоманди по селата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анонимен

  25 Окт 2022 11:04ч.

  първо спрете воината а после разпределяите порциите сащ да плащат сметката те започнаха конфликта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е, хайде сега

  25 Окт 2022 12:00ч.

  и на времето е имало заседания, решения - коя територия ще стане протекторат, коя ще се обезлюди да се заселят там колонисти-немци от Райха, докъде ще е Велика Румъния Маре, с какво ще компенсират Унгария за независимостта на мъничката нацистка Словакия на Тисо и пр. И то са заседавали хора по-умни и ерудирани от евротиквите и евросливите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи