ЕК отхвърля забраните за вноса на украинско зърно от Унгария и Полша

ЕК отхвърля забраните за вноса на украинско зърно от Унгария и Полша

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Едностранни действия в областта на търговията от страна на държавите членки на Европейския съюз са неприемливи, заяви днес говорител на Европейската комисия, след като Полша и Унгария обявиха забрани за внос от съседна Украйна, за да защитят местния селскостопански сектор, съобщи Ройтерс.

"Запознати сме със обявените от Полша и Унгария мерки относно забраната за внос на зърно и други селскостопански продукти от Украйна", заяви говорителят в изпратено по електронна поща изявление.

"В този контекст е важно да се подчертае, че търговската политика е от изключителната компетентност на ЕС и следователно едностранни действия са неприемливи.", допълва той.

"Ние сме и си оставаме неизменни приятели и съюзници на Украйна. Ние я подкрепяме и ще я подкрепяме. ... Но е задължение на всяка държава, на всяка власт, по-точно на добрата власт, да защитава интересите на своите граждани", каза лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" (ПиС) Ярослав Качински.

Правителството на Виктор Орбан поясни, че целта на забраната е да се избегнат сериозни щети за местните фермери.

Министърът на земеделието Явор Гечев също заяви, че България обмисля забрана за внос на украинско зърно.

След като руската инвазия на Украйна блокира някои черноморски пристанища, големи количества украинско зърно, което е по-евтино от произведеното в ЕС, се озоваха в централноевропейските страни заради логистична безизходица, което нанесе удар на цените и на продажбите на местни производители.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Леля

    16 Апр 2023 17:27ч.

    Не съжалявам българските производители ни най-малко, но ЕС е време на си завре директивите и търговската политика отзад и да оставя всеки да се оправя както може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо

    16 Апр 2023 17:38ч.

    Абе я си …. фичката майчина, скапани брюкселски зелки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    16 Апр 2023 18:09ч.

    Каквито ще да са те са Български Наши Производители, от малкото коото все пак нещо произвеждат а не препродават. Това едно, и второ ако някой ще ни нарежда диктаторски какво да правим - АРЕ ЧАО! Но пасаран. Направо се о@#$хте! Чашата преля! СССР беше цвете в сравнение с тия безхаберници! Нито едното искаме нито другото! Пфу! Мирише на мърша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле,

    16 Апр 2023 19:48ч.

    Съмнявам се, че голяма част от бг производителите ще се откажат с лека ръка от ЕС милиардите. Така че малко по-спокойно с оценките. Правилният път е да се искат още компенсации заради евтиния украински внос. Навремето френските фермери пускаха стадата по улиците на Брюксел, когато недоволстваха от едно или друго решение. Наште и румънските фермери да не се чудят кой път да блокират в държавите си, а да се стягат за протест в Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    17 Апр 2023 0:12ч.

    Съжалявам но категорично не мога да се съглася. Първо,  брюкселските субсидии ни излизат през носа. Като наркомани на игла ни държат. Селското ни стопанство е в будна кома. Справка - най близкия щанд за плодове и зеленчуци. За животновъдството да не говорим. Гледай прекрасното предаване "Бразди" един път и ще плачеш пред екрана. Европа убива България. Не ми е приятно да го кажа но е факт. Разликата в субсидиите е в ПЪТИ! В пъти. Другото е празнословие. Бедна Македония ни изпреварва като спирка. ; ВТОРО - Да си оставим суверенитета и да чакаме на милоста на някакви от никого не избрани брюкселски чиновници?!? Те да решават ще има ли България  собствено земеделско стопанство??? Благодаря, не пуша! ; ТРЕТО и най-важно, всеки родител знае - най-важно е да научи и подготви детето си САМО ДА УСПЯВА В ЖИВОТА. Сами, сами трябва да осигурим всички пера на националната ни сигурност. Изхранването на народа е едно от първите. Ако сега кажат спираме ви вноса защото не искате да воювате в Украйна и не сте приятели на падишаха! Какво правим? Ще жулим само хляб! И то ако руснаците се смилят да ни дадат торове след всички извращения които натвориха лудите марионетки. А ти ще пращаш хората на концерт-хепънинг в Брюксел. Извинявай, но това ми звучи цинично. Няма сами да се оправяме, ще чакаме на изкукалите брюкселчета - САЩ  ги псуват по телевизията и се гаврят с тях, руснаците вече въобще не ги забелязват, всички араби си направиха гаргара, китайците на изпроводяк преровиха багажа на далавераджийката с ваксини и я качиха да се прибира с туристите... Такова унижение не съм чувал в историята на дипломацията! Това не е просто пълна несъстоятелност, това е пълен крах. Не го казвам със злорадство. Мечтите ни бяха свързани с надеждата за една общност на работливи, задружни държави които заедно преуспяват. НО не можем да избягаме от реалността. ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е ПЪЛЕН КРАХ. КОРУПЦИЯ, ОТВРАТИТЕЛНИ ИЗВРАЩЕНИЯ И РАЗЛОЖЕНИЕ. Напълно неграмотни и аморални хора управляват в Брюксел и в голяма част от държавите на ЕС. Това е. Сега е време да спасим България. Без омраза и разделение. После ще мислим кой бил крив, кой прав. Сигурен съм, че с Божия помощ отново ще успеем. Само трябва да се върнем към здравия Български Корен, към нашата Православна Вяра. Боже на Левски и Кирил и Методий,  пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пръц

    17 Апр 2023 7:41ч.

    1 000 000+++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А замисляли сте как така бедна Македония ни били изпреварили, а нямат еврпсубсидии?!

    17 Апр 2023 11:23ч.

    Разликата в субсидиите е в ПЪТИ по-ниска за българските производители "благодарение" на българските еврочиновници, които не успяват и/или не желаят да защитят българските национални интереси. Не брюкселските чиновници решават дали България да има собствено замеделско производство, а прочутият организационен дефицит в българските управленци. България има два основни проблема в управлението - организационен дефицит и наличие на невежество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако ЕС беше това, описаното в @Оле Отвори Очички, 17 Апр 2023 0:12ч.

    17 Апр 2023 11:27ч.

    ... нито рашистите и руският елит, нито българите, нито мигрантите щяха да се стремят да живеят, работят, учат, както и да инвестират, закупуват имоти и почиват в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    17 Апр 2023 11:42ч.

    Паляк аре да ми разкажеш за инвестициите, дето правели на запад? Кой ще инвестира на място, където имаш недостиг на енергия, никаква конкурентоспособност заради скъпи суровини и висока цена на труда? Що се отнася до мигрантите, дето купували имоти там, за да останат - по голяма глупост не съм чел отдавна. Отиват, бачкат яко, като второ качество хора и после си се прибират в България със спечелените пари, като се надяват никога повече да не им се наложи да ходят там

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЧИ, държани от инвеститори от трети държави в ЕС, възлизат на около 6,295 млрд. евро

    17 Апр 2023 11:59ч.

    В последните 20 години структурата и произходът на ПЧИ са се променили драстично, с повече ПЧИ от разрастващите се икономики. Инвестициите от Китай са нараснали 6 пъти, от Бразилия – 10 пъти, а тези от Русия са се удвоили, като в последно време се насочват към високотехнологичния сектор и често чрез компании с държавна собственост или с връзки с правителства. ( https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/bg/content/investirane-v-es )Нещо повече, ПЧИ ще подлежат на проверка, за да се установи дали представляват заплаха за стратегическите интереси на ЕС ( https://www.investor.bg/a/334-evropa/277145-es-vzema-pod-lupa-prekite-chuzhdi-investitsii ). Ако бяхме си избрали и/или изберем читави управленци и депутати, България има възможност да бъде първа по ръст на инвестициите в ЕС през 2024-а със съответния контрол над рисковете. ( https://inews.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%95%D0%A1-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2024-%D0%B0_l.a_c.382_i.707240.html ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За последните 20 години

    17 Апр 2023 14:44ч.

    а за последните 2?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    17 Апр 2023 15:55ч.

    субсидиите за производство на зърно (с много механизация) и за производство на зеленчуци (с много труд) са различни, а ние българите станахме все граждани, не искаме да се занимаваме с труд на село...сега рИвем, че няма желаещи в БГ да се занимават с градинарство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    17 Апр 2023 15:57ч.

    Да отиват! И ти , ако желаеш, давай, върви! Скоро само червеи ще ядат всички в Евростан! Поради слепота, глупост, слугинството, и в окупираната Германия също! Не им искам еврото, нито фра-шисткия съюз!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    16 Апр 2023 17:27ч.

    След ваксините да се видят СМС-те на това недоразумение от снимката. Да се види какви са си ги писали със Зеления и бай Дън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    16 Апр 2023 19:34ч.

    Арогантно унижената в Китай отвръща на удара с унижение .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не само в Китай,

    16 Апр 2023 20:08ч.

    ами най-напред Ердоган не я уважи, като не я покани да седне до него, на миндерчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    16 Апр 2023 17:33ч.

    Браво лельо, страхотна си. И ти и ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последователна политика за унищожението на Европа

    16 Апр 2023 17:37ч.

    Ние все пак в Европейския съюз ли сме или в Украинския?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Европедерастическия съюз, който е военен отдел на НАТО

    16 Апр 2023 18:09ч.

    Останалато беше демо версия за баламите, да си затрият държавите, енергетиките и промишлеността

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С изрожденски лозунги

    16 Апр 2023 19:52ч.

    няма да се преборим за още компенсации. Иска се акъл, съгласуване на действията с останалите засегнати държави и ежедневна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ше се пребориш",

    16 Апр 2023 20:20ч.

    патка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куха евро-икономика искана от кух еничарски акъл

    16 Апр 2023 21:08ч.

    Еничарите на служба на САЩ и на ЕС искат да искат още компенсации за кухата европейска икономика, защото си мислят, че парите могат да се печатат до безкрай. А откъде още пари за още компенсации? - От надуване на инфлацията, която обезсмисля всяка една компенсация. Малограмотно и еничарско перпето мобиле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние за това ли сме в ЕС, да се борим за глупости

    16 Апр 2023 21:44ч.

    Не щем да “се борим” с никого, искаме да ни оставят на мира! Вън от ЕС е решението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние през 1996-1997 г.

    16 Апр 2023 23:46ч.

    бяхме извън ЕС. И колко хубаво ни беше. Заплата 15 долара, пенсия 6 долара. Аз вземах студентска стипендия от 3 долара. Рай. Чудиш се къде да си похарчиш парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    17 Апр 2023 0:25ч.

    Приятел, защо не вземеш да прочетеш как и защо се стигна до тази луда инфлация, каква беше тази сделка с житото, защо Виденов беше нежелан от новите господари и ролята на САЩ във всичко това? Айде моля, и ние пушим цигари Кент и ядем бонбонки Тик-Так. Такива ниски топки са за юношеските школи. Тук повечето пишещи са поне наполовина побелели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Апр 2023 1:41ч.

    Сърди се за заплата от 15 долара и твоята стипендия от 3 долара на дъртия пендел Сорос . Тогава той предизвика жълтата революция във България ,за да сваали правителството на Жан Виденов .Който отказа да разпродава на безсценица Българската икономика . Ясно е къде те стяга чепикът ,но Българският народ не яде доматите със колците и разбра всъщност кой е виновен за тогавашната криза .Така чче тези мантри си ги заври във гъза дрислив ,щото нямат да хванат декиш тук .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава...

    17 Апр 2023 11:42ч.

    БКП номенклатурата планирано ограбиха българския народ, защото си раздадоха банкови кредити. А обикновеният българин нямаше достъп до банков кредит дори да си закупи основно средство за производство, напр. компютър, машини, инструменти, рало и т.н. (знам го от горчив опит). Вследствие раздадените огромни банкови кредити на номенклатурата последва планираната огромна инфлация, след което деноминация. Така депозитите се обезцениха, спестяванията на обикновените българи изгоряха, а първите инициативни частни бизнеси, ако не фалираха, се замразиха. "Комунистите" постигнаха целите си - да ограбят българския народ, както и да го сплашат, да няма свободни инициартиви и да не се надява да развие малкия си, най-често семеен бизнес и да стане част от средната класа - база на всяка свободна пазарна икономика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това важи само за ЕС

    16 Апр 2023 17:52ч.

    "търговската политика е от изключителната компетентност на ЕС и следователно едностранни действия са неприемливи" - това се отнася само да страните членки на ЕС, но не и до Украйна. Тази твърдо гази Присъединителните договори на ЕС /т.е. Европейската конституция/. Същото се отнася и до износа на оръжие за Украйна, което е нейно първоначално решение, наложено с принуда на страните членки - тази трябва да бъде подведена под наказателна отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    16 Апр 2023 17:53ч.

    Урсула да излиза и с голи гърди да защитава украинското зърно на чуждите компании, дето прилапаха украинската земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То па едни гърди...

    16 Апр 2023 18:39ч.

    не се знае там ли е по-куха или в главата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2/3 от Украинската земя е продадена от Зеленски на американски компании!

    16 Апр 2023 20:27ч.

    Бабата защитава интересите на САЩ, не на Украйна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че кога дойде Зеленски

    17 Апр 2023 0:02ч.

    на власт, кога продаде 2/3 от земята? Пропагандата си има правила. Учете ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Апр 2023 1:51ч.

    Айде размърдай си либерално фашисткият мозък бе .Човекът ти казва че две трети от земята на Украйна е изкупена от англосаксонските сатананисти .Но не ти е казал че само при наркомана Зеля е станало . При Зеля беше завършен този процес на узкупане на безсценица на Украйнската земя . Я си спомни синчето наркоман на дъртия кукунделник Байдън как купи цялата газопреносна мрежа на Украйна и вложи стотици милиони долара за разработката на шиистовият газа във Славянск . Ама ти отде да ги знаеш тези работи ,само опорките на англосаксонските сатанасти те интересуват .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    17 Апр 2023 2:14ч.

    Путинофилите искренно се надяват, че фалш-пропагандата им ще им проработи. Но доказателства никакви не предоствят, защото просто няма такива. Поздрави за тях, да научат песньовката, която скоро ще стане актуална реалност: "Нет Владимир, нет Владимир!" >>> https://www.youtube.com/watch?v=ex7Z2XqTDaw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, хехе,

    17 Апр 2023 14:51ч.

    като знаеш добре руски - а ху-ху не хо-хо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилича на демократичен съюз

    16 Апр 2023 17:53ч.

    Тези спаринг новини между държави и ЕС в рамките на ден приличат на договорени и се пускат в шир. потреба за симулиране на активност. Един конструктивен диалог би изглеждал друго яче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Апр 2023 17:56ч.

    Heil Uschi!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    16 Апр 2023 17:56ч.

    И мнозинството нормални граждани отхвърлят безумията на урсули и компания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е цената на изгубения суверинитет

    16 Апр 2023 18:01ч.

    и за съжаление тази не от най-големите, има и други като енергетиката и горивата. А вие си вярвайте че получаваме повече пари от ЕС отколкото губим и че е много удобно да пътуваме в ЕС без визи. Български фермери не са само едрите собственици, има и много кооперативи и малки земеделски стопани. Те не само пострадаха от високите цени на горивата, торовете, препаратите и т.н., но за капак останаха без пазар поради ниските цени на украинското зърно, произведено без следване на изискванията на ЕС за торове и препарати. Знам, че в България всеки сам се спасява, не е като в Полша, Унгария и Румъния, затова фермерите трябва наистина да затварят пътища и магистрали, няма друг начин за да се замисли народо-населението че проблемите ни са общи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „ Едностранни действия в областта на търговията от страна на държавите членки на Европейския съюз са неприемливи“

    16 Апр 2023 18:09ч.

    Ех, в какво съюзче ни набутаха. Каква търговия, какъв суверенитет? Бързо нашият Гечев да си вземе обмислянето обратно и подкрепи братска на Европа Украина. Унгарците и поляците не искали, а нашият министър ще обмислял. Хм. Е такива Урсулки ще ни налагат условия и съсипват държавата ни. Затова селяне и граждане, дошло е време за ВЪЗРАЖДАНЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Израждане са контролирана опозиция

    16 Апр 2023 18:19ч.

    Или си будала, или работиш за тях, няма трети вариант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-има трети вариянт

    16 Апр 2023 18:49ч.

    Будала работи за възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е първия вариант

    16 Апр 2023 20:47ч.

    умнико. Ленин го е формулирал като "Полезен идиот".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вълчо,

    16 Апр 2023 23:48ч.

    нямаш вътък по европейските въпроси. Не се мори. И таз година ще ядеш украинско зърно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Дрън

    16 Апр 2023 18:10ч.

    Ами с приятели като ЕС и САЩ НЕ НИ ТРЯБВАТ ВРАГОВЕ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Урсула няма право да ни принася в жертва заради Зеленски

    16 Апр 2023 18:22ч.

    Да му плати от собствения си джоб, не от нашия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    16 Апр 2023 18:23ч.

    'Какво представлява дъмпингът? Понякога чуждестранни компании внасят стоки на европейския пазар на изкуствено ниски цени. Тази практика е известна като дъмпинг. Възможно е компаниите да са произвели твърде много продукти и да се опитват да се освободят от излишните запаси. Защо дъмпингът е нещо лошо? Дъмпингът е форма на нелоялна конкуренция, защото продуктите се продават на цени, които не отразяват точно разходите за производството им. За европейските компании е много трудно да се конкурират с такъв внос. В най-лошите случаи това може да доведе до затваряне на компании и до загуби на работни места. Какво прави ЕС срещу дъмпинга? Европейският съюз разполага с набор от инструменти, към които може да прибегне срещу нелоялни търговски практики като дъмпинга." Как хубаво звучи! Това ни обещаваха когато кандидатствахме за ЕС. И сега какво? Станахме/върнахме във времето/ като в СИВ. После да няма "Оле, мале, защо пропадаме". Обърнаха икономиката с главата надолу. Иначе обичат да цитират: " Икономиката, икономиката, глупако."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-лошо от дъмпинг

    16 Апр 2023 21:38ч.

    Дъмпинг е да продаваш на загуба, с цел завоюване на даден пазар чрез разоряване на конкуренцията. Положението с вноса на украинското (американско на Монсанто) зърно в Източна Европа е по-лошо от дъмпинг. Защото зърното на Монсанто, от Украйна, което се продава в Източна Европа, не се продава на загуба за Монсанто, а на печалба, поради по-ниската си себестойност от тази на зърнопроизводителите от Източна Европа. Което със сигурност обрича на разорение източно-европейските производители, понеже се толерира от ЕК и не носи загуба на Монсанто (Украйна), а само за ЕС и най-вече за България, Румъния, Словакия, Чехия, Унгария, където дотирането на селското стопанство със субсидии от ЕС е на по-ниско равнище, отколкото в Германия, Франция, Бенелюкс, Испания, Италия и Гърция. Тоест, за разлика от дъмпинга, който не може да бъде неограничен по време, вносът на некачественото украинско зърно на Монсанто може да бъде неограничено по време. ЕДИН Е РАЗУМНИЯТ ИЗХОД ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ - ЗАБРАНА ЗА ВНОСА НА УКРАИНСКО ЗЪРНО, БЕЗ ОГЛЕД НА АНТИ-ИКОНОМИКАТА НА ЕК, НАЧЕЛО С АКУШЕРКАТА УРСУЛА. НУЖНО Е МЪЖЕСТВО ОТ СТРАНА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, АКО Е НУЖНО - И КОНТРА-УЛТИМАТУМ КЪМ ЕС. Другото е разорение за българските зърнопроизводители; падане на цената на рентата за притежателите на земеделска земя; консумация на отровен и ГМО хляб и на отровно и ГМО олио. Що се отнася за Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ), никога не е имало практики на нечестна (нелоялна по новоговор) конкуренция между държавите от СИВ. Който твърди обратното, трябва да го докаже или е просто клеветник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но винаги има и по-лошо,

    16 Апр 2023 22:06ч.

    защото след като бъдат разорени българските и източно-европейските производители на зърно, Монсанто ще наложи монополни цени на украинското отровно и ГМО зърно. Така че, драги наивници, надежда всяка оставете на евтин хляб и за евтино олио! Оттук нататък, цените само ще растат. Освен ако българското правителство не защити родното земеделие по категоричен и недвусмислен начин - ЗАБРАНА ЗА ВНОС НА ОТРОВНО И ГМО ЗЪРНО ОТ УКРАЙНА, която се явява ТРЕТА СТРАНА за ЕС и няма никаква причина ЕС да не налага защитни мита и да продължава да трови народите в Източна Европа, в това число и нас - българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има начин да не ни игнорират

    16 Апр 2023 18:28ч.

    щом ЕС налага забрана, тогава Полша и Унгария, дай Боже и България, ще наложат вето на всички следващи решения на ЕС за санкции и каквото и да е. Малта и Кипър колко пъти вече успешно разиграха тази карта и ЕС клекна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вари го, печи го,

    16 Апр 2023 19:54ч.

    то пак за руските интереси мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи това на Урсулата

    16 Апр 2023 20:52ч.

    щото тя работи за американските и хич не й пука че нашите дребни фермери ще фалират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    16 Апр 2023 18:35ч.

    Таа да оди на Лъвов мост да я уважат мюслюманите във всички възможни отвори многократно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    16 Апр 2023 18:43ч.

    1.Урсула е на едно от високите нива на ЕС.Ясно се вижда че това ниво генерира решения рушащи ЕС. 2.Вижда се ,че и на другото ниво евр,съвет е същото. 3.СВО безспорно разтърси ЕС.Всички противоречия излязоха на бял свят и се изостриха 4.Следващата ликвидна криза/Италия,Франция,Испания,/ ще е краят на ЕС 5.Вижда се пълната несъстоятелност на ''делегирания суверинитет''По същество е национално предателство 6.Време е и ние като Украйна да направиме едни списъци.7.Фияското ни в ЕС ще бъде много по тежко от това в СИФ.Ще се искат жертвоприношения за уталожване на народния гняв 8.Не бих се учудил ако Урсула е полезният идиот.Т.е. У.и ко предприемат действия които да разцепят ЕС на две.Западна и Източна Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надай се, булка,

    17 Апр 2023 0:00ч.

    на дебел х…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане да идва а власт и да предоговаря условията

    16 Апр 2023 18:55ч.

    Тая пача иска да затрие сел производителите в ЕС. Германските олигофрени искат да затрият френската ядрена енергетика и всичко каквото е останало от нея в ИЕ. На своя ръка франсетата затриват германските производители на автомобили. Отделно САЩ изгърбиха непоправимо ЕС, чрез сороските си кучки. Тая прекрасна идея ЕС се превръща в пълна кочина. И едва ли ще изкара дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито ще дойде на власт,

    16 Апр 2023 19:56ч.

    нито ще преговори условията. Копейкин е карикатура в очите на повечето българи. Представете си колко насериозно ще го вземат в Брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако си мислите, че вашият кръг хора

    16 Апр 2023 20:25ч.

    разни реститути и "полуинтелектуалци" с изтръпнали задници от седене из кафенетата и политиканстване са "повечето българи"... лъжете се жестоко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вълчо,

    16 Апр 2023 23:55ч.

    и на гей парад ще идеш, и хляб от украинско зърно ще ядеш и разпадането на Русия ще гледаш. Хубаво ти беше кога гледа Горбачов по телевизията да закрива СССР-то, а Елцин - да забранява КПСС-то. Признай си. Недей да се срамуваш. Сега ще гледаш Пригожин да ти обяснява как Владимир Владимирович се оттегля по здравословни причини, а той, Пригожин, и още шестима авери са се разбрали как да си делнат Матушка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    17 Апр 2023 0:38ч.

    Брейййй, какви компетентни в международното положение писатели има тука. Познават бъдещето в подробности. Жалко за Китайските другари, не могат толкова дълбоко да орат, на куц кон заложиха, че и Иран и Бразилия завлякоха по нанадолнището... за Индия да не говорим... Дет'се вика чети и пълней!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Апр 2023 2:24ч.

    На гей парада ще отидеш ти .И хляб от украйнско жито няма да ям ,щото си купувам брашно само от Български производители и си го пека у дома .домати чушки и плодове си купувам само от селата близки до града .Във всяко едно село през лятото хората изкарват пред дома си всички зеленчуци и ги продават на улицата . Отивам във едно село около града и казвам на стопанката . Искам да ми направиш толкова бройки буркани със домати или чушки или компоти и сладка .И отивам след десетина дни и всичко по което сме се договорили си го прибирам във колата ,плащам си и стопанката доволна и аз че ям и ползвам само Български продукти . А ти понеже си много умен яж на европейските пендели боклуците и се радвай на атлантическите ценности като гей парадите ,содомиоята и зоофилията . ,та и пола си смени ,щото така ти нареждат от Брюксел .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    17 Апр 2023 11:15ч.

    Колко да са българските плодове и зеленчуци български?! Семена, торове, разсади не са отдавна български:) Глобалната икономика отдавна победи, регионалната се адаптира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Апр 2023 13:34ч.

    Хе Хе Мехе ,по селата хората си правят още Български расад и отглеждат Български домати Идеал , Розов и Биволско сърце . аз лично миналата година си от ядох на Български домати ,на които бях забравил вкуса .та леж ти на тая кълка че няма вече Български домати и чушки и другите зеленчуци .Има ги и още как и няма да изчезнат никога ,щото във института по зеленчукопроизводство се пазят всички образци на Българските зеленчуци и плодове . Но на някой зеленчуко производители им е по лесно да си купят семена за разсад от европеиските боклуци .Но и на това ще му дойде краят и Българското родно производство пак ще се върне на масата на Българина .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    16 Апр 2023 18:56ч.

    Урсула фон дер Лайен е путиновата Мата Хари. Добре се справя. Дори блестящо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    16 Апр 2023 18:58ч.

    Така трябва. Васалите да си знаят мястото. Проста неграмотна и корумпирана мърла командва плебса. Така трябва...гърч за смотаняците. Да живее ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лима

    16 Апр 2023 19:09ч.

    Тая мръсница се мисли за Исус!Затворете я!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    16 Апр 2023 19:12ч.

    Бай Дън дори ще е по-доволен от работа на генеколожката. Дори най-много той, но няма да я припознае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    16 Апр 2023 19:24ч.

    Акушеро-гинеколожката по една неслучайност шеф на ЕК, ще тури кръст на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    16 Апр 2023 20:08ч.

    Всъщност Хурсито е инсталирана при президенстването на Тръмп. А толкова много хора искат той да се върне на този пост, понеже не предизвикал войни и забравиха набързо онези 'подаръци', които направи на Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    16 Апр 2023 19:24ч.

    Леля ви Мърсула се изокала. Съдържанието е крещящо потвърждение, че ЕС се е превърнало в диктатура на шайка самозванци! Диктаторска шайка некадърници и следовници на задлоквенската САЩисана банда. Търговската политика, както и външната политика на ЕС членките следва да се синхронизира, но не диктаторски да се приемат нареждания от вече доказали се корумпирани ставленици на определени задкулисни кръгове! Дали следва да забравим, например, престъпната политика на ЕС по време на Пландемията? Да забравим принудителното инжектиране на генетични вещества, но не и на ваксини? Намиращата се под колективна диктатура информационна "политика" премълчава упорито ясната картина за милионите жертви на "ваксините". Дори тавагищ Били Гейтсов призна неотдавна, как всичко било не Така, а е съвсем Инак - става дума за престъплението Ковид и "Ваксините" на апокалипсиса... И не е вярно, че житото не се изнасяло, щото лично Путин с шмайзера пазел пътечките за износа. Морето е свободно, даде се възможност за износ отново, вече седмици наред, но спекулантите си спестяват по-големите разходи и тъпчат жито в източното крило на ЕС. Дали да не видим стройна схема на престъпни действия с горивата, храните и цените им, унищожение на цели държави, на популации, развихрилите се международни Свинепаси над плебса?! А ако променим малко фокуса, няма ли да видим много ясно цялата мрежа, схема на един гиганстски заговор за световна депопулация, за сега предимно и отново в Европа?! Къде е границата на търпението на хората-мравки? - Христос воскреси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много ясно, че разни квартали на Съюза-империя ЕС не могат да имат самостоятелна външна или бизнес политика

    16 Апр 2023 19:31ч.

    Нали за това всичките тези народи бяха юрнати с тояги в кланицата ЕС, без никой да ги пита за нещо (както преди това и другите комунисти с огън и меч ограбиха земите и собствеността на хората и ги превърнаха в крепостни роби на петолъчния елит), за да бъдат централно контролирани и използвани (или убивани) както е нужно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bfhchchcjcjc

    16 Апр 2023 19:38ч.

    Всичко това се прави в угода на големите корпорации, предимно американски! Целта е да унищожат и фалират местните производители и идва Монсанто! Същата беше и целта когато унищожиха овцете и свинете без никаква сериозна причина! Добре дошли в Новият Световен Ред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-тежки поражения

    16 Апр 2023 20:00ч.

    ни нанася конспиративното мислене, или по-точно казано замяната на логическото мислене с безмозъчно повтаряне на конспиративни теории.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Апр 2023 20:01ч.

    Най-тежки поражения 16 Апр 2023 20:00ч. -> Точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно казано,

    16 Апр 2023 20:13ч.

    напр. Килъри Клинтън е мощен лобист на Монсанто. Урсула е жалка кукла на американски конци, Си Дзинпин показа къде й е мястото. Европейските страни да не би да са роби на проамериканската блюкселска евробюрокрация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Угугугижкжк

    16 Апр 2023 20:46ч.

    До Най-тежки поражения 16 Апр 2023 20:00ч. Не знам за какви конспирации говориш приятелю, след като и от самолет се вижда, че САЩ налагат своите политически и икономически интереси на Европа. В енергетика, селско стопанство и т. н. Само ще ти припомня как ни принудиха да купим ядрено гориво от което нямаме нужда! А повечето стада с овце дето трябваше да са умрели от болестта още са живи! Разбира се на стопаните които не позволиха да им ги убият. Даже спечелиха и съдебни дела! Не знам защо такива като теб си мислят, че живеят в безопасен, розов свят?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    16 Апр 2023 20:48ч.

    19,38ч., Много точно казано. Естествено в дъното на процесите да се търсят международните корпорации . До там води проследяването на причинно-следствените връзки и железния в това отношение въпрос: cui bono?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апетитът идва с яденето

    16 Апр 2023 21:52ч.

    Точно така конспиративните теории се превърнаха в явни практики. И не само злото се превърна от конспирация в практика, но и се налива в празните глави, като тази от 16 Апр 2023 20:00ч., чрез въведената практика на световните корпорации за ИНФОРМАЦИОНЕН ПОТОП. И който идиот вярва на официалните медии - проводници на информационния потоп - той вече е удавен в него. Или както го е формулирал великият философ Хегел: "Количествените натрупвания водят до качествени изменения."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откога ми липсваха снимки на ръкомахащата фонка!

    16 Апр 2023 20:05ч.

    Абе вие някакви нормални нейни (да не се засегне) снимки имате ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Апр 2023 20:30ч.

    "Откога ми липсваха снимки ..." Бе, аз си мислех, че са я загубили барабар с куфара ѝ, нейде по летищата, на връщане от Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • караул

    16 Апр 2023 20:40ч.

    бабето фон лайнен, не сме го избитали, та да ни казва какво да правим! Гечев, спирай това украинско жито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви длани

    16 Апр 2023 20:41ч.

    има само нашата СС баба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    16 Апр 2023 20:51ч.

    Управляващите еврозелки станаха опасни за народите от Европа.Има ли кой да ни спаси от тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    16 Апр 2023 20:57ч.

    Още малко и ще се изока: How dare you!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагла

    16 Апр 2023 21:04ч.

    До безобразие..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bash_majstora

    16 Апр 2023 21:13ч.

    Не знам тази кокошчица Фон-дер Лай-нен какво има в главата но определено прилича на слама. Една тъпа патка както бих казал вократце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фердинанд Иванов

    16 Апр 2023 21:14ч.

    Баба Урси била голяма шегаджийката. И как ще го постигне? Щом като Полша и Унгария го правят, значи могат, а тя да мисли как ще оправдае договорите за ГМО "ваксини" за милиарди евро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоко

    16 Апр 2023 22:18ч.

    Кой не скача е червен.... Наскачахте ли се ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро

    16 Апр 2023 22:31ч.

    Значи българските, разбирай европейски производители ги скъсват от проверки по разни брюкселски директиви , а украинците - нечленове на ЕС могат да продават безконтролно. А нали зърнената сделка беше да се изнася жито за гладните страни в Африка, Азия (най - вече Афганистан и Индокитайските стани ) как така това жито се оказа в страни от ЕС и то точно в страни - производители и не особено ПОКОРНИ ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    16 Апр 2023 22:33ч.

    Разбрахте ли безсмислието на посланието "Свободно движение на хора, стоки и капитали".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда, ама вие, путинофилите, обслужващи рашистката агентурна служба на КГБ не сте разбрали

    17 Апр 2023 2:08ч.

    "Свободно движение на хора, стоки и капитали" е легитимна кауза САМО за държави - членки на ЕС! Украйна все още не е приета в ЕС! Това е грешката на брюкселските чиновници, че се забавиха УМИШЛЕНО поради материални и политически властови интереси и не реагираха на рашистката агресия още през 2013, дори 2003 г., когато бивши съветници и приближени на кремльовците на Путин предупредиха какво следва по план на ФСВ/КГБ. Безсмислието е в престъпване на изконни морални общовалидни вечни норми и пасивността на европейските народи. "За да тържествува злото, е достатъчно добрите хора да не правят нищо.", установи Едмънт Бърк. Големият въпрос е какви хора сме ние, какви човеци и християни сме, щом значителна част от българският народ почита палачите на нашите предци? Рашистката пропаганда възроди сталинизма в култ още преди да започне конвенциалната война УЖ срещу Украйна, ама рашистите като истински терористи искаха да провокират ЕС, НАТО и т. нар. колективен Запад да се включи във войната ИМ. >>> https://clubz.bg/56103-utrobata_na_stalin

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Апр 2023 2:34ч.

    Брей ти тези новини от либерално фашисткият парцал на прокопиев ли ползваш . Ясноо ,само че тук опорките на либерал фашистите няма да хванат декиш . Връщай се от там откъдето си дошъл тук няма да намериш съмишленици за твоите опорки .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коне спирам всякакви !

    16 Апр 2023 23:14ч.

    Най вредни са конспирациите ! Ковид не съществувал, как така ? Съществува и още как ! Никой не е виждал Вируса, но и Дядо Коледа никой не е виждал (истински), какво от това ! Ваксините убивали ! Ся, може да са се споминали няколко милиона, а други стотици милиони да са със скапано здраве…но ! По принцип ваксините за цовид са много полезни , да се отричат заради редките си странични ефекти е КОНСПИРАЦИЯ ! Вдигате очи в небето и гледате цялото е на дебели мазни следи, които стоят с часове и се спускат бавно върху вас…Ако си мислите каквото си мислите (например че някой бавно ни трови) , то вие сте в плен на конспиративното мислене ! Това което виждате не е това което си мислите ! А ако все пак продължавате да го мислите, то вие сте “кретен”, цитирам съществото Найо Тицин ? И накрая, пълна конспирация е твърдението че ни управлява Глобално Правителство и политиците били пионки. Не ! Управляват ни демократично избраните ни лидери, умни и интелигентни. А най-умният и с най-остра мисъл е лидерът на най-демократичната страна в света САЩ Джо Бидон?. Който твърди че Бидон нещо му хлопала главата е разпространител на теории на конспирациите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    17 Апр 2023 8:24ч.

    Хахаха, много точна ирония, адресирана, вероятно до оня горе с тежките поражения върху самостоятелното и аналитично мислене, дето слага знак на равенство между конспиративни и измислени (несъществуващи).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • UrSuLa

    16 Апр 2023 23:25ч.

    Да се конфискува имуюеството на Урсула и мъжа и и децата и и да се даде на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукла на верига

    17 Апр 2023 8:54ч.

    Задокеанска. И останалите овце я следват послушно. Отврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    17 Апр 2023 11:07ч.

    Полша и Унгария забраняват внос та всякакви земеделски продукти, а не само жито. А гечев и президентското правителство "обмисляли" внос на зърно и чакали какво ще им каже някакъв говорител от брюксел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    17 Апр 2023 13:22ч.

    Меркел сбърка с издигането на Урсула, тя не се справи преди това с германската армия и се виждаше какви са и възможностите още тогава. И сега некадърността и вече е вредна за целия ЕС и е фатална за съществуването му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    17 Апр 2023 13:22ч.

    ЕК е нефелна сбирка на ЛГБТ активисти като цяло. Как така ще унищожават цели бизнеси в Източна Европа, щото имали "компетенции"? Кой я е избрал тая Еврокомисия, на кои избори и кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    17 Апр 2023 16:19ч.

    тези, които се окайват от ЕС и въздишат по соца- а в СИВ как беше бре товаришчи, всичкото мръсно производство се извършваше в БГ. Циментът и оловото бяха българската специализация и ги изнасяхме в другите соц държави...От поделението, в което служех, се виждаха комините на КЦМ(Комбинат за цветни метали „Димитър Благоев“), всичките ниви между поделението и КЦМ бяха засяти с ягоди. Никога не съм ял от тях, въпреки, че беше лесно и все бяхме гладни-от КПП-то се виждаше кога ягодите са узрели. Но явно съм бил изключение като гледм във форума толкова много дебили с характерните за оловно натравяне симптоми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 16,19

    17 Апр 2023 16:31ч.

    Не измествайте темата, тя е за некадърните шефове на ЕС, които на всичко отгоре не сме ги избирали, а са ни назначавани, и които са и некадърни или прогажни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    17 Апр 2023 17:06ч.

    миналата година имаше предложение житото от новата бълг. реколта да бъде изкупено от държавата на много високи цени...някои се съгласиха, други зърнопроизводители решиха да изчакат и да спечелят много пари като го продадат преди новата реколта. Но сега, с внесено жито от Украйна, пазарът е друг...и започва едно рИване и окайване...това е капитализмът, взимаш решение и може да удариш шестица от тотото, или да загубиш. Но новите капиталисти искат когато печелят, да остане само за тях, а когато загубят-данъкоплатецът да се бръкне в джоба и да ги спасява. Путин казваше, че 97% от укр. жито отивало в Европа, и само 3% -в бедните африк. държави. Не е истина разпределението, но е истина, че внесеното жито не отива само в Изт. и Центр. Европа. И никой не спира държавите с внесено укр. зърно да го изнасят. Може би е по-трудно за Унгария и Словакия без директен достъп до пристанище, но БГ има черноморски пристанища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи