ЕК предлага спецсъд да разследва престъпления на Русия в Украйна

ЕК предлага спецсъд да разследва престъпления на Русия в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Европейският съюз ще се опита да създаде специализиран съд с подкрепата на ООН, който да разследва извършени от Русия военни престъпления в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на изказване на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"Готови сме да започнем работа с международната общност, за да получим възможно най-широката международна подкрепа за този специализиран съд", каза Фон дер Лайен.

Украйна оказва натиск за създаването на специализиран съд, пред който да бъдат изправени руските военни и политически лидери, които тя смята за отговорни за започването на войната.

Базираният в Хага Международен наказателен съд (МНС) започна свое собствено разследване за престъпления срещу човечеството и военни престъпления след началото на руската инвазия, но той няма правомощия да преследва агресията срещу Украйна. "Въпреки че продължаваме да подкрепяме МНС, ние предлагаме да бъде създаден специализиран съд с подкрепата на ООН, който да разследва и води дела срещу престъпната агресия на Русия", заяви Фон дер Лайен.

Европейската комисия също така предложи план за конфискация на замразени руски активи, за да бъде наказана Москва за инвазията в Украйна. "Блокирали сме 300 милиарда евро от резервите на руската централна банка и сме замразили 19 милиарда евро, принадлежащи на руски олигарси", се казва в изявление на Фон дер Лайен. Тя каза, че в краткосрочен план ЕС и неговите партньори ще управляват средствата и ще ги инвестират. Приходите от това ще бъдат в полза на Украйна, за да бъде тя в крайна сметка компенсирана за щетите, понесени от войната. "Ще работим по международно споразумение с нашите партньори, за да направим това възможно. И заедно ние можем да намерим законни начини да го постигнем", заяви Фон дер Лайен.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Сталин Й. В.

    30 Ное 2022 12:56ч.

    Тази дали знае, че победителите не ги съдят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно това

    30 Ное 2022 13:03ч.

    щях да пиша и аз

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • например най-големият престъпник срещу човечеството на всички времена

    30 Ное 2022 13:42ч.

    Сър У. Чърчил, заради личните амбиции на когото ВСВ е била ненужно удължена с 5 (ПЕТ) години, от май 1940 г, когато Хитлер е започнал опитите си да получи неговото височайшо съгласие ДА НЕ НАПАДА СССР, защото вече е бил завладял всички територии в Европа населени с германо-говорящи, което е било неговата, на Хитлер, първоначална цел, та чак до 9 май 1945 г. когато ВСВ приключи? Не случайно личните архиви на Съра са засекретени първо за 70 години след смъртта му, а неотдавна то беше продължено за нови 70 години... Защото цял свят би видял как е шикалкавил този благородник и как се е крил от опитите на Германия да достигне до него, Чърчил, военния министър председател на Великобритания по дипломатически път... Пропагандата му е разпространявала лъжливи твърдения сред британците. И всичко това с едничката цел да удължи мандата си на военен мин-пред и съответната си заплата, за да продължи да задоволява пристрастеността си към алкохола и живот в имение, които не може да си позволи със заплатата на обикновен депутат... Слава на Бога, че напоследък се издават и преведени на български проучванията на Дейвид Ървинг на военните архиви на ЮК, САЩ, Германия и СССР по темата. Да, победителите не ги съдят, засекретяват им кирливите ризи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    30 Ное 2022 12:57ч.

    Жалка работа. Просто се чудят как да оправдаят кражбата на 300 млрд. чужди пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    30 Ное 2022 14:02ч.

    Крадат, защото нямат пари. Всичко отива при банкстерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въпрос

    30 Ное 2022 13:04ч.

    А кой съд ще я разследва нея за ваксините?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да!

    30 Ное 2022 13:28ч.

    ЕС стана дилърски съюз заради нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Язък, че закриха спец-правосъдието у нас

    30 Ное 2022 13:05ч.

    Тю, направо можеше тук да ги осъдим рашистите. А после КОНПИто на съответната Цаца щеше да им джасне кинтите. А сега пак ще трябва да се харчи, да се назначава сума народ за много хиляди евра на калпак на месец... А можеше Гешев и Сийчето вече да са отметнали делото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-добре ще е да разследват ВСИЧКИ престъпления

    30 Ное 2022 13:09ч.

    Няма значение коя от страните ги е извършила. Например - по видеото на екзекуцията на 15 пленени руски войници, което се появи напоследък. Жалко за осакатяването / загубата на толкова много млади животи и за страданията на всички. А главната корумпирана еврочиновничка и Йенс Ст. могат да си призовават колкото си искат, ако по места имаше по-свястни човеци... Ако имахме разумни мъже на мястото на СЛУЖЕБНИТЕ ни министър ни на Вътрешните работи и Външния ни министър, или на главния синергетик, нещата можеше да изглеждат по друг начин, поне за нас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    30 Ное 2022 14:55ч.

    Хм, сега ще се наложи да съдят тези руски войничета, които затриха до крак воинското подразделение - 40 души, чието войници разстреляха вече предалите се в плен руснаци. Намериха ги и ги избиха всичките. Това е престъпление, според педърите, а не разстрелването на руски пленници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смешници

    30 Ное 2022 13:09ч.

    'Айде първо да поразследват, примерно, нещата, за които говори ей този френски журналист: https://youtu.be/GFynJY_SeKc За които "международната общност" в лицето на ООН и ОССЕ е уведомена, но неясно защо си трае. И след това да се забавляват с клипчета като това: https://twitter.com/riseupandresist/status/1596348666947649536

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    30 Ное 2022 13:20ч.

    А престъпленията на Урсула и приятели кой ще разследва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    30 Ное 2022 13:20ч.

    ...по време на срещи със съпругите на британския крал и на британския премиер, живущата от 9 месеца в Лондон Олена Зеленска им разказала, че най-младата жертва на „руските изнасилвания“ е дете на 4 г., а най-старата – бабичка на 85 г. (без да спомене, че измислилата тези лъжи Л. Денисова вече е уволнена от поста омбудсман)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и това е, защото руснаците раздават на войниците си ВИАГРА

    30 Ное 2022 13:54ч.

    препаратът патентован и произвеждан от ... Пфайзер. Нямат право да използва хамер. долари, но правят накакви финансови фокуси, специално за да се снабдят с Виагра-та за цялата си армия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европедерастията, тази метастаза на световният тумор САЩ, се взе твърде насериозно

    30 Ное 2022 13:21ч.

    Цялата т.нар ""Европейска" комисия ще бъде съдена за престъпления срещу човечеството. За локдауните, за ваксините, за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не само за Украина

    30 Ное 2022 13:38ч.

    Вчера пак излезе изказването на Джейми Шеа от 1999г за Сърбия. И НАТО и ЕС първо трябва да бъдат съдени за Сърбия, после за Ирак, след това за Либия, пътьом за Авганистан, че и за Сирия, и чак тогава идва реда на Украина от 2014а (и изгорените живи в Одеса) а ако все още има неосъдени еврочиновници - и за войната от 2022ра между Украина и Русия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много народ от висшата западна номенклатура са за съд

    30 Ное 2022 14:05ч.

    Десетки хиляди са

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    30 Ное 2022 13:26ч.

    Поредната незнайна и нищо не правеща организация в бюрократичната структура на американското ООН, накачане и накачане, за да се узаконят кражбите на крадците, а никаква справедливост няма да има и разследване за предизвикалите войната и продължамащи да ескалират света. Ма то така не става ма бабке, това не е търсене на справедливост, а мракобесие, водещо до още по-голямо такова! Чудо няма, щом и папата вече хептен изфикиряса и не знае какви ги дрънка, като изобщо да не е чел дори Библията! Само чеп, чеп избива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • относно ООН

    30 Ное 2022 14:06ч.

    Тази организацийка е надстроена над несъборена кланница. И цялата сграда е собственост на Червения щит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    30 Ное 2022 13:27ч.

    Тези малоумнци всеки ден се измъчват каква глупост да измислят! А престъпленията на Украйна които са 7 пъти повече от тези на Русия кога ще разследвате?! Или тези престъпления са “демократични“ ! Та вие по този начин ставате терористи и престъпници! Но за фон Лайнен това е нормално, с тази корумпирана и празна главица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бау

    30 Ное 2022 13:28ч.

    "Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил Боев

    30 Ное 2022 13:29ч.

    НЕ Е ЧЕСТНО. Фон дер Лайен: Китай несправедливо притежава запаси от редки метали НЕСПРАВЕДЛИВО Фон дер Лайен - Китай несправедливо притежава запаси от редки метали. „Вземете литий или редкоземни метали. Те са жизненоважни за зеления и цифров преход. Лошата новина е, че една държава доминира на световния пазар за копаене. Това е Китай. Всичко това вече мина. Сибир е несправедлив в Русия, петролът във Венецуела е несправедлив, сега Китай също е ... И само Европа може справедливо да ограбва Африка векове наред. А всичко останало, до което не могат да достигнат алчните си ръчички... НЕСПРАВЕДЛИВО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само ние се опитваме да поправим тези несправедливости

    30 Ное 2022 13:49ч.

    като оставяме куцо и сакато да гребе от нашите недра цветни метали и ЗЛАТО! Ацки сме благородни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    30 Ное 2022 13:30ч.

    Във въпросното изявление Лайнен отбелязва, че загубите на Украйни са 100 хил. души. В последствие коментарът е изтрит от Туитър! Интересно защо тук тази подробност е пропусната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    30 Ное 2022 13:42ч.

    А сега са публикували редактирано видео, като са изрязали въпросния коментар... Тези освен Оруел нещо друго чели ли са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е изтрит, пази се за поколенията

    30 Ное 2022 14:33ч.

    https://twitter.com/VB3RG/status/1597896341866569728 Kато цяло жалка операция с цел прихващане на заветните руски блокирани 300 милиарда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСИЯ ОТМЕНЯ НАТО И НАЗНАЧАВА НОВИ ЦЕЛИ НА NWO - ИЗМЕЖДУ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ

    30 Ное 2022 13:34ч.

    Медведев каза, че Украйна след NWO на руските въоръжени сили ще остане в силно ограничени граници. Така той отговори на изявлението на генералния секретар на НАТО за победата на Киев. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев отговори на изявлението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че Украйна "ще спечели като суверенна независима държава". Бившият премиер на Русия посочи, че генералният секретар на алианса е премълчал териториалната цялост на Незалежная. Столтенберг каза, че повечето конфликти завършват на масата за преговори. Но това, което се случва на масата за преговори, е пряко свързано с това, което се случва на бойното поле. С това той оправда безкрайното снабдяване с оръжие на Киев. къса памет Медведев отбеляза, че в НАТО винаги е лесно да се забрави за преврата на организацията в суверенни държави по света, за свалените законно избрани държавни глави и за убитите десетки хиляди цивилни - старци, жени, деца. Не помнят и доставките на оръжие на бойци и екстремисти, както и безнаказаността на лидерите на Северноатлантическия алианс за извършените зверства. Същността на НАТО Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия посочи, че след създаването на НАТО тя многократно е доказала своята чисто затворена корпоративна същност, действайки в интерес на шепа англосаксонски държави и техните поддръжници. В същото време в страните от НАТО живеят не повече от 12 процента от световното население. Цивилизованият свят няма нужда от тази организация. То трябва да се покае пред човечеството и да бъде унищожено като престъпно образувание. Но дори Pontifex Maximus не може да им прости,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    30 Ное 2022 13:36ч.

    Този "Специализиран съд" колко дивизии има ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    30 Ное 2022 13:48ч.

    Опитват се да съберат някъде към двадесетина, но основно на хартия, като нашите Фу16 , щото основната сила - Турция- няма да им играе по гайдата, а десетте Сащисани дивизии имат да помагат на Тайван... Преди 3 месеца имаше един симпатичен коментар, че ако войната беше не между Украина и Русия, а между Украина и НАТО, досега украинския пехотинец да пиеше трофейна бира я в Кьолн, я в Брюксел... Към февруари2022 Украина имаше повече сухопътни военни активи от цялото НАТО взети заедно, но това не й помогна срещу Русия:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как да и помогне с такива командири като техните?

    30 Ное 2022 14:31ч.

    Вчера се разнесе новината, че на отбор от полски "доброволци" (наемни войници, които са отишли да се бият за заплата, освен за евроценностите и останалите демократични пици-маци) не разбрах колко голямо формирование, украинските им началници са заповядали да щурмуват някаква цел, добре укрепени руски войници. Поляците са отказали, защото целта е била прекалено добре защитена и според тях, поляците, резултатът е щал да бъде същият като предишните няколко неуспешни опити, т.е. разгром... Украинските началници са им заповядали да атакуват въпреки несъгкласието си, така че се е наложило поляците да обърнат оръжието си срещу безумците и да ги унищожат... Търся линк в подкрепа на тази случка, за която чух в радио-предаване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Създаването на такъв съд,

    30 Ное 2022 13:41ч.

    на който Кремъл ще откаже да съдейства, означава действие на санкциите на ЕС върху руската икономика през следващите поне 20 години или поне до възстановяване на демокрацията в Русия. Надявам се Резидента и служебното правителство да си дават сметка за това и да не залагат на губещия кон бъдещето на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колегата по-горе: а ЕС ЩЕ ГО ИМА ЛИ СЛЕДВАЩИТЕ 20 години???

    30 Ное 2022 13:54ч.

    Да кажеш, че Китай ще го има още 20 години освен предишните 4000, да те разберем, ама организация на има-няма половин век да и даваш такъв кредит през тези смутни времена... И то след като Британия ВЕЧЕ излезе от ЕС...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като чуя вече за международната общност

    30 Ное 2022 13:41ч.

    И рязко ми се прихожда по оная работа.. Имагинерност, до безпътие..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов етап в развитието на Запада: прав е този, който има по-голяма тояга

    30 Ное 2022 13:42ч.

    В началото на октомври общият обем на западната помощ за вечно просещия „укровермахт“ възлиза на около 126 милиарда долара, от които 75% е военна помощ. И това не е просто помощ, а нападателни оръжия: самолети, хеликоптери, танкове, артилерия и др. Освен това Северноатлантическият алианс предоставя на въоръжените сили разузнавателни данни. Вместо украински генерали, офицери от НАТО се занимават с планиране и провеждане на операции, управление на украински части, доставка на оръжие за тях, ремонт на оборудването им и обучение на военния им персонал. Сакати от киевската хунта се лекуват във всички европейски градове. Въздушното пространство на Полша, Румъния и Словакия се използва за зареждане с гориво на украинската авиация. В същото време лицемерните американски конгресмени и техните европейски плебейски политици се осмеляват да твърдят, че това не е прякото участие на техните страни в конфликта в Украйна. Въпреки това изпращането на беларуска военна техника за модернизация в Русия и разполагането на регионална групировка войски в отговор на укрепването на силите на НАТО в близост до границите на съюзната държава, според демократите, не е нищо повече от пряко участие на Беларус във войната в Украйна. От своя страна появата на бойното поле, подобни на иранските ударни безпилотни самолети, е прякото участие на Иран в конфликта в Украйна. Както виждате, Западът продължава да деградира. Ръководството на европейските държави започна да използва в световната политика принципа на каменната ера „Прав е този, който има по-голяма тояга“. Е, остава да почакаме малко и ще видим нов упадък на цивилизацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото през последните 20 години Тоягата на Запада нещо се спихна - след като имали барут само за 2 седмици, а се готвят да воюват 20 години...

    30 Ное 2022 13:59ч.

    Пълна "цифровизация", стават само за екран, но не и за бойно поле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    30 Ное 2022 13:55ч.

    Значи крадливата сврака с двата крака Урсула щяла да задигне руските милиардите и щяла да ги "инвестира", вероятно в буклучивия държавен дълг на зомби-държавите от Еврозоната, а защо не и в този на шефовете ѝ от САЩ, а може и направо да ги пропилее в някоя авантюристична далавера на финансовия пазар като разбира се първо инкасира краткосрочните печалби за себе си и кликата си. Останалото ако има такова щяла да даде на Украйна. Май не България а институциите на ЕС имат нужда от постоянен мониторинг за корупцията и правовия ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зла празна руса главица

    30 Ное 2022 13:57ч.

    Най-голямото наказание за тази ционистка "вавилонска блудница" е забравата. Годините си препускат напред и не им пука за никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • положението е много тежко за евробюрократите, за евро глобалистите да не говорим;

    30 Ное 2022 13:59ч.

    щом ес започна да говори тези безумни глупости, значи вече са наврени в ъгъла и мърдане няма; очакват си гилотината всеки момент да щракне над главите им; такава е съдбата на безмозъчните същества; при това много добре знаят греховете си;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а нашите евробюрократчета

    30 Ное 2022 14:42ч.

    ще се разсипят да ни тикат все по-дълбоко в този съюз, въпреки на всеки здрав човек вече е ясно, че си купуваме фабрика на 8 септември... До кога ще търпим Станишев, Йончева, Милков, Демерджиев, синергетика и цялата паплач да "работи" за приемането ни навсякъде?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    30 Ное 2022 14:00ч.

    Трупат се все повече индикации, че госпожата се грижи добре за материалните интереси на семейството, но своето лично, а не на европейското. В поредния материал изненадващото е, че по такъв назидателен и направо брутален начин се "докарва на началниците". До съвсем скоро се водеше една ясна за забелязване и анализиране политика, но липсваше този дидактичен, театрален елемент. Вече и той е факт! Нещата, обаче, отиват и по-дълбоко. За най-голямо съжаление тук не става дума само за форма, за проявление на нечии артистични напъни. Мога да развия темата напоително, но сега точно нямам време, та по тази причина ще се задоволя с едно изречение. ВСИЧКО ТОВА Е ЯСЕН ЗНАК, ДОРИ БУКВАЛНО ПОДКАНА КЪМ ВИСШЕТО ДЪРЖАВНО И ВОЕННО РЪКОВОДСТВО НА РУСИЯ, ЧЕ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, БЕЗУСЛОВНО И БЕЗ ЦЕРЕМОНИИ ДА СПЕЧЕЛЯТ ВОЙНАТА. НАЙІДОБРЕ - БЕЗ ЗАБАВЯНЕ! От чисто човешка гледна точка това не е добре, ще донесе със сбе си още много страдание. Друго решение не се вижда. Тя дали си дава сметка за съдържателната страна?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    30 Ное 2022 14:09ч.

    Историята помни руснаци и в Париж и в Рим и в Берлин. Но за Брюксел няма данни. В Нидерландия се е разкарвал Петър Велики, но инкогнито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • куха лейка!

    30 Ное 2022 14:15ч.

    А тази кукумявка кога ще бъде съдена за злоупотребата с власт и далаверите й с Пфайзер. Май много си е повярвала, че хората имат къса памет, няма шанс това да се случи, особено при хора, които са пострадали от тези гмо препарати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    30 Ное 2022 14:21ч.

    Какво да се коментира?Лудоста на отминало величие?Че преди това са западняците които от 1500 година обхванаха светът в паяжината си и избиха сигурно 1 милиард бедни души за земи и злато...Лудост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Картаген

    30 Ное 2022 14:22ч.

    Както е казал някога Сула: „Картаген трябва да бъде сринат до основи!“ Но в наше време трябва да уточним къде се намира Картаген — по бреговете на Москва-река или по бреговете на река Потомàк. Всъщност на нас ни е ясно къде е Картаген, но онези, които обитават поречието на река Потомàк все още не са наясно с географията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само като видя нея, борелчо, зеленчо, пасианчо, расима и т.н.

    30 Ное 2022 14:41ч.

    Ах, какви идеи имам за щампована тоалетна хартия! ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    30 Ное 2022 14:51ч.

    Крадецът от ЕК, една самозабравила се жена, сега ще измисля правила/закони, за да направи легитимна кражбата на руски активи/държавни и частни/. Мисля, че много държави трябва да се замислят, относно партньорството си със САЩ и ЕС- ако не слушат, ше им конфискуват активите под "благовидни"предлози- неспазване на чов. права, недемократичност, съюзи и партньорство с "неправилните държави'' и какво ли още не... Демокрацията е демократична, но не е за всеки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е политика от 1000 години

    30 Ное 2022 15:26ч.

    защо всички се усещат чак като опре яйцето до меките части?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    30 Ное 2022 16:12ч.

    Защото, надделяват емоциите, а не здравия разум. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, аз сега търся "Legal ways", за да си

    30 Ное 2022 22:56ч.

    ПРИСВОЯ БОГАТСТВАТА НА СЕМЕЙСТВА ФОН ДЕР ЛАЙНЕН... ИМА ЛИ "ЗАКОНЕН НАЧИН" ЗА ПРИСВОЯВАНЕ, ВСЪЩНОСТ? НЕ БЕШЕ ЛИ ПРИСВОЯВАНЕТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дотам опряха...

    30 Ное 2022 15:03ч.

    на снимката - просто една крадла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    30 Ное 2022 16:13ч.

    Госпожата пак е нещо се е объркала. Преди два часа е публикувала някъде из мрежите, че ВСУ вече е дала 100 К жертви. На което Зе и отборът са скочили като ужилени и са захапали бясно кака Урсула. Сгазили са я като луда крава - теле! Тя бързо е дръпнала ръчната спирачка и е изтрила всичко. Tote und Verletzte im Ukraine-Krieg: EU schätzt 100.000 ukrainische Opfer https://www.fr.de/politik/luftangriffe-ukraine-news-krieg-ticker-russland-putin-bachmut-donbass-militaer-zr-91945539.html Те и тази публикация промениха, ама разгеле. В семейството също се случват гафове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hari

    30 Ное 2022 16:26ч.

    Урсула е неуморима.След Гейовете които вече могат да се факът свободно в Европа,руските активи,сега на ред е да съди Русия.Ще съди ли руснаците дето я освободиха от фашизма? Да съди САЩ за инвазията в Ирак,Либия,Югославия.Жена играеща глупаво ролята си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не се прережда

    30 Ное 2022 16:55ч.

    Гинеколожката где се бута първа у А група и прережда опашката? Грингосите,франсетата и ингелизите от колко десетки години чакат на опашка пред съда? Ще стане търкал заради нахалството и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съдът е за загубили

    30 Ное 2022 22:16ч.

    Т.е. руснаци първо трябва да загубят и второ, булка ти лайненова трябва са дойде да ги хване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи