Екоактивисти са блокирали кортежа на Румен Радев в Австрия, сбъркали го с канцлера Нехамер

Екоактивисти са блокирали кортежа на Румен Радев в Австрия, сбъркали го с канцлера Нехамер

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Посещението на Румен Радев в Австрия през уикенда е преминало през куриозна ситуация, след като местни екоактивисти са спрели кортежа му в протестна акция.

Членовете на движението Letzte Generation (Последно поколение) са блокирали движението в град Гьотвайг на 24 юни, смятайки, че пречат на преминаването на австрийския канцлер Карл Нехамер.

Кортежът от автомобили обаче е придружавал не друг, а Румен Радев, както става ясно от по-късно изявление на говорителя на Нехамер Даниел Козак.

"Скъпи любители на климата, не блокирахте канцлера, а конвоя на българския президент", пише той в Twitter, като споделя снимките от акцията на Letzte Generation.

От тях се вижда как младежи седят на пътното платно със сигнални жилетки, а други мятат оранжев прах срещу патрулен автомобил на полицията, предвождащ лимузините.

Полицията в провинция Долна Австрия е потвърдила, че двама активисти са се изправили срещу кортежа, пръснали са оцветен прах във въздуха и след това бързо са се залепили за асфалта, така че да попречат на движението.

Не се е стигнало до арести, само до снемане на лични данни на протестиращите.

Румен Радев беше в Австрия по повод кръгла маса, организирана от Стопанската камара на Австрия (WKÖ), и участва в Европейски форум Вахау по покана на Карл Нехамер. Темата на форума е била „Изграждане на устойчива, зелена и конкурентоспособна Европа“.

Източници: boulevardbulgaria.bg, vesti.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Как може да сбъркат!

    27 Юни 2023 19:40ч.

    Кортежът на Нехамер сигурно е с по-очукани коли от Радевите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Юни 2023 19:40ч.

    Това поколение, толкова тъпо, че даже не си знае байряка, верно може да е и последно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    27 Юни 2023 20:11ч.

    семейството на урсулата напълни гушата от аферата с ваксината Pfizer, но нея (ти да видиш?) закон /и Магнитски/ не я лови... американската биотехнологична компания Orgenesis Inc., на която медицински директор е Хайко фон дер Лайен, е получила €320 млн от ЕК, а поръчката е била 3 пъти по-висока от нуждите на ЕС(?)... евродепутати призоваха европейския комисар по правосъдието (В. Юрова) да проучи случая за конфликт на интереси и ситуацията придоби размерите на скандал - най-големия от основаването на ЕС…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уф, горният

    27 Юни 2023 20:24ч.

    Пожълтил е зелените шорти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи