ЕК: Социалните мрежи да имат екипи за борба с руската дезинформация, работещи на всички европейски езици

ЕК: Социалните мрежи да имат екипи за борба с руската дезинформация, работещи на всички европейски езици

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейската комисия очаква от социалните мрежи да разполагат с екипи, които работят на всички европейски езици, заяви днес зам.-председателят на институцията Вера Юрова. 

Очаквам повече от тях, включително по въпроса с руската дезинформация, да инвестират в проверка на фактите. Държавите в Централна и Източна Европа са под постоянните удари на източници на руска дезинформация, добави тя.

По нейните думи е необходимо социалните мрежи веднага да започнат да поставят етикети на информации, създадени от изкуствен интелект. Този интелект може да постави обществата пред нови заплахи, особено със създаване и разпространение на дезинформация, поясни Юрова. Машините нямат свобода на словото, добави тя.

Руската дезинформационна война срещу демократичния свят започна преди години, след завземането на Крим видяхме големи руски дезинформационни кампании с прокремълски източници. Руснаците се стремят да подкопаят обществената подкрепа в ЕС за помощта за Украйна, искат да понижат доверието в демократичните институциите и в демокрацията. Трябва да защитим нашата демокрация, призова Юрова.

Тя отбеляза, че вече 44 от най-големите доставчици на услуги онлайн са подписали доброволните правила за дейност, които предвиждат противодействие на дезинформацията. По нейните думи решението на "Туитър" да се оттегли от правилата е грешка. Юрова съобщи, че ЕК спешно и задълбочено ще провери как "Туитър" прилага европейското законодателство.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Цензурата като висша европейска ценност

    05 Юни 2023 18:45ч.

    Само туитър и телеграм не успяхте да цензурирате, а, та там сте се наточили? Само дето лъжата, хеле па тая вашата, съшита с бели корабни въжета, няма как да живее дълго...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1984

    05 Юни 2023 19:10ч.

    Ако не ръкопляскаш на лъжите на Министерството на истината, ще попаднеш в лапите на Министерството на любовта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Швейк

    06 Юни 2023 16:14ч.

    Това чехкинче от кокошарника на Сорос нещо се е объркАло. Как точно ще противодейства на нещо въображаемо - като бълва ежедневно помия под формата на политпросвета, дето я имаше едно време ли? И още по-противна от някогашната! Нали всеки човек сам решава и избира какво да чете, защото е свободен дух. Никой не може да ме задължи да чета , хеле пък да вярвам на пропагандата, към която призовава чехкинчето. Аз си имам глава на раменете и знам какво е предопределил духовният свят за България, Русия, Америка и за света, тъй че да дадат парите по-добре за нещо по-полезно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А кога ще пускате екипи с будьоновки ?

    05 Юни 2023 18:46ч.

    По къщите на източноевропейците, да проверяват кой чете "Русвесна" - и който да, айде тричленките - и до стената ! А най-добре забранете интернета, или измислете както преди 1945 - восъчна пломба на копчето на радиото, да не се хваща ББС. Няма ли някаква врътка за компютрите, подобна ? Еврокомисари фашета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евродиктатура

    05 Юни 2023 18:56ч.

    Тези от ЕС вече стават опасни за нашия живот, за здравето ни, за демокрацията, за основни човешки права и свободи. Постепенно въвеждат някаква зловеща диктатура, където ти нареждат чрез диктати колко да живееш, с какво да те инжектират, от къде да си купуваш ресурси, с кой да търгуваш, с кой имаш право да се срещаш, да имаш право или не да излизаш от къщи, мъж ли да си или жена, ограничават права, спират информация, забраняват коли с ДВГ, еднолично определят какво е лъжа и истина, карат ни да ядем скакалци и червей, въвеждат за хората някакви зелени сертификати като на добитъка и още какви ли не извращения. На всички тях ще кажа едно. Както през турско всички българи са очаквали Дядо Иван да ги освободи, така и сега всички чакат Русия да се разправи с цялата ви паплач и най-после да живеем нормално. Като пуснат вечер новините и започне цялата им "истинска" информация, във всяка българска къща се чува " Той Путин ще ви оправи вас. Много скоро".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абсолютни смешници от Политбюро на ЕС

    05 Юни 2023 18:49ч.

    Такива като тази не живеят на нашата планета. Те си мислят, че всички са кухи лейки като еврочиновниците. Според нея руската пропаганда пречи на помощта на Украйна. НЕ. Всеки българин, дори да няма компютър или да не е слушал нито една новина, много добре знае, какво се случва в момента. Както и много добре разбира ролята на Русия, Украйна и Запада в този конфликт. Ако ще и хиляди етикети да лепят на информацията, която ги "смущава" ефектът ще е същия, както при Ковид. Хората вярват точно на обратното. Защото то е истината, а тяхното е лъжата. Те не помагат на никаква Украйна. Те плащат на Украйна от нашите пари, за да воюва срещу Русия. Както и защото половината пари "за Украйна", си ги крадат колективно - както у нас МВР изнесе данни. От 1 милиард за бежанци, 700 000 млн. дадени за несъществуващи и неродени още украинци. Това е тяхната помощ. Путин проми и отвори очите на народите в Европа за тези плазмодии и престъпници, дето ги управляват, и затова са бесни до краен предел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    05 Юни 2023 18:50ч.

    Е като лъжете и мажете ще спечелите войната ли? Ще забавите малко нормалния си край, но нищо няма да се промени - Русия вече спечели войната. Тази война. Ако са решили да играят за ядрена война там няма как да има победител, следователно язък ви за всичките лъжи. Айде сега някой да им каже на тези самозабравили се, глупави еврочиновници, че няма смисъл. Както казва народа "не можеш да спреш гората да се разлисти"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RT и "Спутник" ги побъркаха, защото съобщават истината!

    05 Юни 2023 18:52ч.

    Руснаците имат само 2 (ДВЕ!) международни информационни агенции, Западът - стотина с финансиране в размери на милиарди долари и евро. И руснаците, почти без пари, ги направиха луди само, защото съобщават истините - срещу западните лъжи и манипулации!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самите руснаци си признаха...

    05 Юни 2023 19:22ч.

    Пригожин има най-голямата фабрика за тролове и се намесиха в изборите на САЩ, атова беше и избран Тръмп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците си били признали

    05 Юни 2023 19:29ч.

    не само, че няма какво да си признават, ами и сега се водят дела срещу тази измишльотина на Хилъри срещу Тръмп. Ма ти от де да знаеш, като четеш и гледаш само "проверени източници".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    05 Юни 2023 19:32ч.

    "Самите руснаци си признаха" -- това... една жена ли ти го каза, на женския пазар? или звездите ти го говорят? усещайте се, бре! за смях сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изявлението на Пригожин

    05 Юни 2023 19:54ч.

    https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2022/11/07/0695872001667833190_big.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    05 Юни 2023 19:55ч.

    https://www.actualno.com/america/gotvacha-na-putin-prizna-za-namesa-v-amerikanskite-izbori-news_1838962.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Reuters

    05 Юни 2023 19:56ч.

    https://www.reuters.com/world/us/russias-prigozhin-admits-interfering-us-elections-2022-11-07/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин и друго каза...

    05 Юни 2023 20:40ч.

    Например, че не му стигат мунициите и ще напуска Бахмут, че украинската офанзива ще ги помете, че Шойгу бил пътник и т.н. Всъщност ви троли и бъзика толкова добре, че даже не разбирате от къде ви идва. Той каза и че пак ще се намеси на изборите в САЩ, ама явно не са му стигнали троловете последният път. Пък ти... сещаш се, нали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    05 Юни 2023 20:46ч.

    "Според доклада на Дърам, планът на Хилари Клинтън да създаде фалшива история, свързваща Доналд Тръмп с Русия, е докладван през август 2016 г. от директора на ЦРУ Джон Бренън на президента Обама, вицепрезидента Байдън, главния прокурор Лорета Линч и директора на ФБР - Коми. Специалният прокурор Дърам е установил, че американските разузнавателни агенции не разполагат с никакви доказателства за връзки между Руската федерация и кампанията на Тръмп." - https://www.eurochicago.com/2023/05/dokladat-na/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето още един

    06 Юни 2023 1:52ч.

    левичар верващ че демократите на САЩ са демократи и плоските им лъжи. А те са комунисти от мащаба на Сталин, само по глупави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европозор на свободата на словото

    05 Юни 2023 18:57ч.

    Вън от КОНЦЛАГЕРА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е младото поколение!

    05 Юни 2023 18:59ч.

    Старите вълци не може да бъдат излъгани, но западната дезинформация винаги е насочена към младите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    06 Юни 2023 0:15ч.

    Не се притеснявайте , ние възпитаваме децата и внуците си правилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ареВ по Оруел

    05 Юни 2023 19:01ч.

    Истината е лъжа, информацията е дезинформация, безправието е право, европейската цензура е свобода на мисълта и мненията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсурден свят - да се фашизира цяла Европа!

    05 Юни 2023 19:07ч.

    "Държавите в Централна и Източна Европа са под постоянните удари на източници на руска дезинформация" България не е ли в Източна Европа? Защото тук е точно обратното. Западната (и всяка друга) дезинформация има различни форми. Една от формите е особено противна - да се разпространяват единствено твърденията на укронацистите и на най-върлите русофоби. Точно това се случва у нас по националните медии. На някои им се иска същото да е по всички медии и социални мрежи. ФАШИСТИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретро

    05 Юни 2023 19:07ч.

    Розовите брюкселски еднорози направо да спират интернета.Как може да има друга истина от истината,съчинана от Министерството на Истината в Брюксел?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещото на снимката

    05 Юни 2023 19:21ч.

    въплъщава отрицанието на понятието "изкуствен интелект", а именно - натурална простотия. Две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, но за първото не съм съвсем сигурен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС е перверзен и подвластен на САЩ-демоните

    05 Юни 2023 19:23ч.

    Нищо не меже да ме изненада от тази диктаторска бюрократична и корумпирана организация. Но би трябвало да има начин да се освободим от пипалата ѝ - унгарците изобщо не са русофили, но въпреки това Унгария успява да води относително независима политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Юни 2023 19:25ч.

    Тия безполезни еврочиновничета следват заръките и "светлия" пример на своите предци, фашистите. Гьобелс би се гордял със своите отрочета. Хайл, Урсула! Хайл, Борел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормалният човек различава

    05 Юни 2023 19:43ч.

    истината от лъжата. Никакви специални "екипи" не могат да променят това. Задкулисни и недотам задкулисни перверзници обаче искат да затрият нормалното у човека. С безсмислените акции на още по-безсмислените еврочиновници не се помага на украинците, а тъкмо обратното - унищожава се и се прогонва населението на тази страна. ЕС подрина всякакво доверие в себе си, като прие ролята на най-обикновена маша на малка група фанатични англосаксонски русофоби (всъщност "фоби" по природа, защото за тях ничий човешки живот няма значение, фанатизмът им е античовешки). Тъй че, ако може, спестете препоръките, назидателния тон и т. н...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    05 Юни 2023 19:45ч.

    Европейският съюз задмина Съветския съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    05 Юни 2023 19:52ч.

    Благодарност на Дачков и колегите му за това, че имаме "Гласове" все още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Млад меринджей

    05 Юни 2023 20:58ч.

    Кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Юни 2023 20:10ч.

    а за борба с американската пропаганда ще има ли екипи на никои не вярвам така че не се морете и не харчете пари при тази цензура в българия непрекъснато изтриват коментари други искат да се регистрираш руската пропаганда им била виновна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна има екипи (про ясно за когои срещу ясно какво), пропагандиращи

    05 Юни 2023 23:12ч.

    великата Демонократична страна отвъд океана. И бълващи змии и гущери срещу всички, които не им играят по свирката и се опитват да разпространяват истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пшеница

    05 Юни 2023 20:28ч.

    Ако някой някога се е чудил защо сградата на ЕС в Брюксел е точно копие на картина на Вавилонската кула, защо пред нея има статуя на Вавилонската блудница и защо девиза е Много езици, един глас, е време да разбере, че ИМЕТО ИМ Е ЛЕГИОН. Нека Бог ви въздаде според заслугите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еми

    05 Юни 2023 20:29ч.

    Д.П. ви М. цензорска! Това е от мен за вас"демократи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hиколова

    05 Юни 2023 20:34ч.

    Следващия път сградата в София на еврофашистите ще я оцветим не в червено, а в кафяво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    05 Юни 2023 20:42ч.

    Само кафявото да не е от русия, че не обичат както стана ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кафяво, боя?

    06 Юни 2023 14:46ч.

    Не, най-подходящо, най-справедливо и логично е сградата да бъде оцветена с натурално кафяво. Това е квинтесенция им, същността на селектираните малоумници и сертифицирани идиоти инсталирани по върховете на почти всички ЕС-курници! Гледай тукашните малоумници и признанията им, какви сега ги правят и плямпат и им дайте да ни управляват, без да им се надянат усмирителни ризи!... Боже пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Болница в центъра на Брюксел

    05 Юни 2023 20:36ч.

    Явно вече не само хората и държавите разделиха на правилни и неправилни, но и ИИ. Западните машини ще имат свобода на словото, руските - няма да имат. Ако глупостта можеше да лети, баба Верка щеше да пърха като гургулица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кон

    05 Юни 2023 20:40ч.

    Накрая Мъск ще си купи ЕС и ще ги демократизира както направи с Туитър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    05 Юни 2023 20:51ч.

    Смешката е, че тая екс-комуняжка, сега оглавява инициативите с идеологическата забрана в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    05 Юни 2023 20:52ч.

    Кой ще работи срещу бюкселската дезинформация и цензура. Тези са по-страшни от комунистите и по-опасни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    05 Юни 2023 21:49ч.

    Източноевропейските ястреби се оказаха "по-правоверни" от западняците. Имат просто мислене-"Който не е с нас, е срещу нас!" Елементарните хора, имат елементарно мислене, податливи са на влияние, изпълняват указания, без да мислят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Юни 2023 22:00ч.

    Всички руски дезинформатори в Белене! Предлагам ЦК на ЕСП да основе и "Комитет на активните борци против рашизма и комунизма", който да награждава всеки доносник... искам да кажа всеки "активен борец срещу дезинформацията"! Да живее ЕССР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нищо случайно

    05 Юни 2023 22:14ч.

    Тези, които са приложили хитлеризма, някои са се обучавали от него, няма как да не си покажат същността в един кризисен момент като този. Знаем ви, под омайни и сладки думи, всички стават ваши роби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    05 Юни 2023 22:49ч.

    Ма то същото бе..като едно време. Няма да слушате западни станции, да гледате западни телевизии. Само каквото е спуснал другаря Ким Чен Ун..пардон другарката Юрова!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    05 Юни 2023 23:07ч.

    ЕК по истински, по Оруел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Юни 2023 23:10ч.

    Верче, българският език е най-богатият език на света и изкуствен интелект не може да го разкодира... гледай сега дезинформация https://videopress.com/v/EuYxNiPV

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незаконна е цензурата наложена от ЕК, нарушава Декларацията за правата на човека и основополагащите документи на ЕС, трябва да бъде отменена.

    05 Юни 2023 23:48ч.

    Говорят за свобода на словото, а крият доклада на Дърам. Вера Юрова слушала "свободна Европа", колко трогателно. Това не й дава право да забранява руските медии. Може да доказва правотата си, да спори с тях, но няма право да ги забранява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    06 Юни 2023 0:35ч.

    Декларацията за правата на човека се заменя с Истанбулската конвенция. НПО-тата ще решават кой, какво и как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политбюрото да побърза

    05 Юни 2023 23:55ч.

    Брюкселското Политбюро да побърза с цензурата защото утре-другиден се очаква имитатор на Байдън да обяви,че Русия е нападнала САЩ, точно по скорошния пример на имитирани на Путин. Да видим къде ще е по-голяма паниката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето един позитивен deepfake с най-влиятелните президенти днес

    06 Юни 2023 0:41ч.

    Limp Bizkit направиха deepfake песен "Не на войната" със Си Дзинпин, Зеленски, Байдън, Путин, Ким Чен Ун. Уникалното в случая е, че посредством технологията Deep Fake музикантите правят герои на клипа руският диктатор Владимир Путин, украинският президент Володимир Зеленски, американският държавен глава Джо Байдън, севернокорейският колега на Путин Ким Чен Ун, както и китайският президент Си Дзинпин. В клипа "се появява" и Том Круз - отново с помощта на технологиите. Най-общо казано песента е за това как от хората зависи да изградят света без война. ===> https://www.youtube.com/watch?v=EnhvI9SCPfk&t=15s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много се надценяват нещо или целта са инакомислещите!?

    06 Юни 2023 1:41ч.

    Ще ни създават още по-лъжлива реалност с по-изострен когнитивен дисонанс. Който е зависим от социалните мрежи не е за завиждане. Те бабите и дядовците все в социалните мрежички са били.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да,да......клоуни

    06 Юни 2023 1:48ч.

    1.Маските предпазваха от Ковид, 2.Инжекциите не спряха заразяването и боледуването (даже всеки набол се изкара ковида и се стигна до абсурдното обяснение от потерпевшите - значи 'ваксината' работи).3 Инжекциите с незнайни химически коктейли били ефективни и безопасни - оказа се че нито са ефективно нито безопасни. Пандемичните забрани паднаха когато 'дезинформаторите' руснаци удариха Украйна. От тук нататък всяко ваше твърдение ЕК трябва да го доказвате - прецизно, с академичен подход. Така да си плямпате че руснаци или марсианци ни дезинформират......на това само наивници могат да се хванат. Айде у лево....както се казва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    06 Юни 2023 3:01ч.

    Е, каква е разликата между тези от ек и фашистите от 1933??? Просто питам??? О, маи намерих разликата... Тези не носят ленти на ръцете с нещо си. И много ,, интересна" гледна точка имат тези без свастиките на ръцете. По тяхната логика всяка публикация от сащ и Европа е правилна, а всяка новина или информация от Русия е дезинформация, ама наистина,, желязна логика ". Тези хора са се/п/объркали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    06 Юни 2023 3:56ч.

    Еврогейците не могат да устоят на власт в ЕС без въвеждането натежка цензура в структурата на неолибералнофашистка диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Юни 2023 11:24ч.

    Верче, още дезинформация искаш ли? https://www.bitchute.com/video/oA0o25BagZJV/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Юни 2023 11:25ч.

    Патриот в действие: https://www.bitchute.com/video/goR3o3H2Vbeh/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото повикало, такова се обадило

    06 Юни 2023 12:48ч.

    Добре похарчени пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нека ловът на вещици започне сега!

    06 Юни 2023 13:02ч.

    Да, бе, да, ще борят руската дезинформация и да, бе, да, само в социалните мрежи. Ще следят изкъсо целия Интернет да няма информационни изтичания и пробойни, а това би означавало предупреждение/я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По имената ще ги познаете.

    06 Юни 2023 14:53ч.

    Знаменателно име, покрива изцяло същността. И под всяко някакво знаме, все си остава една и съща: Юродива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи