ЕК: Страните от Евросъюза имат право да купуват "Спутник V"

ЕК: Страните от Евросъюза имат право да купуват "Спутник V"
Страните от ЕС имат всички законни права да закупят руски или китайски ваксини, като само те ще носят пълна отговорност за последиците от тяхната употреба. Това заяви в петък официалният представител на Европейската комисия Ерик Мамер на брифинг в Брюксел, предаде ТАСС.

 

„Ние (Европейската комисия - бел. ред.) определихме портфолио от общи доставки на ваксини, което налага на страните, участващи в тази стратегия, задължението да не водят паралелни преговори с компании, доставящи ваксини в това портфолио. Да купуват ваксини от доставчици, които не са включени в европейския пакет за предварителна поръчка за ваксини", заяви говорителят на ЕК в отговор на въпрос за доставката на руски ваксини от страните от ЕС. Мамер подчерта, че като разрешат използването на тези ваксини на национално ниво, страните от ЕС „ще носят самостоятелна отговорност за всички последици от употребата на тези ваксини“.

От август миналата година Европейската комисия е подписала шест договора за предварителна поръчка на 2,6 милиарда дози ваксини със западни компании, от които трима производители са лицензирали ваксините си в ЕС в момента: Pfizer, Moderna, AstraZeneca. И тримата производители вече са започнали доставки за ЕС, но в по-малки количества, отколкото е предвидено в договорите, поради производствени и логистични проблеми, посочва ТАСС.

„Съществува общоевропейски процес на сертифициране на ваксини, базиран на процедурите на Европейската агенция по лекарствата. Съществува обаче и процедура за разрешаване употребата на лекарства при спешни случаи, при условие че пълната законова отговорност за последиците от използването на тези ваксини зависи от държавите от ЕС, които са решили да се възползват от тази процедура, разрешавайки използването на ваксината на национално ниво. Това ви позволява да закупите ваксини, които не са получили одобрение за комерсиализация в пазара на ЕС от Европейската комисия въз основа на препоръката на Европейската агенция по лекарствата“, каза още говорителят на Европейската комисия. 

"По този начин държавите от ЕС имат законното право да купуват други ваксини. Разбира се, Европейската комисия вярва, че е създала свой собствен пакет за ваксинация, който предоставя на страните достъп до необходимите обеми ваксина и това е най-добрият начин за закупуване ваксини", заключи Мамер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Хахахахаха

    05 Март 2021 19:36ч.

    Хахахахаха хахахахаха хахахахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    05 Март 2021 19:39ч.

    ?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А така, видехте ли сега.

    05 Март 2021 19:40ч.

    Нинова да отдели малко пари от партийните субсидии, и да си ваксинира всички позитанци и придружаващите ги фенове. И да спрат с тия сълзи и сополи. И да тръгнат по улиците с надпис на гърдите - ние сме със Спутник пет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпрос

    05 Март 2021 19:45ч.

    Сина на Нинова със руска ваксина ли ще се ваксинира? Да купят ваксини, но руснаците ще вземат парите, а ваксини след две петилетки. Я вижте ремонта на самолетите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • no comment

    05 Март 2021 19:48ч.

    В Германия се чудят какво да правят с ваксината на AstraZeneca

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Буци

    05 Март 2021 19:51ч.

    Е, щом началниците разрешават...Макар че Мустафа нищо не е рекла, да не вземе па да се разсърди и да ми дърпа ушетата свински....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да купят ваксини, но руснаците ще вземат парите, а ваксини след две петилетки. Я вижте ремонта на самолетите....

    05 Март 2021 19:54ч.

    Ремонтът на кои самолети? На хлорограмните Ф-ки ли, кото ще бъдат произведени в завод, който е още на хартия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо Гочо

    05 Март 2021 20:01ч.

    Страните от ЕС имат всички законни права да закупят руски или китайски ваксини, като само те ще носят пълна отговорност за последиците от тяхната употреба. Това заяви в петък официалният представител на Европейската комисия Ерик Мамер на брифинг в Брюксел, предаде ТАСС. То и така в България Барцелонски и компания не носят отговорност за нищо така че нищо ново. Вече умрелите от К19 са повече от убитите български войници по време на 2та война 1941-1945

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташаклийски, хиндо

    05 Март 2021 20:06ч.

    Мдаааа, турнаха Му го, с двеста... що ли пък не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха, ха, ха !!!

    05 Март 2021 20:07ч.

    Искаме крушевският атаман на бсп/бкп др. нинова да се ваксинира публично пред камера съc спутник пят, ако ще и да е ве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ---

    05 Март 2021 20:15ч.

    Що за манипулация? Страните щели да носят самостоятелна отговорност. За каква отговорност става дума щом условие за ваксинация е пациента да се откаже от всякакви претенции към производителя на ваксината? Какво значение има тогава кой я е сертифицирал и дали въобще някой я е сертифицирал? Отново западнярско лицемерие за който се хване на приказките без да ги анализира. "Не ме гледай какво върша ами ме слушай какво говоря". Като сте толкова важни със сертификацията си не си измивайте ръцете, ами поемете отговорност за нежеланите ефекти. Ама не е глупав който яде зелника, ние сме глупавите че си разбихме икономиката за да сме заедно с тези дърти колонизатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче ваш

    05 Март 2021 20:18ч.

    Чакаме Херо Мустафа какво ще рече от конака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евала Батка

    05 Март 2021 21:29ч.

    Евала ти праим, Умребоко, ама как го уцели в десетката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хой

    05 Март 2021 21:33ч.

    Те руските идоти не щат да се ваксинират !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • родолюбец

    05 Март 2021 21:34ч.

    пита ЕН-накакво основание сключихте договорите с тез три западни компании-че са ефетивни медицински или ефективни икономически.От думите на този следва че основанията са не медицински а икономически.Мислещите и грамотните се сещат за що иде реч-парички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    05 Март 2021 23:03ч.

    До Ха-ха и бай хой. Вие като не щете руска ваксина, никой не ви принуждава. Аз например искам да се ваксинирам с руска ваксина и не ща да се боцкам с Астра-зенека. Тука нещата опират до ефективност, а не до политика. Руската ваксина е векторна, даже с два вектора, което я прави изключително широкоспектърна. Векторните ваксини са отработени и вероятността от грешки е малка. При това руснаците са православни и не са толкова комерсиални, което не е за пренебрегване в днешния комерсиален цвят. РНК ваксини може да се окажат по-добри, но не са тествани за далечни отрицателни последици просто защото до сега не е имало достатъчно време да се проверят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безотговорността е

    06 Март 2021 3:30ч.

    любимата политика на Политика! Щом трябва да поеме ОТГОВОРНОСТ за действията си, Политикът бяга като дявол от тамян....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фон-ЛайНените клекнаха.

    06 Март 2021 6:25ч.

    Най-после. С огромно закъснение пред страни от Азия, Африка, Латинска Америка, част от Балканите и даже от ЕС. С това дали си въобразяват, че ще ги отминат Нюрнбергските процеси - 2, по обвинения за нанасяне на непоправими щети поради безхаберие и лобизъм на здравето, живота и икономическото благосъстояние на гражданите на ЕС? За съсипването на Европа със "зелени енергии" и прочее глупости в интерес на външни за ЕС сили отделно щи ги съдят. Да не продължавам - списъкът е дълъг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейските, с извинение, граждани

    06 Март 2021 6:33ч.

    сами са си виновни, след като оставиха собствената си съдба и бъдещето на децата си в ръцете на Ромпои, псевдобаронеси Аштъни и последващи Сталинки, Ишиаси и Тантета всякакви, които най-добронамерено, като начало, им оправиха генофонда с масов внос на млади и здрави мъже ислямисти, пардон, на високо интелектуални лекари, инженери и други експертизи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блазе на Русия, че се спаси

    06 Март 2021 8:49ч.

    Първото нещо на задкулисната клика на сатанистите след рухването на СССР в края на декември 1991 г. бе да го възстановят малко по назапад чрез Маастрихтския договор още в началото на 1992 г. под ново име. Съветският концлагер никога не си е отивал, само си смени името. На бившия не бяхме член, но сега с гордост се изтипосахме сред останалите ухилени дебили от концлагера - т.нар. европейски държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    06 Март 2021 9:41ч.

    Да, имат право. Като с Москвичите - имат право, но си купуват Мерцедес, БМВ, Тойота, Мазда. Комунюнгерите. И там ходят на туризъм, не на р.Волга, нито на Каспийско море. Но на другите ги препоръчват. Както и ваксините/Москвичите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    06 Март 2021 9:48ч.

    Не е само до москвичите. Ей го, американците не могат да летят в космоса без руски ракетни двигжатели и без МКС, които са руски проект. Няма съвременна атомна технология за производство на електричество, която може да се опре на ниската себестойност, която предлагат руснаците. Съветското ноу хау в съвременната война все още го няма никой нито на изток, нито на запад от нас. В Русия се управлява съборно, въпреки опитите на юдомафията да наложи неолибералния тип, подкопаващ обществото, и там. не ни вземай за будали. СССР насила бе натикан от собствената си партноменклатура в тая гнусна постановка с ширпотребата и нейните дефицити и ниско качество. Но днешна Русия повече няма нищо общо с това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Sin

    06 Март 2021 10:03ч.

    Коментарът Ви е натоварен с негативни емоции. Смятам, че Вие сте един неудовлетворен от живота си човек. Моят скромен съвет към Вас е - работете над себе си. Започнете с лекарствени чайове. Изкъпете се с мощна струя студена вода и онанирайте. Яростта Ви ще попремине. За ускоряване на лечението, моля, посещавайте ежеседмично психиaтрията. Поздрави, Д-р Зангинова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    06 Март 2021 10:19ч.

    С най-добри евроатлантически пожелания, за Sin и тия 79 търбуха гласували ПРОТИВ, относно Спутник V, и нека да ги дадат за свещи, щом не искат за руската ваксина !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи